חשבתי שאני אוכל להסתדר בלי רכב שטח....אז חשבתי :/
שלום לכולם....
אז אחרי כמה חודשים של ג'יפלסיות...אני צריך רכב... אז למרות שאני יכול לכתוב פה טלנובלה שלמה על הסיבות למה כן ולמה לא....
אני אנסה לקצר, אלו הדרישות מהרכב:
1. ק"מ נסועה - במקסימום 10 אלף, לא רכב ראשון אבל כן ייסע בצורה יומיומית.
2. אני רוצה להגדיר אותו כרכב יומיומי לטיולים קשים ;) - לא רוצה לפחד במעלות הדרום, מצד שני אני גם לא הולך לעשות עבירות מטורפת.
3. זול לתחזוקה - מצבי הנוכחי: סטודנט לשנתיים הקרובות, ואחרי זה מתחיל התמחות בשכר שאני מתבייש לכתוב פה בפורום...
4. רוב הנסיעות שלי יהיו לבד או +1 ובמקרים רחוקים עם עוד 2 אנשים ברכב...לטיולים בכל מקרה לא יותר מזוג.
5. לצערי יש לי מחלה קשה...אני מכור לשדרוגים ושיפורים...אז רצוי שיהיו אופציות
6. אין משמעות מבינתי לדיזל/בנזין - מעדיף ידני אבל לא פוסל אוטומט.
התקציב שלי הוא בערך 35 לקניה, שהשארתי לעצמי כסף בצד ליישור קו ושיפורים. ככה שזה בערך 45000 לרכב שהוא מוכן לטייל.
עד עכשיו חיפשתי רכב שיהיה רק רכב טיולים, אך עכשיו הצרכים השתנו וזה יהיה רכב יומיומי שיצטרך לשנע אותי גם ברחבי תל אביב ביום יום החל משנה הבאה.
אז בהתחלה חיפשתי סיקס אספנות/היילקס...
עכשיו התחלתי לפזול לפראדו/טרופר/פאג'רו.
ואני יודע שהקניה הכי חכמה תהיה הג'ימני...
מצאתי ג'ימני 2007 ידנית, אמנם ק"מ גבוה אבל הרכב במצב טוב - אבל עם הגבהה טובה וצמיגי 235, אני יכול להגיע לרכב שיספק אותי גם במראה וגם בביצועים בשטח. והוא יחסית עומד בתקציב....
מה אתם אומרים?
האם שווה לי להישאר בגמדים או לעלות רמה מכל הבחינות(כולל הוצאות כלכליות) ולעבור לטרופר/פאג'רו וכו'...
תגובה: חשבתי שאני אוכל להסתדר בלי רכב שטח....אז חשבתי :/
כולם במדבר מטיילים? נשארתי לבד...:/
שמע, יש גיל שבו מתחילים להתבגר...
ועלות אחקה של סיקס או סופה- נמוכה משל ג'מיני גם בדלק.
ואם מדובר בסיקס אספנות אז בכלל אין לך סיבה להתמהמה.
הרכבים האחרים שדיברת עליהם לא ברי-שיפור כמו סמוראי או סיקס או סופה.
גם הגימיני איכשהו מתחיל להראות כמו מוטציה כשמנסים להכניס בו רוח שיפורים.
לך עם הלב.
קנה סיקס אספנות.
הוא ימשיך איתך הלאה, בעתיד, כרכב שני\שלישי
אני הייתי בוחר בג׳ימני.
סיקס, גם (ובעיקר?) אספנות, ישתה לך את המשכורת. אני מכיר את כל סיפורי החלפים הזולים, אז נכון, הם זולים. אבל, בכל פעם שתניע את האוטו תחשוב כמה זה עולה לך...
סיקס בד״כ ידרוש תשומת לב על מנת להיות תקין ויום יומי. תשומת לב= כסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
אני הייתי בוחר בג׳ימני.
האמת, נראה לי ששגיא מחפש תשומת לב ... הרי התשובה מסתתרת בשאלה שלו :
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שגיא S
עכשיו הצרכים השתנו וזה יהיה רכב יומיומי שיצטרך לשנע אותי גם ברחבי תל אביב ביום יום החל משנה הבאה.
אז מה נשאר, ג'ימני !
רענן
מה עם ויטארה? הרבה יותר מרווח, הרבה יותר נוח ביום יום, שלא לדבר על בינעירוני. מבחינת יכולות שטח ושיפורים... אין גבול.
Sent from my GT-I9500 using Tapatalk
סיקס אספנות יכול להיות התשובה למה שאתה מחפש, רק אם הוא במצב מעולה, אחד שעבר שיפוץ מקיף מאוד. כמו הסיקס של עירא שנמכר (כן, זורע לך מלח על הפצעים). יש בודדים כאלו. את כל השאר, במצב בינוני +\-, יידרש הרבה זמן וכסף כדי לשפץ ולהביא למצב נסיעה יומיומי. חצי עבודה, או במקרה הזה רכב במצב "בסדר" לא יעבוד.
חשוב להפנים את זה, ואם אתה בוחר את האופציה הזו, אז להיכנס אליה במודע.
מאידך, ג'יפ קונים מהלב ולא מהראש... ועל זה נאמר מספיק.
סיקס לא קונים משיקולים כלכליים, סיקס קונים כי רוצים סיקס.
לדעתי זה לא הכיוון שלך.
שני דברים -
1. אספנות מוגבל בשעות נסיעה שלו בבוקר
2. רכבים טובים עולים לא מעט במעמד הקניה ואו ביישור הקו שלהם (לך תמצא סיקס בלי שלדה סדוקה במחיר שפוי מבעלים תמים).
מבחינת אחזקה אין שום הבדל בין זה לזה כי אתה תסתדר מהכרותי איתך - גם בייבוא מחו"ל וגם בקשרים בארץ. כנ"ל בשיפורים.
מבחינת הסתדרות בת"א - סיקס "קצר" מול ג'ימני, באמת שאין הבדל מהותי אז למה להתפשר. סיקס "ארוך" זה כבר סיפור אחר שכנראה יצריך ממך חיפושי חניה רבים יותר, שיקול שלך. צריך גם לקחת בחשבון את רמת הגניבות של הרכב ומתוך הרכב.
נסיעה בסיקס מעייפת יותר, גם כשהוא הכי מיושר ומדוגם שיש. מצד שני, זה סיקס וכל מילה מיותרת לגביו, זה פשוט ה-ג'יפ ושום ג'ימני מקורי או משופר או מפלצת זוקאית אחרת לא יכול עליו וגם לא היילקס או כל יצור אחר מיפן או מאנגליה או גרמניה וכן הלאה. ולך היה משהו מאד מאד קרוב לזה שלא ברור לי למה ויתרת עליו אבל זה מעניין לי את העכוז כרגע (אולי נדבר על זה באיזו מדורה מתישהו אחרי שאני אשתה מספיק ויסקי).
יאללה מספיק לקשקש ולך חפש לך ערימת ברזלים לזחול תחתיה (או לתת לסלמן לזחול תחתיה).
שלום לכולם ותודה על התגובות...אז ככה:
בנושא של סיקס - אכן פספסתי בקצת את הסיקס של עירא...לצערי מאז ראיתי כמה סיקסים ולא התלהבתי(בלשון המעטה) מהמצב שלהם, חלק מבחינת פחחות/מכנית, חלק מבחינת המוכרים שלא עשו עליי רושם של אנשים אמינים וכו'.
על הסיקס לצערי אני אוותר כנראה - פשוט משום שהעבודה שלי היא בבגדים מחויטים לצערי, ואסור לי להגיע "מסריח" מדלק, או מלוכלך מגריז. דרישות של המשרד לא שלי :/
ויטארה - בסיס גלגלים קצר, לא הרבה יותר נפח אחסון, שיפורים יותר יקרים ובעיתיים יותר לטעמי. אף על פי שה16V נלקחה בחשבון בהתחלה.
אבל גם שם מצב הכלים לא משהו בתקופה הזאת...
בנתיים מצאתי ג'ימני שנת 2007 VVT ידני שיושב לי בול בתקציב, גם האוטו יחסית בסדר והמוכר בחור טוב ואמין.
כנראה שזה יהיה הכיוון לשנתיים-שלוש הקרובות.
בכל מקרה אם העסקה תצא לפועל אז קיט הגבהה+צמיגים+יחסי העברה כבר בדרך...+כתבה על ההתקנה שלהם.
בשאיפה לעשות לבד, ומה שנצטרך עזרה+התקנת ARB קדמית, אז יש מוסך.
את חלום הסיקס אספנות/היילקס ככל הנראה נדחה לתקופה שבה המשכורת שלי תאפשר שהוא לא יהיה על חשבון קורת גג.
*** חייב לציין שעניין המוח מול הלב פה ממש קשה,
את הג'ימני כידוע, אני לא כזה מחבב, ותמיד ראיתי בו סוג של רכב כוסיות. מקווה שאחרי הפרויקט שאני מתכנן בשבילו הדעה שלי תשתנה...
אבל לצערי במציאות של היום הוא הפשרה הכי טובה שתאפשר לי גם לטייל כמו שאני אוהב וגם לסוע איתו לעבודה...
שגיא
יש זמנים שהולכים עם הלב ויש זמנים שהולכים עם ההיגיון
אין שום סיבה בעולם שכרגע תלך עם הלב,לזה צריך ממון וכרגע אתה צריך להתמקד בדרישות עתידיות של בניה עצמית(פיננסים ומקצועיות במקצוע)
אז יהיה לך 4על4 ולא הרכב הקלאסי,זה עוד יגיע
כך שאני לפחות לא רואה כאן שום פשרה,אלא כורח מציאות על מנת לא לוותר על השטח
בהצלחה ידידי הצעיר
אני חושב שצעיר שנוסע לבד וצריך להתנייע בת"א והוא פחות ממטר ותשעים... ג'ימיני הוא אחלה בחירה ולא פשרה!!!
למה לא טויוטה הייליקס?
נכון רכב פרימיטיבי, אבל יש לו חימום וקרור ומזגן וכל שאר הנחויות
המנוע לא סוחב, אבל בתל אביב זו ממש לא בעיה.
בעיה בחניה, נכון אבל השאלה היא עד כמה אתה צריך לחנות בתל אביב?
אם יש לך חניה מסודרת בחניונים, אתה מסודר.
אם לא.. באמת בעיה.
אמין מאוד שימושי מאוד ועוד לא התחלנו לדבר על עבירות...
אם זה רק זוג, אז גם אני הייתי בוחר בג'ימני. מכונת חיוכים מדהימה!
היופי שלו הוא שזה אכן רכב כוסיות מצד אחד, שבשתי לחיצות כפתור יודע לעשות הכל.
עם סבלנות והשקעה אפשר להפוך אותו לאחלה מכונה (מי כמוך יודע...)
[QUOTE]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
מוני אורבך
למה לא טויוטה הייליקס?
נכון רכב פרימיטיבי, אבל יש לו חימום וקרור ומזגן וכל שאר הנחויות
המנוע לא סוחב, אבל בתל אביב זו ממש לא בעיה.
בעיה בחניה, נכון אבל השאלה היא עד כמה אתה צריך לחנות בתל אביב?
אם יש לך חניה מסודרת בחניונים, אתה מסודר.
אם לא.. באמת בעיה.
אמין מאוד שימושי מאוד ועוד לא התחלנו לדבר על עבירות...[/QUOTE
צודק, אבל מה עם הגניבות?
הרי כל פועל פלסטיני שצריך לחזור בסוף היום הביתה ישמח לתפוס "טרמפ" עם ההיילקס..
ומספיק שתרצה לקפוץ בערב לאיזה פאב עם מזכירה משפטית מצודדת, ונראה אותך אוסף אותה בהיילקס ועוד מוצא חניה.. :)
בקיצור - לך על ג'ימיני.
ציטוט:
בכל מקרה אם העסקה תצא לפועל אז קיט הגבהה+צמיגים+יחסי העברה כבר בדרך...+כתבה על ההתקנה שלהם.
בשאיפה לעשות לבד, ומה שנצטרך עזרה+התקנת ARB קדמית, אז יש מוסך.
וכשאתה רוכש/מתקין לבד את כל מה שפירטת - אל תשכח לקרוא לי, אשמח אם נעשה את זה ביחד..
היילקס באמת היה פתרון אילולא החשש המתמיד מגניבות, גם בלב תל אביב וגם מחניה שמורה. ולהתחיל לאבטח אותו כל הזמן זה לא הדבר הכי נקי שיש ולא נעים ולא בגשם וכו וכו.
באותה נשימה גם סופה ארוכה/קצרה שאפשר לדגם יפה יפה בתקציב הזה.
אגב שגיא, היה לך בעבר טרופר, למה לא לחזור אליו ? קצר או ארוך בהתאם לסידורי החניה שלך.
היילקס?
תזכירו לי מה עלות ביטוח ורישוי שנתי?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
GodsFather
אגב שגיא, היה לך בעבר טרופר, למה לא לחזור אליו ? קצר או ארוך בהתאם לסידורי החניה שלך.
טרופר בנזין קצר נעול כפול ARB היה לי על הכוונת, אבל הפרש של כמה מאות שקלים בחודש על אחזקה + דלק + 7 שנים הבדל בשנתון עשו את שלהם.
לגבי היילקס - אכן רכב ששקלתי, אבל הפחד מהגניבות לא מתאים לי לצערי...
אדם חכם בעל היילקס אמר לי שהיילקס זה רכב שצריך לרצות ולא להתלבט לגביו.
אפשר להגיד את אותו הדבר על סופה.
ודווקא אם יילך לי עם הג'ימני הספציפי הזה, יכול להיות שאני אוציא רכב טיולים בעל יכולת לא מבוטלת, שימושי ביום יום ולא במחיר גבוה מדיי...
לא הבנתי למה לא טרופר רק בגלל שאחד ברח לך או לא עמד בקריטריונים....
אבל כנראה שאתה כבר סגור על מה שאתה רוצה אז שיהיה במזל