2 קבצים מצורפים
דעתכם על רעיון זה למנתקי מוט מייצב
הי
השתעשעתי לי בסקיצות למנתק מוט מייצב בהמשך לתיאור של משהו דומה ששמעתי מגיפאי וותיק.
התבססתי על מוט מייצב אחורי (בלבד) בפאג'רו Q.
הבעיה :
מנתק חשמלי למוט המייצב יקר / לא קיים לפאג'רו.
מנתק ידני סטנדרטי קל לבניה / רכישה בחו"ל אבל לא ידוע בעמידות גדולה ובעיקר יוצר בעיה מה עושים עם המייצב המנותק שנופל למטה ומפריע. ואז צריך איך שהוא לאבטח אותו.
הרעיון הוא להאריך את הזרוע הקיימת במקום לחתוך אותה לשניים.
במצב זה המוט נשאר מחובר ולא תלוי לו באויר.
נעילת המייצב מתבצעת על ידי גוז'ון בלחיצה או בורג/ פין שעובר דרך הזרוע.
הקפיץ נועד לשמור על מיקום המייצב המנותק כפי שהוא במצב מחובר (למנוע את נפילתו למטה).
בנוסף אני מעריך שלקפיץ תהייה השפעה מסויימת לשיכוך הנידנוד של אחורי הרכב בנסיעה בשבילים.
כמובן שהקפיץ אמור להכנע למשקל הגלגל.
תהיות :
האם נעילת המייצב על ידי הידוק הבורג אל הזרוע מספיקה (נעילה על ידי חיכוך) או צריך ליצור שגם או חור שמחליש את הזרוע.
השגם / חור בזרוע ימצאו במקומם המדוייק לצורך בניתוק / חיבור קל רק אם הרכב נמצא במצב מאוזן לחלוטין. אבל איפה זה באמת קורה בשטח? האם זו בעיה? האם ידנית ניתן לשחק עם המייצב כדי למצא את החור?
מה דעתכם המלומדה?
ליאורקובץ מצורף 88114קובץ מצורף 88115
תגובה: דעתכם על רעיון זה למנתקי מוט מייצב
אין מצב שנעילה רק ע"י חיכוך/לחץ תספיק...חייב איזשהו פין שעובר דרך.
ראיתי אצלך חבר פטנט דומה שבנה לפראדו. אפשר מהתמונה להבין פחות או יותר מה הרעיון http://img.tapatalk.com/d/14/06/11/atudy9y2.jpg רגיל מול בנוי.
זה אמנם לא אותו אפקט של מוט מנותק אבל זה מאריך את המהלך יפה.
אם אני מבין נכון את הכוונה שלך אז נראה לי שזה אפשרי.
שכלול קל למה שאתה אומר, זה במקום בורג להרכיב טובלן קפיצי ננעל.
בשביל לשחרר מושכים ונועלים אותו בחוץ.
בשביל לחבר, משחרים אותו, ואם הרכב לא מאוזן, תתחיל נסיעה וברגע שהחור במוט יהיה מול הטובלן, הקפיץ יכניס אותו פנימה והוא יינעל.
http://img.directindustry.com/images...91-2582047.jpg
http://www.riteon.biz/images/Indexin...nger%20pin.jpg
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
רעיון מצויין
היכן ניתן לרכוש כאלה? (שמם באנגלית?)
ויותר מזה במידה ויש כזה חשמלי נתת כרגע רעיון לניתוק וחיבור מתוך הרכב. 1++++
ניתן לקנות בארץ: http://www.zetagroup.co.il/index.php...ng-bolt-detail
קוראים לזה PLUNGER או SPRING LOADED PLUNGER אם רוצים למקד.
אפשר עקרונית לחבר אקטואטור סולונואיד חשמלי 12V כזה למשל
http://www.ratsport.com/Files/76817/...e_solenoid.jpg
אבל הבעיה היא שלא כלכך בריא לו ללחוץ מול קיר במקרה שהחור לא ממורכז מול הפין כשהרכב לא עומד ישר.
עדיף להלביש על הפין של האקטואטור פין נוסף חלול עם קפיץ ביניהם שהוא יהיה זה שינעל את המייצב.
קצת מסבך ומייקר אבל בהחלט טכנית אפשרי.
בשורה התחתונה לדעתי ידני יותר פשוט ומספיק נוח לשימוש.
איל
רעיון יפה!
אפשרות פשוטה ומעשית תהיה להחליף את המוט הקיים במוט הברגה, ואז, כדי לשחרר את המוט המייצב, מסובבים ומרימים את האום העליון עד הסוף למעלה ואת התחתון עד הסוף למטה, וזהו פחות או יותר. כדי לנעול בחזרה, סוגרים את האומים בחזרה להידוק המקורי. יתרון נוסף - הרכב לא צריך להיות מפולס. חסרון - עלול לקחת כמה דקות עם מפתח פתוח, וידרוש ניקוי של ההברגות אחרי טיול כדי לא לחרב אותן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נמרוד
רעיון יפה!
אפשרות פשוטה ומעשית תהיה להחליף את המוט הקיים במוט הברגה, ואז, כדי לשחרר את המוט המייצב, מסובבים ומרימים את האום העליון עד הסוף למעלה ואת התחתון עד הסוף למטה, וזהו פחות או יותר. כדי לנעול בחזרה, סוגרים את האומים בחזרה להידוק המקורי. יתרון נוסף - הרכב לא צריך להיות מפולס. חסרון - עלול לקחת כמה דקות עם מפתח פתוח, וידרוש ניקוי של ההברגות אחרי טיול כדי לא לחרב אותן.
אם לפתח את הרעיון שלך לא צריך הברגה לכל אורך המהלך אלא רק באזור התושבת ובקצוות של המוט. כך יקוצר מהלך הפתיחה והנעילה.
אני רק חושש מההברגה שתעבור שוב ושוב דרת התושבת (במצב מייצב פתוח). אני מעדיף שמהלך המוט יהיה חלק, אחרת הוא יהיה כמו שופין כשיעבור בחור התושבת. גם ההברגה לא תישאר לאורך זמן. אם מתגברים על זה הפיתרון שלך שומר יותר על חוזק המוט.
אני לא מכיר את כל המבנה המייצב והמתלה אצלך, אבל להבנתי המוט לא יעלה ויירד לינארית, אלא תהיה לו תנועה קשתית.
קח בחשבון שכדאי לעביר אותו באיזור התושבת דרך מיסב החלקה כדורי כלשהו ושהאורך של המוט יהיה מספיק כדי "לכפר" על כל מהלך המתלה... זעום ככל שיהיה בפג'רו
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
אני לא מכיר את כל המבנה המייצב והמתלה אצלך, אבל להבנתי המוט לא יעלה ויירד לינארית, אלא תהיה לו תנועה קשתית.
קח בחשבון שכדאי לעביר אותו באיזור התושבת דרך מיסב החלקה כדורי כלשהו ושהאורך של המוט יהיה מספיק כדי "לכפר" על כל מהלך המתלה... זעום ככל שיהיה בפג'רו
איל
הגיוני,
אני חשבתי להרחיב טיפה את החור בתושבת. הפיתרון שלך הרבה יותר איכותי.
המהלך יבדק בעת ביצוע, ונחליט מה לעשות.
אם מישהו מצא את הפינים המדוברים בתגובה 4
שיעדכן מאיפה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
סופת המדבר
אם מישהו מצא את הפינים המדוברים בתגובה 4
שיעדכן מאיפה
תסתכל בלינק ששמתי בשורה הראשונה של תגובה 6...
יצרתם כאן פתרון מסובך לבעיה פשוטה.
הכי פשוט, ויעיל יותר מהגשאפט עם הקפיץ הוא לחתוך את המוט המקשר לחצי, להשחיל עליו צינור, שהקוטר הפנימי שלו זה החיצוני של המוט המקשר, לרתך אותו לצד אחד, ולקדוח חור+פין חקלאי לאבטחה במצב סגור.
נקי, פשוט, עושה את העבודה ולא מושך תשומת לב.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
ד ו ר ו ן
יצרתם כאן פתרון מסובך לבעיה פשוטה.
הכי פשוט, ויעיל יותר מהגשאפט עם הקפיץ הוא לחתוך את המוט המקשר לחצי, להשחיל עליו צינור, שהקוטר הפנימי שלו זה החיצוני של המוט המקשר, לרתך אותו לצד אחד, ולקדוח חור+פין חקלאי לאבטחה במצב סגור.
נקי, פשוט, עושה את העבודה ולא מושך תשומת לב.
תיאוטית הכי פשוט, אבל פלדה קפיצית של המייצב לא כלכך אוהבת ריתוך....
או שבקריאה שניה אתה מתכוון לזה:
https://lh6.googleusercontent.com/ii...s=w546-h553-no
זה עושה את העבודה אבל יחסית קשה לחבר אותו אם הרכב לא 100% מפולס. החורים מדוייקים כדי למנוע תקתוקים ולכן קשה להשחיל את הפין/בורג אחרי שצד אחד מחובר כבר.
איל
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
eysham
משתמש בכזה מספר שנים, לא מוצא בעיה לחבר.
מקס' מחברים צד אחד (צד אחד תמיד מתחבר) ועולים על אבן, והמרווח נסגר.
מכיר כזה גם בפראדו, עובד יופי, ושם הגדילו לעשות עם 2 פינים לכל צד.
במקום בורג, תשתמש בפין R חקלאי סטנדרטי של שקלים בודדים.
זה פאג'רו Q עם סרן אחורי חי? שאלת את עצמך האם באמת צריך מוט מייצב אחורי?