ברשותי היום אקדח ברישיון (קולט). קרוב משפחה שמעוניין לוותר על האקדח שלו הציע לי אותו (גלוק).
איך מבצעים את ההחלפה? האם יש סיכוי שמישהו במשרד הפנים יערים קשיים על זה?
האם יש אפשרות להחזיק יותר מאקדח אחד?
תודה.
Printable View
ברשותי היום אקדח ברישיון (קולט). קרוב משפחה שמעוניין לוותר על האקדח שלו הציע לי אותו (גלוק).
איך מבצעים את ההחלפה? האם יש סיכוי שמישהו במשרד הפנים יערים קשיים על זה?
האם יש אפשרות להחזיק יותר מאקדח אחד?
תודה.
אם אתה רוכש מאדם פרטי שניכם חייבים להתייצב מול פקיד רישוי כלי ירייה במ. הפנים
אם אני זוכר נכון אחרי שביצעת אימון על הנשק המיועד במטווח מוסדר ויש לך אישור על כך.
שים לב: מדיניות משרד הפנים בשנים האחרונות היא כפי הניראה לצמצם את כמות הרישיונות שנתנו לנשיאת נשק.
פרט חשוב הוא מהו יעוד הנשק ומהי העילה למתן הרישיון.
רצוי לבדוק אפשרות לבצע העסקה דרך סוכן מורשה.
כל שנאמר נכון, בעיקרון.
אתה צריך להוכיח מחדש את זכאותך לאקדח, תוכל למצוא את הטפסים באתא משרד הפנים.
למיטב ידיעתי צריך גם אישור רופא, ואישור אימון על הקליבר הרלוונטי אם הוא שונה מהקיים.
במידה והזכאות נוסעת מיישוב זכאי, צריך גם אישור מהמוצעה.
אתה כמובן צריך למכור\להשבית את האקדח שלך כי לא תוכל לקבל אישור לשניים.
אכן ניתן לעשות את ההעברה גם דרך מטווח\סוחר נשק.
זה מקל בכך שאתם מפקידים שניכם אצלו את הנשקים.
ומשם ההתעסקות שלו נגמרה, ואתה ממשיך מול המטווח.
סביר שהעמלה על כך זניחה ביותר.
איזו עיר קרובה לך? נמליץ לך לאן ללכת.
אגב- איזה קולט יש לאדוני?
איזה תבחין מופיע אצלך ברשיון ?
מתוך מה שמופיע ברישיון:
יעוד: נשיאה
עילה: תבחין משמר
סוג: אקדח
מדובר על קולט קומבט קומנדר 9 מ"מ (9X19)
אז תשמר את הקולט !
אחרת גם הוא לא יהיה לך ...
רענן
אאל"ט, התבחין אצלך הנו תוצאה של אחזקת נשק מעל 10 שנים.
לאחר תקופה זו, לא נידרשת עילה ממשית מעבר לפז"ם עצמו.
עם זאת, בכל שינוי ונגיעה ברשיון, אתה עלול למצוא עצמך מאבד אותו!!
אני איבדתי את רשיון האקדח שלי לאחר 7 שנות אחזקה וזה מה שנאמר לי בזמנו.
התבחין שלך הוא בקצה שרשרת המזון .
מבחינת משרד הפנים הם היו שמחים לשלוח לך מכתב עם דרישה להפקיד הנשק ולהיפרד ממנו לתמיד.
מה שמונע מהם זה כמה בעיות משפטיות :
א. קניין ושרוב בעלי הנשק הוותיקים למעשה הוכרחו לרכוש במסגרת שירות צבא קבע. יצטרכו לשלם פיצוי
ב. קצת יהיה קשה להם להסביר בביהמ"ש מדוע "הכושי עשה את שלו, יכול ללכת". כלומר מי ש 20 שנה שירת המדינה
ולא היה מעורב באירוע פלילי, מדוע פתאום הוא לא כשיר לנשיאת הנשק.
אז הפיתרון שלהם הוא פשוט, הקפאת מצב ! דהיינו "שימור".
אתה לא יכול להחליף נשק, במקרה כזה תצטרך תבחין חדש (נגיד שאתה מאבטח או עובד רשות ממשלתית), במידה ולא תעמוד בקריטריונים, הלך התבחין המשמר.
בנוסף, אם הנשק התקלקל ויושבת ע"י נשק מוסמך, לא תקבל אישור לקניית נשק חדש.
בקיצור, שיטה מנוולת שדואגת שלעבריינים ולמחבלים יהיו נשקים ואנחנו נהיה בשר התותחים ...
רענן
חד משמעית
כל שינוי שתעשה היום מעבר לתשלום האגרה ומה שנדרש יגרום לך לאבד את הרישיון
אל תעשה שום שינוי נקודה
וגם... אפילו אם אתה עומד בתבחין ותוציא רשיון חדש, הוא כבר לא יהיה משמר ואז כשאיזה פקיד יחליט לבטל את התבחין - אתה תאבד את הרשיון.
בקיצור...
א. תגיד תודה ותהיה בשקט. חוץ מזה שגלוק יש לכולם וקולט זה כמו ג'יפ..
ב. בתור חבר וועד סדרתי, אתה יכול להצטרף לניר וחבריו לפעילות ולעשות משהו ברמה ההסברתית או המעשית כדי לשנות את המדיניות.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ואללה, כבר כמה זמן גם אני בכיוון של לחשוב על החלפת אקדח.
תבחין זהה לשל אייל
יעוד: נשיאה
עילה: תבחין משמר
סוג: אקדח
האם זה אני רס"ן בשירות מילואים פעיל (לפחות בינתיים) ורשום כמתנדב ביחידת ג'יפים של המשטרה יכול לעזור?
או שאין לזה משמעות... לפחות לא משמעות מספיקה כדי להמר על זה...
אין גורם רשמי שאפשר לבדוק ספציפית לפני שעושים מהלך?
איל
כאמור... אתה עומד בתבחין לרשיון חדש, אבל אז תאבד את המעמד המשמר.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
לי יש תבחין אחר יש למישהו מושג מה זה אומר?
כשהוצאתי רשיון בשנת 88 היה רשום הגנה עצמית
דרך אגב גם אני חשבתי להחליף אותו וכל פעם ירדתי מזה מפחד שיקחו לי את הרשיון, לשני חברים שלי כבר לקחו במקום חידוש הגיע מכתב ממשרד הפנים ובו דרישה להפקיד את הנשק
כלומר, מה שאתה אומר זה שמחר אני יכול להחליף (לפי סעיף 5) , ומחרתיים כשאשתחרר רשמית משמ"פ יחרימו לי...??...
חלם.. אמרנו?
http://mops.gov.il/Fire_Arms/Persona...Criterion.aspx
בחיאת'קום חברים!
אל תייעצו אם אתם לא ממש ממש בטוחים שעצתכם מועילה.
במקרים כמו המתואר כאן, התנהלות שגויה יכולה לגרום לאדם למצוא עצמו בלי האקדח החדש וגם בלי האקדח הישן שלו.
ולעניין:
המשרד לבטחון פנים מנצל כל הזדמנות שנקרית לפניו לבחינה מחודשת של העילה שבגינה ניתן הרשיון.
במקרה שלך, אם העילה כבר לא קיימת, לא יאפשרו לך (בשלב זה. הנושא כרגע בעבודת מטה ובחינה מחודשת) להחליף כלי יריה.
רק אם ביכולתך להניח את דעתו של פקיד הרישוי בכך שאתה עומד באחת העילות הקיימות היום - תוכל להחליף את האקדח.
ולגבי הקרוב שרוצה להעביר לך נשק:
עליו להזדרז ולבצע הכל לפני שמסתיים לו תוקף הרשיון. אחרת יהיה עליו לבצע הליך חידוש או להעביר את האקדח למשטרה.
אל תהסס להתקשר אלי לקבל ייעוץ נוסף (050-2561000) ושיהיה ברור - כל סיוע טלפוני או אחר יהיה חינם לחלוטין.
בברכה
אמיר
(שבמקרה, לא רק ג'יפאי אלא גם בעלים ומנהל של מטווח הכשרה, גם סוחר נשק וגם מדריך ירי)
אין לי הרבה להוסיף על אמיר ,
כרגע דרגת סא״ל מהווה עילה גם למי שאיננו יותר משרת פעיל, אבל כאמור אין לדעת איפה זה יעצור .
הסטטוס הקרוי ״משמר״ או ״אחר״ הוא כרגע האסמכתא הכי יציבה , שלא תלויה בקיומו של תבחין נוכחי (אלו משתנים בהתאם לגחמות המשרד לבטחון פנים) שעלול להתבטל ואיתו הרשיון .
הסטטוס הזה לא מאפשר החלפה אבל לא מומלץ להסב אותו גם למי שיכול אלא אם אין ברירה ( כגון השבתה של הנשק הקיים / אין להשיג יותר תחמושת עבורו ) .
אוקי
אני אמור לקבל חידוש באוגוסט נניח שנקבל משמר מה זה אומר? יש הבדל בין אחר למשמר?