גומיות (בושינגים) של פוקס נטחנות מהר
ברשותי דיפנדר 1999 TD5 110.
לפני שנה בדיוק התקנתי ארבעה בולמי פוקס מותאמים להגבהת 2".
הבולמים האחוריים מחוברים לסולם בטבעת.
לאחר 10 חודשים ומספר בודד של טיולים הגומיות של הבולמים האחוריים נטחנו לגמרי. הטיול האחרון התאפיין בהדורים קשים אבל לא ציפיתי שזה יגמור את הגומיות הללו. בראיה לאחור, אני ממליץ לכל המתקינים החדשים שבינכם לזרוק את הגומיות שהיבואן מספק ולהתקין משהו קצת יותר מאסיבי.
בשיחה עם מספר אנשי מקצוע בתחום מסתבר שזו בעיה ידועה.
בנוסף כדאי לציין שבולם אחד מתוך הארבעה חווה פריצת שמן קשה ותוקן במסגרת האחריות.
אני בכוונה לא מציין שמות ספקים ובעלי מקצוע שעמם התייעצתי כדי לא להשמע ממורמר או מתנגח.
פשוט פיקחו עינים ואוזניים ובידקו מידי פעם את השועלים שלכם.
תגובה: גומיות (בושינגים) של פוקס נטחנות מהר
שורה תחתונה - אתה ממליץ על שועלים מתחת לאוטו ?
אני עם 4 אשכנזים (בילשטיין) בשילוב 4 כלבים קשוחים (tough dog) ובנתיים מבסוט
זה יושב על תושבות מקוריות אצלך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
שורה תחתונה - אתה ממליץ על שועלים מתחת לאוטו ?
אני עם 4 אשכנזים (בילשטיין) בשילוב 4 כלבים קשוחים (tough dog) ובנתיים מבסוט
אני לא יכול לומר בוודאות כי לא ביצעתי השוואה רצינית.
הבולמים שלי היו כבר חלשים ועייפים, הכרכרה רקדה לה הורה בכל פניה וסיבוב.
בהשוואה למצב הקודם, אפשר לומר שהשועלים הם שדרוג רציני.
בקשר לכלבים הקשוחים - שמעתי כבר הרבה תגובות חיוביות ואני מאמין לכל מילה.
הבעיה העיקרית עם השועלים שאני הרכבתי (ואת זה אני אומר על סמך התייעצות) - לא בטוח שהם באמת מתאימים לכרכרה.
הם אמנם משככים מצויין אבל העין העליונה (בולם אחורי) כנראה לא תואמת את הפין. איכות וגודל הגומי מרמזים שכנראה הבולם לא יועד לכרכרה.
- - - Updated - - -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אלון_ק
זה יושב על תושבות מקוריות אצלך?
כמדומני כן אבל אני מתכוון לחקור את זה יותר לעומק. אני מתכוון לצלם את המק"ט, התושבת ומה שנשאר מהגומי ולבקש הסברים מהיבואן.
דיסקברי 2 עם בילשטיין 7100.
בושינגים מקוריים פורקו כמו בקישור הבא: זה בא עם "עיניים", מפרקים את הקפיץ העגול ושולפים את המיסב החוצה:
https://www.google.co.il/search?q=bi...l%3B1024%3B768
לאחר כבוד הותקנו הבאים:
http://prothane.socalautoparts.com/images/19-908.jpg
בדיפנדר בזמנו התקנתי את שועלי שמשון מקדימה ומאחורה ,
תיפקדו הרבה שנים בצורה טובה מאוד ,
עד שהרכב נימכר ...
צריך לבדוק אם שועלים וכלבים מסתדרים ביחד.
למרות שעם ישראל לא שבע נחת מאשכנזים עם כלבים (סליחה ! זו התניה אוטומטית אצלי)
לפועל, החלפת הקפיצים ממקוריים לטאף-דוג כנראה שהאריכה את חיי הבילשטיינים, נקודת החיכוך הקבועה השתנתה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
אין בכלל השוואה בין פוקסים ל terrafirma4x4 הפוקסים הם 3 דרגות מעל המוצר מדבקה הזה.
אני עם 4 פוקסים האחוריים הורכבו לפני כ5 שנים מאז לא נגעתי בהם. הם נראים ומתנהגים כאילו אתמול הרכבתי אותם.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Tourist
צריך לבדוק אם שועלים וכלבים מסתדרים ביחד.
.
מסתדרים מעולה :)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shyy
אין בכלל השוואה בין פוקסים ל terrafirma4x4 הפוקסים הם 3 דרגות מעל המוצר מדבקה הזה.
אני עם 4 פוקסים האחוריים הורכבו לפני כ5 שנים מאז לא נגעתי בהם. הם נראים ומתנהגים כאילו אתמול הרכבתי אותם.
מסתדרים מעולה :)
מכיר מספר חברים שהשקיעו הרבה כסף בשועלים ואוכלים מרורים....נזילות...עצבים....וויכוחים.... אולי הפוקס מתוחכם מדי.....אולי עדין...אולי לא מתוכנן מלכתחילה ל LR ......אולי מסובך להתקנה...אולי המתקינים לא מקצועיים מספיק . ....לא יודע...להערכתי אין טעם להשקיע את הסכומים האלו בבולמים. לא חושב שצריך בולמים עם מיכלים חיצוניים.... over shooting רציני.
אם לי היה דיפנדר הייתי מתקין בולמים של terafirm או אחרים זולים יותר, ובהפרש קונה ציריות מחוזקות.......
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
מכיר מספר חברים שהשקיעו הרבה כסף בשועלים ואוכלים מרורים....נזילות...עצבים....וויכוחים.... אולי הפוקס מתוחכם מדי.....אולי עדין...אולי לא מתוכנן מלכתחילה ל LR .
אם לי היה דיפנדר הייתי מתקין בולמים של terafirm או אחרים זולים יותר, ובהפרש קונה ציריות מחוזקות.......
כמה שאני אוהב את הקשקושים שלך
"לא מתוכננן לLR" - אני מכיר מעל 20 בעלי LR שנוסעים עם פוקסים רובם מעל ל 5 שנים ובלי שום בעיה. אני מכיר בעלי פטרולים שנוסים עם פוקס .
אני מכיר חברת השכרת גיפים בארה"ב שכל הרוביקונים שלהם חדשים וכחלק מתהליך הקליטה והשדרוג משדגים לפוקס
אז רק לנסיכה העדינה LR זה לא מתאים ??
אני באופן אישי אכלתי מרורים עם בילשטין , חבר אחר אכל ואוכל מרורים עם אולדמן ספורט שעלו לו במחיר של בולם פוקס.
טרהפירמה לא מיצרים את הבולם אלא רק שמים את המדבקה.
לאחר ניסיון עם בילשטיין , קוני , טאף דוג (הבולמים ) , דובינסון ואולדמן -כולם על אותו רכב עם אוטו נהג אני יכול לומר בוודאות שהשדרוג לפוקס הוא בכמה רמות מעליהם. לגבי צריות מחוזקות בעלות של סט אפשר לקנות בערך 4 סטים מלאים של פוקסים או דיסקו TDI וישאר עודף.
הערת אגב, הבולם מעולה, תבדוק אם הוא מתאים לתושבות המקוריות שזו תשובה שלא ענית עליה
שי, חבל להתווכח, יותר מדי חברים מתלוננים על הפוקס. מה לעשות זאת עובדה........
בנוגע לציריות סט באנגליה עולה בסביבות 600 GP
http://www.ashcroft-transmissions.co.uk/halfshafts.html ...............
ןתכל'ס, איך אתה מסביר את הכשל שמתאר ברוך? מה קרה, בולם זה חללית שכדי להתקין אותו צריך PHD ?
600 GP שם בארץ מגיעים ל10,000 שח כולל משלוח ומסים כחוק תאמין לי בדקתי כבר לפני חודש.
היכולות הטלפטיות שלי לא מפותחות ואני לא יכול להסביר משהו שלא ראיתי.
וכיוון שאני לא איש מקצוע גם אם אני אראה רוב הסיכויים שלא אדע להסביר כי אני לא מבין בגומיות או בושינגים.
מה שכן אני יכול לדווח על דברים שכן ראיתי לדוגמא עשרות רכבים עם פוקסים. ואף אחד מהם לא נשבר או נזל.
או בולם בילשטיין שנשבר בנסיעה בשביל ישר אצלי באוטו (פעמיים באותו הצד ) או בולם של אודלמן שנגזר בטיול הכי רגוע בעולם אצל חבר.
אז בילשטיין או אולדמן לא טובים ? אולי גם הם לא מתאמים לLR ??
לגבי הצריות אני בטוח שאתה טועה. אם אתה קופץ מתי שהוא לאירופה תוכל לקנות והמחיר כולל מעמ ומכס להערכתי לא יעבור את ה 6000 ש"ח.
1 קבצים מצורפים
הנה הצעת מחיר כולל משלוח וזה לפני מסים ומע"מ
קובץ מצורף 89154
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shyy
שזה בקירוב 7000 ש"ח (מכפיל 1.4) שכוללים את המע"מ והמסים !!
אתה צריך לדרוש אישור שהמוצר יוצר ב( EC ( leter of origin שאמור לסייע בתשלום מס נמוך יותר.
דרך אגב, יתכן ואתה צריך את הסט החזק יותר (500) :)
שי ועמית - ההתנצחות הזו מיותרת. בבקשה להרגע.
אבנר - בושינגים לא אמורים להישחק בכזה קצב. כיוון שככל הנראה הבושינגים הם הסבה של הבולם (מהמיסבים המקוריים) ייתכן ולא השתמשו בבושיגים מהאיכות הטובה ביותר. תחליף לחדשים, טובים יותר, וזהו.
שי - בולמים לא אמורים להישבר. אם הם נשברים - זה במקרים נדירים מאוד בגלל הבולם, אבל ברוב המקרים בגלל גאומטריה לא נכונה (כלומר - לא מתאימה לבולם הספציפי הזה, או שהבולם לא מתאים לגאומטריה הספציפית). בולם לא טוב ינזל, יפרוץ, יתחמם. לא יישבר.
אסף.
קצת סדר ליבואנים הפרטיים, תבקש מהמוכר שידפיס על גבי החשבונית הצהרת שהמוצר מיוצר באירופה, יחתום ידנית, ישים חותמת, ירשום תאריך, ואת שמו המלא.
הנ"ל פוטר אותך ממיסים בלבד!!! לא מע"מ שמחוייב ע"פ חוק.
עכשיו לצד הטכני, כל הבולמים היקרים טובים מאוד, פוקס ובילשטיין, הנקודה החשובה להתאים את המוצר לסגירה ולפתיחה של המתלה של הרכב שלך.
אם הבולם משמש כמגביל פתיחת מהלך אן כמגביל סגירת מהלך הוא יקרוס במהירה כיוון שלא מיועד לכך.
תקרא בהוראות יצרן של שניהם.
לצורך כך יש צורך ברצועות מגבילות וב - BUMP STOP מתאימים.
אז תשאל למה בבולם מקורי לא צריך רצועות ו - BUMP STOP כבר קיימים במקור מותאמים לסגירה של הבולם, הבולם המקורים בנוי כך שישמש כמגביל פתיחה, זה בא על חשבון מבנה מתוחכם ועדין יותר בהשוואה ליקרים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
אסף ד.
אז תשאל למה בבולם מקורי לא צריך רצועות ו - BUMP STOP כבר קיימים במקור מותאמים לסגירה של הבולם, הבולם המקורים בנוי כך שישמש כמגביל פתיחה, זה בא על חשבון מבנה מתוחכם ועדין יותר בהשוואה ליקרים.
כמעט אבל פשוט יותר.
יש בולמים שיכולים לשמש כגובלים, ולא רק מקוריים, ויש שלא.
Slowly..