שימוש חזק בכננת גורם למנוע הג'יפ להכבות - מה הסיבה?
שלום רב ובוקר טוב..
לאחר טיול מהנה ביותר של שבת שזה הצטרכתי לעזור לחלץ חבר שנתקע על דיונה בעזרת הכננת... מה שלבסוף לא צלח, ולבסוף בעזרת מאמצים רבים חולץ בעזרת רצועות חילוץ...
הסימפונים של אי יכולת הכננת למשוך את הרכב התקוע די מפתיעים אותי ויכול להיות שהכננת לא תקינה או שמא אני לא יודע להפעיל את המערכת נכונה...
אז ככה...
דיונה גדולה.. רכב תקוע ככה באמצע הדרך, חצי מטר מאחוריו עץ ענק.. כל ניסיונותיו לעלות/לחלץ את עצמו למטה גרמו לו לשקוע בחול ולהתדרדר למטה לכיוון העץ עד שכמעט נגע בו... פה עצרנו וניסינו עם הכננת לחלצו למעלה... הרכב היה CJ6 או אחד מאלה שדומים לסופה פתוחה... קצרה..
אני עם הסופה מתמקם למעלה... משחרר כבל קלאץ' משהו כמו 15-20 מטר (טוב שסידרתי את הידית שיחרור הידני של הכננת :) ) ומחברים לרכב... מותחים את הכבל, מהדקים את ההנד-ברק של הסופה, ומנסים למשוך... מצליחים קצת, ואזי בזמן שימוש הכננת במאמץ המנוע מתחיל להשתנק, עזיבה של הכננת והמנוע חוזר לעפולה רגילה... ממשיכים למשוך, עובד טוב שניה בערך ואז המנוע משתנק, באם ממשיכים ללחוץ את הכננת אזי המנוע כבה... קרה מספר פעמים... חשבתי אולי בעיה של מתח, חשמל, אלטרנטור... והרכב כמובן מותנע ועומד ככה מספר דקות ככה שהמצבר כבר אמור להיות די טעון... נכנס בנאדם לרכב (אני יודע שמסוכן אבל כבר היינו תקועים שם מעל שעה בחום של הצהריים) ולחץ על הגז ככה לסביבות 3000 טורים על מנת לאפשר לאלטרנטור לעבוד בשיא היעילות שלו... לא עזר, בזמן מאמץ המנוע מתחיל להשתנק ונכבה...
מה יכולה להיות הבעיה? אני לא פועל כשורה או משהו ברכב לא תקין?
רמי
תמונה של הרכב שניסיתי לחלץ
בדקתי את המצבר, הקטבים והנעליים
חנן, בדקתי את שכתבת
עם המולטימטר בדקתי נפילת מתח בין הנעל לקוטב גם בפלוס וגם במינוס
בשניהם היה ירידה של פחות מ-0.1 אמפר...
אבל אכן הנעליים והקטבים לא נראים נקיים כל כך, הייתי צריך לגרד קצת קורוזיה/לכלוך על מנת לגעת בהם עם המולטימטר (כדי שיהיה מגע טוב)
בכל מקרה אני אנסה לנקות את הנעליים ואת הקטבים... יש למישהו המלצה איך לעשות את זה טוב? איך להוריד את הקורוזיה, את הלכלוך ואת שאר השאריות?
בדקתי כמו כן את המצבר ומצבו, להלן:
130 RC שאין לי מושג מה זה
450 AH אני מניח שזה ה CCA
וכמו כן רשום מתאים ל 80אמפר אבל מצויין למטה המספר 67 בגדול, אז כך שאני מניח שזה של 67 אמפר.
וחתום על המצבר שני חריטות האחת רשום 3603 (אולי השבוע ה 36 של שנת 2003?) וחריטה השניה מציינת 03 09/10
וזה חשבתי אולי החודש ה-9 או ה-10 לשנת 2003 או שמא אולי קוד למשהו אחר?
בדקתי כמו כן מתח של מצבר לפני ההנעה ואחרי ההנעה... המצבר נראה די בסדר... מספק מספיק זרם לפני, והאלטרנטור מייצר משהו כמו 14.5 או 15 וולט לאחר ההנעה..
מה הלאה?
רמי