היי שלום לכולם .
אספר לכם בקצרה על עצמי כי אני חדש ,
לעולם הריתוך נכנסתי בילת ברירה, כול הגדר של ביתי התמוטטה, ולמעשה שהוזמן בעל מקצוע המחיר שהוא ביקש היה אסטורנומי, וגם של אחרים.
התחלתי לנסות להבין מהו ריתוך על ידי קריאה של מאמרים מאתר, זה ומאחרים, קניתי רתכת של זי.. מיני 160, (אני בכוונה לא אומר שם מלא כדי שלא יהיה בלגאן) והתחלתי להבין מהו פיק וכולי .
התחלתי לאט לאט לאט לרתך, ולהצליח לרתך, ולתת תפר, בקשתי חופש מעבודה על מנת לפתור את הבעיה.
שהבעיה נפתרה ונמצא לי מחליף זמני, ניגשתי למלאכה במשך 3 חודשים רצופים מהבוקר עד הערב ריתכתי עד שסיימתי את המלאכה ,
כמובן שנכוותי והבנתי מהו ברזל רותך ועוד מספר דברים ואמצעי זהירות.
עם זאת התחלתי להתאהב, אז נרשמתי לקורס לריתוך מקצועי עם הסמכה בינלאומית כדי להיות בטוח בריתוכים שלי ולהבין לעומק בדיוק מה עושים.
היום אני הרבה יותר "חכם" ובעל ניסיון יחסי.
עדיין בתהליך לימודי ריתוך .
אחרי שעשיתי קצת הקדמה נעבור לעיקר:
שאלתי היא כזאת איזה רתכת אלקטרונית הייתם ממליצים לי לאלקטרודה, שהיא ברמה גבוה ולא סינית, עד מחיר 2500₪ עם אחוזי נצילות גבוה ורתכת אמינה שנותנת תמורה מלאה לכסף, מעדיף מארץ.
השאלה השנייה זה לגבי מסיכה:
אני משתמש במסיכה אלקטרונית פשוטה של זי.. ואני יודע שהיא מסיכה לא משהו, רציתי לדעת איזה מסיכה אלק' הכי טובה כי אני לא רוצה לעשות לי נזק לעיניים.
הבנתי שיש מסיכות ריתוך בצבע מלא איך הם.?
אני מעדיף מארץ ולא מחו"ל
קראתי הרבה פוסטים של חבר בשם וזה גרם לי להרשם לפורום הבנתי שיש פה אדם שמבין עניין ועשה מחקר ולא התייאש אפילו לרגע .
עשיתי חיפושים רבים, אם זה לגבי מסיכה, ואם זה לגבי רתכת אלק', קראתי פה מאמרים, ונושאים, ופוסטים, ורציתי תשובות עיניניות.
לא ידעתי איפה לעלות את הפוסט אז אני מעלה אותו לכאן.
בתודה מראש
אורן