5 קבצים מצורפים
oil catch can - התקנת מפריד שמן פאגרו Q 2.8
תפקידו של ה-catch can הוא לאסוף את השמן שעובר ממכסה השסתומים חזרה לצינור היניקה ראשי שאחרי הפילטר:
בתמונה צילום מהניקוי שביצעתי לאינטרקולר כשקניתי את הרכב, כמות השמן שמצטבר בצינורות ובאינטרקולר עצמו היא משמעותית.
הצינור המקשר מסומן בחיצים
קובץ מצורף 87796
מבלי להתקין מוצר שכזה המצב חוזר דיי מהר לקדמותו והשמן חוזר להצטבר בצנרת
איביי כהרגלו מלא במגוון שלם של מוצרים לנושא
http://www.ebay.com/sch/i.html?_saca...ch+can&_sop=15
הזמנתי אחד שנראה לי מתאים - לא גדול מדי, עם נשם. מיד עם הגעתו הוא נצבע בשחור על מנת שלא ימשוך תשומת לב לכשיהיה מורכב.
ההרכבה היא דיי פשוטה:
קובץ מצורף 87793
קובץ מצורף 87794
קובץ מצורף 87795
קובץ מצורף 87798
מה שחסר לי עכשיו הם צינורות להתחבר ליציאות הקיימות, הקוטר החיצוני של המחברים במיכל איסוף הינו 12MM היכן לדעתכם ניתן למצוא צינור (שחור) בקוטר הזה ? כיצד עדיף לבצע את החיבור למכסה ולצינור היניקה הראשי? האם על בסיס הצנרת הקיימת ומתאמים?
תגובה: oil catch can - התקנת מפריד שמן פאגרו Q 2.8
כל מה שקשור לצינורות - מ.פ. מרכז הצנרת. רח הרצל.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
אדי השמן מגיעים לבסוף גם ל MAF ומשבשים את את הקריאה שלו, זו לפחות הייתה המוטיבציה שלי להתקנת ה CATCH CAN.
למה הנשם משמש?
המיכל אמור להתחבר לצינור שסימנת בתמונה הראשונה?
כלומר - חיתוך של הצינור והתחברות אליו?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
כל מה שקשור לצינורות - מ.פ. מרכז הצנרת. רח הרצל.
אסף.
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
או טכנו צינור ביצחק שדה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
תאמת שאין לי מוגש. אני מניח שזה למקרה ונוצר לחץ חזק מדי במערכת מסיבה כלשהי. הנשם נותן לאוויר לצאת אך לא לשמן.
אני לא בטוח שזה נכון להשתמש ב CATCH CAN עם נשם.
עם נשם אתה מכניס אויר מבחוץ לתוך הסעפת לאחר הפילטר של הרכב, ואני לא בטוח שאתה יכול לדעת מה סוג המסנן \ טיב המסנן \ משטר החלפת של המסנן בנשם.
ובנוסף, אותו אויר מבחוץ נכנס לאחר ה MAF, כלומר ה MAF לא "יודע" עליו.
בחקירות שעשיתי לא מצאתי התקנות עם נשם כזה.
**** אין לי ידע מקצועי בנושא, רק הגיון שלי - סוביקטיבי לחלוטין. כדאי שתתיעץ עם בעל ידע בנושא.
אני מוכן להמר שיש אצלך MAF
בנוסף, אני מתנצל על כך שאני "הורס מסיבות" היום. אבל, לאחר הסתכלות מעמיקה במפריד שקנית, לא רואים שיש בו פתח כלשהו למעט הבורג ריקון?
יכול להיות בעיה מכיוון שהמפרידים הזולים באייבי לא בדיוק עושים את העבודה (מנסיון). הם למעשה סתם גוף חלול דרכו עובר האויר, ללא מסנן כלשהו מעט מאוד שמן יעצר. במפרידים היקרים יותר כמו ה PROVENT200 של MANN ישנו מסנן כלשהו כגון כותנה, ספוג וכו.
אני גם קניתי את המפריד הזול , אך הוספתי הארכה קטנה לצינור הכניסה שעטופה בצמר פלדה. הבדל משמעותי בכמיות השמן הנעצרות במפריד לפני ואחרי השינוי.
האם ההתקן הזה יעזור למניעת הצטברות בוצה בסעפת יניקה גם בדיזל אטמוספרי ? יש טעם? מעבר לכך מדי פעם הוא דורש ריקון לא? איך יודעים מתי?
אני לא מוצא שום איזכור לפאגרו Q דיזל עם MAF. לבנזין יש... מישהו מבין יותר לעומק ויכול לאשר?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אני לא מוצא שום איזכור לפאגרו Q דיזל עם MAF. לבנזין יש... מישהו מבין יותר לעומק ויכול לאשר?
במנוע הנ"ל לא קיים MAF.
חיישן MAF נימצא במנועי בנזין ומנועי דיזל מתקדמים יותר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
אתה לא חושש שחתיכת צמר פלדה תתנתק לתמשיך למנוע בטעות?
חושש באותה מידה שחתיכה מהפילטר אויר תתנתק.
זה בגדול מה עשיתי
http://forums.evolutionm.net/evo-how-tos-installations/485682-how-another-diy-catch-can-mod-dual-baffles-extended-inlet-tube.html
oil catch can - התקנת מפריד שמן פאגרו Q 2.8
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amirk
אני גם קניתי את המפריד הזול , אך הוספתי הארכה קטנה לצינור הכניסה שעטופה בצמר פלדה. הבדל משמעותי בכמיות השמן הנעצרות במפריד לפני ואחרי השינוי.
בפיאסטה 97 הישנה שלנו, היה סבך מתכת בדומה לרשת לולים צפופה מאד בקצה צינור החזר ממכסה השסתומים לפילטר אויר.
בגדול, זה היה דומה מאד למחזיר הפשוט שמוצג כאן, אבל עם רשת מתכת בתוכו.
סידור מקורי של הרכב, שבטיפולים הייתי מוציא אותו ומנקה עם תרסיס קרבורטורים.
הרשת הזו תפסה הרבה ג׳יפה.
ההבדל מהצמר פלדה הוא שזו רשת קשיחה וצפופה, שהסיכוי שהיא תתפרק נמוך מאד.
Slowly..
דורון, דבריך רק מחזקים את הטיעון שיש לתפוס את מה שיוצא מהשסתום בראש והוא לא אויר חזרה לסעפת.
עכשיו אפשר לדון בטכניקה.
מפריד ללא סינון עוזר מאוד להרגשה הטובה, נראה טוב ואפשר להסביר לחבר'ה מול מכסה מנוע פתוח על השו"ש האחרון.
בפועל הוא מפריד מעט מאוד שמן.