שלום לכולם.
בשירשור הזה אני אכתוב על CJ שבדקתי לצורך קנייה.
אשמח אם תחוו דעה ותעזרו לי בשאלות.
תודה
מיכה
Printable View
שלום לכולם.
בשירשור הזה אני אכתוב על CJ שבדקתי לצורך קנייה.
אשמח אם תחוו דעה ותעזרו לי בשאלות.
תודה
מיכה
רכב מספר 1.
CJ8 קצר מודל שנת 90.
מנוע דגם T6258, קרבורטור. נפח 4229 סמ"ק.
צמיגים 31X10.50R15LT. המצב שלהם לא חדש אבל גם לא גמור.
יש ווג גרירה וברשיון יש כננת למרות שהיא לא קיימת במציאות.
תאריך לטסט : 14/2/06.
טיפול אחרון לפני חצי שנה, הרכב נסע לטענת המוכר 500 ק"מ מאז. בטיפול הוחלף הרדיאטור לרדיאטור של סופה, נוקה הקרבורטור וסודרה מערכת החשמל והוחלף קלאטץ'. הרכב נקנה ע"י המוכר ב02/04.
מצבר חדש 95 אמפר.
7 כיסאות ברשיון.
יד רביעית.
הגה כוח שלטענת המוכר הוא לא מקורי.
לטענת המוכר תפוחי הגה חדשים אבל לא מקוריים.
צבע ירוק פנינה.
המנוע נראה סביר וללא נזילות מורגשות, אני לא בטוח בקשר לטרנספר/גיר.
לטענת המוכר הוחלפו צינורות הגומי. אני לא זיהיתי משהו לא סביר או קרוע.
אין מכות ופגיעות באגזוז שראיתי.
יש סדקים בתושבת קפיץ אחורית. שאר השלדה נראת סביר. הסדק ברוחב של מילימטר בערך, אבל יש שם חלודה ולא ברור מה גודלו האמיתי.
צריך להחליף מכסה מנוע, יש בו חור בקוטר של 2 ס"מ, חלודה ועבודת צבע רבה.
חסר ניקל לפנס הקדמי (לאחד מהם).
כל החלק הקדמי איפה שהמנוע יושב מלא פגיעות צבע וחלודה. ביחוד בנקודות חיבור עם שאר המרכב.
אין כלוב התהפכות (יש כלוב התאבדות)
יש חלודה ברדיאטור והמכסה לא מתאים.
המרכב הפנימי נראה סביר, קצת שברים וחלודה ביציאות לידית טרנספר והילוכים.
יש ברזנט שלא עמדתי על טיבו. כנראה אין ברזנט חורף.
בקושי הצלחתי להשתחל למושב הנהגו. את הכיסאות אי אפשר להזיז, צריך לחתוך ולרתך.
היה לי קשה לההשתמש בכל האפשרויות של הטרנספר, אבל כנראה מחוסר נסיון שלי.
הרכב הותנע במכה הראשונה. המנוע נשמע סביר ומגיב.
הרכב נסע בסדר, אין לי למה להשוות אבל לא הרגשתי בעיות מיוחדות.
נסעתי איתו באיזור בבניה, הוא עלה מדרגות עפר ללא בעיה מיוחדת.
היה רעש משונה מההגה כשעמדתי במקום וסובבתי אותו.
לא נסעתי מהר, לכן השתמשתי בעיקר בראשון שני ואחורי. נשמע בסדר.
לא ראיתי נזילות מיוחדות.
לדרייבשאפט האחורי שי משחק של כמה מעלות. לא יודע להעריך בדיוק אבל נראה לי סביר.
לדרייבשאפט הקדמי אין משחק כמעט בכלל.
זנהו לבנתיים.
בשבוע הבא אני מקווה לבדוק ג'יפ נוסף.
תודה
מיכה
1. "היה רעש משונה מההגה כשעמדתי במקום וסובבתי אותו." גם לי היה כזה "רעש", לצערי לא התייחסתי אליו ברצינות ושילמתי הרבה כדי לשפץ משאבת הגה, ולהחליף את התפוחים.
2. "היה לי קשה לההשתמש בכל האפשרויות של הטרנספר, אבל כנראה מחוסר נסיון שלי" תבדוק טוב. אצלי הטרנספר נכנס ל 4 המצבים ולא בקלות יתרה. נסה להעביר כשהרכב עצר עצירה מוחלטת . לעיתים קשה להוציאו מ 4L או 4H ואז נעים קדימה או אחורה טיפה וזה אמור להשתחרר.
3. לרכב 4 הילוכים, נסה את כולם, חבל להתלהב ולגלות שיש בעייה ב 2 ההילוכים האחרונים.
4. ברזנט : לא זול, ממש לא זול קח את זה בחשבון.
5. פחחות .... :evil: :twisted: ... מקלל את היום שהתחלתי בפחחות ( אולי נכון יותר לומר ניסיתי להתחיל) .... הג'יפ כבר תקוע חודשיים, צריך גם כלים יעודיים, אבל צריך עוד משהו שאי אפשר לקנות : זמן !!! כי את הזמן הזה רוצה גם אישתי, 2 ילדי ושאר משפחתי ... הג'יפ מעולם לא אמר לי שוב פעם אתה עם אישתך... אבל אישתי יודעת גם יודעת לומר זאת :wink:
6. תבדוק צלבי גל הינע, כי אם יש חופש אולי צריך להחליף, נכון שלא מדובר בהרבה כסף אבל זה זמן ידידי זמן ....
7. אל תתלהב, תעבוד לאט ושקול, תבדוק ובעיקר אל תאמין לשום סיפור, החליפו מנוע\סטרטר \פלג, תדרוש לראות קבלות תזחל מתחת לג'יפ ... כבר כתבתי בעבר שאת סיפורי 1000 לילה ולילה היו צריכים לכתוב מוכרי רכב ממולחים. תזכור תמיד שיש יישור קו של כמה אלפי שקלים, קח זאת בחשבון.
בהצלחה.
ברור לי.
אני בתהליכי בדיקה.
אם וכאשר אמצא ג'יפ שנראה לי אז הוא ילך למוסך המתמחה ב4X4 לבדיקה מקיפה.
הבדיקות האלה הן בדיקות ראשוניות שלי על מנת להתרשם. אני מבין מספיק כדי לדעת שאני לא מבין מספיק. אני פשוט לא רוצה כל ג'יפ להביא למוסך לבדיקה.
אחרי כמה וכמה ג'יפים אני אחליט איזה מהם הכי נראה לי ואם זה עדיין יהיה אקטואלי אז אני אקח אותו לבדיקת מוסך.
זאת הפעם הראשונה שנסעתי ושלא לדבר נהגתי על ג'יפ.
מה שכן, הבעלים היה נורא נחמד ולא סירב לשום בדיקה שעשיתי. הוא אפילו נתן לי לנהוג לבד (בלעדיו כנוסע).
זה גם אומר משהו לא?
רובם של הרכבים האלה עבדו קשה, מרופטים וזקוקים ליישור קו גם אם אין חורים במכסה המנוע וכד'.
תפנים את העובדה שאתה לא קונה רכב חדש, אלא רכב שעבד קשה ולא תמיד קיבל טיפול ויחס נאותים.
כמו כל דבר בחיים העניין הוא המחיר והאלטרנטיבות.
אפשר לקנות את הרכב במחיר "מציאה" וליישר קו.
ברור לי שכל רכב שאמצא יהיה בעל פאקים כאלו ואחרים.
הרעיון הוא, בעזרתכם ובעזרת מוסך, לגלות את הפאקים היותר יקרים ולהחליט אז מה לעשות.
תראו, ברור ללא כל צל של ספק שידרש יישור קו. לא משנה מה המצב שלו כיום.
אני מחפש משהו שיהיה יחסית זול לקנייה ורצוי ללא בעיות שלא יאפשרו לי לטייל.
נכון לעכשיו הטיולים שלי הם יחסית רגועים.
בשבוע הבא או במהלך השבוע שיבוא אני אלך לראות רכב אחד נוסף לפחות.
הרכב הוא CJ8 קצר אבל 7 מקומות ישיבה ברישיון ??......אולי זה רק אני אבל זה לא ממש מסתדר לי ! הגיוני שעשו לו קיצור אבל עדיין לא העבירו אותו בעמדה מס' 1
קח בחשון שזה בפני עצמו ברדק לא קטן מבחינת זמן !מתזזים אותך שם בלי סוף
שנית לגבי פחחות וצבע אז.......תשמע זה סרט שלא נגמר אבל אני בחרתי בדרך הפשוטה
3500 ש"ח וחידשו לי את הכל זה עדיף על להתחיל ולהתקע בלי ציוד נדרש זמן וכמובן שהחומר לא ממש זול ! מה גם שאני נודניק ישבתי לו על הראש לקח שבועיים אבל וואלה יצא עבודה משהו משהו עכשיואני רגוע ! :)
לגבי השאר נו מכניקה זו מכניקה הרבה סבלנות וזמן !
יש 7 מקומות ישיבה.
מדהים אבל ככה והוא העביר את הרכב טסט ככה.
אני עוד לא זגור בככל על הרכב הזה.
יש עוד 2 רכבים לפחות שאני מעוניין לבדוק ואני מחפש עוד רכבים לבדיקה.
בקשר לפחחות, אם ארכוש את הרכב, אז אני צריך להחליף מכסה מנוע וחוץ מזה אני רוצה לשנות את הצבע ללבן. אבל זה יחכה עד לשיפוץ השנתי המקיף.
בנתיים זה יהיה הרבה שפכטל פחחים וצבע זול.
מיכה, בקשר ל-7 מקומות... נו אז מה?
רשום ברישיון, תשאיר את זה שם, לא עושים לך בעיות בטסט על זה (מנסיון)...
אבל בקשר לכננת יכולה להיות בעיה, חבל שיורידו את זה מהרשיון...
יש כאן כמה טיפים שאני אתן לך לגבי הרכב הזה ספציפית ובכלל (למרות שאני מאמין שקראת את הכתבה כאן...):
- בקשר לטיפול- אותך זה לא מעניין, אתה מחליף גם ככה את כל השמנים/פילטרים ברכב, לכן זה לא ממש רלוונטי לך, כי המוכר יכול לספר גם סיפורים...
- בקשר למנוע- ציין איך בדקת אותו, כי חוץ מנזילות יש עוד כמה דברים שצריך לשים לב אליהם...
- שווה לבדוק בקשר לסדקים שציינת שיש, מה חומרתם ומה כרוך בתיקונם, כי ציינת גם שיש חלודה, השאלה היא האם היא ממוקדת או שיש המשך?
- בקשר לטרנספר- פרט איך בדיוק בדקת, כי ייתכן ולא בדקת בצורה נכונה...
- שים לב, ציינת שאין לרכב ברזנט חורף, זאת גם הוצאה כספית שיכולה להגיע לסכומים של כמה אלפים...
- בקשר לבדיקה בזמן נסיעה- אני מציע לך פעם הבאה להגיע להילוכים גבוהים יותר ומהירויות גבוהות יותר, כי כך גם תוכל לבדוק אם יש בעיות- בסרנים - סרן שורק, חופשים מיותרים, וכיו"ב
- בקשר לעובדה שעלית מדרגת עפר בלי בעיה- אל תתלהב יותר מידי כי ראיתי סיקס כמעט גמור (עם מנוע בולע שמן כמו מטורף שהצילנדרים עובדים בקושי) עולה דברים קשים בלי בעיה... זאת לא אינדיקציה...
- אתה יכול לתת פירוט בנוגע לרעש? יתכן ושמעת את פעולת המשאבה, או תזוזת הסרן הקידמי (לא ציינת אם יש לו שאקלים ארוכים/הגבהות כלשהן).
- לא ציינת שבדקת חופשים בסרנים- הרם גלגל אחד באוויר (עם ג'ק כמובן), שים יד אחת בשעה 6 ויד שנייה בשעה 12 ותנסה לשחק עם הגלגל למעלה למטה, אם הוא זז ייתכן והלך מייסב/צלב...
- בקשר לבדיקה במוסך, אם תשאל אותי הייתי חושב פעמיים, מכיוון שגם ככה כשאתה הולך למוסך הם נותנים לך חוו"ד בערבון מוגבל- המנוע נראה בסדר, אבל...
כדי להוציא את עצמם מידי אחריות... אבל לשיקולך...
לא ציינת מחיר, למראית עין, אני לא הייתי חושב על האוטו הזה והייתי ממשיך הלאה בחיפושים, אני מאוד ממליץ לך לנהוג על סיקס סטנדרטי ומסודר לצורך השוואה...
בנוסף אני ממליץ לך בחום ללכת עם אנשים שבקיאים בסיקס לפחות בפעמים הראשונות כי אז תדע למה לייחס חשיבות...
בסופו של דבר אתה בכיוון הנכון, קח את מחיר האוטו, תן הערכה למחיר יישור הקו, וכך תדע אם האוטו שווה או לא...
אבל כמו שנאמר כבר, אל תצפה למצוא רכב מושלם...
בהצלחה...
אביעד
שב CJ קצר יש 7 מקומות ישיבה
אין סיכוי
אני הייתי מתחיל לחפור שם לעומק בכיוונים של מספר שילדה מול רישוי וכו' מפה משהו מסריח לי
תבדק טוב טוב
ג'ו, אצלי בסיקס (קצר) רשום 7 מקומות נו אז?
אין סיבה להילחץ, ואף אחד לא ממש בודק את זה.
תראה לי איפה רשום סיקס ארוך/קצר?
אני אישית לא מצאתי (בדקתי מס' רכבים, יש לחברים רכבים כאלו ולא רשום/מצויין באף מקום)...
וגם אם יש מקוצר, הדבר מדבר על המרכב ולא על השילדה...
אבל אני הייתי דואג בקשר לרישוי על הכננת...
אה כן, ואם אני מרכיב שני ספסלי אורך, אולי יוכלו להיכנס שם שישה אנשים...
גם אצלי מופיע ברשיון 7 נוסעים
לא מהווה בעיה בשום בדיקה או מבחן רישוי.
-ארז 8) -
מכל הדברים שכתבת – הכי בעיתי לדעתי הוא הסדק בשילדה.
תיקון צבע ופחחות – על ידי צבעי 4K לבד אפשר פחות אבל צריך כלים מיוחדים נסיון וזמן.
הגה כוח – במקרה הגרוע ביותר החלפה – עד 1K. אפשר בקלות לבד. אגב לא בהכרח הוא מקולקל.
צלבים – 150 שח. בקלות אפשר לבד.
טרנספר – לדעתי הוא תקין, אבל גם אם לא 2K ויש לך אחד.
בדוק את הגיר גם במהירות גבוהה.
סדק בשילדה מאוד בעיתי. לא בגלל שקשה לתקן, אלא בגלל שאתה לא יודע איפה זה יגמר.
סדק אומר שהשילדה עבדה קשה מאוד ושהזניחו אותה. מי יודע איפה עוד הולכים להווצר סדקים.
שילדה חדשה היא כ 3K אבל העבודה להחליף עולה הרבה מאוד כסף ( 5K ???). לעשות את זה לבד אפשרי וחינוכי מאוד אבל לוקח המון המון זמן.
לדעתי רכב כזה שווה לא יותר מ 14K. אבל אני אישית לא היתי נוגע בו בגלל השילדה.
אם יש לך הרבה זמן פנוי ומקום והמחיר טוב (10K ומטה) אולי כדאי ללכת עליו.
תגובות :-)
ה"בדיקה" הייתה בביל להתרשם באופן כללי מהרכב. אני שם "" מאחר וזאת לא הייתה בדיקה מקיפה כמו שצריך. פשוט לראות אם הרכב נראה לי בכלל.
בטוח שאם הוא יעלה שוב על הפרק (ואני לא אומר שהוא ירד ממנו) אז אחזור לבדיקה הרבה יותר מקיפה.
בקשר למוסך, לא מדובר על מכון בדיקה אלא על מוסך 4X4 לוגיסטיקה בפ"ת. אחד הבעלים שם עוזר לי בבחירת הג'יפ ומוכן לבדוק את הג'יפים למעני.
המחיר יחסית יקר, 17 אלף. אבל אין מצב בעולם שאני אשלם סכום כזה בעבור רכב במצב הזה. המוכר יודע את זה.
תודה רבה לכולכם. אני מקווה במהלך השבוע ללכת לבדוק עוד רכב או שניים.
מיכה
כננת ברשיון זה טוב. כשאתה ניגש עם ג'יפ כזה לטסט, ושואלים אותך איפה הכננת - אתה מספר שהיא בתיקון. כנ"ל לשוטר שעוצר אותך. שלא יורידו את הסעיף הזה, חבל. כשיש לך כבר כננת ברשיון, חסכת מאות שקלים ונסיעה לבדיקת התקנה אם וכאשר תקנה כננת מתישהו.
הרכב נראה לי כמו סיקס ממוצע, מצב מכאני סביר ופחחות/שלדה לא מי יודע מה. אני הייתי בהחלט ממשיך הלאה לבדוק עוד רכבים, וכבר יש לך אינדיקציה ראשונה לגבי "מה זה ג'יפ בכלל". המוכר נשמע כמו בנאדם לפי מה שאתה מתאר, גם זה חשוב.
זה גם מה שאני חושב, לשני הנושאים.
מה שאני בהחלט מתכונן להשיג כננת :-)
לא בדיקה מקיפה?
להתחיל לבדוק חופשים במערכת ההינע לדעתי זו כבר בדיקה לעומק ומיותרת .
במקרה הכי גרוע תחליף את כל הצלבים באופן יזום ותהיה בראש שקט כמה זה כבר יעלה?
טרנספר לא מעביר חלק מצבים זה דבר ידוע מאוד זה פשוט ככה , לןמדים לחיות עם זה .
ברזנט איכותי זה דבר יקר .
הכי חשוב זה כמו שאמרו לך השלדה אבל יכול להיות שגם פה מדובר על שטויות ,
וזה סתם חלודה שנראית לעין , אפשר קצת לשפשף ולראות מה קורה מתחתיה .
בסה"כ השלדה נראת בסדר.
הסדק שיש באיזור התושבת קפיץ אחורי נראה לא נורא, אבל גם לא טוב.
כלומר, צריך לדעתי לעשות פאזה בברזל ולמלא בריתוך.
האמת? גם זה לא מטריד אותי. כי בכל מקרה אני מתכוון, לא משנה איזה ג'יפ אני אקנה, להשבית אותו לכמה חודשים לשם יישור קו.
מה שאני רוצה זה ג'יפ שיכול לנסוע ושאפשר לטייל איתו ברגוע עכשיו. כשאני אצטרך להעביר אותו טסט אז אני אקפיא רשיונות ואתחיל לשפץ.
לגבי הטרנספר ניתן להעביר את המצבים בנגיעה, לא צריכה להיות בעיה.ציטוט:
טרנספר לא מעביר חלק מצבים זה דבר ידוע מאוד זה פשוט ככה , לןמדים לחיות עם זה .
ברזנט איכותי זה דבר יקר .
צריך להקפיד להיות בשטח מישורי כאשר רוצים להוציא מ LOW.
לגבי ברזנט, 3500 ש"ח כולל דלתות (כמובן שאת מסגרת הדלתות אתה צריך להביא).
אביגדור