3 קבצים מצורפים
זיהוי שני חלקים שמצאתי במחסן של אבא
מדיי פעם אני פושט על המחסן של אבא שלי ומוצא שם כל מיני פריטים. כעת מדובר בשני אלה.
האחד מוט ובקצהו מיסב פרק. המוט בקוטר 2 אינץ . המיסב בקוטר 19 מ"מ או מקבילה אינצ'ית שאין לי כח לחשב.
מחוברת תגית שרואים בתמונה השניה. אם מישהו מזהה למה החחלק הזה שייך אני אשמח-אני חושב שמדובר בפריט מוטס כלשהו-אבל אני לא בטוח.
על התג כתוב "מכלול פין נעילה".
השני זה כנראה טבעת גרירה (יש שניים כאלה) כשמפרקים אותו יש מין קונוס שאמור כנראה להתלבש על כבל פלדה ולחבוק אותו. לפי הגודל זה כנראה משמש לגרירה של טנק או רכב כבד אחר -אבל אני הייתי חירניק-אז לא פגשתי משהו כזה.
קובץ מצורף 91027קובץ מצורף 91028קובץ מצורף 91029
תגובה: זיהוי שני חלקים שמצאתי במחסן של אבא
סוף של כבל גרירה של רק"מ
אסף.
קשה להבין את הגודל בתמונה אבל אין ספק שזו אוזן גרירה כמו של כבל גרירה טנק , את הפין אני לא מזהה .
עידו
זה נראה דווקא של נגמ"ש, אבל באמת קשה להבין את הגודל.
אסף.
הטבעת גרירה בערך באורך חצי מטר.
האם אביך היה קשור לחיל הים ?
אם כן , אני אנחש שזה שייך לזיווניות
לא מדובר בציוד גנוב או "מושאל" אם לזה רמזת-זה ציוד שנרכש במכרזים של משרד הבטחון.
תג השמישות איננו של חיל האויר (בחיל האויר זה היה נכתב "תג שמיש" יש תג "בר-תיקון" נפרד בצבע אדום/סגול).
בתג שמיש של חיל האויר יש מקום לחתימות מבצע, כפל ומבקר.
בחותמת שעל התג נכתב "פלגה" מכאן אני מניח שמדובר בחיל הים.
איך אני מברר אם החלק הזה שווה משהו למישהו? יש למישהו גישה למק"טים צבאיים ויכול לברר למה זה שימש ולאיזה כלי שיט?
את הסופית כבל יש מי שעושה הידוק קרקע שאווווווולי ישתמש בזה למשקולת שהוא מטיח בקרקע
פלגה 44 הייתה פלגת זיווניות 2 ספינות בסך הכל . שנקראו סנפיריות שיובאו מארה"ב. התגית שעל הפין האומרת שתיקון הוחלף המייסב ושייכת לפלגה הזאת והתאריך הינו בתחום השנים שהפלגה הייתה קיימת.
תודה :). מסתבר גם שהספינות הללו כבר לא קיימות (נמכרו כגרוטאות למדינת עולם שלישי כלשהי). נראה שגם החלק הזה ימצא את דרכו למיחזור.
הפין מוצא חן בעיניי.
בא לך לשלוח אותו חזרה למקום ילודתו עבור תשלום סימלי כולשהוא?