עד כמה המיגון הכרחי?
יש בויטרה מגן מיכל דלק מקורי-האם כדאי להחליף במגן עבה?
יש המלצות איפה להתקין?
[הכותרת נערכה בהתאם להתפתחות הדיון]
Printable View
עד כמה המיגון הכרחי?
יש בויטרה מגן מיכל דלק מקורי-האם כדאי להחליף במגן עבה?
יש המלצות איפה להתקין?
[הכותרת נערכה בהתאם להתפתחות הדיון]
תשוטט קצת בפורום המפרסמים של בעלי המקצוע באתר, אני בטוח שתקבל שם רעיונות והמלצות .
מיגון בכלל זה דבר מומלץ ביותר, כל המרבה הרי זה משובח.
כמה לוקחים במוסך המרכזי על תיקונים ???
אני לא מסכים עם הגישה הזו. קח לדוגמא את הג'ימני עם מיגוני הגחון שלהם. פופולארי מאוד, כמעט לכל אחד יש. אבל למה? אין שום סיבה טובה, חוץ מזה שעשו לזה פרסום ושיווק נכון. היום זה משהו שרוב הג'ימניים יורדי השטח מסתובבים איתו, רק כי מכרו להם את זה. זה עוד משקל, עוד מקדם גרר (במיוחד בבוץ) וכו'.ציטוט:
נכתב במקור על ידי סמוראי 92
אני לא מכיר את הGV מספיק כדי לענות לך על השאלות, פאול. רפי (RYANAI) בטח יראה את השרשור הזה מתישהו ויענה לך על השאלה, אבל אני חושש שאין כאן בעלי GV רבים.
במקרה הזה מדובר על רכב נמוך מאוד עם IFS (מתלה נפרד) מקדימה , מיגון גחון זה בגדר חובה, מיגון מיכל דלק ומיגוני צד אחריו.
תגדיר גחון, חיים. עד לאן?
עד אחרי הטרנספר, חובה.ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
כמובן כמו בכל רכב עם המיגון לא בנוי נכון הוא יכול לגרוע.
GV קצר רצוי שימגן את ספי הדלתות (לא חובה אבל מאוד כלכלי) מיגון מסיבי - לא מדרגות פלסטיק.
בעדיפות יותר נמוכה - מיכל הדלק אכן ממקודם נמוך ובמקום פגיע מאחורי הסרן (לעומת זאת זאת בעיה שפותרת את עצמה - תוך כמה טיולים "נוצרת" זוית נטישה יותר טובה..)
מיגון גחון לא צריך אלא אם אתה ממש כישרוני (היי - אני ממש כשרוני ואני הצלחתי בקושי לגרד את המכלולים הקדמיים שלי - הם כולם מעל קו השילדה)
לגבי GV ארוכה - לא יודע...
נו אז? בשטח אין סלעים , אבנים גדולות או כל דבר שיעבור את קו השלדה(אני מדבר על מעברים טיפה טכניים כמובן)? תוסיף לזה את העובדה שהויטרה בגובה של פרייבט ,והרכות של המתלה הקדמי...ציטוט:
נכתב במקור על ידי ryanai
אצלי בויטרה(לא GV ,לא משנה לעניננו) המגן גחון היה מתרסק כל טיול מחדש.
אז איך יתאפשר מצב שהיא תגיע לסלעים כאלו ???ציטוט:
"......תוסיף לזה את העובדה שהויטרה בגובה של פרייבט ...."
ציטוט:
אבנים גדולות או כל דבר שיעבור את קו השלדה(אני מדבר על מעברים טיפה טכניים כמובן)
ברור שאפשר אם המון כישרון (שאפילו רפי לא הצליח :twisted: ) , ואם הוא יצליח אז כנראה שהמיגון זה לא מה שישנה....
אולי דווקא כן משנה, חיים? אני לא מכיר את הGV, אבל לא חסרות לי דוגמאות למיגונים מיותרים שאינם הכרחיים שבכל זאת נמכרים כאילו אין מחר. אתה חושב שGV חייב מיגונים שם ורפי (בעל GV שמשחק איתה בסלעים יותר גדולים ממה שהיא אמורה, תאמין לי) לא, אז אני נוטה להאמין לרפי.ציטוט:
אצלי בויטרה(לא GV ,לא משנה לעניננו)
חובת ההוכחה עליך... :lol:
אם משנה , אז בברור לרעת הGV שכבידה יותר (ונמוכה ? ורכה?)ציטוט:
נכתב במקור על ידי נקסוס
אנחנו לא מדברים פה על לנדקרוזר{[(בכוונה לנדקרוזר שתבינו שהזלזול הוא לא בתצורת המתלים חלילה)]} , שוב , עובדה : רכב נמוך ורך + IFS מקדימה...ציטוט:
אני לא מכיר את הGV, אבל לא חסרות לי דוגמאות למיגונים מיותרים שאינם הכרחיים שבכל זאת נמכרים כאילו אין מחר. אתה חושב שGV חייב מיגונים שם ורפי (בעל GV שמשחק איתה בסלעים יותר גדולים ממה שהיא אמורה, תאמין לי) לא, אז אני נוטה להאמין לרפי.
מה שקורה בכל שביל טיפה טכני מסומן בצפון(רוצה לדבר על רה"ג?) שהגחון מתגרד עד נדפק באבנים , ובכל ברקס גם מנשק אותן בחוזקה ...(אגב בכל ברקס הרכב יורד לגבהים שלא מבישים מכונית ספורט מהשורה)
אז רפי הצליח להתמודד עם זה עד היום , אז מה? זה משנה את העובדות? משנה את העובדה שלצאת לטיול ככה זה בגדר הימור?
(*הבהרה: אני מתיחס לשבילים)
לך חפש את הויטרה שלי , המיגון גחון הלום קרבות ,ואני נהג עדין - לא היו לי יותר מידי בררות...ציטוט:
חובת ההוכחה עליך...
גילי כתב:
זהו שהוא כן ישנה , הוא יתן אפשרות להמשיך בטיול כמו כולם ובטחון שהמיגון יספוג את מה שהיו סופגים מכלולים.ציטוט:
ברור שאפשר אם המון כישרון (שאפילו רפי לא הצליח ) , ואם הוא יצליח אז כנראה שהמיגון זה לא מה שישנה....
בעיה הנדסית קלה...
מה 2 הנקודות הכי נמוכות בגחון של GV ?
תשובה: גשר הגיר וגשר ההדיפ' הקידמי.
למה מחברים את המיגון גחון ?
מסקנה: מיגון גחון מוריד את מרווח הגחון (טוב, זה לא מפתיע) ובנוסף דואג "להעביר" כל מכה בדיוק ל2 המקומות שהיו חוטפים אותה במקרה הכי גרוע....
שים לב לגחון:
הדיפרנציאל נמצא מעל הגשר - מוגן.
הגיר נמצא מעל הגשר - מוגן.
הטרנספר נמצא מאחורי הגשר גיר וקצת יותר גבוה - מוגן.
המקרה היחיד שמיגון גחון יגן מפניו הוא פגיעה בזיז סלע מעל גשר הדיפ' שיפצח את הדיפרנציאל הקידמי - אבל בשביל זה צריך כשרון :twisted:
מי אמר שזו עובדה? זו בדיוק הנקודה, חיים. זו לא עובדה, אתה פשוט בטוח שכן... :lol:ציטוט:
עובדה : רכב נמוך ורך + IFS מקדימה...
לכל רכב יש את הגבול שלו. אני מבטיח לך שGV שונה מXL7 (או מה שלא היה לך) בנושא הזה. יותר טוב, פחות טוב - לא יודע. אבל שונה, זה בטוח.ציטוט:
אגב בכל ברקס הרכב יורד לגבהים שלא מבישים מכונית ספורט מהשורה
הדוגמא הכי מוטעית שיש. לך תראה איך כל מיגון גחון של כל ג'ימיני הלום קרבות (גם אם זה היה הנהג הכי עדין בעולם), זה הופך אותו לנדרש? לא, זה אומר שהוא קיבל מכות שאחרת לא היו פוגעות בכלל (או פוגעות איפה שזה ממילא לא משנה). תחשוב על זה טוב, כי ג'ימיני בנוי יותר טוב מסמוראי בחלקו הקדמי (ובכלל). דוגמאות אמפיריות כאלו לא מקדמות אותנו.ציטוט:
לך חפש את הויטרה שלי , המיגון גחון הלום קרבות ,ואני נהג עדין
זה רק מוכיח שאתה צרכן טיפש, רפי. ראית בעיה, אתה יודע שהפתרון המוצע לא טוב, למה קנית? אם זה פגיע בGV, תדאג לבנות מיגון שלא מתבסס על זה.ציטוט:
למה מחברים את המיגון גחון ?
אני אולי טיפש אבל לא צרכן - לא קניתי :lol:ציטוט:
זה רק מוכיח שאתה צרכן טיפש, רפי. ראית בעיה, אתה יודע שהפתרון המוצע לא טוב, למה קנית? אם זה פגיע בGV, תדאג לבנות מיגון שלא מתבסס על זה.
אגב המיגון מחובר לשם כי זה אין אפשרות אחרת - הגשרים יותר נמוכים מקורות האורך של השילדה... אתה מוזמן למצוא פתרון אחר שיהיה יותר טוב מחיבור לשני גשרים מאסיביים שהם חלק מהשילדה (כן אני יודע - לחבר את המיגון ליונימוג ולשים את ה GV בארגז...)
וכדי להוסיף קצת צבע לדיון - תמונות של מיגון באדיבות גתוס (ניתן לראות בברור את הגשרים שהזכרתי - במיוחד בתמונה התחתונה)
http://www.gatos.co.il/img_srv/g6vp4yhd.jpg
http://www.gatos.co.il/img_srv/z02368cr.jpg
ציטוט:
עובדה : רכב נמוך ורך + IFS מקדימה...
(אני לא מאמין שאני עונה לך על זה , אבל...)יחסית לרכבי שטח אחרים, כן עובדה - אתה רוצה לצאת למדידות בחום הזה ? רק אם יש התערבות... 8)ציטוט:
מי אמר שזו עובדה? זו בדיוק הנקודה, חיים. זו לא עובדה, אתה פשוט בטוח שכן...
ואם לויטרה יש IFS מקדימה רפי יצא לבדוק ויחזיר לנו תשובה , לא ראיתי כבר הרבה זמן GV ,אולי שינו את זה... :?
לגבי הדוגמא של המיגון שלי - צודק אמפירית , כל אחד נותן המלצות לפי הנסיון שלו , בנוסף כתבתי את הנתונים של הרכב לעומת היעוד שלו (טיולים טיפה טכניים, לא?) .
אתה לא מבין מה מדאיג אותי כאן. יש לנו הרבה דוגמאות למיגונים מיותרים שנמכרים, הנה קם רפי ואומר לנו שהויטארה שלו נוסעת ללא מיגון. זה מדליק לי נורה מאוד אדומה, כי אני יודע איפה רפי מטייל ואיך הוא נוהג (תאמין לי ש"רגוע" לא מתאר את נסיעת השבילים שלו).
אתה לא מבסס את העובדות שלך על נסיון, כי אין לך נסיון בלי מיגון. יש לך רק עם וכבר אמרתי למה זה לא מדגים כלום. אתה מבסס אותן על מצב שוק קיים ותו לא, זה בדיוק מה שמדאיג. מה יותר מכך, אתה מבסס אותן על רכב שאיננו זהה לרכב בשאלה. אתה מסיק מסקנות ממקורות מידע שלדעתי אינם מייצגים.
בהחלט ייתכן שאתה צודק, אני לא יודע. בנתיים לא הצלחת לשכנע אותי. הנה לך נקודה למחשבה: בשנתיים האחרונות, כל טיול ארוך שאני יצאתי אליו גם חבר עם GV בלי מיגון גחון יצא. להוציא בולם מפוצץ בשבילים מהירים לא ידוע לי על שום נזק לרכב שלו בכלל, ודאי שכתוצאה ממשחקי העבירות שלנו (ויש לא מעט כאלו). אז הוא נוסע מספיק מהר כדי לפוצץ בולם, אבל לא לגרד גחון?
רק בכדי לחזק את דבריו של אלון,
אותו חבר , מגרד/דופק /מתיישב על מדרגות הצד שלו בכל טיול ובכל הזדמנות שהוא ולא אישה נוהגת ברכב שלו ....
ואפילו מפלס דרך ראשון בכל מיני מעלות עם הרבה סלעים גדולים וחופשיים
שגם רכבים אחרים כמו סמוראי ודפנדר ואפילו טאטא עוברים (הסדר אינו מורה על רמת האיכות)
ופעמים אין ספור שומעים אנו את רעש האבן על המתכת
אבל מה ? לרכב אין נזק מלבד צבע שירד ממדרגות הצד
לא נותר לי אלא לשאול : קיים רכב שטח שצריך מיגון גחון?
תשובה : כן , איזה לא יודע :( אבל בטוח יש אחד כזהציטוט:
לא נותר לי אלא לשאול : קיים רכב שטח שצריך מיגון גחון?
תגדיר צורך
זה כמו לשאול :
ש: האם רכב 4X4 שמטייל בארץ צריך צמיגי MT המכונים צמיגי שטח
ניסית להתחכם אבל לא הצלחת.ציטוט:
נכתב במקור על ידי gily2k
אתה מחליט שכן , אבל אתה לא יודע איזה :lol:
זה לא.ציטוט:
זה כמו לשאול :
ש: האם רכב 4X4 שמטייל בארץ צריך צמיגי MT המכונים צמיגי שטח
אני מחכה לתשובה.