אהלן. אני נהג בצה"ל, עשיתי היתר על זאב ורציתי לדעת יותר על שילוב ההינע מ2x4 ל4x4.
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לענות לי.
תודה!
Printable View
אהלן. אני נהג בצה"ל, עשיתי היתר על זאב ורציתי לדעת יותר על שילוב ההינע מ2x4 ל4x4.
אשמח מאוד אם מישהו יוכל לענות לי.
תודה!
מה השאלה?
יש בתיבת ההעברה מצב הנעה אחורית ומצב 4X4 ללא דיפרנציאל ( Part time ) תיבת ההעברה משולבת חשמלית, עם אקטואטור מפוקד מחשב. בנוסף יש לוקרים (נועלי טבור) עם מצב אוטומטי או נעול, כאשר במצב האוטומטי השילוב הוא על ידי אקטואטור המפוקד על ידי מחשב תיבת ההעברה.
יש בתיבת ההעברה גם מצב הילוך כוח, LOW.
...אז מה השאלה?
אסף.
קודם כל תודה על התגובה, אני לא מנוסה כל כך בשאלות בפורומים, אז תודה.
דבר שני. כעשיתי את ההיתר ושאלתי את המדריך לגבי נסיעה על כביש ב4H אבל עם לוקרים פתוחים( בזאב שאני נהגתי הם היו ידניים, נראה לי שזה ככה בכל הזאב 1 ואולי גם ב2) והוא אמר שזה לא אפשרי בגלל שיש דיפרנציאל מוגבל החלקה בסרן הקדמי והלאה...
בקשר למוגבל החלקה, הוא אמור לעבוד כפתוח עד ליחס סיבובים בין הצירים תחת לחץ, או מיחס סיבובים מסוים? אם הבנת אותי?
קיצר, נראה לי שהמדריך התבלבל במקרה הטוב או שהוא בכלל לא ידע במקרה הפחות טוב. אולי בשינויים שעשו בו מאזרחי לצבאי גם שינו את דברים במערכת ההינעים?
סליחה, בנוגע לתגובה הראשונה, התכוונתי לנסיעה בשטח עם לוקרים נעולים במצב 4H ובכביש פשוט להחזיר ל2H
תריץ חיפוש:
כשאתה נועל את הלוקר אתה נועל את הגלגל לציריה. אם אתה משלב בנוסף 4X4, אז אתה אכן במצב הכולל גם הנעה קדמית. אם לא שילבת, אזי הטרנספר מעביר כח לגלגלים האחוריים שמסתובבים, לכן גם הקדמיים מסתובבים (2X4 רגיל). מאחר והציריה מחוברת לגלגל, גם היא מסתובבת, לכן גם הדיפרנציאל מסתובב, לכן גם הדרייבשאפט מסתובב. אין שום מערכת שפועלת באופן א-נורמלי, אין שום מערכת שמופעלים עליה עומסים מוגזמים, כלום. אבל אתה מכריח את מערכת ההינע לסובב גם את כל רכבת הכח הקדמית (ציריה, דיפ', דרייבשאפט) וזה יעלה לך בצריכת דלק גבוהה יותר במעט. לקטע כביש באמצע טיול זה זניח לגמרי, לנסיעה יום יומית זה כבר לא.
סבבה, את כל זה אני מבין, השאלה שלי לגבי נסיעה בכביש ב2x4 בלוקרים נעולים, ואם יש מוגבל החלקה בסרן הקדמי, אז האם זה יוצר איזשהו עומס בסיבובים?
אין בעיה למסע בכביש עם חוקרים נעולים.
תסתכל שוב, נכון שמסובבים את הלוקר אבל למיטב זכרוני זה בין מצב אוטומטי למצב נעול כפי שכתבתי בהתחלה.
בזאב2 שינו יחסי העברה בסרנים. בזאב1 הכל מקורי מפורד, ובכל מקרה הדיפ הקדמי פתוח.
איפה עשית את ההיתר?
אסף.
כי אני לא רוצה לנסוע כמו שאמרתי קודם - 4H, לוקרים נעולים, מגיע לקטע כביש מפותל, מחזיר ל2H אבל משאיר לוקרים נעולים ואז חוזר לשטח ומחזיר ל4H - ולגלות בדרך הקשה שהיה משהו בהינעים הקדמיים שלא ידעתי עליו ונשבר או נהרס כתוצאה מהנסיעה ככה
עשיתי את ההיתר בבא'פ לכיש, יום אחד.( עשיתי אותו אתמול, חחח). בנוגע ללוקרים, מה אומר המצב האוטומטי? שאם אני משלב ל4x4 אז הוא ננעל אוטומטית מהסיבוב של הציריה? או משהו אחר?
אמרת שאתה חושב שיש מצב אוטומטי ומצב נעול, אם המצב האוטומטי ננעל רק בשילוב ל4x4, למה משמש המצב הנעול? או שקיימים( ספציפית בזאב)רק מצב פתוח רגיל ונעול רגיל?
בלי קשר ללוקרים. אם אני רוצה לגרור דוד עם הזאב ואני צריך לגרור אותו על ציר סלול ומפותל. יש בעיה לנסוע בL( לוקרים פתוחים)? אני שואל מבחינת העומס שזה יוצר על ההינעים האחוריים..
עזוב, לפעמים אני מתבלבל תוך כדי כתיבה, קלטתי מה שאלתי והבנתי שזה אותו העומס גם בH
המצב הנעול קבוע משמש למקרים בהם מערכת הפיקוד החשמלית (או הוואקום) לא מתפקדת ואתה רוצה לנעול ידנית כדי לקבל הנעה לארבעת הגלגלים למרות הכשל
לא מומלץ לגרור שכל העומס על צד אחד עדיף לגרור ב4*4. מה שיכול לקרות אם תגרור משקל כבד ולא תשים בהילוך כוח המתאים אתה תגמור את הגיר.
בנוגע ללוקרים אתה מתבלבל.
יש ידניים שבהם אתה שולט מבחוץ - נעול/פתוח.
ויש אוטומטים שאתה לא שולט בהם והם ננעלים לבד ברגע שאתה מעביר מ2*4 ל4*4.
1. בנוגע לגרירה, אני מדבר על עליות סלולות ותלולות, אז כדי לשמור על ממיר המומנט והגיר אני מעדיף לנסוע בL, אבל בגלל הסיבובים אני צריך לפתוח לוקרים ולכן העומס נופל על ההינעים האחוריים
2. בנוגע לכל ההסברים על הלוקרים, מישהו יכול להגיד לי איזה סוג יש בזאב 1?