מה לבדוק לפני קניה של טרופר?
הי לכולם, אני חדש בפורומים, מתכוון לקנות בקרוב טרופר ארוך ידני דיזל מהשנים 00-03 כנראה.
חיפשתי בפורומים אבל לא מצאתי מידע על מה לבדוק בכלי כזה, לפני שאני לוקח אותו לבדיקה במכון בדיקות ובמוסך שמבין ברכב הזה... הכוונה לדברים שאני יכול לבדוק לבד בלי כלים ועם חוש טכני די טוב, רק שחסר לי ידע.
אני כמובן לא מדבר על הסטנדרט בקניה של כל רכב, כמו: לראות שההגה לא רוקד (גם בבלימה חזקה), לפתוח פקק מילוי שמן מנוע ולראות שאין "טחינה" (שלא נכנס מים למנוע), לבקש מהמוכר להתחייב שלא יתגלו פגיעות שאסי בבדיקה...
בנוסף אף פעם לא היה לי דיזל אז אשמח גם לעצות בנאליות בקטע הזה
אם יש את המידע הזה איפה שהוא בפורומים ולא מצאתי אז אשמח לקבל הפניה
תודה :)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
תגובה: מה לבדוק לפני קניה של טרופר?
טרופר ידני - למיטב ידיעתי עד לשנת 99 ולא מעבר לזה. לכן או שאתה מתפשר על רכב ישן יותר או שאתה מחפש רכב אוטומט :)
ישנם טרופרים בודדים מעל שנת 2000 עם גיר ידני, השאלה היא למה לך? צריכת הדלק בין הידני לאוטומט כמעט זהה, טרופר צורך 1 ל 9.5 בעוד שהידני צורך 1 ל 10 או 10.5 , מעבר לכך התיבות שונות, באוטומט הגיר הוא AISIN שבריא וחזק, החלפת הילוכים טובה, בגיר ידני תיבה עם מנוע כזה גדול ודיזל צריך לדעת לינהוג, בגלל זה התקינו בו גלגל תנופה "צף" שברכב משנתון כזה כדאי לבדוק טוב, הוא בנוי עם קפיצים שמשכחים את העברת ההילוכים ונוטה להיסדק בחיבור או להישבר, אין דרך מדעית לבדוק את מצבו מלבד אם תרגיש רעידות בזמן שילוב הילוכים מסויימים, הגלגל תנופה מאוד יקר כ 5000 ש"ח ורק מקורי למיטב ידיעתי, תוסיף על זה קלאץ' 2000 ש"ח ועבודה הגעת לסכום יפה....
יש שיגידו שידני עדיף לנהיגת שטח...
מה לבדוק? קרא תגובה 4 :
http://www.jeepolog.com/forums/showt...%A4%D7%A8-2004
ועוד:
http://www.jeepolog.com/forums/showt...-TDI-injectors
חשוב לציין שאם החליפו מנוע ברכב כדאי לבדוק את מספרי המזרקים שאכן המנוע עבר ריקול, ישנם מנועים שהגיעו מחו"ל ללא ריקול.
מעבר לזה, הבלאי הידוע מראש של אטמי השרוולים שמפרידים בין הנוזל קירור לסולר המוזרק לראש ונימצאים בתוך הראש, יש כתבה מצויינת כאן של עופר:
http://www.jeepolog.com/forums/conte...%95%D7%A2-4JX1
חשוב לציין שעל רכב טוב יבקשו מחיר בהתאם(אלא אם כן מדובר באיזה אילוץ של מכירה עקב משהו דחוף) שגם ככה נמוך ביחס לתמורה מרכבים אחרים בקטגוריה, לא להיתפתות למחיר נמוך, ואם כבר אז לבדוק אותו בתחתונים.אם יש עוד שאלות בכייף.
בהצלחה.
ביד 2 יש כ- 15 כלים כאלה (ידני דיזל מעל שנת 2000), לא בדקתי כמה יש אוטומט... רציתי ידני מהסיבות שציינת, חסכון בדלק ועלות תיקונים... לא יודע, הפחידו אותי בפורום ייעוץ לפני קניה, מישהו אמר משהו על מצנן לשמן גיר שעלול להתחמם בגיר האוטומט ואז חשבתי לעצמי שאם אני אעבור באיזה מקום עם תנאי שטח מאתגרים והגיר יתחמם אז הוא עלול להדפק ואז אני אגרר להוצאה כבדה על גיר. כי אני כן מתכוון להשתמש בו די הרבה בשטח. ולא רציתי לשים רדיאטור שמן גיר בתור צעד מנע שזה פשוט עוד הוצאה. ומכיוון שבאמת לא מפריע לי לנהוג על ידני אז אמרתי שאני אחסוך לעצמי כאב ראש ואלך על זה.
אבל אם אתה אומר שזה דווקא לא המצב אז אולי באמת אלך על אוטומט... מה שמחזיר אותי לשאלה של דיזל או בנזין, אבל זה כבר עניין אחר...
בשום מצב אל תתקרב למנוע 3.0 דיזל. ראה הוזהרת!!!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaul999
ביד 2 יש כ- 15 כלים כאלה (ידני דיזל מעל שנת 2000), לא בדקתי כמה יש אוטומט... רציתי ידני מהסיבות שציינת, חסכון בדלק ועלות תיקונים... לא יודע, הפחידו אותי בפורום ייעוץ לפני קניה, מישהו אמר משהו על מצנן לשמן גיר שעלול להתחמם בגיר האוטומט ואז חשבתי לעצמי שאם אני אעבור באיזה מקום עם תנאי שטח מאתגרים והגיר יתחמם אז הוא עלול להדפק ואז אני אגרר להוצאה כבדה על גיר. כי אני כן מתכוון להשתמש בו די הרבה בשטח. ולא רציתי לשים רדיאטור שמן גיר בתור צעד מנע שזה פשוט עוד הוצאה. ומכיוון שבאמת לא מפריע לי לנהוג על ידני אז אמרתי שאני אחסוך לעצמי כאב ראש ואלך על זה.
אבל אם אתה אומר שזה דווקא לא המצב אז אולי באמת אלך על אוטומט... מה שמחזיר אותי לשאלה של דיזל או בנזין, אבל זה כבר עניין אחר...
הגיר בטרופר בנזין שונה ולכן מי שמתכוון להישתמש ברכב בשטח חובה קולר גיר+וונטה, בטרופר דיזל אוטומט הגיר מסוג אחר ויותר חסון כפי שציינתי, בכלל ברכב שטח אוטומטי עדיף קולר, זאת הוצאה קטנה מאוד ביחס לאחרות כמו יישור קו ושיפורים אם צריך.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
אתה כותב שטויות וחבל....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
אתה כותב שטויות וחבל....
נדב,
בעולם הפסיכולוגיה קיים מושג שנקרא "הכחדה". מה זה אומר,
נגיד שהילד חוזר מהגן וזורק קללה ששמע בגן כגון "בן ז&&ה .... "
אם ישר תתנפל עליו ותאסור לומר את המילה, סביר להניח שהוא יעשה דווקא וימשיך לסנן בשקט בלי סוף "בן ז&&ה .... "
אם לא תתייחס ודווקא תתעלם, סביר להניח שזה יעבור לו. לכן זה נקרא הכחדה של התנהגות .
העניין הוא שהתאוריה עובדת על ילדים (גם זה לא תמיד), על גדולים זה דורש התמדה יתרה ...
בהצלחה
רענן
אוסיף ואומר שאם מטרת הרכב (דיזל) היא טיולים ולא עבירות, אין שום סיבה לקולר גיר.
צריך פשוט לדעת לנהוג ולא לפחד לנסוע ב-low כשצריך (לסבר את האוזן, רוב הזמן אני ב-low בשטח שאינו שבילים מהירים ועוד ברכב שגיר הוא לא אחת מהמחלות שלו).
לגבי בנזין לא מכיר לא אגיב.
+1 לגבי המנוע 3.0 לא צריך לפחד, צריך לדעת מה לבדוק (אם קראת את הקישורים אתה יודע) ויש לך רכב מעולה במחיר נמוך.
לגבי רכבים במחיר נמוך - יש לא מעט כאלו שטופלו היטב ובעליהם לא גולשים כל היום בג'יפולוג ולכן נמכרים במחיר נמוך בגלל שוק חלש שנובע מבעיות העבר.
אגב ככל שעובר הזמן ויותר אנשים מכירים את הרכב, הערך שלו עולה (דעה אישית, לא יכול לתמוך אותה בנתונים סטטיסטים אבל בעוד פעם רוב התגובות היו כמו של עמית היום ניתן למצוא הרבה יותר תגובות אוהדות לרכב ולדעתי בצדק).
גילוי נאות לא נוסע על טרופר ביומיום אלא רק מטייל עם כמה ולעתים מעורב במה שמתרחש אצלהם מתחת למכסה המנוע.
קיצר מה אתם אומרים שעדיף, דיזל או בנזין? לא מבחינת מחיר הדלק, מבחינת אמינות וסכנה להוצאות פתע על דברים שנדפקים
אם כבר בחרת טרופר אז רק בנזין!!! ואני אומר זאת אחרי 2 טרופרים דיזל כולל אחד ידני.
אני בכל מקרה הייתי פוסל את הטרופר בגלל הטרנספר הנמוך וה IFS הרכרוכי שמחייב מתיחה אגרסיבית של מוטות הפיתול מה שגורם להקשחת הרכב וחווית נסיעה זוועתית (במיוחד בהשוואה לדיסקו....).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
אם כבר בחרת טרופר אז רק בנזין!!! ואני אומר זאת אחרי 2 טרופרים דיזל כולל אחד ידני.
בתקופה שהיו לך הטרופרים היה לדעתי חוסר ידע עצום בארץ כיצד לטפל בהם ומה התקלות, גם בחו"ל היה אותו דבר דרך אגב, קרא בקישורים.
גם אני בשנת 2005 שקלתי לקנות כשהרכב עוד היה די חדש וחברים ייעצו שלא לגעת, אם היה אז את המידע שיש היום בפורומים בארץ ובחו"ל לדעתי הדעות היום היו שונות, הרכב לא שונה מרכבים אחרים שאני מכיר עם בעיות שונות, ותאמין לי אני מכיר הרבה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaul999
קיצר מה אתם אומרים שעדיף, דיזל או בנזין? לא מבחינת מחיר הדלק, מבחינת אמינות וסכנה להוצאות פתע על דברים שנדפקים
חבר, תלוי בכמה ק"מ בשנה מדובר, לדעתי אם מעל 15k אתה בגבול שנוטה לכיוון הדיזל, אלא אם כן יש לך כיס לתדלק הרבה.
הבנזין סה"כ רכב אמין ואותם מיכלולים כמו הדיזל חוץ מהמנוע והגיר כמובן, אם הרכב טופל כראוי לא צריכה להיות בעיה, רוב הבעיות בגיר נובעות גם מצמת חשמל שעוברת קרוב לאגזוז, המקסימום שים כסף בצד לשיפוץ גיר...
לגבי הדיזל-סיפור אחר, צריך למצוא רכב שמטופל פיקס בלי שחסכו עליו, חסכו עליו=ההוצאות עליך!
לדעתי האמינות שלו עלתה בכמה רמות במיוחד אחרי שיצא מ"החסות" של umi שהורידו אותו לריצפה בגלל כל שטות של 200 שח אטמי גומי החליפו ראש מנוע!
אין ספק שצריך להקפיד לטפל בזמן, החלפת שמנים ופילטרים ולא לחפף(מזרקים הידראולים), להקפיד על נוזלים וכו', אבל אם אתה יודע נניח-שהטרופר שקנית עבר את כל הטיפולים שצריך ב x ק"מ כולל החלפת אטמים, אז יש לך ראש שקט ל y ק"מ וזה בדוק.
מי שיגיד לך להסניף רדיאטור כל יום הוא נרקומן!
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
אני בכל מקרה הייתי פוסל את הטרופר בגלל הטרנספר הנמוך וה IFS הרכרוכי שמחייב מתיחה אגרסיבית של מוטות הפיתול מה שגורם להקשחת הרכב וחווית נסיעה זוועתית (במיוחד בהשוואה לדיסקו....).
אני יכול למנות עכשיו על 10 אצבעות מה חסרונות בדיסקו שלך....
הטרנספר אולי נמוך(וזה לא הטרנספר אלא המיגון שלו, הבליטה שאתה רואה, וניתן להחליף למיגון אחר), אבל עוד לא ראיתי שמישהו דפק טרנספר בטרופר בגלל נזק, בכל מקרה הוא לא נמוך יותר מרכבים אחרים.
ה IFS בטרופר רכרוכי?? לא יודע באיזה עוד מתלים ניפרדים ניתקלת אבל רכרוכי הוא בטח שלא ובטח שבהשוואה לאחרים שאני מכיר ומקרוב מאוד!
מה לעשות שלא כל ה SUV הם עם סרן חי קידמי כי יוצרו קודם כל לכביש, אחד הנסיעות הכי נוחות וטובות זה בטרופר לדעתי, כמובן שסטנדרטי, אבל גם כשמגביהים הנסיעה לא גרועה ואפילו נוחה.
לא צריך מתיחה אגרסיבית של מוטות פיתול כדי להגביה, סה"כ 5 ס"מ, וגם מי שמגביה יותר מיזה יש פתרון לכל דבר, כמובן שזה עולה כסף.
לא בדיסקו עיסקנן למרות שאני מאוד מאוד מרוצה מהרכב. כל מה שכתבתי על הטרופר מבוסס על נסיון אישי והיכרות מעמיקה של הרכב. לא הייתי ממליץ לאף אחד מחברי להתקרב למנוע 3 ליטר שהיתרון הבולט שלו הוא ביכולתו לייצר אמולסיות ייחודיות / מיונז על בסיס נוזל קירור/שמן סינטטי/סולר...( במקרה הטוב...)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
נדב,
בעולם הפסיכולוגיה קיים מושג שנקרא "הכחדה". מה זה אומר,
נגיד שהילד חוזר מהגן וזורק קללה ששמע בגן כגון "בן ז&&ה .... "
אם ישר תתנפל עליו ותאסור לומר את המילה, סביר להניח שהוא יעשה דווקא וימשיך לסנן בשקט בלי סוף "בן ז&&ה .... "
אם לא תתייחס ודווקא תתעלם, סביר להניח שזה יעבור לו. לכן זה נקרא הכחדה של התנהגות .
העניין הוא שהתאוריה עובדת על ילדים (גם זה לא תמיד), על גדולים זה דורש התמדה יתרה ...
בהצלחה
רענן
במקרה הזה.... ניראה אבוד... חחחחח
תודה על התשובות
נדב אמרת שבשביל דיזל טוב צריך למצוא כלי שלא חסכו עליו, יש לי איך לבדוק את זה אובייקטיבית, בלי להאמין לדברי המוכר או לספר הטיפולים? כלומר יש דברים שאפשר לבדוק שיעידו על מידת הבלאי הבלתי סביר?
בנוסף עד איזה קילומטראז' לחפש? אין לי פרופורציות בדיזל, מנוע 3.0 שעבר 500 אק"מ זה על גבול ה"גמור"? או שעדיין יש לו 200 נוספים בכיף? (בהנחה שטופל כראוי, אני מדבר על איזה כלים לבדוק בכלל ולאיזה לא להתקרב רק מהקילומטראז')
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaul999
תודה על התשובות
נדב אמרת שבשביל דיזל טוב צריך למצוא כלי שלא חסכו עליו, יש לי איך לבדוק את זה אובייקטיבית, בלי להאמין לדברי המוכר או לספר הטיפולים? כלומר יש דברים שאפשר לבדוק שיעידו על מידת הבלאי הבלתי סביר?
בנוסף עד איזה קילומטראז' לחפש? אין לי פרופורציות בדיזל, מנוע 3.0 שעבר 500 אק"מ זה על גבול ה"גמור"? או שעדיין יש לו 200 נוספים בכיף? (בהנחה שטופל כראוי, אני מדבר על איזה כלים לבדוק בכלל ולאיזה לא להתקרב רק מהקילומטראז')
איך לבדוק? ראשית מבט כללי על הרכב(ולעיתים גם על המוכר) ייתן לך אינדיקציה טובה, תבדוק שהצינורות מים, וואקום בתא מנוע מקוריים,אין דברים תלויים עם אזיקונים, בנדים של הצנרת, אין ניתוקים ומעקפים, צמות החשמל במקום ולא קרועות ובלויות, אפשר לזהות(לא כל אחד יכול) עייפות על הברגים של בית המצערת ומכסה שסתומים, דבר שיעיד על היתעסקות יתרה בתוך העיניינים שם...
וכמובן היסטוריה כללית ב UMI מה עבר הרכב, כמובן שהרבה כבר לא מטפלים שם...
יש טרופרים עם ק"מ של 500 וגם 600, יש כאלה שהחליפו בק"מ הזה כבר מנוע ואז הוא עם מעט ק"מ(ייבוא מחו"ל), אבל תחשוב מה זה אומר על שאר המכלולים? גיר, סרנים וכו', גם הם מתעייפים מתישהו...
אפשר למצוא טרופר מטופל גם עם חצי מהק"מ הזה, סביבות ה 300K -/+ ואם הוא טוב הוא ייסע גם עד 600K בלי בעיה עם טיפול נכון.
בהצלחה.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
היי עמית,
בתקופה שהיה לך את הטרופר רוב המוסכים\מכונאים לא ידעו מספיק על המנוע 4JX1 3.0 דיזל, שלא לדבר על בעלי הטרופרים.
אני בהרגשה שהיו המון החלפות של ראש מנוע ומנוע לא נדרשים שבוצעו מחוסר ידע\שיקולי כדאיות כספית שגויים.
היום יש בסיס ידע גדול על הרכב - גם באינטרנט -ומכונאי \ חובב יכול לתחזק ולתקן מנוע זה בצורה שפויה.
ראה דוגמה של הקישור על לחץ השמן שפורסם סמוך דיון זה.
דורש ידע, אבל זה לא ימי הפאניקה של בעלי הטרופר דיזל שהכרתה.
לחפש רכב טוב לקניה לא קל כי, "שיחקו" הרבה במנועים\ החליפו ... אבל המחיר שלו כל כך נמוך שמאפשר השקעה ליישור קו במנוע.
אבל עדיין יש גם טרופרים "שלמים" שטופלו היטב.
כידוע לך אני עם שלי 13 שנים, עם מספר תקלות בודדות.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
amit1
טרנספר
נכון שהוא בולט ונראה מעצבן, אבל גם מגיע עם מיגון מקורי טוב ומספק.
כמו שנדב ציין, לאחר הגבהה שפויה - אצלי זה 4.5ס"מ - לא נתקלתי בפגיעות בטרנספר בטיולים שעשיתי (אתה יכול להציץ בסרטונים שבחתימה).
בתקופה האחרונה הגבהתי עוד טיפה ע"י צמיגים - 1.2-1.5ס"מ.
IFS הרכרוכי שמחייב מתיחה אגרסיבית של מוטות הפיתול
לא נתקלתי בבעיה.
מוטות הפיטול המקוריים נמתחו להגבהה 4.5ס"מ סבירים, שעוד מאפשרים מהלך מתלה טוב.
מי שנסע איתי בשטח מהלל את הנוחות (בולמי toughdog)
דיברנו שנפגש כי רציתי לראות וללמוד על הדיסקו שלך,
אז יהיה לך הזדמנות גם לסיבוב בטרופר !
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
נדב ש.
תבדוק שהצינורות מים, וואקום בתא מנוע מקוריים,[...], בנדים של הצנרת
לא כ"כ הבנתי, אתה יכול להסביר?
צינורות מים, וואקום בתא מנוע - לא הבנתי, מה זה אומר? ואיך בודקים את זה?
בנדים כנ"ל, לא מובן לי
בנוסף, בתגובות קודמות שלך (ובקישורים ששמת בשרשור) דיברת על כל מיני אטמים שחשוב להחליף אותם כל X ק"מ (בין היתר כדי למנוע את הבעיה עם ערבוב הסולר במי הקירור, אבל לא רק), יש דרך לבדוק שלא נגרם נזק שקשור לדברים האלה?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
shaul999
לא כ"כ הבנתי, אתה יכול להסביר?
צינורות מים, וואקום בתא מנוע - לא הבנתי, מה זה אומר? ואיך בודקים את זה?
בנדים כנ"ל, לא מובן לי
בנוסף, בתגובות קודמות שלך (ובקישורים ששמת בשרשור) דיברת על כל מיני אטמים שחשוב להחליף אותם כל X ק"מ (בין היתר כדי למנוע את הבעיה עם ערבוב הסולר במי הקירור, אבל לא רק), יש דרך לבדוק שלא נגרם נזק שקשור לדברים האלה?
מהתגובה שלך אפשר להבין שאין לך ידע בסיסי ויכולת לבדוק או לנסות לתקן מכלולים.
אני רוצה שתדע שעליך להתכונן להוצאות לא מבוטלות במוסכים, באופן טבעי תחזוקה של כלים כאלה (ג׳יפ) בשנתונים האלה היא הוצאה לא זולה.
אני מבין שמחיר הקנייה מפתה, אני לא מנסה להוריד אותך חלילה מהעניין, רק מייעץ להתכונן, שלא תופתע יותר מידי ולא תתבאס.