לא מצאתי בערימות של הקרטונים את מחשב ההשקייה מהבית הישן.
עכשיו אני מתקשה להבין למה השקעתי מלכתחילה 600 ש"ח במחשב השקיה.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...9f8f9db108.jpg
Printable View
לא מצאתי בערימות של הקרטונים את מחשב ההשקייה מהבית הישן.
עכשיו אני מתקשה להבין למה השקעתי מלכתחילה 600 ש"ח במחשב השקיה.
http://tapatalk.imageshack.com/v2/14...9f8f9db108.jpg
ומה בדיוק מתחבר לשעון השבת? צינור 2/1 או 3/4? ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
הספק מחובר לברז החשמלי, כרגיל.
ממה שאני מכיר זה משולב אחד בשני עם אפשרות ליותר מקו אחד. 600₪ אכן נשמע לא זול אם זה לקו אחד וללא כניסת מים.
Sent from my iPhone using Tapatalk
המחשבים הזולים (300 ש"ח פלוס מינוס) אכן יושבים על קו המים. קו אחד בד"כ אם אני לא טועה.
רוב המחשבים ממתגים ברזים חיצוניים.
http://www.raspberrypi.org/opensprinkler-pi/
הבסיס משמש כמדיה סנטר שמריץ xbmc בקלות.
ואחרי הסרט שיתחיל לעבוד בגינה...
ואחרי שגרגרון חול תקע את הסולנואיד פתוח כל הלילה, חזרתי לפתיחה ידנית.
רעיון נחמד
רק בדוק אם הברז עובד על מתח DC, אצלי הם עובדים על AC.
הספק ןהסולנואיד עובדים על 24ac
אבל פה אתה מחוייב להשקות כל יום..
ויש הבדל משמעותי במשך ההשקיה ותכיפותה.
גם עם מחשב ההשקייה השקיתי כ8 פעמים ביום והייתי משקה יותר תכוף אם המחשב היה מאפשר לי.
חנן אתה משקה כל הזמן? האדמה סביב הצמחים כל הזמן לחה? זה טוב לכל מה שצומח בגינה מבחינתך?
חיובי.
האידאל הוא השקיה אינסופית ויישמתי את זה בחממת ירקות שהיתה לי בילדותי.
שם המצע היה מנותק מהקרקע, הנגר נאסף והוחזר אל המערכת ולכן לא היה חשש לבזבוז מים.
אתה רציני?
מלבד הנושא הביולוגי של התפתחות בית שורשים (ששונה מירקות לשיחים ועצים)
זה בזבוז מים אדיר לדעתי, אידוי וכו..
אם השאיפה זה זרימה קבועה למה לא להשאיר את המים פתוחים קבוע, על זרזיף דק וחלש?
אין לי את הרקע המקצועי כדי לדון על זה ברצינות. אני נעזר באבי ובאחי, מדריכים להשקייה ודישון בישראל ובעולם וחקלאים עצמאיים.
ובכל זאת:
בזבוז מים? אנחנו מדברים בדיוק על אותה כמות מים, רק שהיא מחולקת אחרת.
אידוי: גם אם ניקח אידוי קיצוני של עשרה ליטר למטר רבוע ליום בבריכה חשופה לשמש, אז ביחס למאה ליטר ליום שצורך עץ לימון בוגר מדובר בעשרה אחוז. בפועל מדובר בהרבה פחות כי מדובר באדמה שמוצלת ע"י העץ אותו היא משקה ולכן האידוי קטן יותר.
תיקון: בגלל ששיטת ההשקייה הזו היא טובה יותר לצמחים, הם מסוגלים לקליטה של כמות מים ודשן גדולה יותר (והפיכתה לחומר צמחי- עלווה ו/או פירות), אז כן אפשר להגדיל את מנת המים הכוללת, רק שיש לזה תמורה.
לגבי ההצעה שלך: לדעתי זה אפשרי. בוודאי בעצים. פחות בעציצים כי אין טפטפות קטנות מספיק. הטפטפת הקטנה ביותר של 1 ל/ש תיתן 24 ליטר ביום שזה יותר מדי עבור צמח קטן.
בשלב הזה באמת לא צריך הגה כח, וממילא גלגלים קדמיים באוויר לא מכוונים אותך לשום מקום. הכוונת הטרקטור נעשית באמצעות שליטה בבלמים הנפרדים. שכחתי לציין שהבלם הימני היה (ולהערכתי, עדיין) תמיד מזוהם בשמן גיר מודל 61, מה שהכתיב בעיקר סיבובים שמאלה.
הבנתי מאחי שהוא מילא בשנה שעברה את הגלגלים הקדמיים במים.
חנן- כשאין בורקסים והגלגלים באוויר מורידים לרגע גז עם הגה מכוון לכיוון הנכון ואז חוזרים לשייט.
זה היה התרגיל שלי עד ההגה כח.
דורון,
לעניין לכלוך בסולונואיד/ דיאפרגמה.
לשם כך לכל מחשב השקיה מומלץ לחבר ברז ראשי אשר נותן יתירות. בכל פקודת פתיחה וסגירה נפתח הראשי יחד עם ברז אזורי.
גם אם אחד הברזים נשאר פתוח השני מגבה אותו.
JEEP GC V8 98 IR 3.5
Honda 300ex