הסיוט בציר אדום אשלים עד מושב נווה / דקל.
חרשתי היום את הציר הזה בידיעה שאני מזמין צרות לא קטנות. אך לא כאלה שחוויתי היום.
אלה היו 3 שעות של סיוט מתמשך. אמנם התעצלתי להוריד אוויר ,אך הדיונות כל כך יבשות שבכל מקרה אין אחיזה לצמיגים גם בעליה הכי קטנה. בציר הזה לא נסעו כבר בטח חודש או יותר, הרוח ערמה מדרגות של מטר בסוף כל דיונה ויש בערך 1500 דיונות כאלה.
כל מדרגה כזו מאלצת אותך לעשות מעקף מימין או משמאל כדי לפלס לך דרך להמשך הציר על שטח פתוח שעלול להיות עם נפלים שכוחים של פגזי טנקים/תותחים - קצת לא נעים.
מה אגיד לכם - לראות את הישובים בקצה הציר פיתה אותי לרדת ולנשק את הדיונה.
והכי גרוע - בסוף - לסדר את כל המרק שנהיה מהציוד בג'יפ מהקפיצות המטורפות, כולל איסוף כל האשפה שהתפזרה על הכל ושטיפת הרכב מבפנים - לפני היציאה על הכביש הביתה.
ויותר גרוע מזה - שבשנה הבאה אשכח את הלקח מהיום - ואעשה זאת פעם נוספת - כמו בשנה שעברה.........
תגובה: הסיוט בציר אדום אשלים עד מושב נווה / דקל.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אמנם התעצלתי להוריד אוויר.........
מש"ל.
ועוד בטויוטה 75, שידועה במתליה ה"נוחים".
ולנסוע נגד כיוון הדיונות..
Slowly..
דרור - תרגם לי את המושג מש''ל.......
כולם מדברים על ''נוחיות'' שאחרי 40 שנה אני עדיין לא מבין את המושג הזה. אבל מי שבילה בקבינה של יונימוגים 8 שנים כבר לא מחפש נוחיות ולא צריך אותה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
מש"ל.
רואים שהתחלת ללמוד מתמטיקה...
רכס - מש"ל == מה שצריך/שהיה להוכיח
ביטוי מעולם ההוכחות המתמטיות, כאשר בסוף ההוכחה אתה מגיע לטענה שהיה צריך להוכיח :)
ארז גור
דורון
לנסוע נגד כיוון הדיונה, במיוחד אחרי רוח חזקה שיש סכין, זה מהנה ביותר לא תמיד עוברים בניסיון הראשון, פשוט תענוג.
נמרוד
לא יודע.... עברתי את הציר הזה בשני הכיוונים. יותר מפעם אחת... לא זכור לי סיוט.
טוב.. אולי בגלל שאני תמיד מקפיד על לחץ אויר נכון לשטח החולי.
אסף.
לחץ אוויר ורגל כבדה והציר הזה מהנה מאוד.
JEEP GC ZJ V8 98 IR 3.5
HONDA TRX300ex
המדרגות בקצה הדיונות היום מתחילות במטר ומסתיימות במטר וחצי.
לא בכל הדיונות זה כך - אולי במחציתן - כנראה שזה תלוי בזוויות השונות.
במצב סופר-יבש של החול כמו היום - כדאי לחזור לציר רק אחרי גשם ראשון.
גם במצב הזה, מספיק תנופה ולחץ נכון - מרוויחים זמן אויר לא רע.
ולכל אחת מהמדרגות יש עיקוף קל, אגב.
אסף.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
זמן אוויר? בל״ק 70 של רכס?
עם כלוב תרנגולות מאלומיניום מאוד וקופסה לביצים מבירצ׳ ימי?
צריך חתיכת תנופה.....
נשלח מה iPhone שלי ע"י Tapatalk
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אסף.
זמן אויר בדיונות?...לא כל אחד נוסע בסופה או בגרנד צ'רוקי V8....
אני אישית נגד "זמן אויר" - אתה אולי יודע איך תמריא, אבל לעולם לא תדע כמה זמן תהיה באוויר ובטח לא איפה ואיך תנחת....
כאן נכנס עניין התזמון. איך נכנסים לסכין החול, מתי לוחצים עד הרצפה (בסופות ליטוף קליל) ומתי עוזבים גז... (חצי שנייה לפני ההמראה) בכל מקרה - לפני כל נסיעה בחולות מורידים אוויר.
ברכב גדול וכבד כמו ל"ק 75 או חלש מלכתחילה כמו דיפנדר והיילקס - מורידים הרבה אויר. ממש הרבה. כמה שהצמיגים מאפשרים בלי לפרוק מהג'נט.זה לא רק שיפור יכולת ההתקדמות והטיפוס והקטנת סכנת השקיעה, אלא גם הורדת עומס מהמכלולים - מנוע, קלאץ', גיר וכו'. חשוב לזכור - בדיונות המכלולים המכניים עובדים במאמץ גבוה עד קיצוני.
מי שנוהג נכון יהיה מופתע עד כמה גם הכבדים והחלשים האלה יכולים לעבוד טוב בחולות (יחסית, כן?...) אולי לא תהיה הנאה מכוח מתפרץ ומטיסה בסכינים התלולות, אבל יכולת תנועה סבירה בהחלט קיימת ועוד איך. גם בהיילקס אטמוספרי. גם בדיפנדר 110, גם בל"ק 75 עמוס לעייפה.
בכל מקרה, מי שנוסע הרבה בחולות ובטח לבד, צריך להיות מוכן לתקיעות ושקיעות ולהיות מצוייד באמצעים לחילוץ עצמי, בכלים לטיפול בצמיג פרוק ובקומפרסור חזק.
מהכרותנו חיים, אני מנחש שבין כל לולי התרנגולות, תבניות הביצים ומגירות התבלינים, יש לך כלים מתאימים וגם קומפרסור נורמלי.
16psi מקדימה, ו-24 מאחור בהיילקס אטמוספרי עמוס, ולא הייתה בעיה בשביל הזה, גם בקיץ.
Slowly..
דרור אתה סתם נתפס לעניין ה"אוויר". אין כלי שיעלה את המדרגה בסוף העליה בלי להרים גלגלים קדמיים.
וזה כולל רכבי דיזל עצלים.
וגם כלים כבדים.
אסף.
אתה יודע טוב מאוד מה זה "זמן אוויר".
זה כשבטיול חולות הגענו לדיונה הגדולה בדקל, ואחרי שכל הדיזלים הצליחו לעלות בערך חצי מהסכין, אני בסופה סגורה עמוסה לגמרי כולל אני עצמי, 3 נשים מצווחות וציוד לארבעתנו ליומיים הייתי מכורח להראות לכולם מאיפה הדגים הגדולים משתינים.
אני לא צריך לספר לך איך סופות עולות את הדיונה הזו. אבל עזיבת הגז היתה חצי שניה מאוחר מדי, והסופה העמוסה לעייפה המריאה עם כל 4 הגלגלים באוויר, שניה-שתיים של דממה, ואז נחתה חזק וכואב. כלום לא נשבר - תודה לתע"ר שעם כל הצחוקים והדאחקות עליהם, בנו את אחד הג'יפים הכי טובים שיש, וגם לקפיצים הנהדרים של מתלם, לבולמי סוואנה וכמובן לאלוהים ולמזל הטוב.
חבר'ה תרגיעו.
אולי שכחתם איך ניראית פסגה של דיונה בסוף יולי שאין עליה סימני קוליס כבר חודש וחצי. אני יושב בכסא גבוה פי שניים מכל ג'יפון של רנגלר / סופה / דיפנדר וכו'
והמדרגה מגיעה לי לסוף זכוכית החלון שלי. הפגוש נמצא מתחת לתחתית המדרגה ולפניך קיר של דיונה אנכי בתשעים מעלות. על איזה ''זמן אוויר'' אתם מדברים ועל איזה לחץ אוויר אתם מדמיינים כשהגרגרים מלמטה בורחים מכל הצדדים כמו כדורי פינג-פונג.
גם להגיע למדרגה זו הרגשה של נסיעה על דבק מגע איכותי,אז לזנק מעליה נשמע כאילו הייתם שם בפעם האחרונה לפני חמש שנים,והצלחתם לשכוח שזה לא הליקופטר - בסך הכל ערימת ברזלים מתגלגלת על גומי ללא אוויר.
גם לקחת רוורס כבר בעיה בתנאים האלה כי טיפת חוסר ציריות בגישה לדיונה מחליקה אותך אחורה לבד לבד בלי שתיגע בכלום - כמו על מרגרינה - ושפ''צ סופי זה גם עינין של מזל - חוץ מנסיון גדול.
אני מת על תכניות נהיגה שנעשות במקלדת ,ומי שמוכן ללמד אותי איך עושים את זה ''דוך'' - מוזמן לעשות את זה באחת השבתות הקרובות.
הבירה עלי.
מה אתה רוצה? זה אתה אמרת שלא הוצאת אוויר...
ובחול דיונה יבש של סוף יולי - אדרבא.
דרור - אני נעול על ג'נטים ''8 - כך שהוצאת אוויר מבחינתי כבר לא מרחיבה את הצמיג משמעותית,אך מאוד מסכנת את הצמיג להתקלף מהג'נט. ורק זה חסר לי כשאני לבד בשטח רווי דיונות. וחוץ מזה ממש התעצלתי לרוקן ואח''כ למלא.
עדיין ממתין להרמת הכפפה שזרקתי.
חיים,
לפני חודש, פתחנו את אחד מהצירים המקבילים שלו, בדיוק התיאור שלך.
נראה כאילו לא נסעו עליו שנה, ובפועל בטח רק כמה ימים.
קיר חול בראש הדיונה, שלא מאפשר להכנס בו כי נכנסים בקיר של חול..
ועדיין,
רכב עמוס, עם מנוע עצלן, עם צמיגי 31 שטח מלא, שדוקא פחות מתאימים לחול, בלחץ נמוך, והרכב נוסע.
לפעמים גם בראשון, אבל נוסע.
Slowly..
מרחיבה גם מרחיבה. הצמיג יקבל "לחיים" תפוחות והאוטו ייסע כמו שלא חלמת.
נבדוק מתי יש שבת פנויה. דווקא יכול להיות כיף.