-
טויוטה לנד קרוזר 2003-2005 , כזה גרוע ???
אני חם על להביא את האוטו הזה
זה יהיה רכב שני שהאישה תיסע בו ביום יום לעבודה(10 ק"מ בלחץ הלוך וחזור) ואני יסע בו בסופי שבוע
אני לא צריך לספר לכם שהמחירון בשמיים ואם זה לא גרוע מספיק הוא גם נמכר לרוב מעל המחירון
מה שמטריד אותי הוא שלמרות המחירים הגבוהים והעובדה שזה טויוטה אני קורא על הרבה מחלות באוטו הזה, דשבורדים נסדקים, בק אקס נוזל, כשל במזרקים
אז אני שואל על מה ולמה המחירים כאלה גבוהים ? הייתי מצפה שאם רכב נמכר במחירים האלה וגם קוראים לו טויוטה המינימום הוא מקסימום אמינות
אז אני שואל אותכם, המצב באמת כזה גרוע ? אם אני קונה דבר כזה להכין עוד חבילה של כסף כדי להיות מוכן לתיקון כזה או אחר שיבוא בגלל המחלות האלה ?
-
תגובה: טויוטה לנד קרוזר 2003-2005 , כזה גרוע ???
ידידי היקר,
בזמן שהקדשת לכתיבת הפוסט הזה, החליפו ידיים עוד כמה לנדקרוזרים במחירים שדיברת עליהם...
בשורה תחתונה, אם תעשה השוואות מול המתחרים תראה שזו בחירה לא רעה בכלל...
לדעתי האישית, פאג'רו יעשה את אותה עבודה בדיוק במחיר קנייה נמוך יותר, אך עם הוצאות אחזקה גבוהות יותר.
בהצלחה...
-
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Orang
ידידי היקר,
בזמן שהקדשת לכתיבת הפוסט הזה, החליפו ידיים עוד כמה לנדקרוזרים במחירים שדיברת עליהם...
בשורה תחתונה, אם תעשה השוואות מול המתחרים תראה שזו בחירה לא רעה בכלל...
לדעתי האישית, פאג'רו יעשה את אותה עבודה בדיוק במחיר קנייה נמוך יותר, אך עם הוצאות אחזקה גבוהות יותר.
בהצלחה...
נשמה שלי , מה לגבי הלנד קרוזר ומחלותיו ? אתה יכול לשפוך קצת אור ?
הפג'רו גם אופציה מבחינתי אבל אני מעדיף את הלנד קרוזר אני אומר לך תכלס
-
למה? למה לך כזה רכב מעאפן?
דשבורדים מתפוצצים, בקאקס נוזל, כשל במזרקים וכל זה המחיר מעל מחירון!!!
למה אתה מתעקש על כזה זבל?
-
-
-
אין אף רכב שאין לו מחלות. בטח אחרי 10 שנים בכביש ובשטח.
הטויוטה זוכה למחיר גבוה גם בגלל תופעת העדר וגם כי יחסית זה רכב שנותן שקט ביומיום.
בשיקול שהיה לי בקניה חישבתי שבטיפול בכל המחלות של הsuv שקניתי עדיין לא אגיע למחיר קניה של הטויוטה.
אם כסף לא היה אישיו, יכול להיות שהייתי קונה אחד. כי סה"כ אחלה רכב.
נ.ב.
דשבורד סדוק זה לא בעיה בעיני, וסרן נוזל זאת לא תופעה מאפיינת לרכבים האלו. יותר בכיוון של טיפול לא נכון.
-
אוקיי, אז לגבי המזרקים, יש טיפול מונע? איזה משהו שאני צריך לבדוק לפני הקנייה?
-
לגבי המזרקים. ראשית אל תוותר על נסיעה ברכב שאתה מתכוון לרכוש בבוקר כשהמנוע קר לאחר הנעה ראשונה או בדיקה מול מחשב באותם תנאים (הרכב יצטרך לישון במוסך). אם תשמע נקישות מכיוון המנוע כנראה שיש בעיה במזרקים. הנקישות נעלמות לאחר שהרכב מתחמם. מעבר לזה, לאחר הקניה ולאחר שווידאת את עניין המזרקים הקפד לתדלק בתחנות מוכרות. כל מה שרשמתי מעלה הוא ניסיון שלי עם המזרקים. אתה מוזמן ליצור קשר לפרטים נוספים.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
-
אוקיי הכל ברור, שאלה אחת רק, ניתן באמת לשמוע את הנקישות האלה במנוע דיזל כזה גדול?
-
לעניין המזרקים -
לא תמיד תוכל לאבחן את הבעיה רק על ידי שמיעה.
כבר נסעתי על רכב עם מזרקים גמורים, שהיו חייבים החלפה, וזה לא היה מורגש בכלל והאוטו סחב מצויין.
שורה תחתונה - קח את הרכב למוסך טויוטה ובקש מהם לבצע אבחנה.
קח בחשבון, 'אצבע מול הרוח' - החלפת מזרקים תידרש כל כ 200,000 ק"מ. אם תתדלק את הרכב בסולר מטונף מאוד - זה יתקצר. אם תדאג לשגרת טיפולים ותבצע טיפולים איכותיים (תסתכל פעם מה ההבדל בין פילטר אויר מקורי לפילטר תחליפי סיני זול - ותראה את ההבדלים בשכבות - אותו הדבר בפילטר שמן) אתה תאריך את חיי המנוע והמזרקים משמעותית, ולא נדיר לראות מכוניות עם 300,000 ו 400,000 ק"מ שטופלו היטב , ונוסעות מעולה.
אם אתה קונה אוטו ומציגים לך קבלה על שיפוץ מזרקים - קנית לעצמך זמן לשנה / שנתיים. זה לא אומר שתוכל להוריד במחיר בגלל זה. רק קח בחשבון שבעוד שנתיים או שלוש אפילו תידרש להחלפת מזרקים. (עניין של כ 14.0 אש"ח במוסכים מורשים)
-
יואב, אני קורא ולא מאמין.
זה אוטו טוב, אבל סובל מכמה בעיות כרוניות, ועדיין נסחר במחירי תופת והרבה מעל מחירון.
אם לא היו קוראים לו "טויוטה", כבר היו רצות הדאחקות עליו מכאן ועד ירוחם.
מה זה "סולר מטונף" ואיך בדיוק אני אמור לדעת שהוא כזה? צריך לטעום ולגלגל על קצה הלשון?
אההה, שכחתי שצריך לסחוב בבגאז' של הלנדקרוזר ערכת בדיקה עם מבחנות למיניהן.
אז בכל זאת, איך אדע אם תדלקתי סולר נחות?... הרי בעצמך אתה אומר שגם עם מזרקים לא תקינים האוטו "נסע מצויין".
טיפול של ארבעה מזרקים ב-14K שקלים... יפה. ממש תחזוקה זולה. יחסית לטוארג, שם הסכום הזה קונה לך רק שני מזרקים...
הדיפרנציאלים עדיין רגישים לשבירות כמו פעם ועדיין עולים כמשקלם בזהב, או שזה חלף ועבר?.... אני לא שואל סתם.
דשבורד נסדק זה שטויות. אם זה היה קורה באוטו אמריקאי או קוריאני או בריטי, זה מיד היה עילה לחתוך 20K מהמחיר. רק בטויוטה היפנית שעולה פי 2 בהשוואה לדגמים מתחרים מאותה שנת ייצור, זה נסלח. "כי טויוטה זה אוטו אמין וזול לאחזקה".
בקיצור - רכב טוב בסה"כ, בוודאי לא "גרוע" אבל גם רחוק מלהיות מושלם ובטח לא חף מבעיות, שרק בגלל שם המשפחה שלו מתפתחת מסביבו סוג של עבודת אלילים.
-
אני מכרתי לא מזמן פראדו אחרי 4 שנים, אבא שלי עם לאנד קרוזר 2005 כבר 3 שנים.
ואני מחפש כרגע אחר לנד קרוזר 2005-2008 ארוך.
זה לא רכב מושלם, ויש לו לא מעט חסרונות.
אבל לדעתי הוא במקום הזה כי פשוט אין לו מתחרים ראויים בשוק סביב השנתונים האלו.
אני רוצה להתקדם בשנתון הוא די היחיד בנוף.
אני מעדיף מזרקים על פני המנועים בפטרול, או יותר מיזה אפילו חשבתי על דיסקברי 3 אבל אני אומר את האמת, אני פשוט מפחד מהרכב הזה, אין לי בעיה להחליף כל חלק שבור אבל אלקטרוניה זה לא בשבילי.
אשמח לקבל עוד המלצות לרכב שטח 7 מקומות דיזל, שנעים בכביש ביום יום עושה את העבודה בשטח.
את הפג׳רו אני מכיר (יש במשפחה 2008), לא מתחבר אליו ואני מוכן לרדת 4 שנים אחורה כדי לקנות לנד קרוזר על פניו.
-
ברלי מה אתה לא מאמין?
אם תתדלק את הרכב שלך בתחנות פיראטיות שמישהו מפעיל בחצר ומוכר לך סולר להסקה - אל תתפלא.
תדלק בתחנות דלק רשמיות ומוכרות, ורצוי גם לבדוק מדי פעם אם הן ברשימת התחנות המוהלות דלק של משרד השקר כלשהו.
בדיוק כמו שאני לא מתדלק את הריו בבנזין שאני קונה בג'ריקנים בכפר אבו קרקרה.
לא צריך לסחוב בבגאז' כלום, למעט ערכת קפה, בירה במקרר וכסאות נוח.
החלפת מזרקים - כן מחליפים מזרקים. מבאס שזה נופל במשמרת שלך אבל אם אתה עושה 20,000 ק"מ לשנה עם האוטו אז פעם בעשר שנים תחליף מזרקים. כנראה שבולמי זעזועים אתה תחליף פעמיים על סט מזרקים, שלא לדבר על צלחות או רפידות.
דיפרנציאלים - עם כל הרצון שלי לאכול נתח קצבים שעשוי מפרה קדושה ולדווח על מקרה כזה- לא זכור לי שקראתי בשנים האחרונות על מישהו שטחן דיפרנציאל בשטח. אתה מכיר כזה מקרה? אפשר לנבור כאן ולחפש. אני מכיר לפחות נעבך אחד שנעמד עכשיו על פונקציית החיפוש בשביל למצוא כזה דבר.
דש-בורד - זה פאק של טויוטה ופאק עוד יותר גדול של היבואן שלא טיפל בבעיה. בלאדה שהיתה לי לא התבקע הדשבורד.
בשורה התחתונה - כן, זה רכב יקר (מדי?). לא מושלם, לא הכי טוב בשום דבר, אבל חבילה מאוזנת, שימושית ויקרה מדי לטעמי. מצד שני, אם היא היתה נסחרת ב 10,000 שקלים פחות - זה היה משנה את התמונה? זה היה הופך אותה למושלמת?
אפילו הפראדו הקשיש, הקסטנייטה הפרטית שלי, מגלה עמידות גבוהה לצרכים שלי. (חמסה חמסה חמסה, טפו טפו טפו - מאז שקניתי אותו קניתי לו רק סולר וגגון.) מה לי כי אלין? כאן מתבקשת תגובה שלך על "הצרכים שלי" ושאני לא עושה שטח אקסטרים וכו' וכו' - נכון. אני מטייל איתו. אני לא מחפש לעשות את ה'רוביקון טרייל - שומרון אדישן' (ראבאק - איזה שם תקעתם. זה לא רוביקון ולא נעליים) - אבל היי, למה שאני מצפה ממנו, (כל המסלולים כולם) באמינות מוחלטת על אף 300,000 + הקילומטרים שלו - הוא עונה על צרכיי.
אתה יודע מה - חוכמת ההמונים מדברת כאן. לא מבינים במכוניות. לא מבינים ברכבי שטח. אבל יודעים לזהות עלות תועלת.
-
דווקא כי הרכבים האלה נוסעים על כביש 95% מהזמן - פג'רו כל כך הרבה יותר טוב בכביש, שזה בלתי נתפס.
הלנדקרוזר טוב ממנו בשטח, אבל לא בכזה פער, וכאמור - מדובר על 5% מהזמן, וגם זה בהגזמה פרועה.
אני יודע שהתחזוקה של הפאג'רו יקרה. אבל לפי הסכומים שנזרקים כאן, גם לנדקרוזר הוא לא אוטו לתפרנים וגם לא נטול בעיות.
אין לי דרך אחרת להסביר את ההיסטריה סביבו מלבד תופעת עדר, על סף עבודת אלילים.
-
גם אני חשבתי כך.
לדעתי הלנד קרוזר יותר נעים גם בכביש, בידוד הרעשים טוב יותר, מנוע זריז וחזק יותר אולי זה בגלל שהפג׳רו שוקל כמעט חצי טון יותר וזה מורגש מאוד.
כל זה מדובר על שנת 2008.
הבנתי שבשנת 2010 המנוע הוא חזק יותר, לא מכיר.
אם זאת לדעתי הפג׳רו הרבה יותר יפה, ומגיעה עם 6 כריות אויר, שילטה מההגה ועוד, למי שזה מעניין.
שוב אומר, אם היתי צריך להוסיף עוד 40-50 אלף שקל כדי לקנות לנד קרוזר, אז היתי כבר קונה פג׳ארו.
אם זה כרוך רק בירידה של 3 שנים בשנתון אז אני מעדיף לנד קרוזר.
וזה אני אומר עם ניסיון בלנד קרוזרים שאחד מהם עבר את ה 350 אלף ק״מ ויותר מ 10 שנים.
אם הרכבים האלו עושים 5% שטח אז גם מהדיפרנציאלים אין מה לחשוש.
אבל לי בפראדו 2002 במשך 100 אלף ק״מ לא היתה בעיה לא עם דיפרנציאל ולא עם מסרק הגה (המחלות הידועות כביכול)
-
התועלת במקומה. העלות גבוהה מדי.
כמ אנשים אתה מכיר, ששפכו סכומים כאלה על אוטו ואז מתדלקים אותו מג'ריקן מעופש באבו-קרקרה רק בגלל שזה זול יותר בעוד 30 אגורות?...
הסולר המטונף מגיע למיכל שלך בתחנות המסודרות. היום הוא מוהל, מחר לא ובעוד שבוע כן. איך תדע? בחיים לא תדע. אתה גם מחזיק באוטו רשימה של התחנות שמוהלות? ואם הוא מהל לפני שנתיים, עדיין לא תדל אצלו היום אם פתאום שכחת למלא ואתה על אדים והוא היחיד שבסביבה?
בקיצור - קישקוש. כולנו ממלאים בתחנות רגילות ובפרמטר היחיד שמנחה אותנו זה מחיר ליטר. איפה הכי זול.
לגבי דיפרנציאלים - יש לי מידע וגם אחרי שאני מסנן החוצה 70% ממנו ומקטלג אותו כהגזמה פרועה, זה עדיין לא נשמע טוב.
אף אחד לא אוהב שדברים "נופלים במשמרת שלו". כבר שמענו את זה בפטרול עם סיפור המנועים, אפילו בדיסקו עם הראשים המתעופפים. אבל רק כשמדברים על טויוטה גם כשלים כרוניים פתאום נסלחים. אם היית חותם שזה קורה רק כל 200,000 ק"מ עגול, פלוס-מינוס, אז ניחא. היה קל לעקוב, לחתוך חזק במחיר של מכוניות עם ק"מ שסביב מספר המוות הזה ובעליהן לא מציגים תיעוד טיפולים מסודר שמאשר שעברו טיפול מזרקים. אבל מכיוון שהסולר לעתים מלוכלך, והטיפול לא תמיד במוסך מורשה ובחלקים מקוריים, אז כבר אי אפשר לדעת מתי זה יקרה. זה הימור. ולהימור צריך להיות מחיר.
וזה לא קורה בלנדקרוזר. המחירון בשמיים ומחיר השוק עוד הרבה מעליו. לא תופעת עדר? לא עבודת אלילים?
כן הכל בסוף זה כסף. אם המחיר היה יותר שפוי, זו היתה קנייה מצויינת. אבל המחיר לא שפוי ואני לא בטוח שהתמורה אכן הולמת.
-
זה נורא פשוט
האוטו הוא לא עוד תינוק בבית שצריך תשומת לב. מניעים ונוסעים. עושים שטח, חוזרים, ולמחרת לא נוסעים למוסך.
אין כל הזמן את ה"משהו שעדיין צריך לסדר באוטו". הוא פשוט לא אישיו. פעם בשנה טסט וטיפול וזהו.
אין את ההתעסקות הזו סביב ה"ג'יפ" המשפחתי.
כמו שאני לא מתעסק עם הריו, וברור לי שבבוקר היא תניע ואני אגיע לעבודה וחזרה ורק צריך למלא בה דלק - אותו הדבר עם הטויוטה.
יש מי שזה מתאים לו ומוכן לשלם פרמיה עבור זה, ויש מי שעבורו ההתעסקות עם הגי'פ היא מקור הנאה ופאן (להזמין חלקים מחו"ל, להיכנס לאתר של טיבוס / טובאס או איך שקוראים לו ולרייר על הציריות המחוזקות עם המתכת ששילבו בה בפלות מתכת של לואקר, לבכות שלא מייצרים יותר מקנמרה או מק'קאליסטר, למצוא באיביי מישהו שמוכר את הפקק באמצע הטבור במחיר מיוחד ועוד ועוד....)
-
לנדקרוזר נעים בכביש? כן, רק אם נוסעים לאט.
האוטו רך מדי, מתנדנד כמו שיכור. "מתפלל". לא אוהב פניות. זועק להחלפת בולמים לפחות.
זה מתבטא גם בשבילים מהירים - אם הפג'רו מרגיש כמו סוס, הלנדקרוזר מרגיש כמו פרה.
-
זה הולך ליהיות שרשור ארוך