תגובה: אני רק אניח את זה פה... (הכותרת תיערך עם התפתחות הפרויקט)
מברוק! ושיהיה בהצלחה!
רק דבר אחד-לגבי המים ברדיאטור-אם זה מי ברז תוציא מהר.....וגם תרמוסטט, המלצה שלי....להחליף...ולא יזיק לבדוק גם את הצנרת מים...
המים לא גומרים רק את הרדיאטור אלא גם את המעברים במנוע עצמו...
זה המקום לומר תודה רבה שוב לרענן מהפורום ולארנון ממוסך אנדורו שעזרו בבדיקת הרכב לפני מספר חודשים.
לגבי הרדיאטור, אני כנראה אבצע רמונט למערכת במסגרת טיפול ראשון.
תתחדש, שיהיה בהצלחה!
לגבי המים, אל תהייה חאפר.
שטיפה לכל המערכת, החלפת כל צינורות המים והתרמוסתת והחלפת מים לרדיאטור - לא פחות מזה... לא יילך לך הרדיאטור... אתה תטגן את המנוע וחבל.
לגבי הגבהה עם אוקלונים - מיותר לחלוטין.
צמיג - 235 לא יותר לפני חיזוקים ושות'... ותשמר את הג'נט המקורי הקל והצר.
תודה אורי.
הגבהה עם אוקולונים מול קיט מלא זה כמה אלפים טובים. אחרת ה235 לא יכנס.
אגב 235 על גנט מקורי לא יגע לי בדפנות בפניות?
אמיר תתחדש.
אוקולונים מיותר לחלוטין. תרצה אני אקשר אותך עם חבר לגבי קיט הגבהה בסיסי (קפיצים + בולמים אחורה), בדר"כ הוא מסוגל לתת מחיר מאוד אטרקטיבי.
בכללי לגבי קיט הגבהה אני הייתי דובק ב-2" ולא נכנס לקיט קלמיני, בתור אחד שיש לו כזה הוא לא ממש שווה את העלות.
נעילה אחורית חובה ולגבי טרנספר יש לך קיט של ויטרה שאמור לעשות עבודה מצויינת ולדעתי לא שווה להכנס לסרט של הסבה לטנספר סמוראי. על אוקולונים חבל על הכסף.
מיגוני סף חובה לדעתי כנל גם גחון.
זיווד לתא המטען, אתה מוזמן לבוא לראות איך זה מסודר אצלי, אני חושב שהגתי לפיתרון די נוח.
צמיג 235 הוא מצויין לויטרה ואני חושב שנכנס מצויין אחרי 2" עם הג'אנט המקורי.
הקיצר, בהצלחה
בהצלחה.
בתור אחד שהתנסה בקיט קלמיני 3" לוקח הרבה זמן וכסף עד שבאמת אפשר להיות מרוצים (בולמים דרק וקפיצים עוד יותר).
בקיצור בהצלחה ונראה שיהיה מעניין.
איתי
תתחדש.
למיטב זכרוני הרעוע, 235 עם 2״ הגבהה וגנט מקורי, הגלגל נגע בכנף במצב קיצון מסויים של ההגה - לא זוכר בדיוק איך ומה, אבל זה לא היה משהו היסטרי.
(עברו 11 שנים מאז, אז תסלח לי על חוסר הזכרון המדוייק...)
תודה לכולם.
צחי, 6.54 כבר יש על המדף במחסן עם קייס טרנספר שמחכה שיפתחו אותו. חסר רק המתאם שכרגע תקוע חודש בדואר ויאללה לעבודה. כנל ה1512. ההפחתה שהקיט הזה נותן טובה לי ולאופי הנהיגה שלי יותר מקיטים של ויטרה.
אני לא מתכוון לשים שום קלמיני להגבהה. ואני חושב שאני יודע מי החבר המדובר אבל תרגיש חופשי לשלוח שם בפרטי.
יותר מ2 אינצ לא יהיה במצב הנוכחי. מעל לזה זה רק במעבר לsas וכאמור זה יהיה שיפור קיצוני בהמשך. אולי אני אשקול דרופקיט לפוזה מאחורה אם יפלו לי חלקים לידיים.
הדעות חלוקות בין מידות הגלגל כמו תמיד... אולי ארכיב לנסיון ממישהו מידה כזו ומידה כזו ואבחן התנהגות. בכל מקרה 31 אי אפשר לשים על הגנט המקורי וזה כבר גורם מעכב לעומת היתרון בגודל שהוא נותן. את העומסים שזה מייצר על מערכת ההיגוי אני לוקח בחשבון בדמות חיזוקים של המוטות והזרוע
דעה אישית,
מניסיון של חבר עם ויטארה 16V - נוסע מצוין עם 31, ו4.24 בטרנספר. היחס העברה הסופי מאוד קרוב לסמוראי סטנדרטי עם 6.5.
בקשר להגבהה - כמה שאני מאמין בך שאתה באמת מספיק "משוגע" בשביל ללכת על הסבה לסרן חי מקדימה, אני לא חושב שזה יקרה.
לכן אני ממליץ לך להתחיל עם הגבהה 2" של קפיצים בולמים, שתמיד תוכל למכור אחרי זה בהפסד לא גדול מדיי. זה עולה פחות מ3000 שקל ונשמע לי שווה.
235 בויטארה לא דורש שום שינוי פרט ל2" הגבהה או חיתוך של הבתי גלגל.
אבל אם אתה לא הולך לטייל עם האוטו אז למה להרוס אותו עם טרנספר סמוראי וצמיגים גדולים? תשאיר צמיגי כביש סטנדרטיים
תתחדש, בהצלחה בפרויקט.
גם לדעתי חבל להתקין ספיסרים.
לגבי הצמיגים, 235 על ג'אנט של ג'ימני לא נוגע בכנף.
אלדר אתה מדבר מנסיון לגבי הצמיגים? כי זה די משנה לי החלטות...
לגבי האוקולונים, מה ההבדל בין זה לבין קיט הרי בשני המקרים יש השפעה על כל הנספחים. רק שבקיט הכל חדש.
שגיא, אני רוצה לבצע סרן חי אבל אני צריך בשביל זה הזדמנות נדירה יחסית מבחינת חלקים, זה הכל(פספסתי אחת כזו לפני כמה חודשים).
זה לא פרויקט מסובך בכלל, במיוחד אם מסבים לעלים ולא משדרגים לספירלות. ועדיין משיגים יופי של תוצאה.
אני מניח שזה יהיה השלב שאחרי הנעילה הקדמית הנשלטת או השבירה של הסרן הקדמי. כי לעבור לסרן ברזל אני לא אעבור אלא אם אקבל אותו במתנה.
עכשיו שמתי לב מה רשמת אלדר. מה ההבדל בין גנט ויטרה לגימני?
ג'אנט ג'ימני האו עם אופסט ביחס לויטארה/סמוראי. אם אתה רוצה חבר טוב שלי מוכר 4 כאלו במחיר נמוך....
אני לא יודע איזה חלקים אתה צריך בשביל ההסבה...אבל תגיד וננסה לעזור.
שלח לי הפרטים בפרטי. תיארתי לעצמי שזו הסיבה.
לא מבין מה ההתנגדות העזה לספייסרים - "חבל על הזמן" ועוד כל מיני "חבלים"...
אם המטרה, הראשונית, היא רק להקנות עוד מקום לצמיגים גדולים יותר, מה הבעייה עם זה?
פתרון זול ומהיר וקל, למטרה יעודית.
כל זמן שברור שלא משיגים תוספת מהלך (ולטפל גם בתושבת לבולם (הרלוונטי), אז גם לא מפסידים מהלך) והמטרה ברורה, אני הייתי אומר לך על זה.
כך גם תקבל מושג על גובה הרכב ואם בכלל מתאים לך להשקיע בסט הגבה יקר יותר..
בהחלט זו המטרה הראשונית ברנרד.
יש לי סט ספייסרים 2" שירד מויטרה 97. אם מתאים לך, הוא שלך.