צידנית קולמן אקסטרים 50 ליטר - הרכש החדש בג'יפ.
כשונא מקררים לשטח, החלטתי לחדש את ענף הקירור בג'יפ ורכשתי מאישטח את הצידנית הנ''ל. ההחלטה עליה נפלה כי יש טענות שנראות נכונות שניתן להינות ממנה עם מוצרים קרים עד 5 ימים. וזה ממש המון המון.
בשרשור הזה אני מנסה ללמוד מבעלי ניסיון עם הצידנית הזו מספר דברים.
1. כמה באמת הצידנית תתן שרות ארוך ולכמה זמן מהנסיון בשטח - בהנחה של איש אחד שזהיר בפתיחה שלה.
2. כמה קרח אצטרך לשים בצידנית עבור קבלת בירה קרה לאורך טיול של 3 ימים. בבקבוקי ליטר וחצי.
3. כמה זמן ישארו בצידנית קוביות קרח אם אניח בה 4 בקבוקי ליטר וחצי קפואים.
4. האם יש נוזל אלטרנטיבי טוב יותר וזמין ממים קפואים שניתן למלא בו בקבוקים.
5. האם עטיפת הצידנית בשמיכה מקצועית מבודדת תוסיף לשמירת הקור, מעבר להגנת על גוף הצידנית מטילטולי הדרך.
6. האם בחרתי נכון במוצר הלא זול הזה ? - בחכמה שלאחר מעשה.
תודה לכל העונים.
תגובה: צידנית קולמן אקסטרים 50 ליטר - הרכש החדש בג'יפ.
תתחדש.
לא מכיר את זו ספציפית, אבל חי עם צידנית בכל הטיולים גם לפני עידן המקרר וגם היום בנוסף אליו.
הטיפים שלי,
תשתדל למנוע ממנה לחטוף שמש ישירה, קרי תכסה בשמיכה או אפילו קרטון.
תשתדל ליצור שכבות בצידנית, מה שלא צריך/ צריך רק בסוף הטיול תמקם בקרקעית.
באמצע הצידנית אם מסתדר תשים שכבה של ניילון עבה. (כהפרדה בין השכבות)
ובסוף רגע לפני סגירת הדלת. עוד שכבה כזאת.
תתפלא תצחק זה מבודד מאוד ומוסיף לשמירה על הקור.
לגבי כמה קרח? כמה שיותר ותשתדל ליצור פיזור בתוך הצידנית, קרי לא כל הקרח במרוכז באיזור אחד.
תהנה.
חיים, אני עם ציידנית כזו כשנתיים. הקרח (שקיות שקונים בתחנת דלק) מחזיק יומיים. מקפיד להחזיק בצל. במידה ותוסיף בקבוקי מים קפואים, בשילוב קרח מחזיק כ 3 ימים גם מוצרי חלב. אני יצרתי הגבהה באמצעות רפפות פלסטיק של תריס על מנת שהמוצרים לא ישחו במים. תקפיד לרוקן את המים מפתח הריקון. סה"כ מוכיחה את עצמה.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
חיים, סתם מתוך סקרנות, מה רע במקרר בשטח?
תודה על העצות החכמות,שמגובות בניסיון מהשטח. אשמח לקבל עצות נוספות ולבדוק את ישימותן.
לגבי מקרר במקום צידנית - הבהרתי מספר פעמים שמקרר הינו מוצר לא טוב ביחסי עלות/תועלת. נתחיל בכך שמחירו בערך פי 10 מצידנית מעולה. לאחר מכן משקלו הריק בגלל מערכת הדחיסה כבד פי 3 מצידנית ריקה. ברור שהג'יפ אמור לסחוב את המשקל אך לא ניתן למנוע את הצורך בהעמסה ופריקה מדי פעם. לאחר מכן מערכת הקירור גוזלת 25 ליטר מהנפח האפקטיבי - וזה המון לגבי רכב שטח שכל ליטר חשוב בו. לעיתים 50% מנפח הצידנית/מקרר מוקדש למערכת הקירור. ועדיין לא דיברנו על העמסת צריכת חשמל אדירה על המערכת של הג'יפ. כאחד שנוסע לבד הפניקה האמיתית היא לקום בבוקר בחור נידח שלעולם לא עוברים בו - עם מצבר ריק ללא התנעה - אך עם יוגורט טרי במקרר.
כיצרן מקררים ייעודיים לשטח - אני מבקש ממכם - אל תיקנו.
סוג של פסיכולוגיה הפוכה :)
כמה דגשים בנוסף למה שנכתב:
1. קרח מומלץ למקם מעל ובצמוד למוצרים הרגישים יותר. הקור יורד למטה, במיוחד עם מדובר בשקיות נוזלות... והקירור הרבה יותר אפקטיבי עבור המוצרים.
2. מעל לכל מומלץ לשים מפץ שעוונית דו שכבתית (או משהו דומה), זה מוסיף בידוד משמעותי ו"מצמצם" את נפח הצידנית בהתאם לצורך.
3. קרח- אם יש לך גישה למקפיא בהקפאה עמוקה בקבוקי הקרח ישרדו זמן ארוך יותר וטמפ' הצידנית תהיה נמוכה יותר. זה משמעותי!
4. להקפיא כל מה שניתן טרם היציאה (בשר, שתיה וכד')
5. לקרר רק מה שחייבים...
6. כשאני נוסע בטנדר, אם אני ממקם את הצידנית בקבינה במזגן ההבדל משמעותי לעומת הארגז הסגור והמוצל אך החם מאוד...
7. הכי חשוב- למעט בפתיחת הצידנית עד כמה שניתן. צידנית סגורה שלא נפתחת יכולה להחזיק קרח ללא בעיה גם הרבה מעל 3 ימים.
כשאני מקפיד על הדגשים הללו, אני חוזר הביתה אחרי טיול של כחמישה ימים עד שבוע עם מוצרים שעדיין קרים, עם פעם אחת חידוש מלאי של שקית או שתיים קרח.
יש לי אותה בערך שנה וחצי
השיא שממש הופתעתי ממנה היה שירדנו לשלושה ימים
מרוב כמות הבירות שהכניסו בפנים בקושי הרמתי אותה לגייפ
שפכתי פנימה שני שקיות קרח של מיסטר אייס
ללא כיסוי ללא שמיכה עד סוף היום השני החזיקה את הבירות קפואות
רכישה חכמה מאוד
רכס,
באיזה אוטו אתה נוסע שכל ליטר נחשב?
אין לי צידנית כזו, גם אני הייתי ״נגד״ מקררים לשטח, עד שניסיתי, היום אני לא רואה את עצמי בטיול ללא המקרר....
לכל הבעיות שהעלאת יש פתרונות פשוטים...
כייף לקרוא את התובנות שלכם, ובמיוחד שלא עשיתי שגיאה ברכישה.
יש למישהו תשובה אם ניתן למצוא נוזל טוב יותר לקירור ממים - כדי שניתן יהיה להכניס אותו לבקבוק 1.5 ליטר ?
חשבתי לבנות שני מיכלי פלסטיק שטוחים בגובה קובית קרח על כל שטח הצידנית מלמעלה - שניתן לפתיחת חצי צד ימין וחצי צד שמאל - מה שיהיה יעיל מאוד לקרור וגם יפחית בהרבה את בריחת הקור בפתיחת הצידנית. זה נותן בערך 2 ליטר קרח במפלס העליון.כל צד ליטר אחד.
מה דעתכם ?
תנסר את המכסה לשניים ותוסיף אטם לחריץ שנוצר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
כשונא מקררים לשטח, החלטתי לחדש את ענף הקירור בג'יפ ורכשתי מאישטח את הצידנית הנ''ל. ההחלטה עליה נפלה כי יש טענות שנראות נכונות שניתן להינות ממנה עם מוצרים קרים עד 5 ימים. וזה ממש המון המון.
בשרשור הזה אני מנסה ללמוד מבעלי ניסיון עם הצידנית הזו מספר דברים.
1. כמה באמת הצידנית תת.ן שרות ארוך ולכמה זמן מהנסיון בשטח - בהנחה של איש אחד שזהיר בפתיחה שלה.
לציידנית 2 נקודות תורפה : 1. צירים (קיימים צירים חליפיים מנירוסטה) 2.גוף הציידנית רגיש למכות
2. כמה קרח אצטרך לשים בצידנית עבור קבלת בירה קרה לאורך טיול של 3 ימים. בבקבוקי ליטר וחצי.
אני שם 2 גריקנים 5 ליטר קפואים. מספיק ל 4 ימים בקייץ בנגב.
3. כמה זמן ישארו בצידנית קוביות קרח אם אניח בה 4 בקבוקי ליטר וחצי קפואים.
להערכתי יומיים
4. האם יש נוזל אלטרנטיבי טוב יותר וזמין ממים קפואים שניתן למלא בו בקבוקים.
5. האם עטיפת הצידנית בשמיכה מקצועית מבודדת תוסיף לשמירת הקור, מעבר להגנת על גוף הצידנית מטילטולי הדרך.
להערכתי התשובה חיובית
6. האם בחרתי נכון במוצר הלא זול הזה ? - בחכמה שלאחר מעשה.
בחרת במוצר טוב אבל קיים מוצר טוב יותר
http://www.evakool.co.il/
תודה לכל העונים.
רכס, קבל תשובותי על סמך ניסיוני עם הצידנית המדוברת
רכס ואחרים,
מה שאתה תא לוקח בחשבון כשיש מקרר הוא;
1. מקרר יכול לשמור על דברים קפואים בטמפרטורה הרבה יותר נמוכה ממים.
מים קופאים כבר סביב 2-4 מעלות בעוד שבשר לחם וכו׳ צריכים מינוס הרבה יותר רציני.
2. כשיש לך מקרר אתה יכול להכניס כל פעם שתיה חמה ולצנן אותה.
בכל הטיולים אני מוצא את עצמי עושה החלפות של בקבוקי מים מול כל אלו שעדיין אין להם מקרר ורוצים לשתות קר.
לא הכול חייב להיות כל הטיול בתוך המקרר.
3. אין חשש לפתוח את המקרר במהלך הטיול כמו שיש חשש לפתוח צידנית.
בסיכומו של דבר, מקרר של 45 ליטר יתן תשובה הרבה יותר טובה בטיול משתי צידניות הרבה יותר גדולות ואם חסר לך מקום תמיד אפשר להחזיק עוד צידנית ולזרוק פעם ביום בקבוקים שהקפאת במקרר.
אם אני זוכר נכון היה לך בזמנו נסיון לייצר במפעל מקררים, לא?
מעניין אם ואיך זה קשור להימנעות שלך ממקרר ברכב.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex
+1
רוטציה של שתיה במקרר מהצידנית למקרר.
הבשר והבירה קבוע במקרר, הבשר לא קפוא, מוכן לגריל בכל רגע נתון ללא תכנון "מתי להוציא להפשיר שיהיה מוכן כי אוכלים עוד שעתיים".
חשמל? מצבר שני DEEP-CYCLE בג'יפ, שיגמר, שיפרק עד הסוף, לא רלוונטי, יש מצבר ראשי גיבור לסטרטר של הבוקר.
יש קרח, אין קרח, לא רלוונטי, אתה עצמאי בשטח ללא תלות במספר הפתיחות של דלת המקרר או זמינות הקרח בסביבה.
משתמש בצידנית כזו (רק בנפח של 70 ליטר) בדיוק - ואכן רכישה מעולה.
הייתי ממליץ מאוד להשתמש בקרחומים של קולמן (הוספתי לינק בתחתית). אני משלב אותם יחד עם בקבוקים קפואים והקור נשמר לאורך ימים. בחוצה ישראל הוצאתי בירות קרות גם לאחר 5 ימים.
http://www.zap.co.il/models.aspx?sog...b451972=452134
מומלץ בחום (למען הקור :))
יוחאי
זיל הזול - קרחום ענק של קולמן ב - 4 דולר - 14 ש"ח -בחלום !!!
http://www.coleman.com/Products/Cool...er-accessories
רק בארץ הקודש - 60 ש"ח.
400% !!!
למה?
ככה !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
opl
תגידו... מה עם קרח יבש? שווה התעסקות?
כל ההתעסקות הזו מיותרת... מקרר קטן וכל השאר פרטים שוליים :)
עברתי את הגיל כדי לאהוב מקררים - למרות שאני מייצר אותם. היות ואני לבד והרכב שלי הוא לא אוטובוס,אין לי בעיה עם צידנית אחת לשלושה ימים ועכשו עם הצידנית החדשה - אולי לארבעה ימים.
רובכם יוצאים לטיולים עם משפחה,חברים וג'יפים מצטרפים - לכן בבסיס אתם בעצם מסעדות נוסעות. אצלי המצב אחר לחלוטין.מה אדם אחד צריך - כמה בירות ,קצת מוצרי חלב ,אבטיח ותרנגולת קפואה ואולי שתיים,זה כל הצורך שלי למספר ימים. מים קרים מגיעים מקוביות קרח ולא מהבקבוקים הקפואים בשני הימים הראשונים שלאחריהם אני כבר משתמש בבקבוקים שהפשירו.
לחם ,ירקות ואפילו ביצים אינם דורשים כלל קירור - ורובם יכולים להכנס לצידנית אם צריך.
כנראה שזה ההבדל שעושה את הויכוח כאן. נסיעות קבוצתיות או נוסע בודד.