מישהו בנה רמפה לרכב ? בעיקר לשטיפה נוחה ולהתעסקות בקטנה בנוחות מתחת לרכב...
אשמח לשרטוט \ תמונה \ הערות \ הארות.....
משהו בסגנון 2 מסילות....בנויות מפרופילים ופלטת אלומיניום.... כנראה שזה יהיה משהו מתקפל.
תגובה: מישהו בנה רמפה לרכב ? בעיקר לשטיפה נוחה ולהתעסקות בקטנה בנוחות מתחת לרכב...
כן ,
חבר בנה רמפה , והשתמשתי בה עם הדיפנדר הרבה פעמים ,
מאוד נוח לטיפולים / תיקונים.
משהו בסיגנון הזה :
https://www.youtube.com/watch?v=pPIX_6-DrsI
הדבר היחיד שהשיפוע היה רציני והייתי צריך לעלות עליה עם LOW ראשון ,
צריך להקפיד שהשיפוע יהיה מתון.
אפשר גם לבנות מעץ:
http://www.srtforums.com/forums/f75/...-ramps-568285/
תגובה: מישהו בנה רמפה לרכב ? בעיקר לשטיפה נוחה ולהתעסקות בקטנה בנוחות מתחת לרכב...
תודה אמיר
הכיוון יותר בדוגמה הראשונה שנתת... אבל נראה לי קצת נמוך....
יש שרטוט...? מידות...?
אין לי שרטוט ,
המידות היו :
גובה בנק' הגבוהה - מטר
אורך - שני מטר , כולל החלק המשופע.
רוחב כל מסלול - 40 סמ (כתלות ברוחב הגלגלים).
מבחינת בטיחות הרמפה המדורגת מעץ עדיפה.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
באם זה ישמש מעיקר לשטיפה אתה לא צריך משהו מפלצתי.
אני בניתי מברזל האורך הכללי 1 מטר הגובה בנקודה שהגלגל יושב 40 סמ,רוחב 35סמ.
משמש אותי מצוין,טיפולים ושטיפה אמנם אתה לא עומד תחת הרכב אבל כניסה נוחה מאד,גם בטיחותית השיפוע והגובה לא מסוכנים מדי.
עדיין קח בחשבון שעולים לשים משהו מאחורי הגלגלים האחוריים,ולבנות גם מחסום קדמי לרמפה.
אילו לא רמפות טיפולים.
הרכב אמור לעמוד מפולס לטיפול ולא בשיפוע (מילוי שמנים וכו).
זה נראה יותר כמו מתקן עליה לרמפה ולא הרמפה עצמה.
מאוד מעניין... אבל יקר.....
בהתחלה חשבתי על משהו מתקפל אבל מטעמי בטיחות ירד מהפרק...
כנראה שזה יהיה מפרופיל מגולוון 40x40 בתוספת פלטת אלומיניום מרוג אורך 2 מטר גובה מטר...
אם אתה רוצה את הרכב מפולס - אורך הרמפה לפחות כרוחק הסרנים, עליה לגובה של מטר 1 תחייב שיפוע ארוך לעליה. התוצאה הסופית תהיה רמפה ארוכה מאוד 5-6 מטר לפחות.
אני מרים את הרכב על ג׳ק לגובה 50 ס״מ מהגחון (בנקודת ההרמה) ומבצע טיפולים באופן סדיר. לא הכי נוח אבל סביר. בהנחה שעל רמפה בגובה 50 ס״מ יהיה גחון הרכב בגובה 70+ ס״מ מהקרקע אז אתה לא תיאלץ לבנות משהוא מאוד גדול מסורבל וכבד.
צביקה
שלום,
אני לא צריך את הרכב מפולס - אני לא מתכוון לעשות טיפולים לרכב אלא רק לשטיפה.
יש לי גם ג'ק עם תוספת שמרים את הרכב לקצת יותר מ 50 ס"מ אבל זה לא נוח ולא מספיק... לשטיפה טובה...
אני בתהליך של בניית הרמפה שתהיה בגובה של 80 או 100 סמ ואורך 2 מטר... נראה לי שזה יהיה מספיק.... לא רוצה להתפזר עם בניית "מפלצות"
תודה בכל מקרה.
למה לא 4 בוקים מ.לכ וזהו?
קונים כאלו של 6 טון, מרימים עם ג׳ק הידראולי כל פעם פינה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
יותר מדי התעסקות.... וגם כמה כבר תרים עם ג'ק ? 50 ס"מ ?? וגם ה 50 ס"מ האלה - רק חצי זה המתיחה של הקפיץ ככה שבפועל האוטו עולה בקושי 20 ס"מ.....
עם הרמפה כל הרכב עולה...תוסיף לזה את הגובה של הרכב ויש לך גישה נוחה מאוד .
6 קבצים מצורפים
הוחלט על רמפה לשטיפה בעיקר.. פרופיל 40/40 מגולוון עם פלטת אלומיניום מרוקע מעל...
שלב ראשון הסתיים...
המשך יבוא...
רק נשאר לי לאחל לך שלא נקרא עליך ב-YNET וכו'...
אני לא הייתי נכנס מתחת לרכב כשהוא על הדבר הזה.
איל
הברזל 2 מ״מ או 4 ?
Sent from my XJ
הבסיס של זה מאד צר, זה יהיה מתקן מאד לא יציב.
Slowly..