שלום, עברתי לXV
ראיתי שיש מיגון של רסטה שמתאים, האם ניתן להגביהה את הרכב ? והיכן ?
תודה
רונן
Printable View
שלום, עברתי לXV
ראיתי שיש מיגון של רסטה שמתאים, האם ניתן להגביהה את הרכב ? והיכן ?
תודה
רונן
ההגבהה דומה עד זהה לשל דגמים אחרים של סובארו. יש גם ערכות יעודיות ל xv ברשת.
אסף
תודה
מבדיקה שלי היבואן יוריד את האחריות עם תגביה, אני רק מגנתי ברסטה
אפשר פרטים על קיט ההגבהה ? אסף ?
והיבואן יסיר אחריות על מה בדיוק ? על המנוע ? על הגיר ? על הטמבון ? (שאלה רטורית כמובן).
הקיט, זהה לקיט של פורסטר מ 2009 והלאה, עושה שימוש בספייסרים עם שלושה חורים לסטרטים הקדמיים, ועוד ספייסרים עם שני חורים לסטרטים האחוריים.
מוסיפים אם רוצים עוד ספייסר לזרועות האחוריות שלמעשה מחזיר את הגלגלים למקום (ההגבהה הם זזים טיפה קדימה).
http://www.sumoparts.com/SUMO-2-Lift...3-XV_p_86.html
http://www.subtle-solutions.com/prod...roducts_id=340
בסה"כ סובארו עושים עבודה מצויינת בחליפיות ותאימות חלקים - כלומר בקומבינציית החלקים הנכונה, גם B3 "תמימה" תהיה בגובה של פורסטר מוגבה.
אסף.
האם מפסידים פה מהלך מתלה בעקבות ההגבהה ? גם ככה אין שם הרבה. או שזה מגביה את כל ה"אלמנט" ? סליחה על היעדר שימוש במונחים מקצועיים.
לא מפסידים כלום פרט לזוויות של הציריות. כל הסטרט (יחידת הקפיץ-בולם) זז יחסית למרכב.
כאן יש פירוט של ההגבהה (ואולי הגיע הזמן לתיעוד בעברית של הגבהה כזו? ):
http://www.subaruforester.org/vbulle...ft-kit-107084/
אסף.
צאו כבר משגעון מהלך המתלה.
במכוניות מודרניות עם מתלים נפרדים אין הרבה מהלך. זו עובדה קיימת שקשה לשנות.
ל-XV יש מערכת בקרת משיכה יעילה שמייתרת לגמרי את ההתעסקות במהלך.
יש כאן שתי שאלו תחשובות:
1. בלאי לציריות. אני משוכנע שהעבודה בזוית לא נכונה תגרום לבלאי מואץ.
2. שינוי בנוחות הנסיעה. ל-XV נוחות נסיעה גבוהה ושיכוך מצויין בתנאי שטח/שביל. האם הנוחות נפגעת כתוצאה מההגבהה הזו?
אני מניח שכמו בפורסטר ואאוטבק - הגבהה של עד 30 מ"מ מאזנת לטובה את ההתנהגות, ועד 50 מ"מ מקשיחה מעט אבל עדיין לא משמעותית. גם שם, מתקנים עם ספייסר של 1/4 אינצ' את זווית הזרוע העוקבת האחורית ומחזירים את הגלגל למקום - ואת ההתנהגות למקור.
בלאי ציריות עם הגבהה של עד 50 מ"מ לפי נסיון לא מועט שיש בארץ - הוא די זניח.
אבל כאמור - כל זה מנסיון של דגמי סובארו האחרים, עדיין לא XV.
אסף.
אסף,
אתה מכיר קיט הגבהה סולידית עבור B4 2007 ?
תודה
רענן
חפש בפירוקיה הקרובה סטרטים של אאוטבק. אמור להתאים. גם של פורסטר (כמו של אאוטבק אבל יש הבדל מזערי בקבועי הקפיץ).
יש הבדלים בשנתונים - אז שים לב.
הכי טוב זה לראות בעין ולמדוד.
אסף.
האזור שלי מלא בפירוקיות , מצאתי רק אאוטבק אחת, המחיר שרצו כמעט כמו לייבא חדש .
הכיוון בינתיים למצוא ג'אנטים 16 של B4 2005-2004 ולעבור ממידה 215/45/17 ל 205/55/16 (מידה מאושרת באוטודתא).
הקוטר הכללי עולה במעט אך אני חושב שתוספת האוויר תשפר הנוחות .
רענן
יואב, אתה בונה קיט לבד ? למה ? (למעט התשובה "כי אתה יכול" כמובן)
רונן שלום
אין לי מושג למה אבל היבואן שמוכן לקבל קית של הגבהה בפורסטר לא מאשר אותו דבר לXV (עדכני לפני חצי שנה שבדקתי), מציע לך לבדוק טוב טוב לפני התקנה שתתן פתח ליבואן להוריד לך את האחריות
אחריות למה בדיוק ? שים לב לשאלה שלי.
שאלה מצוינת שלא הייתי מעמיד במבחן מול המחלקה המשפטית של היבואן, תכלס ההגבהה לא אמורה לפגוע בשום דבר שהיבואן נותן אחריות במציאות הישראלית לצערי הוא ימצא קשר למגב האחורי שיפסיק לפעול.
אני מצטט את התשובה שקבלתי וכמובן שכל אחד רשאי לעשות מה שחושב, אני אישית למרות רצוני העז לזכות בעוד כמה ס"מ יקרים בחרתי רק למגן את תחתית הרכב.
היבואן כבר לא מאשר שום קיט הגבהה גם לפורסטר (החדש).