תגובה: רכיב אלקטרוני מכפיל אות
signal doubler
Signal Multiplier
אני נשמע כבר כמו זה שבפתגם "מי שיש לו פטיש, כל בעייה נראית לו כמו מסמר" , ובכל זאת:
ארדואינו אונו יעשה לך את זה בשמחה, כולל גמישות של הכפלה בכמה שבדיוק בא לך, גם אם זה פי 2.385, בשינוי ע"י תכנות פשוט או סיבוב טרימר.
אני מניח שאתה צודק, עם מספר הסתייגויות.
דווקא מבחינת דיוק נראה לי שהיכולת להכפיל את התדר במספר דיגיטלי מדויק עד כדי ספרות עשרוניות, היא גבוהה יותר דווקא בבקר. דווקא עם בקר חוסר התלות בדיוק של נגד כזה או אחר היא עדיפה.
במידת הצורך, זה קל יותר לשכפול ללא צורך בכיול.
אתה מוזמן לתקן אותי ולציין רכיב מסוים שיכול למשל להכפיל את התדר ב2.378.
ומה לגבי זה שהארדואינו מגיע על לוח מולחם מוכן לשימוש כשהדבר היחיד שאתה צריך לעשות זה לתכנת אותו בלפטופ שלך דרך כבל usb סטנדרטי? במיוחד לחובבים, אם כזה הוא פותח השרשור, מדובר בסוג של יתרון על גבי עבודה עם צ'יפ.
אך עוקפים את הבעייה של הבדיקות אתחול?
לדוגמא - ליפניי שמחשב הרכב משתמש בחיישני ABS, הוא מודד התנגדות\זרם ללא שינויי מתח. הרכיבים הללו יודעים לזייף מצביי איתחול?
כבר עשיתי את זה בעבר, עם ממסר שבזמן האתחול מחבר למעגל את הרכיב הרגיל על התנגדויותיו, ובזמן עבודה הממסר הולך למקור החלופי.
יצאתי דביל. אם מתכתבים לא נוהגים [emoji47]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
יצאתי דביל. אם מתכתבים לא נוהגים [emoji47]
כמה הנזק?
קצת בושות בפורום... הנהיגה הצליחה. ההתכתבות נכשלה.
קודם כל, תודה אנשים!
הארדואינו נראה אחלה דבר, אבל משוכלל מדיי עבורי.
אני מחפש רכיב בסיסי, שהתיכנות היחיד שלו מסתפק בסיבוב של פוטנציומטר.
או בהיעדר אלטרנטיבה אחרת, רכיב עם תכונת הכפלה מובנית מראש.
שכחתי לציין דרישות נוספות - יכולת עבודה בתדרים נמוכים, ועדיפות לעלות נמוכה. 110$ למשל, נראה לי חריג לרכיב לא מתוחכם במיוחד. תקנו אותי אם אני טועה.
110 דולר זה חריג מאוד. הארדואינו עולה 8 דולר.
ג'וקים פשוטים למיניהם עולים בד"כ פחות.
מהן היכולות שלך לבנות מעגל מרכיבים?
אין לי בעיה להלחים רכיבים לפי שרטוט של מעגל אלק', אבל מה שאני צריך במקרה הזה (נראה לי...) הוא הרבה יותר פשוט:
ישנו מכשיר שנותן פולסים בטווח תדרים משתנה. אני רוצה להרחיב את הטווח שלו, פי 2 או פי 3.
יכולת כיוונון עדין ומדוייק יכולה להיות אופציה נחמדה, אבל לא מחייבת. מכיוון שהיר כבר קיימת במכשיר.
צריך רק רכיב טיפש עם רגליים של כניסת ויציאת מתח, או משהו בסגנון.
אם קיים דבר כזה מקביל לפוטנציומטר, בכלל טוב.
חיפוש של מכפילי תדר למיניהם באיביי נתן תוצאות שעולות עשרות ומאות דולרים. מכאן מגיעה בעצם השאלה שלי...
מקווה שעכשיו הייתי יותר ברור.
בגדול 1HZ עד 4MHZ , העבודה מתמקדת בתחומי הקצה - 1-100HZ , 1-10MHZ
1 קבצים מצורפים
הבנתי.
ראשית, הארדואינו אונו כנראה יהיה איטי מדי למשימה, עם שעון של 16 מגההרץ. תצטרך ארדואינו מהיר יותר.
שנית, יש ברשת מעגלים שמשתמשים ברכיבים פשוטים כגון זה שצירפתי, שמשתמש בפליפ-פלופ, שער not, ושער nor. מעוות את צורת ומשך הפולס , ודורש קניית שלושה רכיבים לפחות ובניית מעגל.
יש גם צ'יפים ייעודיים אבל עוד לא מצאתי מעגל שמתאים לתדרים שציינת.
בכל מקרה, נראה לי שההשקעה כאן ביחס לקניית מכשיר מוכח באיביי או בקניית ותכנות ארדואינו היא גדולה מדי, אלא אם כן יהיה מדובר בmass production.
תגדיר את הבעיה יותר טוב.
לא מה אתה צריך לעשות אלא לשם מה אתה צריך לעשות זאת.
רק כך נוכל לתת לך זוויות גישה "מחוץ לקופסא" שאולי יפתרו את הבעיה יותר פשוט ויותר בזול.
מה אתה צריך לכייל לאיזו רמת דיוק וכו..
בעקרון אפשר לקנות לוחות עם FPGA (נגיד SPARTAN3) בכמה עשרות דולרים ולעשות דברים יותר מתוחכמים
http://www.ebay.com/itm/XC3S500E-XIL...item3cccf4f7e2
הלוח הזה מגיע עם שעון של 50MHZ פנימי אז הוא יכול להתמודד עם הדרישות די בקלות. מעבר לזה,
יש לו בפנים DCM (מנהל שעונים דיגיטלי) שיודע לעשות הכפלות וחילוקים. אבל לכתוב קוד לדבר הזה דורש ידע ב Verilog/VHDL
וזה קצת יותר מסובך.
לא מדובר בייצור המוני וגם לא קרוב לזה.
כחלק ממחקר ביולוגי, אני צריך לבצע מספר מניפולציות על יכולת שליחת אותות של שני משדרים נישאים, אחד עובד בתדר נמוך ואחר בתדר בינוני.
צריך רכיב כמה שיותר פשוט, אין לי כוונה או ידע מקצועי להכנס לכיול תוכנה.
חנן, למה לדעתך ארדואינו אונו לא מתאים? המקסימום אצלי זה 10 מגההרץ. דווקא נראה שנופל בול בטווח. או שאני מפספס משהו בעבודת המערכות האלה?
ושוב, לא קיים משהו בסיס לחלוטין? כזה שאין לו אופציה לתיכנות, אלא רק נתון קבוע של הכפלה פי 2 / פי 3, באופן אמין ומדוייק ?
(מאפשר לי לשחק בכפולות זוגיות ואי-זוגיות של תדרי המוצא, זה מספיק לי)
מה זה "מדוייק" - רצוי שהסטייה לא תעלה על 0.1 אחוז.