השאלה נובעת מכך שראיתי היום משהו מוזר אצלי , יש מתאם בין הטרנספר
אל הכבל מהמתאם יוצאים כמה חוטים שלא מחוברים לכלום , אני יודע שיש חיישן מהירות כזה .
מה זה הדבר הזה? זה חלק סטנדרטי?
Printable View
השאלה נובעת מכך שראיתי היום משהו מוזר אצלי , יש מתאם בין הטרנספר
אל הכבל מהמתאם יוצאים כמה חוטים שלא מחוברים לכלום , אני יודע שיש חיישן מהירות כזה .
מה זה הדבר הזה? זה חלק סטנדרטי?
אני לא חושב שזה משהו סטנדרטי, בטח לא בCJ ישראלי. אצלי אין את זה. אולי בCJים האמריקאיים עם מאייד ממוחשב, המחשב נעזר בחיישן מהירות.
חברים - בעלי cj יקרים תעשו טובה תתכופפו קצת ותראו איך אצלכם מתחבר העסק .
זה חשוב מאוד , יתכן ויש לי חיישן מהירות ולא ידעתי על קיומו (כנראה שהג'יפ נועד להזרקה עוד לפני שחלמתי על זה) .
איך בודקים אם הוא מייצר חשמל כלשהו?
מוזר, אצלי זה כבל סטנדרטי עם פין בעל גלגל שיניים בקצה שלו שיושב בתוך הטרנספר (שהוא דנה 300 של סיקס)
אני לא יודע לגבי החיישן של הCJ , אבל בGM מדובר בחיישן שסוגר מעבר לאדמה 2000 פעמים במייל אחד. הוא לא מייצר חשמל. או שהוא פתוח או שהוא מקוצר לאדמה, כמו מיקרוסוויץ' של לחץ שמן.ציטוט:
איך בודקים אם הוא מייצר חשמל כלשהו?
נתק אותו מהטרנספר, שים מד-מתח על מצב בדיקת רציפות (צפצוף) וחבר את הפרובים שלו: אחד לגוף החיישן והשני לחוט שיוצא מהחיישן. סובב את הכבל ובדוק אם יש רציפות לסירוגין.
יש מצב שזה סתם איזה חלק של דלקן?
שים לב שאתה יכול לפרק את המתאם החשמלי ולחבר את הכבל ישירות ליציאה מהטרנספר (ההברגה מתאימה בול). ואז יש לך קריאה ישירה ולא דרך חיישן (המכלול הזה בנוי כך שיוצא תנועה לחיישן וממנו לכבל ) פרק פשוט את המתאם הזה ותראה חור מרובע (בשביל הכבל) וסגור את ההברגה סע לשלום
אטלס, יוניקס התקין הזרקת TBI של GM בCJ שלו. הוא מתלהב מהחיישן כי הוא רוצה לחבר את החיישן למערכת ולא בגלל שהוא רוצה לחבר את הכבל בלעדיו.
יריה באפלה:
אולי זה החיישן שמדליק את נורת ה 4X4 הכתומה בלוח השעונים?
אביגדור
כנראה לא עקבתי אחרי השינוים שלא אבל מאין לו לדעת שהחיישן הזה מתאים מבחינת ערך חשמלי להזרקה?
זה לא. חיישן ה4X4 לא מחובר לכבל הספידומטר.ציטוט:
אולי זה החיישן שמדליק את נורת ה 4X4 הכתומה בלוח השעונים?
ציטוט:
מאין לו לדעת שהחיישן הזה מתאים מבחינת ערך חשמלי להזרקה?
בשביל זה הוא קיבל הסבר איך לבדוק. אם יש בזה שני מצבים, של חיבור לאדמה ושל מנותק, וזה קורה 2000 פעמים במייל, אז זה מתאים, לדעתי.
ואני אבדוק :lol: .
אם אפשר לישאול שאלה על הדרך.....
חנן ,אמרתה שנורת ה4*4 לא נידלקת על ידי החיישן הזה....
איך היא בכלל מיתחברת (יש לי ספידומטר עם הנורה הזו אבל עדיין לא חיברתי אותו :wink: )
בתודה מראש
אלעד CJ6 שנת 65 מנוע הוריקן 2.2 ליטר 8)
אהלן אלעד.
הנורה של ה4*4 מחוברת ליונית (כדורית) שיושבת על הטרנספר, וכאשר אתה משלב ל 4*4 הוא מזיז את הכדורית בקצה היוניט, ומחבר אותה לגוף (נותן מינוס) המינוס עובר לנורה כאשר הנורה מקבלת מתח קבוע אחרי סוויץ'. וכך היא נידלקת.
יניב.
חנן יש שלושה חוטים לחיישן ,
אדום שחור ושקוף , מה לחבר למה? איך לבדוק?
אני אשתדל לבדוק את זה ולענות על זה בערב, אם מישהו לא יענה קודם.
זה מסביר בצורה די ברורה מה המחשב רוצה מהחיישן המקורי .
עכשיו, צריך עוד להבין, מה החיישן שאצלך עושה, ואיך מתרגמים את זה למה שהמחשב רוצה לקבל.
אני לא יודע איזה חיישן יש אצלך ולמה הוא מיועד. אם תביא לי אותו אני אוכל לנסות להבין באיזה שפה הוא מדבר ואיך מתרגמים אותה. יש עליו מספר קטלוגי? שם יצרן?
אין עליו כלום , שום דבר .
הוא ממש דומה אבל לחיישן שמסופק עם הקיט הזרקה חוץ מהצבע שלו .
שים לב חנן :
הצהוב זה מהקיט הזרקה של howell
והתמונה מתח זה החיישן שלי
http://www.sierrajeep.com/images/How...d%20sensor.jpg
http://img371.imageshack.us/img371/4383/005zd.th.jpg