סלט בדיפרנציאל הקדמי או מי צריך הנעה 4X4 ..
לפני כחודש וחצי הוחלפו בדיפ' הקדמי קורונה ופיניון - רעש מתכתי בנסיעה - בדיקה, שיניים שבורות בקורונה ובפיניון = החלפה.
מאז כשני טיולונים שכללו את מישלט 21 ואת מעלה הרטוב.
יום חמישי האחרון יורדים לטיול לדרום. בנסיעה המנהלתית בכביש מורגשת רעידה ב- 80 קמ"ש.אני משער שזה דרייבשאפט קדמי.
מגיעים לתצפית אחרי מצפה עוצרים. בתחילת הנסיעה נשמע רעש לא ברור שתואם (פחות או יותר את סיבוב הגלגל) - עוצרים ורואים אבן גדולה תקועה בגלגל הקדמי מחלצים ממשיכים בנסיעה והרעידות התגברו.
תוך כדי נסיעה בכביש (בסמוך לכניסה לכיוון הר כיפה- נחל ברק) נשמע בום מתכתי - הרכב הזדזע עצרנו מיד מתכופפים וחושך בעיניים. שני הצלבים הקדמיים נגזרו, הדיפ' הקדמי "מדמם" שמן. האבחנה הדיפ' הקדמי נתפס.
פורסים סדנה בשטח. מפרקים גלגלים - שולפים ציריות קדמיות (הימנית נגזרה גם היא בחיבור לגלגל) מפרקים דרייבשאפט קדמי וממשיכים בטיול בהנעה 2X4 .
יאמר לזכות הסופקה שאת כל הטיול בן שלושת הימים (כולל כמה קטעים טכניים לא קלים) היא עברה כמו גדולה בהינע 2X4 בלבד (הכולל נעילה אחורית אוט') ובקלילות יתרה.
אחרי כל ההקדמה -הפואנטה: יום ראשון במוסך פותחים הדיפ' הקדמי ורואים שם סלט - הפין של בית הסטליטים נגזר לשלושה חלקים, בית הסטליטים עצמו נקרע, גלגלי הסטליטים קרועים ושבורים, הקורונה פיניון נטחנו גם הם, הדברים היחידים שלא ניזוקו היו המיסבים ובית הדיפרנציאל עצמו (הקייס).
ההנחה הבסיסית היא כי הפין כשל ונשבר בגלל עייפות החומר ???
השאלה שלי היא האם יכול להיות קשר בין הסלט שנהיה לי בדיפ' הקדמי ובין החלפת הקורונה פיניון ?
שאלה נוספת היא האם ניתן היה לאבחן משהו קודם לכן ולמנוע את התקלה ?? בהנחה שמי שהוא מיומן היה נוסע על הרכב ובקיא ב"רעשי" הנסיעה של סופה ??
שלמה