אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
הרסתי לעצמי את הבוקר של שבת - עשיתי את השטות ועדכנתי מג'לי-בין ללוליפופ 5.0
המכשיר - נקסוס 5.
עד עכשיו הכל היה נפלא.
הגרסה החדשה מעצבנת אותי. הכל בה הפוך ועקום, ניכר עליה שהאידיוט שהגה אותה לא רק שלא חשב על הנדסת אנוש בסיסית (למה לעזאזל צריך לעשות שלוש פעולות שונות כדי לפתוח מכשיר שנמצא בסטנדביי לשימוש?...) אלא כנראה ממש השקיע מחשבה וזמן איך להרוס את כל מה שהיה טוב בגרסא הקודמת.
למה לעזאזל אי אפשר לעדכן מערכת הפעלה בפן הטכני בלבד, בלי לשנות את כל העיצוב והממשק שלה?
ולא, ממש לא בא לי להתרגל לזה.
יש אפשרות להתחרט ולחזור אחורה לג'ליבין? אם כן, איך עושים את זה?
אנא מכם - זה לא דיון על הייטק, מהירות תפיסה, אופי אנושי ופתיחות לשינויים, וגם אל תנסו לשכנע אותי שהגרסא החדשה יותר טובה ושאני אידיוט (זה נכון וגם זה. אין ויכוח) אז רק מי שיודע את התשובה מוזמן. ובבקשה - שלב שלב, ובעברית מובנת, למאותגרי טכנולוגיה כמוני.
תגובה: אנדרואיד - האם אפשר להתחרט על עדכון גירסה ולחזור לגרסא קודמת?
מצטרף לשאלה. למה שיבטלו את היכולת להשתיק את הצלצול??
הוסיפו אופציה להשתקת התראות בכללי, השעון המעורר לא צלצל!!!!
גוגל מתחילה להיות דומה לאפל...
אין שום בעיה לחזור אחורה, למרות שאני לא מבין למה, אבל לא רוצה לפתוח על זה ויכוח. חפש בגוגל nexus factory image . תבחר את הגרסה שאתה רוצה לדגם של הטלפון שלך ותפליש. אל תשכח לכבות מה שאתה צריך כי בניגוד להתקנה דרך ota, בהפלשה זה מוחק הכל.
עכשיו אכלתי בורקס עם ביצה ועוד כמה דקות אתחיל להפליץ...
אני מזכיר - אני מאותגר טכנולוגית. נוסע בסופה פתוחה. בין האחרונים בארץ שעברו מטלפון חוגה עשוי עץ ואבנים לסמארטפון. מה זה להפליש?....
בשפה שאתה תבין צריך לפרמט ואת המכשיר ולהעלות לו את הגרסה הקודמת. באמצעות חיבור למחשב הביתי
תבדוק פה
http://www.droid-life.com/2013/11/05...actory-images/
אחלק את ההתייחסות לשני חלקים:
1. אפשר להתקין על נקסוס 5 גרסאות קודמות של אנדרואיד. יש לכך מדריכים, יש כלי עזר / טולקיט שיעשו את כל העבודה בשבילך (למשל Nexus root toolkit) ואם קצת מבינים מה עושים - זה אפילו פשוט. אבל צריך להבין שבתהליך זה אתה עלול לגלות שכל הטלפון נמחק ואתה מתחיל מחדש כמו עם הטלפון ביום שקנית אותו ולכן חשוב לגבות כל מה שחשוב לך (בהנחה שאתה עובד ומסנכרן מול חשבון גוגל, אנשי הקשר, יומן פגישות וכל מה שמסתנכרן - מסודר), לרבות תמונות, מסרונים, הודעות וואסאפ, צלצולים וכל ההגדרות בכל היישומים בהם אתה משתמש. אתה צריך להיות מוכן לכך שכעבור זמן קצר תקבל הודעה שקיים עדכון מערכת וזו תשאר התראה קבועה...
2. בכל שדרוג כזה - ישנה תקופת הסתגלות (אני יודע שעתבת שאינך רוצה להמתין ולהתרגל) - גם במעבר לקיטקט וגם במעבר לג'לי-בין וגם לגרסאות הקודמות. קצת בדיעבד, אבל מומלץ היה להתעדכן מה נותן השדרוג ואולי להמתין מעט ולראות אצל אחרים ולהתחיל להתרגל על חשבונם :)
ישנם הרבה חידושים מעניינים בכרסה ועיצוב נקי שתתרגל לראות בכל הגרסאות החדשות של היישומים - לא תוכל לברוח ממנו :), תמיד תוכל להתקין יישום אשר מספק פונקציונליות שנעלמה עם המעבר לגרסה החדשה.
ארז גור
ברלי,
עזוב שטויות, מתרגלים, לכל חרא מתרגלים בסוף
גם אני עשיתי את השדרוג וקיללתי את חמותי בלי הפסקה
(בעצם זה לא קשור...)
כדי להשתיק משתמשים בלחצני עוצמת הקול...
דרור, למה 3 פעולות שונות?
(אני מסכים שזה נראה פחות טוב מהגרסה הקודמת, אבל עדיין, לא ראיתי הבדל מבחינת מספר הפעולות)
זה מדהים בכל פעם מחדש, שהשדרוג הוא לא רק בפן הטכני אלא בעיקר שינוי של מה שהמשתמש פוגש בו דבר ראשון - הממשק, העיצוב.
זה לא רק הגלריה שנעלמה ובמקומה קיבלתי משהו אחר שכל התמונות והסרטונים מעורבבים בו בחוסר סדר מוחלט, אלא גם פאק בטיחותי בלתי נתפס כמו מסך נעילה שמשתנה ובמקום לשרטט רק קוד נעילה אני צריך לבצע עוד פעולה - הזזת מנעול. שזה ממש "נפלא" כשאני בנהיגה - ורוצה רק לחייג.... העוד פעולה הזו, שלוקחת רק עוד חצי שנייה של חוסר ריכוז שיכניס אתכם בעמוד או ברכב שלפניכם. וזו רק דוגמה אחת.
זה מדהים. פשוט מדהים כמה הגיקים שעוסקים בטכנולוגיה גבוהה מנותקים לעתים מהוויית החיים האמיתיים של בני אדם נורמליים שהטלפון עבורם הוא רק מכשיר שמשמש אותם ולא תכלית החיים.
אז אני מאוד בעד שדרוגים שיהפכו את המערכת לחכמה יותר, מהירה יותר.
אבל אני נגד שינויים בממשק.
ממשק צריך להישאר משהו שאתה מכיר ושקל ונוח לך איתו (ואני לא מדבר על שינוי בפונט או בצבעי רקע, אלא על דברים מהותיים) תחשבו שמחר "ישדרגו" לכם את האוטו מהגה עגול להגה משולש שלא מסובבים אלא דוחפים ומושכים, ואת 2-3 הדוושות שאתם מכירים, ל-18 דוושות, הפוכות כמובן. ואיך יבוא הגיק הטכנולוגי התורן שאין לו חיים ושבגיל 40 הוא עדיין בתול ויסביר כמה זה חדשני וטוב ועדיף ושכל מה שצריך זה רק להתרגל.
אז אני לא רוצה להתרגל.
נמאס לי להתרגל.
דרור, הפתרון לבעיה שלך נקרא launcher. מדובר בתוסף שמתלבש על מערכת ההפעלה, ומאפשר ממשק משתמש אחר לחלוטים מהמקור, תוך שמירה על יכולות הטלפון. קצת כמו ידית דוושה ליד ההגה ברכב נכה, אם תרצה.
חפש ביוטיוב android launcher, תראה סרטוני תדמית של הנפוצים יותר, תראה מה נראה לך הכי טוב ונוח לדרישות שלך, ותוריד. השמיים הם הגבול בתחום הזה. ה כ ל קיים ואפשרי. ההורדה דרך הפליי סטור וההתקנה כמו בכל אפליקציה.
אני השתמשתי, כשהשתמשתי, בנובה לאנצר ובגו לאנצר. הגו כבד קצת ומעיק, הנובה היה מעולה לצרכיי.
דרור, קשה לי להאמין אבל הפעם אני איתך בנושא הזה
אחרי קצת זמן עם הגירסה החדשה עדיין לא נישברתי אבל נראה לי שבקרוב מאוד אני חוזר ל 4.4.4 ה"ישן" והטוב
יותר מידי דברים הרסו לי, יותר מידי פעולות היתוספו בכדי לעשות את אותם הדברים כמו מיקודם, אפילו הורידו לי כמה פיצרים נחמדים שהיו לי שימושיים
נכון, נוספו כמה דברים נחמדים, נראה יותר חביב (היה עוזר אם הייתי ילדה בת 12) אבל בניגוד לגרסאות עד עכשיו שבדרך כלל ישר אהבתי, פה אני די מהר ראיתי שזה לא מתאים לי
נראה לי שאני צריך להתחיל לחפור בכדי לראות אם\איך ניתן לעשות את כל מה שמקודם השתמשתי בו או פשוט לחזור גירסה
באופן די מפתיע, אני אתכם :)
אתמול התקנתי (שניה לפני שראיתי את השרשור הזה...) ואני בהחלט מצטער על כך.
שינויים וחידושים זה טוב רק אם יש באגים או דברים שלא עובדים טוב.
שינויים וחידושים רק לשם השינוי והחידוש?... זה רע. רע מאוד. ולא רק בטלפונים. במה שעובד טוב אסור לגעת. וזה בדיוק המקרה כאן.
אני מת לשנמך חזרה לג'ליבין/קיטקט, אבל העובדה שצריך לפרמט את הטלפון מרתיעה אותי.
עם כל הגיבויים שאעשה וכו', ברור לי שהוא אף פעם לא יחזור להיות כמו קודם. כל מיני דברים יעופו/ייעלמו/ישתנו.
מין הסתם גם ללוליפופ המחורבן הזה ייצאו עדכונים ושידרוגים שיקלקלו אותו עוד ועוד, הפעם אני לא אתפתה כל כך מהר ובטוח אשאל כאן לפני שאני עושה משהו בלתי הפיך...
אבל מה עושים עם ההודעה המעצבנת על עדכון מערכת שתהבהב לי בלי סוף? איך נפטרים מזה?
הדבר הזה נידנד לי במשך שבועיים עד שהתפתיתי להתקין, רק שיפסיק להציק לי.
דרור,
כדי שזה לא יציק פשוט תבטל את הבדיקה האוטומטית.
אתה הולך ל:
הגדרות ->
About Device ->
Software update -> ומוריד את הסימון לעדכון אוטומטי.
בפעם הבאה רק שתלחץ על עדכון הוא יבדוק.
נכנסתי להגדרות
מידע על הטלפון
עדכוני מערכת
ו... אין לי שום סימון כזה ל"עדכון אוטומטי".
אני אבדוק שוב מחר בבוקר אצל בעל הנקסוס השכן