ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...homron-edition
Printable View
ניתן לצפות בעמוד זה ב-http://www.jeepolog.com/forums/conte...homron-edition
יופי של הרפתקאות !!
מסוג הדברים שמדברים עליהם שנים אח"כ בבור.
אהבתי את הסיפור על הג'יפלס עם ה110 הלבן,יש שמועות עקשניות שהוא שוקל להחליף לטרופר...
בוגי
דרור, התעלית על עצמך ...שוב....
כתבה משובחת על חבורת אנשים יוצאי דופן בניצוחו של גיתאי מולך עמו ישראל, יהודה והשומרון.
אני נושא בכבוד את צלקות הקרב שרכשתי בטיול הקודם ומחכה בקוצר רוח להצטרף שוב.
תודה תודה...
אחרי ה"ניצחון" הזה על הואדי, שעוד אחד כמוהו ואבדנו, אנחנו שוקלים גיבוש רשימת דרישות יסוד להצטרפות דיפנדרים;)... ארבע ציריות מחוזקות זה המינימום... כידוע לכולם, כל עוד הדיפנדר תקין הוא נהדר, אבל כשקורה משהו (הציריות מתפוררות כמו ביסקוויטים) פאק, אלומיניום או לא, הנבלה הזו כבדה! אתה מדמיין לעצמך איך זה מרגיש לגרור דבר כזה בתוואי כזה?
לעניין שי... הוא לא סיפר לאף אחד, לא בטוח שהוא ישמח לאאוטינג שאני עושה לו - מין הסתם עבורו להיות ג'יפלס בטיול כזה זה מבאס, בטח בסיטואציה שקרתה לו (פעמון ציריה קדמית שנשבר על ההתחלה) אז באחד הקטעים הוא נהג בסופה. לא הרבה, אולי 100-200 מטר. ירד עם חיוך דבילי וסינן בשקט, שאני לא אשמע, "איזה כיף האוטו הזה"... הוא רק שכח שמי שלא רואה טוב, דווקא שומע מצוין.
כתיבה מעולה וחוויה שנשמעת כאלו לקחו אותה מאיזה מערבון קלינט איסטווד כולל המכוער. עושה חשק לצאת לאיזה מסע כזה
נכון לרגע זה, הייתי ממליץ לחכות קצת עד שהעניינים באיו"ש יירגעו קצת.
מעבר לזה - לעניות דעתי הלא מלומדת, נקודה אחת בוואדי המדובר בעייתית ביותר למעבר, אם לא כמעט בלתי עבירה - כן, גם לכלים גיבורים יותר שלנו - ללא אותן שפאלות מסיביות.
שפאלות משפאלות ,איפה "אני בתמונה"
איפה כל התמונות?
גל
הנה הוא התעורר...
מכל היום המר והנמהר הזה, נמצאה רק תמונה אחת של גל (חפשו אותו בגלריה)
ככה זה כשהמנוול הזה, אחד הנהגים הטובים שאני מכיר, מגיע לנו עם סופה סטנדרטית, נמוכה, בלי נעילות ומדאיג אותנו מה יהיה - ואז מה שקורה זה שהוא מצליח לעבור בלי לייצר דרמות ופוזות פוטוגניות. אחר כך הוא עוצר בצד, מכבה האוטו, זורק כמה אבנים והולך הצידה לפתוח את הנרגילה.
פלא שאין מה לצלם?
אוהבים אותך ודיר בלק שאתה לא מגיע לפעם הבאה...;)
דרור, איך יצאתם בלעדי (החגית של החגיתאי), כתבה מעולה על אנשים ומכונות שכנראה לא מוברגים עד הסוף ..
עד העונג הבא
חגיתאי
- - - Updated - - -
אגב, אני לא בטוחה שהשם הראוי הוא רוביקון לטיול הזה - השפאלות הן אלו שצלחו לכם את הדרך :-)
(הפעם זה אני...)
כמה הע\ארות:
1. אורך המסלול שהספקנו לעבור הוא 13.5 ק"מ על המפה.
2. המעיין - עין א-תחתא - מקום מעולה לעצירה והתרעננות. את הנביעה מזרימים אל תוך 3 חביות פלסטיק גדולות והמים קרירים, צלולים ומצויינים גם לשתיה.
3. עכשיו הזמן המתאים ביותר לטיולים ביו"ש. כל צה"ל בפנוכו והרעים לא מוציאים את האף מהחלון.
4. אינני מולך על אף אחד, אני יהודי פשוט ששמח בכל טיול שיוצא לאזורים הללו, בין אם בהובלתי ובין ביוזמת כל אחד אחר. לידיעה, כ-70-80% מההסטוריה של עם ישראל מתרכזת ביהודה, שומרון וירושלים.
5. חובה למנות מראש אחראי אבטחה בקבוצה. הנהגים, ובטח לא המוביל, אינם פנויים להתעסק עם זה.
6. שתי כננות חשמליות הן חובה במסלול זה, עדיף יותר. אנחנו יצאנו עם שתיים ונשארנו כבר מההתחלה עם אחת; אם גם היא היתה שובקת חיים - והיא היתה קרובה לזה מאד - היינו נאלצים להשתמש בכננת גיבוי טירפור בעבודה קשה מאד.
7. גלגלות הכפלת כח הן חובה.
8. אחרי שהכלי הראשון צולח את ה-200 מטרים הקשים מאד (כי השאר 'רק' קשה), השאר יכולים לעבור בצורה חלקה יחסית בעזרת כיוון מקצועי 360 מעלות.
בהצלחה
גיתאי
האם המסלול מישורי או כולל מפלים תלולים כמו בכמריר ?
לא יודע אם לקרוא לזה "מישור".
אתה יורד לתוך ואדי ואז מתחיל לחצות אותו מצד לצד.
בהתחלה זה באמת פסטורלי ושום דבר לא קשה, כמו שסביון העיר - כל טרופר/פאג'רו/פראדו וכו' ירגיש בסדר גמור. אבל לאט לאט הערוץ נהיה צר וכל העסק הופך צפוף וקשה וחלקים מתחילים להתפרק מהרכבים. לא רוצה לחשוב מה יקרה שם לפגושי פלסטיק, מפתנים ושאר חלקי SUV....
הסלעים הופכים להיות גדולים, מתחילים מפלים, גבים, ירידה אחת תלולה בשפ"צ מאוד מפחיד, ואז נכנסים לקטע הכי קשה.
יש גב אחד עמוק שאי אפשר לעקוף מהצדדים בגלל שהסלעים שם באמת גדולים מדי, ואתה מוכרח להעביר מעליו את צד ימין של הג'יפ, וכאן בלי השפאלה אתה בבעיה.
"אחר כך זה מתמתן" כמו שגיתאי אוהב להגיד. שוב מלחמה עם הערוץ וחציות מצד לצד, כאשר הפעם מצטרפות גם עליות קטנות, תלולות ותחוחות ודי רעות אבל זה כבר באמת בקטנה. אם הדיפנדר לא היה שובר שם ציריות, היינו זורמים שם בקלות ואולי מספיקים עוד משהו עד הערב.
בקיצור - מסלול כיף אמיתי. אבל לא לכל אחד ולא לכל רכב. למי כן? לג'יפים אמיתיים, היילקסים, דיפנדרים (או דיסקברים דור ראשון משופרים), סמוראים. למי לא? כנראה שלכל היתר. לא שלא יעברו, אבל חבל על הנזקים.
ולקרוא לצינור ולשלושת החביות "מעיין".... נו שויין. לא כל מה שטוב לעיזים פלסטיניות מרשים אותי, אבל לפחות המים מהצינור קרירים ומרעננים.
כל הכבוד.
איזור שנמצא ממש "מתחת לאף" במיוחד לירושלמים ובודדים זכו לטייל בו.
כל יהודה ושומרון הם "מתחת לאף". מקסימום שעה נסיעה רגועה מהמרכז.
הסיכון הבטחוני, או למען האמת - הדעה הרווחת על קיומו של סיכון כזה, מונעים מרבים להגיע לשם.
דרור, בניגוד לעיזים פלסטיניות, אנחנו יכולים להוריד חולצה (ואולי גם קצת בטן :rolleyes:) ולהכנס לחבית...