תגובה: סוזוקי גראנד ויטרה ?
הכתבה אכן "קצת" מגזימה בשבחו של הרכב.
אחלה אוטו לשבילים וקצת מעבר. הוא נמוך, מאוד, גם אחרי ההגבהה. ויש לו אפס מהלך מתלה, בעיקר אחרי ההגבהה. מערכת בקרת האחיזה אכן עוזרת בשטח טכני, אבל לא קרובה להחליף נעילות, וגם אם הרכב יעבור ברוב המקומות, הוא לא בנוי ולא יועד לזה.
עליתי את ורדית פעם, בתחילת שנות האלפיים, עם ראב 4 חדש מהניילון. זה לא עושה את זה בסדר, אלא רק אותי ממש טיפש. כל רכב יכול לעבור בכל מקום. השאלה מה המחיר...
מה ה"ס.ג.ו" אמור להחליף מבחינתך?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
עליתי את ורדית פעם, בתחילת שנות האלפיים, עם ראב 4 חדש מהניילון. זה לא עושה את זה בסדר, אלא רק אותי ממש טיפש.
חחחחח ענק :) תכלס
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
עדיאל
חחחחח ענק :) תכלס
אגב, אוטו של סבא, ו"נהג" (אם אפשר לקרוא לזה כך) כל כך לא מנוסה, שאפילו לא ידעתי שזה לא אמור להצליח. ואולי בגלל זה זה פשוט עבד...?
אוקיי, זה בערך מה שחשבתי, קרוס אובר עם עוד קצת יכולות, אבל לא רכב שטח.
יש לי לא מעט זמן פאגרו q קצר בנזין איתו אני משתעשע גם כשנהיה קצת מפחיד, והחלק המפחיד הוא לא הרכב, הוא בדכ בסדר לא משנה איזה טעויות אני עושה, ואני עושה, אם בגלל חוסר נסיון או בגלל שאני אוהב לשתות קצת בירות בשטח (ששש רק בשטח).
אני די מרוצה ממנו, משמש אותי גם לנסיעה יומיומית קצרה לעבודה.
העניין הוא שלפעמים בא לי לשדרג למשהו קצת יותר מודרני, אבל שלא ייפול ביכולות שטח, שלא יהיה חלש בכביש, בלי עלויות תחזוקה או קנייה מטורפות (זה בסהכ תחביב) וגם הפעם אני צריך 5 דלתות.
בינתיים לא מצאתי רעיון למחליף ראוי.
אולי פאגרו דור רביעי בנזין ? אולי, שיירד קצת המחירון.
הגרנד ויטרה לא יתקרב לq לא מבחינת חוסן מכני, לא מבחינת עמידות, ובטח שלא מבחינת עבירות.
כל סובייקטיבי שאומר אחרת, משקר, או שאין לו מושג על מה הוא מדבר. נוצרה סביב הרכב הזה קהילה שמאדירה אותו כאילו מדובר מינימום בבן האובד של סדרת הfj...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
אוקיי, זה בערך מה שחשבתי, קרוס אובר עם עוד קצת יכולות, אבל לא רכב שטח.
יש לי לא מעט זמן פאגרו q קצר בנזין איתו אני משתעשע גם כשנהיה קצת מפחיד, והחלק המפחיד הוא לא הרכב, הוא בדכ בסדר לא משנה איזה טעויות אני עושה, ואני עושה, אם בגלל חוסר נסיון או בגלל שאני אוהב לשתות קצת בירות בשטח (ששש רק בשטח).
אני די מרוצה ממנו, משמש אותי גם לנסיעה יומיומית קצרה לעבודה.
העניין הוא שלפעמים בא לי לשדרג למשהו קצת יותר מודרני, אבל שלא ייפול ביכולות שטח, שלא יהיה חלש בכביש, בלי עלויות תחזוקה או קנייה מטורפות (זה בסהכ תחביב) וגם הפעם אני צריך 5 דלתות.
בינתיים לא מצאתי רעיון למחליף ראוי.
אולי פאגרו דור רביעי בנזין ? אולי, שיירד קצת המחירון.
אני חושב שכבר "דשנו" בנושא ....
למעט רנג'לר אין כבר שום תחליף מודרני בעל יכולת שטח רצינית.
העניין הוא שגם הרנג'לר החדש הוא מתוחכם מידיי ולא מאפשר כול כך אחזקה עצמית (אפילו לא במוסך רגיל) .
שורה סופית, תשמור על מה שיש לך ....
ואם בכול זאת אתה צריך 5 דלתות , אז Q בנזין ארוך (יחסית נדיר ומנוע מסובך יותר ממה שיש לך ). או ,
תצטרף למשפחת הטרופרים בנזין ....
בהצלחה
רענן
הוא רצה יותר מודרני, Q, אחר לא עונה על השאלה שנשאלה.
ו-SUV אחרים מודרניים יש, ושיתנו פתרון לכל מה שרנגלר סטנדרטי יודע לתת בשטח, וידידותיים בהרבה בכביש וביום-יום.
פאג'רו דור 4 עם שיפורים בסיסיים (הגבהה,מיגון,בולמים, ואולי החלפת איזה פגוש) לא יעשה את העבודה ?
חשבתי גם על לאנדקרוזר בנזין 2004-2009, אבל כאמור המחירון בינתיים יקר מידי.
אלה 2 האופציות שנראות לי כרגע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
פאג'רו דור 4 עם שיפורים בסיסיים (הגבהה,מיגון,בולמים, ואולי החלפת איזה פגוש) לא יעשה את העבודה ?
יעשה את העבודה מצוין.
חשבתי גם על לאנדקרוזר בנזין 2004-2009, אבל כאמור המחירון בינתיים יקר מידי.
מחירון?... מה זה? בעלי הל"ק חיים בסרט פנטזיה. כל כלי למכירה בכל מצב נחטף אחרי שעה.
כלים שחוטים עם ק"מ אסטרונומי צריכים טלסקופ כשהם מסתכלים על המחירון מלמעלה.
אלה 2 האופציות שנראות לי כרגע.
...
בכללי, למי שצריך אוטו יומיומי הגיוני שיודע גם לטייל מדי פעם, זה רכב כביש-שטח מצוין.
עבירות? השאלה מה אתם מחפש.
אם ה"פלפל" מבחינתך זה להיכנס ראש בראש בואדיות של השומרון, אז תשכח מזה. גם עם פאג'רו או טרופר.
במקרה כזה תמצא לך סופה/סיקס/היילקס/סמוראי ותשפר אותם מהתחת.
אבל אם אתה מכוון לטיולים שפויים אז אין לגרנד ויטרה שום בעיה.
חברים תודה על התשובות, זה מחדד לי את הכיוון.
לא מעוניין לעבוד קשה יותר או ליסוע מסביב
מעוניין ליסוע במרבית המסלולים המוכרים בלי חשש ותשומת לב מיוחדת, כולל המעלות המפורסמות.
לא מעוניין בזחילת סלעים /פתיחת צירים/מבחני למי יש יותר גדול.
דרור ההערה שלך על שוק הל.ק במקום, והסיבה היא כנראה שאין אלטרנטיבות בסגמנט הזה.
נשארתי אם אופציה אחת בלבד - פאג'רו דור 4.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
שולץ האיום
חברים תודה על התשובות, זה מחדד לי את הכיוון.
לא מעוניין לעבוד קשה יותר או ליסוע מסביב
מעוניין ליסוע במרבית המסלולים המוכרים בלי חשש ותשומת לב מיוחדת, כולל המעלות המפורסמות.
לא מעוניין בזחילת סלעים /פתיחת צירים/מבחני למי יש יותר גדול.
דרור ההערה שלך על שוק הל.ק במקום, והסיבה היא כנראה שאין אלטרנטיבות בסגמנט הזה.
נשארתי אם אופציה אחת בלבד - פאג'רו דור 4.
אני יכול להציע לך משהו אחר , בקטע הכי ניטרלי... אפשר לצאת לטיול\סיבוב\מבחן תקרא לזה איך שאתה רוצה עם כמה רכבים שבניהם הגרנד ויטרה המדובר ותתרשם בעצמך. תתרשם באופן ישיר ותראה את היתרונות חסרונות והמגבלות של הרכב ... אולי מה שמספק אותך לא מספק אחרים וההיפך...
מאיפה אתה ?
תודה על ההצעה, אני מאיזור אשדוד, אבל לא נראה לי שיש צורך, יש פה מספיק מומחים כך שאין סיכוי שכולם טועים חוץ מבעלי הרכב.
תודה.
לא מזלזל במומחים שכאן.... וכבודם במקומו מונח.
אבל לפעמים אנשים כותבים דברים בלי שחוו\ניסו\בדקו בעצמם ולרוב טועים וגם מטעים וזה חבל ! כי זה גורם לאחרים להירתע ממשהו שהוא כ"כ לא נכון!
סמוך על אלה עם הניסיון האישי.
בהצלחה בכל מקרה!
מומי, היית נכנס עם הרכב שלך להרפתקה של עלייה בוורדית, זיק, עשוש ודומיהם? שאלה כנה לחלוטין.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
מומי, היית נכנס עם הרכב שלך להרפתקה של עלייה בוורדית, זיק, עשוש ודומיהם? שאלה כנה לחלוטין.
הלכת רחוק, והתשובה לשאלה הזאת ברורה.
אני שואל אפילו לגבי מעלה יאיר (ים המלח), נחשב לדעתי קל או בינוני, באמצע שם יש איזה קטע או 2 מעניינים (לא ממש עבור פאגרו), זה מעניין אותי, אם שם אפשר לעלות בלי חשש ומוסיקה של משימה בלתי אפשרית ברקע.
במעלה יאיר לא מאמין שתהיה בעיה. הבעיה של הרכב הזה היא במרווח גחון נמוך, זוויות לא להיט, צמיגים קטנים בחתך בינוני, ומהלך מתלה קטן (עליו אמורה לפצות מערכת המחשב). ברוב המקומות הוא עובר, אבל הוא יגביל אותך יותר מהפגארו. אתה צריך להגדיר דרישות יותר ספציפיות לדעתי... בשבילך, ובשביל לקבל תשובה ברורה.