בניית קופסת נירוסטה לנשיאת קופסת קרטון ל-12 ביצים.
זה פרויקט ניסוי שנמשך כבר 7 שנים והוא מתקרב להצלחה בצעדים איטיים.
הקופסא האחרונה ששימשה אותי בהצלחה מעל שנה עד שנגנבה/אבדה בימים אלה - מאלצת אותי לבנות חדשה ומשוכללת יותר.
מידות קרטון ביצים סטנדרטי,קטן וסגור של 12 ביצים גדולות הינו - 30 ס''מ אורך. 9 ס''מ רוחב ו- 7 ס''מ גובה.
הקופסה הקודמת שהיתה אילתור מקופסת אלומיניום לסכו''ם - לא יכלה להכיל ביצים גדולות שנמחצו בסגירה - עקב גובהה הנמוך. היא גם הכילה 14 ביצים בגלל אורכה המקרי. עכשו אבנה תיבה ייעודית התואמת את הקופסאות הסטנדרטיות של הביצים.
היתרון של הקופסא הינו בנתונים הבאים.
01. גודל של תיבת קרטון ביצים סטנדרטית שלא מחייבת טיפול מוקדם בהכנסתן לתיבת הנירוסטה. קנה ונעל בתיבה.
02. הגנה כמעט מוחלטת משבירה עקב מידות פנים מדויקות של קופסת הקרטון - אך הגובה הפנימי גבוה ב-2 או 3 ס''מ המאפשר הכנסת מרכך קפיצי עליון ותחתון בעובי של ס''מ אחד.
זה יכול להיות סתם עיתון שנדחס או ניילון נצמד שנמחץ לכדור. מנסיון בקופסא הקודמת - הביצים לא נשברו במסעות הקשים ביותר כשהן מונחות סתם על הסיפון.
03. במקרה של שבירת ביצה התוכן נספג בקרטון או בנייר העיתון שלמטה/למעלה והקרטון נזרק לאש לאחר השימוש. אין בעיה - ברכישה הבאה יש קרטון חדש.
04. הקופסא ניתנת לקירור בקלות ואינה מתקלקלת מנוזלים.
05. בהתאם לאורך הטיול ניתן להוסיף קופסא נוספת כי המוצר מודולרי וזמין בכל מקום.
06. באם הקופסא מועמסת בציוד כבד - אין לכך השפעה על התוכן הרגיש עקב חוסנה של הקופסא.
עובי הפח יהיה 1.50 מ''מ - שהינו פשרה טובה בין חוזק למשקל עצמי. הפח יעבור הברשה ליופי המוצר. למכסה יהיו שני צירי נירוסטה ומנעול בסיסי אמין ולא ידוע עדיין. לקופסא תהיה ידית נשיאה מתקפלת לנוחיות התנועה איתה. ואני אייצר ממנה לנסיון עשר יחידות לחלוקה בתוך ג'יפאי המשפחה.
אני נוטה לעשות את כל הדפנות עם ניקובים לצורך איוורור כדי שהביצים ינשמו ולא יתקלקלו, אך אני חושש מאבק הדרכים שיחדור לקופסה.
עכשו תורכם להוסיף שיפורים חשובים שלא חשבתי עליהם.
תגובה: בניית קופסת נירוסטה לנשיאת קופסת קרטון ל-12 ביצים.
סחתיין על ההשקעה.
סתם נקודה למחשבה - בשביל קילו אנטריקוט לא צריך זיווד 😜
סתם צוחק - בהצלחה ושים תמונות !
Sent from my XJ
זה לא היית אתה שמצא איזה מפעל שמייצר אבקות מהכל (כולל ביצים) ווכה היית סוחב ציידה לשבועיים בשטח?
תשמע, אתה צריך לתת להם לחבר לך אלקטרודות למוח. צריך לחקור את הדרך בה הדבר הזה עובד, אחרת? מתפספסות פה כל כך הרבה הזדמנויות לשיפור...
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
עזוב אותך חיים, קח ביצים קשות וזהו... עובד פיקס במילואים!
עופר
גם אני אהיה ככה, בגיל שלך???:rolleyes:
תגיד חיים,
סתם בשביל הפרקטיות, שבור בבית את כל 12 הביצים לתוך משפך פלסטי סטנדרטי המיועד למזון. את חלקו הצר של המשפך השחל מבעוד מועד אל בקבוק פלסטי בנפח חצי ליטר ששימש למשקה כזה או אחר. כעת ניתן לאחסן את הבקבוק והביצים במקום קריר (מקרר / צידנית).
החסרון היחיד לשיטה זולה ופשוטה זו, הוא הקושי לשמור על חלמונים שלמים לחסידי השקשוקה.
לגבי הקופסא, עדיף שני אבזמים מאשר אבזם וציר. זה יקל על הכנסת הקופסא למדיח כלים לאחר הטיול, תוותר על החורים לטובת הכנת השקשוקה בתוך הקופסה, וכך תחסוך סיר. תוסיף לקופסה בושינג מתוברג המתאים לתבריג של מקל מטאטא, וכך תוכל להכין ידית להרמת הקופסה מהכיריים (ממקל מנוסר של מטאטא) כאשר אתה מכין בה את השקשוקה.
לדעתי במידה והקופסא עשוייה פלדה בעובי של 1.5 מ"מ, אז שווה להדביק גומי נאופרן בחלקה החיצוני התחתון, ואז היא תוכל לשמש כמעצור גלגל (סד עצירה) בחרום. כמובן שאופציה זו מקשה על הכנת השקשוקה על מדורה, עקב התלקחות הנאופרן.
שווה לחתוך חלון קטן במכסה, ולחבר לחלון חתיכת מגררת גסה (פומפייה בלע"ז) ואז יהיה קל יותר לגרר עגבניות עבור הביצים הקשות.
עוד עצות בהמשך,
בברכה,
קיד.
האמת היא שהרבה שנים אני מחפש אבקת ביצים שהיתה פותרת את כל הבעיה. יותר מזה - האבקה מייצרת מוצרים הרבה יותר טעימים מביצים ששהו במחסן למעלה משבועיים.בארץ ניתן לרכוש רק כמות מוסדית של 10 קילו שעולים כאלף שקלים ועשויים ממאות ביציים מיובשות - כך שזה לא מעשי.
לעומת זאת בירדן מצאתי 2.50 ק''ג של אבקת חלב ומאז נושא החלב ברכב מסודר לגמרי. הבת שלי לא רצתה לשתות ממנו - אך אני ממלא קרטונים של חלב ריקים של תנובה בחלב הזה - שם אותם במקרר והיא לא יודעת ולא מרגישה שהיא שותה אבקת חלב.....
בשביל לעשות שקשוקה טובה בשטח - או שתי חביתות מנופחות משמן בריא העשויות מ- 4 ביצים כל אחת - צריך פתרון לגמרי ממוסד.
והוא בדרך.
חיים,
אתה דפוק באופן המדליק ביותר!
רק שלא תצא לך מקושקשת מדי...
היי רמי.
לפי הגרסה שלך מציאת פתרונות לבעיות אמיתיות - במקרה הזה לשימוש בביצים בשטח - אינה הגיונית. אך זו גישה לא עינינית אם אתה רוצה שהמסעות שלך לא יכללו איסוף וניקוי ביצים שבורות שנשפכו לך על השקש''ים,וריח ביצים מקולקלות שילווה אותך שלושה ימים באופן הכי צמוד. הרי כל ''הדפיקותיות'' הזו נובעת מעצבים שאתה מקבל כשקורה לך בלגן כזה.
תיכף תאמר על עשרות פיצ'רים שיש בנגמ''ש כי הם מצביעים על מצב נפשי ולא על נוחיות נטו בכדי למצות את מעט הזמן שאנו מקדישים להובי שלנו. קח לדוגמה את מיקום שקית האשפה בעת חניה.הרי צריך עבורה איזה שהוא וו שעליו תיקשר ידית הנשיאה של השקית. רצוי שהשקית תהיה בהישג יד קרוב למיקום הכנת האוכל ורחיצת כלים,היא חייבת להיות על הג'יפ ולא על איזה ענף בסביבה שתצטרך לחפש אותו ויהיה מרוחק ממך. הוו אמור לא לתקל אותך כשהוא לא בשימוש. ולבסוף - מיקומו אסור שיפריע לעבודה בסביבתו. כמה זמן השקעת במחשבה המטופשת הזו של מיקום קבוע לשקית זבל ? אני אומר לך - כלום. ועד היום אחרי 30 שנה בשטח אתה סובל מזה בכל טיול חדש.
לי לקח בערך אותו זמן כדי להעביר את השקית זבל ממיקום למיקום ובכל פעם הכנתי לה וו ייעודי, אבל רק אחרי 40 שנה בערך מצאתי לה את המיקום הכמעט מושלם - שאולי ישתנה בעתיד למיקום המושלם.
תתחיל להתייחס ברצינות למסעות הריפוי הפסיכולוגי שלנו.
אני מתרגש רק מלהגיב בשרשור של רכס...
לדעתי - אם חורים אז רק במכסה או בבהיקף של השני ס"מ העליונים, למקרה שאם בטעות תיקלע לאיזה נחל ברמת בית שמש, והביצים ישברו הנוזל באמת ישמר בתוך הקופסא.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
קיד
לגבי הקופסא, עדיף שני אבזמים מאשר אבזם וציר. זה יקל על הכנסת הקופסא למדיח כלים לאחר הטיול, תוותר על החורים לטובת הכנת השקשוקה בתוך הקופסה, וכך תחסוך סיר. תוסיף לקופסה בושינג מתוברג המתאים לתבריג של מקל מטאטא, וכך תוכל להכין ידית להרמת הקופסה מהכיריים (ממקל מנוסר של מטאטא) כאשר אתה מכין בה את השקשוקה.
שווה לחתוך חלון קטן במכסה, ולחבר לחלון חתיכת מגררת גסה (פומפייה בלע"ז) ואז יהיה קל יותר לגרר עגבניות עבור הביצים הקשות.
אני אישית נגד בישול בקופסאות האלה, מה גם ששקשוקה דורשת כלי רחב ופתוח וכאן מדובר על קופסה בגודל ורוחב מאוד ספציפיים.
הרעיון של הפומפיה - גדול.
אבל שאלה אחת מנקרת בי ולא מוצאת מנוח - למה צריך מנעול?? אתה מפחד שמישהו יגנוב לך את הביצים??
חיימקה,,,,
קרטון ביצים רגיל,,עוטף אותו עם ״סרט חבלנים״ , שם במקרר,, אף ביצה אינה נשברת !!!
אמרתי לך מזמן כבר ,,,(: לא שמים ביצים בארגז כלים הבוקסות לא עושות טוב לביצים.
שינוי בחומר. את הקופסא אבנה מבירצ' ימי במקום מנירוסטה.
הסיבה הראשונה - הינו המחיר הזול בהרבה. השניה - החומר זמין כאן משאריות אין סופיות שיש במפעל. השלישית - הקופסא תהיה מוכנה תוך שעתיים עוד היום. והסיבה הרביעית היא שקופסת עץ יותר ידידותית לביצים מקופסת נירוסטה.
מזל שאין עבודה היום.
חשבת על אלומיניום?
קל יותר, ובסוף היום, כל הדיגומים מצטברים לאט לאט להרבה משקל ונפח.
לא כתבתי כלום בהתחלה כי אני מתמוגג מהיצירתיות שבך והדרך שלך לשתף אותנו בתהתלבטויות. הראש שלך כל כך פורה שזה תענוג!
במקרה של הפיתוח הנוכחי, הרשה לי להציג לך את הפריט שאני משתמש בו ביעילות כבר שנים.
זול, נפח מצומצם והחומר ידידותי למקרר וגם אטום אם יש חלילה ביצה שבורה.
זול מאוד ועובד היטב
http://img.tapatalk.com/d/14/03/24/anu7y2ar.jpg
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
יש לך גם בננה גארד...? ;););)
הכל נכון, אבל מה אתה רוצה שחיים יעשה בימים כאלה שאין עבודה?
בועז. זה נראה אחלה מוצר. יש בפנים ״עלים״ כאלה שעליהם יושבת הביצה או פשוט נחה לה בשקע? אם אין מה מונע תזוזה ושבירה ומה במבחן המציאות?
Sent from my iPhone using Tapatalk
בועז,
כשהם כותבים על האריזה שהיא מתאימה גם לאוטו קופצני, אין להסיק מכך שהביצים נבדקו בזמן אמת בטויוטה 75.
הבעיה שאתה מציג רכס היקר היא שסיטרואן כבר תכננו קופסא שבה ניתן להעביר קרטון ביצים על פני שדה חרוש מבלי שיישברו...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
יואב
שסיטרואן כבר תכננו קופסא שבה ניתן להעביר קרטון ביצים על פני שדה חרוש מבלי שיישברו...
סל ביצים ......אז לא היו קרטונים
sent from TIZ EL NABI
הביצים יושבות בשקע שמתאים להם בול. בלי עלים ובלי תזוזה.
נכנס ככה למקרר ברכב ושורד טיול שלם בלי בעיות בדרך כלל.
פעם אחת נשברה ביצה אבל המתקן אטום אז הנזק היחידי היה לשטוף במים את פנים הקופסא ליבש ולהחזיר למקום
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex