עם וו גרירה.
רצוי עם מיגון גחון והגבהות.
Printable View
עם וו גרירה.
רצוי עם מיגון גחון והגבהות.
בהצלחה.
תעלה תמונות כשתמצא..
ראשית אם הייתי יודע שהציניות בפורום חוגגת באחזים כאלה גבוהים, הייתי נרשם הרבה יותר מוקדם.
ולניר פשוט מאד, לא פעם בטיולי שבילים נתקלים במדרגונת כזו או אחרת, אז עדיף להיות מוכן מאשר לשלם המון, וזה אמור להיות יעודו המרכזי של הרכב (חוץ מהסעות הילדים).
בשנתון הזה לא מדובר באותה שלדה כמו דיסקברי?
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אז , אפשר להגביה , אפשר למגן , נכון זה לא יהיה Jk או אפילו לנדקרוזר אבל הוא יוכל לעשות יותר מכול הקרוסברים שמסתובבים פה
תתקשר למכונאי שלי, יש לו אחת יפה נדמה לי מודל 2008
שמו איברהים 050-7228470
כתבתי את מה שכתבתי מניסיון.
נהגתי רבות בשנתון הנדון וזה פשוט לא גיפ.
בשנתון הנוכחי (שיש לאשתי) הם עוד הצליחו להתעלות על הדגם הקודם בכל הקשור לאין ביצועי שטח.
אפשר לטייל בכיף עם אקספלורר לא משופר, הוא לא נופל ממיצובישי קינג או ניסאן פאת'פיינדר מאותה תקופה. כלומר בזהירות במעברים טכניים, לאט ועם הכוונה קרקעית עד שלומדים את הרכב.
מבחן דרכים לפורד אקספלורר 2006
את האקספלורר של 2006-2010 ראוי לסווג באותה קבוצה של suv גדולים בעלי יכול שטח סבירה - יחד עם הפאג'רו, פאת'פיינדר, לנדקרוזר, דיסקו 3. זה רכב 4x4 אמיתי, דיפרנציאל מרכזי נעול, הילוך כוח, בקרת אחיזה יעילה, צמיגים בגודל סביר. ממש לא טוסון. אפשר כמו שהוא לטייל במסלולי הנגב הקלאסיים. כמו שאר הכלים בקבוצה, אפשר למגן ולהגביה קלות או לפחות להקשיח את המתלים, ולשים צמיגים יותר אגרסיביים, וזה רכב משפחתי רב שימושי. החסרון שלו הוא גם יתרון - מנוע V8 מעולה, וצריכת הדלק המזעזעת הנלווית אליו.
זו לפחות דעתי.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
[QUOTE=נמרוד;566926]את האקספלורר של 2006-2010 ראוי לסווג באותה קבוצה של suv גדולים בעלי יכול שטח סבירה - יחד עם הפאג'רו, פאת'פיינדר, לנדקרוזר, דיסקו 3. זה רכב 4x4 אמיתי, דיפרנציאל מרכזי נעול, הילוך כוח, בקרת אחיזה יעילה, צמיגים בגודל סביר. ממש לא טוסון. אפשר כמו שהוא לטייל במסלולי הנגב הקלאסיים. כמו שאר הכלים בקבוצה, אפשר למגן ולהגביה קלות או לפחות להקשיח את המתלים, ולשים צמיגים יותר אגרסיביים, וזה רכב משפחתי רב שימושי. החסרון שלו הוא גם יתרון - מנוע V8 מעולה, וצריכת הדלק המזעזעת הנלווית אליו.
זו לפחות דעתי.
Sent from my Nexus 4 using Tapatalk
כמו שאמרתי, היה לי את הדבר הזה 6 שנים ואם לא היינו עוברים (זמנית!!) לארה"ב, גם לא היינו מוכרים אותו, למרות שאני יכול להחליף לחדש כל 3.5 שנים - רכב מעולה ואמין. 6 שנים בלי תקלות בכלל (ציינתי איפשהו, גב מושב מתנפח נהג תקול ובוכנת קיפול מושב אמצעי שנרדם.. וזהו). רכב מעולה.
גם טיילנו איתו לא מעט, מהצפון ועד הרי אילת (כולל מעלה רמון)- בתצורה המקורית... בעייתי מאוד.. מאוד. לא הייתי מעז להשוות אותו לקינג..
יש לו LOW אמיתי ן-TC מעולה והוא בהחלט לא קרוס-אובר או "ג'יפון".
הרכב קשה מאוד להקשות אותו, זה אומר להחליף את הקפיצים במוטות ישרים.
בשבילים הוא לא נוח (קשה מאוד) ובעבירויות צריך להיות מקצוען, על מנת לא לשבור משהו או להתקע כמו צב (כל הגלגלים ללא אחיזה..).
נכון, בידיים הנכונות הוא יעבור בכל מקום (TC פשוט מעולה. אין מילים. גלגל אחד עם 1/2 אחיזה והוא זז) אבל אלה חייבות להיות הידיים "הנכונות".
אתה, נמרוד (וכל יתר הבוחנים), לא בדיוק נהג חדש/מתחיל/חסר נסיון..
אפילו אני (לא בדיוק הנהג הכי טוב, פשוט עם נסיון של 6 שנים עם הפורד) נתקעתי במשך יותר מ-3/4 שעה על אבן במסלול "מזדה 3", ליד הישוב מתן - שנייה לא שמתי לב, בפרסה שגלשה מהשביל, והמתלה האחורי (גלגל ימני) נתקע על סלע שפיצי בגובה של איזה 15 סמ'..
שלא לדבר על המון סלעים במסלולים בצפון וברמה, שפשוט קורעים את כל הפלסטיקים ולא נראה לי שהמשתמש"הסביר" ישקיע 1/2 שעה בפירוק משני של הפגושים, בכל כניסה לשטח בצפון..
הגבהה...
ההגבהה אולי תפתור את בעיית מרווח הגחון אבל לא (ממש) את עניין הזויות אלא אם, כאמור, מפרקים את הפגושים.
מלבד זאת, במקרה הפרטי של האקספלור, ההגבהה היא עם ספייסרים שמקטינים עוד יותר את מהלך המתלה הלא קיים שלו (שה-TC מפצה עליו אבל..) וההגעה למגבלות המתלה כואבת.. בגב...
למגן.. אין כ"כ צורך - אם בצורתו הנמוכה והמסלולים שבכל זאת הוא עבר אצלי ולא קרה כלום...
תאמין לי, עברתי את זה (כולל הרעיון להגביה) וזה פשוט לא שווה את ההתעסקות והפשרות...
ואחרי שאמרתי כל זאת..
לשנות את המתלים (בעייה מאוד גדולה מאחור.. מאוד) כך שמיקום זרועות ה"A" (התחתונה והעליונה) מלפנים יהיה נמוך ב- "4 לפחות, להאריך את הציריות ולשנות (להאריך) בהתאם את כל הזרועות של המתלה האחורי ולהחליף לקפיצים+בולמים ארוכי מהלך... אח... איזה רכב שטח..
אין אף קיט שכזה (למרות שהמתלה הקדמי אמור להיות זהה/דומה לזה של ה-F150) וצריך לעשות הכל לבד...
יש קיט ספייסרים שמתקינים מעל הקפיץ/בולם אבל אז יש בעייה של זרוע ה-A העליונה ויש קיט שמחליף את הבולם/קפיץ אבל בלי לתת עוד מהלך = אותו הדבר כמו הספייסר.
וזהו.
המתלים נחשבים מאוד מתוחכמים (במיוחד מאחור) ואף משפר לא מוכן להתעסק בזה, מה גם שלמרות הנתונים, זה לא נחשב באמת רכב שטח ומי שקונה לא משפר - בניגוד לטנדר F-150...
אפשר להשתמש בקיטים של F-150 על מנת לשדרג את המתלה הקדמי (עם קצת מודיפיקציות) אבל עדיין אתה נשאר עם האחורי הבעייתי, שאין לו שום מוצר מדף.. אף לא אחד...
- - - Updated - - -
יש לי, עכשיו, את אותה בעייה עם האקספדישן שלי -אותה מערכת מתלים בדיוק - שבא לי לבכות... שנה אני מחפש פתרון... מזל שאין פה באמת מסלולי שטח לטיולים...:(
כמה תמונות שהעלתי בפורום אקספדישן - כולם מתלהבים ממהגבה של "3.5 וכולם הלכו לבדוק מה קורה אצלם, אחרי שהעלתי את התמונות וציינתי את הבעייה - אף אחד לא בדק את זה משום שלא נוסעים בשטח... בדיוק כמו שג'ו אמר לי בהתחלה..
קובץ מצורף 85551
קובץ מצורף 85552
קובץ מצורף 85553
בפתיחה/DROP הזרוע פשוט נשענת על הקפיץ.. בכוח! והזוית... הבול-ג'וינט הזה לא יחזיק הרבה.. בטח לא בשטח..
ו"פתיחה" אני מתכוון איזה 5-6 אינץ'.. לא משהו גרנדיוזי...
ושלא תחשבו שההגבהה עזרה לבדיחה שהם מכנים "מהלך מתלה" - הדבר הזה מצליב רק מלראות מדרכה...
קובץ מצורף 85554
והמצב באקספלורר דומה, אם לא גרוע יותר (כל הזרועות שם קצרות יותר..קדימה ואחורה)..
אבל יש לדיסקברי 3 יופי של קיטים עם קפיצי ברזל - למה לא לאמץ אותם?
אסף.
הנה, ברנרד, תכיר את הצעצועים של Lucky8:
http://s542.photobucket.com/user/Luc...2a8c9.jpg.html
ואני אומר... אם הם חולקים אותה שלדה, למה לא לאמץ?
אסף.