מספר שאלות למהנדסי מכונות או מטלורגים אם ישנם כאן כאלה.
1)אני מתכנן מכלול מכני הכולל בתוכו גליל מתכת שנע על מסילה-אני רוצה שהגליל יהיה מחומר קשה יותר מהמסילה(כדי שלא ישחק) איך אני בוחר את סוגי הפלדה המתאימים לאפליקציה מסוג זה?
2) הגליל מחובר אל מנוע באופן ישיר ע"י ציר מתכת. איך אני מחשב את עובי הציר המינימלי (בהנחה שידוע לי המומנט המקסימלי כמובן) ומאיזה חומר עשוים גלי הינע כאלה? (אני מתכוון לציר סטנדרטי לא מחפש משהו מיוחד מדיי)
תודה
אלי
Re: מספר שאלות למהנדסי מכונות או מטלורגים אם ישנם כאן כאלה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי elitkh
1)אני מתכנן מכלול מכני הכולל בתוכו גליל מתכת שנע על מסילה-אני רוצה שהגליל יהיה מחומר קשה יותר מהמסילה(כדי שלא ישחק) איך אני בוחר את סוגי הפלדה המתאימים לאפליקציה מסוג זה?
2) הגליל מחובר אל מנוע באופן ישיר ע"י ציר מתכת. איך אני מחשב את עובי הציר המינימלי (בהנחה שידוע לי המומנט המקסימלי כמובן) ומאיזה חומר עשוים גלי הינע כאלה? (אני מתכוון לציר סטנדרטי לא מחפש משהו מיוחד מדיי)
1) אני לא יודע מה גודל הגליל. אבל פתרון מקובל לצורך כזה הוא לחפש מיסב גלילים שהגלילים שלו הם בגודל שמתאים לאפליקציה שלך, לפרק אותו, ולהשתמש בהם. הם מחוסמים, נועדו בדיוק למה שאתה צריך, ואין לך סיכוי לייצר משהו יותר מוצלח. זה תשובה מיידית לשאלה שלך, אבל בעקרון תחפש דרך להמנע מהחלקה ישירה ולהשתמש במיסבים בצורה קונבנציונאלית.
2) יש סיבה מיוחדת שמעניין אותך העובי המינימלי? אתה מוגבל במקום, או במשקל? אם לא, אז אין סיבה לתכנן ציר "מינימלי" - תתכנן ציר גדול מהמינימום שנדרש להעברת המומנט, בהתאם לשאר השיקולים של המכונה (מה הרכיבים שישבו עליו - מיסבים, גלגלי שיניים, פולים...). בתור כלל אצבע, די ברור מאליו, כנראה שהציר שיוצא מהמנוע החשמלי הוא בקוטר מספק עבור המומנט המקסיממלי שהמנוע יכול לפתח... :wink: לגבי חומר גלם - החרט שלך יעדיף לעבוד עם אלומיניום, פלדה פשוטה, או מה שיש לו זרוק במחסן, אם לא תגדיר אחרת, ואין לי מושג על מה מדובר ומה הדרישות מהדבר הזה. אל תשכח גם סוג של קופלונג גמיש בין המנוע לציר, גם כשנדמה לך שאין צורך, צריך או שהמכונה תפרק את עצמה.
* ניסיתי לעזור, תכן מכאני זה בדיוק המקצוע שלי, אבל אתה לא מספר מספיק בשביל שאני אוכל להבין באמת על מה אתה מדבר, אז קח את התשובות שלי בערבון מוגבל.