תגובה: הבית לג'יפ רנגלר jk
סתם שאלה , במה הקבוצה הזו תיהיה שונה משאר 1500 הקבוצות האחרות ?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
tom1105
סתם שאלה , במה הקבוצה הזו תיהיה שונה משאר 1500 הקבוצות האחרות ?
רק גיפולוג, זה הבית.
רבין.
עם "בית" כמו פייסבוק, אני מעדיף להיות הומלס.
פייסבוק זה עבר.
מניסיון אני יכול להגיד שהכי יעיל זה קבוצה בווטסאפ, אבל קבוצה שמנוהלת, ז"א ממוקדת בנושא מסויים, לנו יש את קבוצת ה WK, זה עובד מדהים, מידע על רכבים למכירה שחברים מתעניינים, פיתרון בעיות טכניות, מידע טכני, קניות חלקים בחו"ל ועוד.
החשש הכן שיש לי זה שזה מוריד מהפעילות כאן באתר, אין לי פיתרון לכך עדיין, הנגישות של הכלי והתשובות המיידיות זה משהו שלעולם לא יהיה כאן, יש מקום למחשבה איך לקשר את הכלים האלה לפורום כזה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
פייסבוק זה עבר.
מניסיון אני יכול להגיד שהכי יעיל זה קבוצה בווטסאפ, אבל קבוצה שמנוהלת, ז"א ממוקדת בנושא מסויים, לנו יש את קבוצת ה WK, זה עובד מדהים, מידע על רכבים למכירה שחברים מתעניינים, פיתרון בעיות טכניות, מידע טכני, קניות חלקים בחו"ל ועוד.
החשש הכן שיש לי זה שזה מוריד מהפעילות כאן באתר, אין לי פיתרון לכך עדיין, הנגישות של הכלי והתשובות המיידיות זה משהו שלעולם לא יהיה כאן, יש מקום למחשבה איך לקשר את הכלים האלה לפורום כזה.
הנגישות הזאת עליה אתה מדבר דופקת לכולם את המוח.
פייסבוק זה קקה גדול
וואטסאפ זה קקה קטן שגודל.
למה להיות זמינים תמיד? לא מגיע למוח שלך מנוחה?
המון השלכות שליליות חלקן עקיפות שרק בבוא העת תבין
אבל כבר מאוחר מידי
תקופה מיוחדת מאוד עוברת על המין האנושי בהיבט הזה, ממש ניסוי.
סדרה מומלצת באותו הקשר - מראה שחורה (לא להתייאש מהפרק הראשון)
"בור ששתית ממנו אל תזרוק לתוכו אבן"
רק לשם ההבנה, באתר שבו כולנו נהנים ממנו- שחי מהתנועה שלנו באתר, מפרסמים הפנייה למקור אלטרנטיבי לתקשורת בינינו כקהילה,
נקודה למחשבה..
שבת שלום
לא רואה איך ווטסאפ מתחרה בפורום בכלל.
פורום הוא מידע נגיש עם חומר מתועד ונגיש גם אחרי הרבה זמן ואינו מוגבל ל50 אנשים בחדר סגור.
יש לווטסאפ את היתרונות שלו אבל הוא לא איום על פורום כלשהו.
זה שאתם מעדיפים לחלוק מידע באופן סגור זה אולי קצת סוציומטי ואולי האתר לא מספק לכם הרגשת נוחות מספקת.
אני מניח שסביון יוציא לכם סקר בקרוב במסגרת לימודיו...
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
אין וויכוח שפייסבוק זה עבר, מסכימים.
לגבי הזמינות, יש צורך בתשובות מיידיות בימינו ככה אנחנו גדלים כיום, זה העולם לכן שלחבר יש צרה בקבוצה הוא מקבל תשובה באוןליין.
העולם משתנה ולצערי גם אתרים כאלה יצטרכו למצוא כלים לגשר, כמות המידע שזורמת לנו בקבוצה אין פשוט דרך להעבירה לכאן. גם לא חושב שהיה מעניין 99% מהמבקרים כאן.
אבל יש כאן פורומים לאינדיאנים ויכול להיות שענייני WK שלא מעניינים היום את מי שאין לו WK, יעניינו אותו מחר אם וכאשר ישקול רכישת כלי כזה.
לכבוד זה פתחנו לכם פורומים לפי דגמי כלי הרכב השונים. המידע שיש בג'יפולוג זמין 13 שנים אחורה.
אז מה עשיתם עם קבוצת הוואטסאפ הסגורה שלכם?... מידרתם את המידע החשוב הזה. הוא לא יהיה זמין אי פעם לאף אחד זולתכם.
וביום שתחליטו לנסות רכב אחר ותמכרו את ה-WK, הקבוצה והמידע הטכני שיש בה יעברו מהעולם. תענוג.
הקבוצות הסגורות בפייסבוק (אני חבר בקובוצה של פאגרו) מכילות יותר מחזיקי פאגרו ממה שיש בגיפולוג, או לפחות כך נראה, בסופו של יום זו קבוצת טיולים מגובשת ששמחה לקבל חברים חדשים על בסיס נושא משותף.
תרצה או לא פייסבוק במקרה הזה מגבש אנשים יחד, מוציא אותם לטייל ויוצרים בעזרתו חברים חדשים. להבדיל ממה שאתה חושב עליו.
התשתית לטיולים פה באתר היא לא להיט, במיוחד כאחד שרגיל ל:http://groopy.co.il/trips.aspx
תהיתי איך עדיין לא קם אתר שעושה לרכבי שטח את מה שגרופי עשה לאופניים..
גם אני, אולי הקהילה לא גדולה מספיק... בשביל לצאת לטייל באופניים לא צריך ביטוח, טסט, רישיון, לא צריך להשקיע עשרות אלפי שקלים, בסך הכל צריך זוג גלגלים ורגליים. אולי מכאן זה מתחיל...עלות החברות בקהילה הזו היא דיי נמוכה.
לא ניכנס לויכוח מה עדיף - לטייל בקבוצה הומוגנית, רק בעלי דגם רכב מסויים, או עם החברים שלך, ולא משנה עם איזה אוטו.
אבל קהילה כמו ג'יפולוג עוסקת בתחומים שקשורים ומעניינים את כלל בעלי רכבי השטח. הקבוצות הסגורות שלכם בפייסבוק ובוואטסאפ שמוגבלות רק לבעלי JK או רק לבעלי WK או רק בעלי פאג'רו ממדרות אתכם ואותנו באותה מידה (על הרדידות שמאפיינת באופן טבעי פחי אשפה כמו הפייסבוק אני לא מדבר, גם לא על החוצפה שבניצול הבמה של ג'יפולוג על מנת למשוך ממנו קהל למקומות אחרים).
מי שחושב שהבדלנות הזו עושה לו טוב - שיבושם לו.
אני אתן הקבלה מעולם האופניים... כשקניתי את אופני הכביש שלי התגובה של רוב החברים לתחביב השטח הייתה "מה? הפסקת לרכב שטח?" התשובה שלי הייתה פשוטה - אפשר לעשות את שני הדברים מבלי לוותר על האחר.
הקבוצה של הפאגרו/סוזוקי/איסוזו לא באה במקום הקהילה של גיפולוג, היא באה בנוסף. אנשים אוהבים להרגיש שייכים ובשביל ההרגשה הזו לפעמים צריך מחנה משותף, במקרה הזה זה תוצרת הרכב.
אחחח..
הגעגועים לימים שהיו לפני 10-15 שנים, לפני הפייסבוק, לפני הופעת הסמארטפונים, היה הפורום המוביל בסצנה ג'יפטריפ, ולאחריו הוקם ג'יפולוג ומאז הוא הפך המוביל, לפחות לגבי.
היו ימים שהיינו נפגשים על בירה וגרעינים בבור, ושם משתפים על תקלות, רצונות, שיפורים, ואף מתארגנים לטיולים.
היו ימים שכל חמישי - שישי היו צצים בפורומים הודעות המזמינות לטיולים ברמות שונות, היה מבחר, היה אקשן.
היו ימים שלאחר היעדרות של יום בפורום הייתי צריך לחזור 4-5 דפים אחורה כדי לקרוא בשקיקה את מה שהפסדתי.
המון שאלות טכניות, המון מידע, המון חברים חדשים.
ואז הגיעה הקידמה, הפייסבוק השנוא גם עלי.
ופתאום - ווטס-אפ, וואלה איזו המצאה, לא צריך לרוץ למחשב כל פעם בכדי לראות מה חדש..
ומאז, אם שמתם לב או לא, כמות ההודעות בכל הפורומים השונים ירדה פלאים, במאות אחוזים, אתרים אמריקאים מובילים כמו JEEPSUNLIMITED כבר משעממים, אין את העניין וההתלהבות של פעם,
אין גם היסטוריה, נכון, הכל זמין, מהיר, מבדר, וגם נשכח מהר, ולא נשאר מלבד זיכרון עמום מה שגרם לנו לצחוק לפני שבוע.
עצוב, חבל, אבל זה מה שיש, אני מקושר לפחות ל 3 קבוצות שונות שקשורות לתחביב הזה, בטוחני שכל אחד חבר בקבוצות לא פחות ממני, וכן, המון שאלות, טיולים, וסתם דאחקות נעלמות שם בעמקי הסלולר, במקום למצוא להן בית נצחי כאן.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
IlanHadar
אין וויכוח שפייסבוק זה עבר, מסכימים.
לגבי הזמינות, יש צורך בתשובות מיידיות בימינו מה.
קוראים לזה TapaTalk
זמין מיידית בסמרטפון.
Slowly..
בועז,
אין ויכוח, אני איתך, אבל מה לעשות שזה המצב ?
לצערנו זה רק יהיה יותר גרוע, פחות אנשים ישתפו, פחות יחשפו בפורומים, אולי בגלל בושה,
אולי בגלל סיבות אחרות, בווטס אפ הם חופשיים, בגלל האינטימיות.
תראה מה קורה בפורום הזה,
600 איש מחוברים וצופים בזמן נתון, כמה כותבים? כמה חברים ״מפרים״ אותו?
אולי 20 קבועים במקרה הטוב, שמעורים ומשתתפים בכל עניין,
אפילו מנהלי הפורום ( למעט דרור ברלי) כבר לא משתתפים כמו בעבר.
היכן כל הגרעין הקשה?
נעלם?
לא.... כי הוא כאן צופה וקורא בדממה, מדוע?
לדעתי, חלק מהעניין הוא שאנשים הרבה הרבה פחות מטפלים לבד, ולא באשמתם.
בעבר הרכבים היו פשוטים יותר, רוב האנשים שטיילו ברצינות היו בעלי רכבים "טיפשים" שהיה אפשרי וקל לתחזק לבד בבית ולכן היו פה דיונים על סיקסים/סופות/סמוראים/דיפנדרים/היילקסים למינהם.
היום, עם JK, WK, וSUV למינהם, אנשים הרבה פחות מטפלים בעצמם ברכבים ועל כן יש להם פחות "חוויות" לחלוק.
יש יוצאי דופן - אבל זו המגמה.
דבר נוסף, היום אנשים מפחדים לחשוף ול"השוויץ" ברכבים שלהם על גבי האינטרנט בגלל גנבים/משטרה, לא יודע מה גרוע יותר :mad:
לכל אלו יש להוסיף - את יוקר המחיה, המשטרע שמטרידה את בעלי הג'יפים, וכו' שגם משפיעים על אופי וכמות האנשים והטיולים.
דווקא הפייסבוק, לטוב ולרע, חושף הרבה אנשים לתחביב, שכל החברים שלך יכולים לראות תמונות/סרטונים וכו', לא מעט פעמים
אנשים שואלים אם אפשר להצטרף אליי לטיול, איפה הייתי וכו' בעקבות אלבום שאני מעלה.
מצד שני - גם מגלים כמה, ותסלחו לי על השפה, "אידיוטים" הורסים לנו את השם הטוב, וכמה שטויות אנשים מדברים בקבוצות פייסבוק.
אנשים דוחפים אחד את השני לשיפורים ומלחמת חורמה על למי יש יותר גדול, בלי להבין באמת מה הם עושים ואיך הם משפיעים על האוטו.
ניתנות עצות לתיקונים ושיפורים - בלי שום ידע שעומד מאחוריהם, ובעצם כל טמבל יכול להחשב מבין גדול.