בשבת - פותח מסעדה בשם ''מפגש עזה'' - בעוטף - לחיילי צה''ל.
בשבת הקרובה אני יוצא מזווד עם הג'יפ לעוטף עזה עם אוכל חם של גזלן עבור גדוד ,המיועד לחיילי צה''ל ללא תשלום.
הזמנתי 300 ביצים 300 פיתות ,ארגזי עגבניות, בצלים, מלפפונים ופלפל חריף כולל זחוק. כל אחד יוכל לקבל חביתה/עין חמה בפיתה עם ירקות ותבלינים.
אני הופך את הג'יפ למטבח שדה עם בלון גז גדול וציליה ענקית לאירוח בצל .
אני רוצה למלא את הצידנית במים עם קרח ולימון ולתת שתיה קרה ישר מהצידנית לכוסות חד-פעמיות שילקחו עם פינג'אן לכוס. כך אקבל בכל מחזור 150 עד 200 כוסות.
הזמנתי שלושה שלטים מזמינים עם הכיתוב ''מפגש עזה'' לחיילי צה''ל.
היות והרעיון צץ רק הבוקר - אתם מוזמנים להציע הצעות שניתן ליישם אותן במיידי - ובגדול - ללא הוצאות כספיות נוספות.
מי שיש לו מה לתרום באותה הזדמנות שהחבר'ה מגיעים למסעדה - שיספק את זה עד יום חמישי.
יציאה לשטח ביום שבת בחמש בבוקר.
תגובה: בשבת - פותח מסעדה בשם ''מפגש עזה'' - בעוטף - לחיילי צה''ל.
הבנתי שהאזור מוכרז כשטח צבאי סגור. האם זה לא מסוכן לאור מה שקרה אתמול
רעיון מעולה, אלא מה, להערכתי יהיה לך קשה להיכנס לשטח כי הכל חסום במיוחד לאחר האירועים האחרונים
ביום שישי, הדיסקו גרר עגלה עם 1/2 טון אבטיחים + 100 בקבוקי קולה 1 1/2 ליטר קפואים במקביל לטור נגמשים של פלוגה מגולני כל נגמ"ש קיבל 2 בקבוקים קרים + אבטיח......הייתה חוויה מרוממת לב לראות את הלוחמים מקבלים שתייה קרה ישר לנגמ"ש........נזכרתי בימים רחוקים....
ממה שראיתי בשטח, החבר'ה מוצפים צופרים....בכמויות בלתי נתפשות ולהערכתי המצרך המבוקש ביותר הוא שתייה קרה, מים קרים ומשחה נגד שפשפת....
אני הייתי מעמיס את הגיפ בצידניות עם שתייה קרה ומפזר את השתייה בין החיילים.
אין לי בעיה גדולה להתמקם ממש בכניסה לעזה כי אני נכנס דרך השטח ותמיד יש לי סיפור דרך משכנע.,אבל ניראה לי שכדאי להתמקם במקום שהחיילים יוצאים מהשטח ומיד מקבלים משהו חם ובסיסי עם שתיה קרה כלשהיא.
אראה איך לתגבר את השתיה.זו עצה טובה כי באים ימים חמים מאוד.
עוד עצות כמו שקיבלתי עכשו ,לבוא עם הנשק טעון ודרוך למקרה שמישהו יתרומם מתוך האדמה..........
- - - Updated - - -
הוספתי כרגע לתפריט 500 כדורי פאלפל ובנוסף 10 ק''ג חומוס למריחה על הפיתה כתוספת לחביתה.
החלום הישן שלי להיות בעלים לבר משקאות וחטיפים מיוחדים.
ומה שישאר ילך ללול התרנגולות לייצור ביצים אורגניות בשפע.
כרגע קיבלתי תרומה של החנות הטכנית שלנו של 500 כוסות חד-פעמיות לשתיה קרה.
אני רוצה להבין משהו. אתם שמטיפים כל הזמן על שמירת החוק מצפצפים עליו עכשיו תוך כדי סיכון חיים גם של אחרים .לחיילים ממש לא חסר חביתות אל תסכנו חיי אדם בשביל פאלפל וקולה . תזכרו שהשטח סגור
עזוב אותך משטויות - כמה בכלל נשאר לי לחיות...........
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
פומפוי
אני רוצה להבין משהו. אתם שמטיפים כל הזמן על שמירת החוק מצפצפים עליו עכשיו תוך כדי סיכון חיים גם של אחרים .לחיילים ממש לא חסר חביתות אל תסכנו חיי אדם בשביל פאלפל וקולה . תזכרו שהשטח סגור
לחיילים חשובה תשומת הלב ואהבת העורף...זה מצרך חשוב ביותר כשאתה אמור להיכנס לעזה...ואולי גם לא לחזור....ולדעתי מי שמוכן לתרום (גם במחיר הסכנה כמו כל תושבי האזור) שיבורך
זכורים לי הרגעים כשנכנסנו לתוככי בירות ב 82.....והעורף היה 100 ק"מ מאחור.....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
חיים
צריך להשאיר קצת עורף....:rolleyes:
חברים כולנו צהל בכך אין ספק. אבל לא יתכן שכל אחד ישתמש בחוקים מתי שנוח לו נגד פעולות של אחרים .נאה דורש נאה מקיים. גם אני בעד זה ויותר. אולם אחרי מה שקרה רק אתמול אולי כדאי לפעול לפי החוק .תחשבו על זה... וחוץ מזה הבנים שלנו בשטח יודעים בדיוק עד כמה אנחנו איתם ואני בטוח שהם לא היו רוצים שמישהו יפגע בדרך אליהם
ההתלהבות בשיאה...
עם כל הכבוד לרוח ההתנדבות והנתינה ויש הרבה כבוד - תבינו, החיילים טובעים שם באוכל, בחבילות ובצ'ופרים.
זה איזור מלחמה. לא סתם הוכרז שטח צבאי סגור לאזרחים. לא מצדיק סיכון חיים מיותר, העמסת נטל נוסף על כוחות הצבא ואפשרות להסתבך ולגרום לצבא לבלגן נוסף רק כדי לחלץ ולפנות אתכם משם תחת אש.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
רכס חיים
אין בעיה אבל בוא נעשה את זה אחרת . עם הגיפים . זאת אומרת אם הגיפ שלך מסוגל לעמוד מול הגיפ שלי........... חחחחחחחחחחחחה רעיון אולי במקום זה נפגש על שקשוקה במקום נטרלי ונריב על כך
אתה יכול להגיע לצומת סעד, יש שם דוכן של ארומה מירושלים שנמצא שם ומפנק את כל מי שעוצר שם .
הדאגה והאהבה מובנים אבל אתם מייצרים עבודה נוספת לצבא ודאגה קצת מיותרת מבחינתו.
(ועוד לא הזכרנו את זה שאתה נכנס דרך השטח מה שעלול לגרום לזיהוי מוטעה שלך ולחליפין חשיפת כוחות /מארבים)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shyy
אתה יכול להגיע לצומת סעד, יש שם דוכן של ארומה מירושלים שנמצא שם ומפנק את כל מי שעוצר שם .
רכס, זה רעיון מצוין, אם אני לא טועה יש שם שילוט שמפנה לתוך הקיבוץ.
שני הסנטים שלי בתור תושב האזור.
1. קודם כל רכס, כל הכבוד לך על היוזמה הברוכה.
2. ליד הארומה בסעד לא חכם להיות, לא רק שאין להם שום מיגון בקרבת מקום - ההתקהלות שם נראת מתוך עזה וסעד
הוא קיבוץ מופצץ מאוד במערכה הזאת (על אף זאת, מיזם יפה מצד ארומה).
3.החיילים מהחטיבות הפופולאריות יותר אכן מפוצצים בכל טוב,
כפיר, תותחנים וכו... הרבה פחות. כוונו אליהם אם אתם רוצים לתרום.
כמו כן ככל שהחטיבות דרומיות יותר ברצועה מגיעות אליהם פחות תרומות.
הרבה מהתרומות הם חטיפים ושתייה והחיילים היו שמחים לקצת אוכל אמיתי יותר מביסלי (במילים שלהם).
4. תושבי העוטף לא מקבלים את ההכרזה עלינו כ"שטח צבאי סגור" משום שפיקוד העורף מורה לנו להמשיך ולעבוד כרגיל
(גניבה בחסות החוק בכדי לא לפצות אותנו) ולהמשיך ולסכן את עצמינו ואת כל נותני השירות שלנו.
חושבים שמקומות העבודה שלנו ממוגנים? הצחקתם את פיקוד העורף.
מה זה כבר משנה אם נהיה פה כולנו בעבודה ובחינוך + 200 רכבים שבאו לחזק את החיילים.......
או רק כולנו בעבודה אל מול איבוד החום והאהבה שהרעיפו על החיילים בכל המבצע ?!
סטטיסטית זה מעולם לא שינה כלום, הכל פה מזל טהור.
5. חיים לדעתי אין צורך לקבוע מיקומים מראש,
תשאל בשטח איפה שטחי הכינוס הקדמיים / אחוריים של החטיבות השונות (אני בכוונה לא רוצה לכתוב אותם פה) ותלך לשם.
יש שם גם נמרים ומרכבות לתפוס בהם מחסה, וגם את קהל היעד שלך.
אני בשבת לא יכול לעזור הרבה בעצמי מפאת השבת, אבל אם תתקל במחסום אשמח להעביר אותך אותו ולכוון אותך למי שכבר תרמנו לו ( אגוז, 12, 202, 401, 188).
שלח לי ה"פ, אם רלוונטי.
בהצלחה.
חיים, אנחנו בעבודה מילאנו איזה 8 ארגזים מלאים בכל טוב, גם חטיפים ושתיה וגם תחתונים ודאודורנט. כל החברים שלי מגויסים וכווולם אמרו לי לא להביא להם כי הם מפוצצים בדברים וזה נזרק לפח.
בקיצור איזה יומיים חיפשתי למי לתת את הדברים. תוך כדי חיפוש נודע לי שיש לא מעט חיילים ״שכוחים״. מילואימניקים באיזור יו״ש (בית ג׳אלה) וכדומה, שפשוט לא מקבלים שום דבר מהאהבה הזו.
עכשיו ברור לכולם שזה הרבה יותר סקסי,מסוכן וגברי להכנס לעזה עם צידניות ופלאפל, וחס וחלילה חלילה וחס שלא ישתמע בטעות שאני אומר לך מה לעשות, אולי כדאי לשקול לתת אהבה גם לחיילים שלא נמצאים אור הזרקורים.
שני הקרונות שלי.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Redoren
חיים, אנחנו בעבודה מילאנו איזה 8 ארגזים מלאים בכל טוב, גם חטיפים ושתיה וגם תחתונים ודאודורנט. כל החברים שלי מגויסים וכווולם אמרו לי לא להביא להם כי הם מפוצצים בדברים וזה נזרק לפח.
בקיצור איזה יומיים חיפשתי למי לתת את הדברים. תוך כדי חיפוש נודע לי שיש לא מעט חיילים ״שכוחים״. מילואימניקים באיזור יו״ש (בית ג׳אלה) וכדומה, שפשוט לא מקבלים שום דבר מהאהבה הזו.
עכשיו ברור לכולם שזה הרבה יותר סקסי,מסוכן וגברי להכנס לעזה עם צידניות ופלאפל, וחס וחלילה חלילה וחס שלא ישתמע בטעות שאני אומר לך מה לעשות, אולי כדאי לשקול לתת אהבה גם לחיילים שלא נמצאים אור הזרקורים.
שני הקרונות שלי.
אכן כן
כבוגר 12 שנת 60 - כוון אותי אליהם בפרטי.
תודה וגדול.
ראשית - יישר כוח
שנית - אכן, יש הרבה חיילים בגבול הצפון ובאיו"ש, שקצת פחות נהנים מהתמיכה הישירה של העורף, אבל גם הם נחנקים כבר מבמבות ומעלים קילו אחרי קילו באופן יומיומי מרוב שומן טראנס וסוכר שנשלחים אליהם בחבילות מהעורף.
שלישית - שוחררתי אתמול בלילה אחרי שבועיים של מילואים (היחידה שלי באזור אשכול), והאמן לי שלא סתם מנסים למנוע מהאזרחים להגיע לעוטף. יורים שם. פצמ"רים זה מסוכן. מילא אתה, אבל החיילים צריכים להיות גם בשטחי הכינוס במשמעת מבצעית ובדריכות מלאה כדי להימנע מפגיעה - וגדודי האזרחים על ארוחותיהם והמוזיקה ופעילויות הפנאי - פוגמים ביכולת של החיילים לשמור על עצמם.
המקרה של אתמול טראגי, ואם יש לקח ללמוד ממנו הלקח הוא שלא במקרה כבר בשישי שעבר כל האזור נסגר לגישה לאזרחים. זה פשוט מסוכן.
ורביעית - אם אתם רוצים לשלוח משהו לחזית, מה שבאמת נדרש תמיד זה סיגריות (שאי אפשר להעביר דרך מרכז התרומות של הצבא, רק ישירות לחיילים) ובלוני גז לערכות קפה.
אסף.
איך זה באמת
שלא הורכבה נציגות ג'יפולוגית בענין ?