ייעוץ: איזה גרנד שירוקי יתאים לי?
היי, אחרי 6 שנים עם בלייזר 1988 ו5 שנים ללא כלי רכב 4*4, אני מתקרב אל שדות המרעה הנצחיים ומתחיל לחשוב מחדש על רכב 4*4 שיוביל אותי .
מאפייני נסיעה:
כ- 5,000 ק"מ לשנה נסיעות עיר.
היתר יהיה טיולים 4*4 לא קלים ככל שאוכל. הרכב שהיה לי היה נעול קדימה ואחורה, מוגבה. לוק רייט למיטב זכרוני, נעילה פשוטה ועובדת.
לאור זאת, צריכת דלק לא קריטית עבורי, ומנוע מ 3,7 צפונה מתאים לי.
אני בוחן יבוא אישי ומאחר ואינני מכיר את הדגמים והמשמעויות שלהם, הייתי מעוניין לקבל רשימה של הדגמים הרלוונטיים והמאפיינים העיקריים.
יבוא אישי אופטימאלי זה רכב משנת דגם 2012 שכן הוא הפחית את עצמו למקסימום והמס הוא 100% על מחיר הקנייה. חשבתי על הרכב במחיר קנייה עד 50,000 שח + מס + הובלה וביטח.
להלן דומאות ב e-bay שלא ברור לי מה מתאים לי
http://www.ebay.com/sch/Cars-Trucks-...and%20Cherokee
אף שאני מתגורר בתל ברוך צפון, זה לא אמור להיות רכב של כוסיות.
תגובה: ייעוץ: איזה גרנד שירוקי יתאים לי?
אם אתה מחפש טיולי שטח קשים מאוד לא ממליץ לך גרנד 2012
נשלח מה wj
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
israel_gt
אם אתה מחפש טיולי שטח קשים מאוד לא ממליץ לך גרנד 2012
נשלח מה wj
ממש לא נכון.
מוני,
יבוא אישי זה אכן הפיתרון.
אם אתה מוכן להשקיע אז, רכב עם המנוע הגדול בקונפיגורציה של QD2 וקפיצי אוויר, זה בא ביחד. במנוע הקטן אין QD2 - אומר דיפ אחורי ננעל.
או מנוע קטן עם QT2 מערכת בקרת המשיכה היעילה, אבל תדאג שיהיו צמיגים גדולים יותר מסטנדרט שבא, ככה ירשם לך ברישיון בכניסה. תצטרך הגבהה ומיגון.
זה יכול להיות רכב שטח מעולה בקונפיגורציה הנכונה.
שים לב לא ליפול על רכב הנעה אחורית או ללא הילוך נמוך, יש הרבה, גם כאן ראיתי אחד ללא הילוך נמוך.
אני אמרתי את שלי מבחינתי שטח לא קל רכב שנת 2012 שיתאים זה רנגלר רוביקון בהתאם להשקעה וממש לא גרנד מהשנתון הזה
נשלח מה wj
לא לכולם מתאים רנגלר. מוני יודע מה הוא מחפש.
WK2 משופר נכון יעשה 99.9 אחוז ממסלולי ארצנו וישוב בשלום.
זה כנראה יהיה הרכב הבא שלי, הייתי שמח לרנגלר אבל יש אילוצים אחרים.
לרכב יש מתלים נפרדים הרכב יותר עדין בקיצור הוא לא עביר וחבל לשבור אותו בשטח וכדי לעבור שטח בינוני השיפורים יעלו הרבה
נשלח מה wj
אתה ממש טועה.
ברור שסרנים חיים עדיף, אבל העולם הזה עבר, ראית איך דיסקו 3 ו 4 נוסעים בשטח?
גם גרנד 2012 מסוגל, לא ממש מסובך.
בוא ניקח שתי רכבי שטח מ2012 ושוב אני חוזר רנגלר בעל סרנים חיים לדיסקו ותגיד לי אתה מה יותר טוב לשטח ומה פחות פגיע
נשלח מה wj
ברור שרנגלר עדיף, אני מסכים איתך.
אבל לא לכולם מתאים רנגלר, תאמין לי משם אני בא.
יש כאלה שרוצים רכב מפנק כל השבוע ורכב שטח סביר בסופש. כאן באים הרכבים שאנחנו מדברים עליהם בשרשור הזה.
שבוע טוב,
אני מטייל עם חבר בחבורה של כלים שונים, הוא בעל גראנד צ'ירוקי 2011, 3.7 בבנזין, מצליח לעלות הכל בארץ, לא בקלות כמו הwj ,אך עולה ובלי פגיעות.
מיגון והגבהה+צמיגים טובים לשטח והכל יעבור.
אם בשטח טכני מדובר-כמו שנתי אוכל, ברור שכל רמת שיפורים סטנדרטית לא מספיקה.
גיפ שנותן את כל העולמות: כביש+שטח זו האופציה ההגיונית, הכל שאלה של מחיר. 100.000 ש"ח+- אחלה פתרון להנעה מושלמת.
נתן
מה קורה לכל הפלסטיקה מסביב, לשטח קשה הכול יתפרק, ב2012 הטמבון הקדמי נמוך מאוד, כמובן שגם האחורי, הרבה כסף על מיגון.
נמרוד
אוטו מדהים, אבל בשטח קשה הוא בעייתי משהו, בלשון המעטה. הרבה פלסטיק, גחון נמוך, מפתנים פגיעים וכו'.
אפילו במסלול פשוט יחסית כמו הדישון (כשהיה מותר לנסוע שם) הוא לכאורה נסע בקלילות, אבל היו כמה נקודות שבהן היה צריך המון תשומת לב כדי לא למעוך/לרטש כל מיני איברים רגישים.
כדי להתאים אותו לשטח של ממש צריך להשקיע הרבה: צמיגים, הגבהה, מיגון גחון, מיגון למפתנים, עבודה על פגושים וכו'.
לא נעים, אבל דיסקברי 4 טוב ממנו בשטח.
תודה למייעצים,
חזרתי מסיור עבודה בהודו וטיול קצרצר בוייטנאם, והתפניתי ללמוד הנושא, מה שהטעה אותי במקור זו ההנחה שהמחיר ל 2012 הוא זול + 100% מס + הוצאות יבוא והחיים יפים,.
קשה למצוא רכב מתאים, והייתי רוצה שיהיה כבר מדוגם, אבל אז אתה קונה חתול בשק, למרות שקיימת אפשרות לקבל טופס בדיקת רכב ואני סומך על הבדיקה שלהם יותר מאשר שלנו.
מחיר ממוצע ל -2012 הוא כ-0 $30,000, + 100% מס + הוצאות הובלה וביטוח, יגע ל +$60,000 ובעיגול למעלה כ 200,000 ש"ח, להערכתי אצטרך גם יישור קו בכ 20,000 ש"ח לפחות, זה הרבה מעבר לתקציב שהחלטתי להקדיש לנושא (הכינו אותי לכ 100K+ קצת, ואם באמת הפער גדול, כדאי היה ללכת על זה.
לאור זאת, אבדוק משהו עם 2 דלתות (מספיק לי), ובתקציב של כ 60-80K ש"ח בארץ.
אני יוצא לארה"ב לחודש ימים, ואבדוק במגרש אחד או שניים, אבל אני לא מצפה להבדלים בין מחירים במגרשים לבין e-Bay
שוב תודה
המטרה: רכב שטח בעבירות בינונית, אני חושב שמשהו כמו ציר המצלעות / מעלה זרון/ יאיר / עוזי זה יהיה המקסימום עבורי.
התקדמות איטית:
ראשית תודה, למדתי מכם וגם מחיפושים באתר.
קראתי גם את ההסבר המעולה http://www.jeepolog.com/forums/conte...D7%A7%D7%99-WK ומה שחסר לי זה לדעת מחירים ולא רק איכויות.
אני מתכנס למנוע 4700 שנת 2008 הילוך כח, ורצוי QD2. אם זה מנוע HEMI, גם זל"ט. אפשר להשיג בכ-70-90K תלוי במשתנים רבים.
בכל מקרה לא מנוע מוסב לגאז.
+ זכור לי שקראתי על recall N23 שקלקל את שילוב הילוך כח, ואבדוק זאת - איך בודקים?
אם זה רכב "סטנדרטי" אזי מה סדר השדרוגים המומלץ ומה העלות הצפוייה?
מחיר מוערך של הגבהה 2" נדמה לי שמדובר ב 8-9 K כולל מעם?
מחיר מוערך של הגבהה "3.5 האם זו רק הגבהה או שנדרשים דברים נוספים? מן הסתם יש קיט מוכן לשתי המידות.
הגדלת צמיג על אותו ג'אנט ל - "32 שהם 265 טובה? כמה צריכים לעלות 5 צמגים כאלו? תהייה בעייה להסדיר את זה ברישיון?
הבנתי שאין נקודת אחיזה לגרירה - היכן לחבר וכמה בערך יעלה?
רצוי מגיני סף שיאפשרו High Lift והגנות בטן, כמה זה עשוי לעלות (לא ריתוכים אלא חיבור בהברגה היכן שניתן)
מה קורה עם טמבונים? האם פירוק החצאית הקדמית יספיק? אינני מתכוון להוסף כננת. גם לא חשוב לי גלגל אחורי תלוי מאחור. כמה יעלה?
מה רצוי לפי הסדר מבחינת מיגונים מתחת לרכב?
תודה
אנסה לענות לך שאלה שאלה:
מה שחסר לי זה לדעת מחירים ולא רק איכויות.
אני מתכנס למנוע 4700 שנת 2008 הילוך כח, ורצוי QD2. אם זה מנוע HEMI, גם זל"ט. אפשר להשיג בכ-70-90K תלוי במשתנים רבים.
בזמן אחרון יש עליות מחירים בגלל עליה בביקושים, רכבים טובים כבר לא נמכרים במחירי רצפה. רכב 2008 טוב עלול להיות היום יותר מ 100.
בכל מקרה לא מנוע מוסב לגאז. צודק
זכור לי שקראתי על recall N23 שקלקל את שילוב הילוך כח, ואבדוק זאת - איך בודקים? בודקים במוסך מורשה שבו הרכב טיפל, אם עשו יופיע במחשב, בכל מקרה אם עשו יש לוודא שעשו את הגרסה מיולי 2014 ולא מ 2013, אם עשו מ 2013 יש לדרוש שיעשו שוב את הגרסה מ 2014.
אם זה רכב "סטנדרטי" אזי מה סדר השדרוגים המומלץ ומה העלות הצפוייה?
מחיר מוערך של הגבהה 2" נדמה לי שמדובר ב 8-9 K כולל מעם? אפשרי ב 7, המומלץ OME
מחיר מוערך של הגבהה "3.5 האם זו רק הגבהה או שנדרשים דברים נוספים? מן הסתם יש קיט מוכן לשתי המידות. מחיר קיט הגבהה ל 4" יקר מאוד, מה שחלקנו עשה זה הגבהה 2.5" וספייסרים לעוד 1"
הגדלת צמיג על אותו ג'אנט ל - "32 שהם 265 טובה? כמה צריכים לעלות 5 צמגים כאלו? תהייה בעייה להסדיר את זה ברישיון?
אין בעיה לשים צמיג 265/70R17 על הג'נט, המידות המקובלות הם:
245/75R17
255/75R17
265/70R17
265/65R18
5 צמיגים עולים בין 2000 ל 6000 תלוי מה מחפשים ומוכנים להתפשר.
ישנם בארץ רכבים שהובאו ביבוא אישי עם גדלי צמיגים שונים ברישיון
הבנתי שאין נקודת אחיזה לגרירה - היכן לחבר וכמה בערך יעלה?
תלוי איך הגיע הרכב, ישנם רכבים שאין, אפשר להזמין ברשת או לייצר בסדנאות בארץ
רצוי מגיני סף שיאפשרו High Lift והגנות בטן, כמה זה עשוי לעלות (לא ריתוכים אלא חיבור בהברגה היכן שניתן)
ישנם מגיני סף טובים, לא מחוברים בריתוכים, המחירים בין 3,000 ל 4,000 ש"ח. מיגון גחון 2,500
מה קורה עם טמבונים? האם פירוק החצאית הקדמית יספיק? אינני מתכוון להוסף כננת. גם לא חשוב לי גלגל אחורי תלוי מאחור. כמה יעלה?
פירוק חצאית קדמית מספיק ב 5 דקות, המהדרים מוסיפים גם מגן פגוש אחורי הכולל נקודות גרירה, 1,000 ש"ח
מה רצוי לפי הסדר מבחינת מיגונים מתחת לרכב?
מצאת אוטו טוב אתה מתחיל בהגבהה ומיגון גחון, משם מתקדמים לפי עומק הכיס וקושי הטיולים
מוני הייתי מצרף אותך לקבוצת הווטסאפ אבל בגלל עומס בכמות החברים יש הרבה תכתובת בקבוצה בזמן האחרון, קצת מכביד, אם יש לך עוד שאלות שאל כאן. מייד שתקנה אתה מקבל חברות כבוד בקבוצה :)
רק ממחיש כמה הקבוצות האלו רעות לטווח הארוך.
המידע שם זמין לקבוצה בלבד ולחמש דקות.
ניסוי אבולוציוני מעניין
בועז ידידי.
אתה טועה ובענק אבל חבל להיכנס לוויכוח. הקבוצה שלנו כבר חסכה לחברים אלפי שקלים לדוגמא.
גם הפורום היה חוסך לחברי הקבוצה אלפי שקלים וכנראה גם לעוד כמה מעגלים מעבר לקבוצה הסגורה שלכם.
זה לא ויכוח אלא עובדה שאין עליה ויכוח.
הווטסאפ אולי נוח ומשוחרר אבל אין למידע בו שום ערך אחרי 5 דקות
אילן,
תודות על המידע המפורט. בהחלט בסיס ליציאה לדרך החיפושים.
אשר לווטסאפ, מודה על ההזמנה המותנית.
מוני
מוני שמחתי לעזור.
בועז הטלפון שלך מסתיים ב45? תזכיר לי את הקבוצה שאנחנו חברים ביחד ואתה פעיל בה? ;)