חיבור רשת צל לרכב ללא גגון
איך לדעתכם אפשר אם בכלל לחבר רשת צל לרכב ללא גגון - במקרה שלי יש מרזב אם זה עוזר.
עוד משהו - לרכב שיוצא לבד לשטח בלי נק עגינה או רכב אחר יש לקנות מוטות טלסקופיים או משהו בסגנון לטובת הצד השני? חשבתי על משהו סטייל מוט צביעה/הארכה, השאלה האם יעמוד בעומס.
תגובה: חיבור רשת צל לרכב ללא גגון
http://ws-na.amazon-adsystem.com/wid...&tag=ibuyit-20http://ir-na.amazon-adsystem.com/e/i...1&a=B003EOU0UO
זה מוצר שעונה על ההגדרה. גם חיבור לרכב ללא גגון, גם מוטות וגם צל.
פריסה מהירה מאוד - החסרון היחיד ששטח הכיסוי לא גדול מאוד.
גילוי נאות: יש לי אחד כזה, לצערי אין לי מניות של היצרן :)
תעשה כפתורי שדה ...
יענו תיקשור את הקצוות בחבל שיספיק להקיף את הג'יפ מעל הגג עד לאדמה בצד השני
ושם תקבע אם אבנים או יתדות ...
;)
בהצלחה
צילייה כבר יש, פשוט נתנו לי אחת 4X4...
רונן, לא הכי הבנתי את הרעיון, מה יגרום לזה לא להחליק?
כרגע מה שעולה לי בראש זה להקיף את הרכב אנכית עם שני ראצטים - כל אחד יחצית בקצה ולדאוג שהווים יהיו בגובה הגג ולשם לחבר את הטבעות
אני מחבר 2 פינות לרכב והצד השני עם מוטות ואבנים בשטח.
2 הפינות שמחוברות לרכב קשורות לפינת פגוש קדמי ופינת פגוש אחורי.
הרשת צל מתוחה לשני מוטות טלסקופיים בפינות הנגדיות, שמרותקים לקרקע עם מיתר שקשור לאבן גדולה בשטח (תמיד מצאנו אחת).
מיקום הרכב גם חשוב, הדופן מופנית לכיוון השמש (בצהריים דרומה, וכו׳), כדי להשיג מקסימום צל, וגם אם זוית השמש נעה בחנייה ארוכה, גודל הצל כמעט ולא פוחת.
הצד הנמוך שמקובע לרכב+הרכב עצמו מסייעים להגדיל את הצל האפקטיבי.
לפעמים מוסיפים מוט אמצע להגבהה.
כל זה עם צילייה 90% הצללה, בגודל 4x6.
לא חשבתי בכלל להתחבר לחלק התחתון של הרכב... רעיון טוב. אומנם מונע פתיחה של אותם דלתות אבל לא נורא.
המוטות - מה? מאיפה?
חבר שלי בנה מתקן חביב ביותר:
- בסיס רבוע מפלאח ברזל של כמה ממ', משהו כמו 30X30 סמ'.
- במרכזו צינור באורך של כ-15-10 סמ' שעליו מרותך אום ובורג (8-10 ממ', קוטר) מוברג לתוך הצינור ותופס עמוד, שמושחל לתוך הצינור.
- את הצינור במרכז אפשר לרתך (תופס יותר מקום בבגאז') או לסדר הברגה (תופס מקום מינמלי - בעובי הצינור..)
- ה"עמוד" הוא מוט צביעה טלסקופי ארוך.
- למי שיש לאן לקשור לרכב, ניתן להסתפק בשניים כאלה (אפשר גם שלישי, לשים במרכז, להגביה את הרשת) ואם אין לאן לקשור, 4.
- בזמן ה"פתיחה", שמים אבנים (או סתם עולים אם גלגל) על הבסיס ו.. זהו. מותחים את הרשת.
אפשר כמובן לחזק עם חבלים/רצועות לאדמה (כמו אוהל) ו/או צד אחד לקשור לדלת תא מטען פתוחה (למעלה) ו/או לעץ ו/או לרכב אחר...
עלה לו כמה גרושים - חומרים ומה שלקח הרתך.
יש לי אוהל סעודי בשטח 42 מ''ר - המידות 6.0 על 7.0 מטר מעוגן לקרקע עם שני מוטות טלסקופיים בלבד מצינור פלדה. מותאם לזולה של שלושה ימים עם הנכדים והוא חלק אינטגרלי מהג'יפ.
השאלה מה אתה רוצה. ואת זה לא הגדרת.
01. צל מינימלי לעצירה קלה לקפה לשניים שלושה אנשים - עם פתיחה וסגירה מהירה .
02. חנייה לארוחת צהריים של 5 או 6 אנשים להפסקה בת שעתיים.
03. חניון ליום ולילה עם זולה מפנקת ל- 8 או 10 אנשים - בהשקעה של רבע שעה הרכבה ורבע שעה פירוק.
כל דרישה מתאימה לפתרון אחר.
אני משתמש במוטות ההברגה שהזכרת. קניתי בחנות לכלי עבודה ב 30 ש"ח למוט. הם מחזיקים יפה את המשקל של רשת ה 6X6 אצלי בגינה. היות ואתה משתמש ברשת קצרה יותר, לא אמורה להיות בעיה.
אני חושב שגם הום סנטר או ACE מוכרים מוטות כאלו.
אם אתה זוכר, במסיבת השקשוקה בכיסלון פרסתי מספר מוטות כאלו. הרעיון הוא "לצבוט" את הרשת בנקודה מסויימת עם המוט ואת קצה הרשת למתוח בעזרת חבל לאבן כבדה או יתד (או צידנית מלאה).
הרשת יכולה להתחבר לגחון הרכב - פשוט תחבר חבלי קשירה ללולאות ותקיף את גגון הרכב עד שתגיע לגחון.
פיתרון שני הוא לסגור את דלתות הרכב על הרשת (אבל בטווח הארוך אתה כביכול פוגע בגומיות).
למיטב זכרוני השתמשתי בשני סוגי מוטות: הברגה וסוג נוסף שקיבלתי בירושה ממוכר הרכב.
אני נעזר באופן קבוע במוטות ההברגה בגינה ובטיולים.
לגבי מתיחת החבלים - תחשוב על זה בתור ציוד נוסף שתצטרך לארוזז, לסחוב וכדומה...
הרעיון הוא לקשור את לולאת הקצה של היריעה לאבן או יתד ורק אז לדחוף את המוט ולהניף את היריעה השמימה. ההנפה יוצרת את המתח הנדרש.
כדאי לקשור שלושה כיוונים/חבלים כדי לשמור על המתח ולמנוע מהמוט לנוע.
מצד שני, אם מדובר בהפסקת קפה קצרה, חבל על כל המאמץ....יש פיתרון נוסף:
1. קשירה קבועה של המוט לקצה היריעה.
2. אותו הדבר למוט השני בפינה הרחוקה של היריעה.
3. במצב ארוז שני המוטות נכנסים פנימה במקביל לצלע היריעה החיצונית, היריעה מגולגלת עם המוטות כמו גופה בתוך שטיח.
4. במצב פרוס המוטות נשלפים בזוויות הניצבות לפינות. כל מה שנותר לך זה לעגן את היריעה לקרקע בעזרת חבלים.
באופן כללי -
מתיחת חבלים יכולה להעשות בעזרת קשר או בעזרת לוח עץ עם שני חורים.
בקרוב מסיבת שקשוקה לסגירת העונה. באותו מקום כמובן....
נוכל לתרגל את זה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
לא חשבתי בכלל להתחבר לחלק התחתון של הרכב... רעיון טוב. אומנם מונע פתיחה של אותם דלתות אבל לא נורא.
המוטות - מה? מאיפה?
מוטות צבאיים מ-ל.כ.
אתה יכול להשתמש במוטות צביעה או דומה.
דרך אגב, יש עוד פיתרון קליל - שמשיה.
מוט אמצע אחד במרכז הציליה ומתיחות בקצוות לאבנים, גחון, גלגלי הרכב, ארגז כלים וכדומה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
. יש אמצעי מתיחה מועדף לחבלים?
בלוק נהגים או לקשור לאבן ולהרחיק אותה..
עוד פתרון זה מותחן כמו באוהלים צבאיים.
פתרון שעשיתי לפני כמה שנים, סוג של חיקוי לדברים דומים שמצאתי ברשת.
הרשת בצורת T כך שיש חלק מרכזי שהוא מתוח, ובשלושת הצדדים הפתוחים (בלי הצד בו עומד הרכב מן הסתם) נפתחות כנפיים שניתנות למתיחה באלכסון בגובה בהתאמה לכיוון השמש.המוטות הטלסקופיים הם של צבע, 25-30 ש"ח למוט בטמבוריה הקרובה למקום מגוריך. מספיק חזק. וניתן להשתמש בעוד מוטות כדי להרים את הכנפיים ולהגדיל את שטח הצל.
הכל מחובר על צינור נירוסטה באורך של משהו כמו 2 ומשהו מטר שמוצמד עם רצועות מתיחה ואזיקונים לגגון.
בטח אפשר באילתור כזה או אחר להצמיד גם למרזב ללא גגון.
פתיחה וקיפול מאוד מהירים, אבל מאז שעברתי ל-JK בו אין לי (עד שהגגון יורכב - מחר מחרתיים) אפשרות לחבר את זה, עברנו לגזיבו 3X3 שניתן לפתיחה מנותק ממקום הג'יפ. נראה לקראת טיול פסח הקרוב כשיהיה גגון מה ההנהלה תבחר לפיתרון הצל המועדף...
https://lh5.googleusercontent.com/-J...25283%2529.jpg
https://lh4.googleusercontent.com/-O...25282%2529.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-h...25281%2529.jpg
https://lh6.googleusercontent.com/-v...25286%2529.jpg
איל
פיתרון יפה מאוד.
גם לי היה פיתרון דומה שקיבלתי בירושה ממוכר הרכב.
אני העדפתי לנתק את המכלול ולפרוס את הציליה בין שני רכבים חונים.
1 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 86276
התקדמות, קניתי זוג מוטות טלסקופיים, הוספתי ברגים בקצה.
מאחר וכנראה שאת ההקמה בשטח אני יעשה לבד יש לדעתכם הגיון לקדוח חור בבורג לטובת פין אבטחה? - כך שטבעת הצלייה לא תוכל לברוח מהמוט