בנית מרכב אלומיניום סגור לסופה / CJ פתוחה.
השבוע אנו מתחילים בתיכנון וייצור מרכב סגור מאלומיניום לסופות פתוחות. הרעיון הוא שילוב של מרכב סגור כמו שאנו מכירים מפיברגלס עם הרעיונות הרוסיים והישראלים שאנו מכירים מהוואזים. זה אומר שהמרכב יהיה ניתן לפירוק והרכבה של עשר דקות בשלבים הבאים. שלב ראשון רק מכסה גג שטוח עם שני עמודים בפינות האחוריות. שלב שני- מתווסף חלק אחורי עם חלון קבוע. שלב שלישי מתווספות שתי דלתות קדמיות בחצי גובה. שלב רביעי מתווספים שני חלונות צד אחוריים עם זכוכית קבועה או נפתחת. שלב חמישי מתווספים חלונות קדמיים מעל חצאי הדלתות.המגבלות שהטלנו עלינו הן כדלקמן. המעבר משלב לשלב עד 10 דקות. כל שלב שהנהג יוצא איתו לשטח ,מאפשר שידרוג שטח לשניים הבאים אחריו.לכל ציוד שפורק ,יש מקום איחסון ממוסד שאינו מפריע לנהג.כל חלק יקובע במכסימום 4 ברגים.אנו זקוקים למידות המרכבים של כל הרכבים הפתוחים, היכן ניתן להשיג אותם במקצועיות הנדרשת?
המון שאלות וננסה לענות/להגיב בענייניות.
אז ככה - זה ממש לא פשוט לתכנן מרכב כזה. אני מקווה שתוך יום יומיים אוכל לשים את הפתרון באתר. נושא העיצוב נשמע יפה אך בין דרישות/בקשות המזמין ,הנתונים הפיזיים של הכלה, ואפשרויות הביצוע של המכונות והאנשים ,אין מרווח גדול לעיצובים במובן של מכונית קונצפט.אם אני אצליח לייצר מעטפת אלומיניום שכל חלקיה יתחברו טוב אחד לשני, ואם לא אטעה בבחירת החומרים ובמיקום החיזוקים, ואם לאחר ההרכבה המערכת לא תקרקש , תיסדק, תתעקם, או תקבל עיוותים הנובעים מהכוחות הדינמיים - אני אהיה בהחלט מסופק. כשיגיע לקוח עם פרפרים בראש אוכל לתת לו תשובה טובה יותר על בסיס הנסיון העכשוי.אני לא מתכוון ליותר ממרכב טוב שדומה למה שעושים בפח ופיבר אך מאלומיניום שזה התחום שלי. הצעתי כאן חלונות עגולים , ומיד קיבלתי תשובות בנוסח ' מה זו צוללת???'.לנושא השאלות . מרכב פח שוקל כ-250 ק'ג ומשקל פיבר עד 100 ק'ג.החוזק של המרכב תלוי מאוד בשיטת החיבור בין החלקים ,בעיקרון שימוש בברגים רבים יעלה את החוזק משמעותית. במקרה שלנו אני מתעתד לעבוד באמצעות הדבקה ולא הכל בברגים. השיטה הזו מתבצעת במטוסים -במיוחד בצלעות הכנפיים ואנו משתמשים בשיטה זו למרכב שלנו. בכדי להימנע מסיבוכים תיכנוניים אנו נבצע את המרכב ללא דלתות ולאחר הרכבה מוצלחת נוריד מידות ונייצר דלתות המתחלקות לחצי ולשלם. בתוך הגג מבפנים מעל השימשה הקדמית נרכיב מדף לכל רוחב בג'יפ לצורך התקנת שעונים נוספים, כפתורי הפעלה, מערכת שמע, רמקולים וכו'.