ארנון;
ציטוט:
אני מציע שתחקור טיפה יותר את הנושא של קאסטר קאמבר במתלים קידמיים (המצב נראה שם קצת הפוך).
אעשה זאת בהקדם. ארנון צודק, ואני ארחיב. במבט העל והחזית ששמת אפשר לראות שא. אין זוית קסטר בכלל במתלה הקדמי. צריכה להיות. כל מה שאתה צריך לעשות, זה למשוך את הזרוע העליונה מעט אחורה (או התחתונה קדימה), הם לא צריכות להיות מקבילות. כמה קסטר? תכניס למודל, נניח, 5 מעלות. אבל יותר חשוב, תכניס אפשרות כוונון. איך? פשוט מאד, הוספה של שימסים/שייבות לפני ואחרי נקודת החיבור של אחת הזרועות (העליונה בדרך כלל, כי הגישה אליה קלה יותר ולא מחוברים אליה קפיצים) תאפשר לך להזיז את כל הזרוע כמה מלימטרים קדימה ואחורה. לגבי קמבר - המתלה הקדמי שלך הוא מקבילית מושלמת. אין שום סיבה בעולם שהוא יהיה מקבילית. תחשוב על זה.
ציטוט:
כמו כן אני מציע את הזרוע התחתונה להוציא ממרכז הציר של הגלגל על מנת לקבל מרווח גחון מקסימלי.
זה בעצם תלוי בנאבה לא? או שאתה מתכוון ליצירת זווית בזרוע. אשמח אם תפרט.
כן, זה תלוי בנאבה. אם אתה מתכוון להשתמש בנאבה כלשהי מפירוק, אז אכן זה מה יש. כדאי לך מאד להשיג לפחות נאבה אחת מרכב תורם פוטנציאלי, לא משנה מה מצבה, ולמדל אותה בסוליד, ולהשתמש בה בתכנון המפורט של המתלה הקדמי. הנאבה היא הלב של המתלה הקדמי, היא הבסיס לתכנון שלו. אם היית מתכנן נאבה ובונה אותה מאפס, אז מה שארנון אומר נכון כמובן - בשביל למקסם מרווח גחון, וגם משיקולים של חוזק מבני, הזרוע התחתונה צריכה להתחבר ממש לתוך הספינדל, ציר הגלגל.
ציטוט:
הזרועות האחוריות דורשות יותר חיזוקים והם יתפתלו בעומס מינימלי.
בוודאי. גם נתתי לגבי זה הערה בהודעה המקורית.
מה שבנית עד עכשיו זה סקיצה! יש בה את הגיאומטריה של הזרוע. אבל אין בה את הפרטים של המבנה. גם כאן, אתה לא תוכל באמת להכנס לפרטים בלי שתחליט - ותשיג, ותמדל בסוליד - את חלקי הנאבה האמיתיים שתשתמש בהם.
ציטוט:
כמו כן את נקודות העיגון של הזרועות האחוריות צריך לקשור לשלדה (קשתות) כי מוט אחד לא יחזיק (מנסיון שלי גם U 120 מתקפל אחרי כמה נסיעות קשות.) אולי כדאי לך גם לשים אלכסונים בקשת האחורית למנוע התקפלות צדדית בהתהפכות על הצד.
השלדה עצמה היא אוסף של מוטות ישרים שיוצרים ריבועים די בעיתי דרושים גם אלכסונים ביניהם. על מנת ליצור אגד בעל משושלים.
כל מילה בסלע.
אמת, לגבי זה לא נימקתי, אך יהיו קיימים אלכסונים לסגירת משולשים בכל ריבוע נתון.
לגבי נק' העיגון של הזרועות האחוריות - תודה על ההכוונה, אני אטפל בזה.
זה מה שטוב בסוליד; הוסיף, להוריד, אין גבול למה שאפשר לעשות.
תודה רבה לך על התגובה, עזרת הרבה. :wink: :P