לא יודע איך, נהיו לנו בבית המוני זבובים. שמתי מלכודות { בקבוק ליטר וחצי חתוך וכו' } . שמתי בפנים שלל חומרים - סתם מים מלוכלכים , מיץ, מטרנה, שוקולית, קראתי באיזשהו מקום לשים שמרים - לא עוזר. פתיון יעיל או כל פתרון אחר יתקבל בשמחה.
שבת שלום . עודד.
Printable View
לא יודע איך, נהיו לנו בבית המוני זבובים. שמתי מלכודות { בקבוק ליטר וחצי חתוך וכו' } . שמתי בפנים שלל חומרים - סתם מים מלוכלכים , מיץ, מטרנה, שוקולית, קראתי באיזשהו מקום לשים שמרים - לא עוזר. פתיון יעיל או כל פתרון אחר יתקבל בשמחה.
שבת שלום . עודד.
זבובים בוגרים או זבובונים קטנים?
למה "דחוף!"?
כדאי לשמור הגדרות אלו באמת למצבי חירום כאשר מישהו בסכנת חיים או משהו קרוב לכך, אחרת כל אחד שיש לו שאלה יפתח שרשור דחוף וכאשר באמת מישבו יהיה זקוק לסיוע דחוף אולי לא כולם יבחינו בכך
ארז אתה מגזים... הוא כתב פתיון זבובים, ולא רק "דחוף"
אם זבובונים - בהצלחה, ספר לי כשתמצא משהו...
אם זבובים רגילים - בשר - לייתר דיוק חזה עוף - חתיכה רקובה, ככה טיהרתי את הגן הציבורי שמול הבית שלי.
אבל, עכשיו חורף הם דיי נעלמו מעצמם.
תמצא חופן תערובת עופות (לא עופות קצוצים. תערובת דגנים להאכלת עופות!)
שים במים.
חכה 48-72 שעות.
הפתעה!!!
אם אתה בסביבתי (הוד השרון), מוזמן לקבל שלושה חופנים על חשבון הבית.
איתי
מומלץ להוסיף למים עם התערובת עופות קצת שמרים שמתסיסים את העסק. אזהרה- יוצר ריח חזק אבל מאוד יעיל
השמרים שמייצרים CO2 בעיקר משמשים למשוך יתושים.
ממלא כ-ליטר מים לכל חופן תערובת.
תסיסת תערובת הדגניים כעבור יומיים שלושה כבר מייצרת לבד את הריח המתאים.
איתי
תודה. אני מבין שאין חומר שמושך אותם מידית. בנתיים הדבר היחיד שמצליח זה המטרנה, אז יכול להיות שהם תינוקות? { קיצור - לא יודע בני כמה הם } שמרים שמתי. לא הראה יעילות. יש לי אחד עם חתיכת דג. אולי עדיין לא נרקבה מספיק.
לגבי התערובת - ממה זה מורכב? איפה משיגים כזה?
מה עם הצורה של המלכודת? כרגע מה שיש לי זה בקבוק חתוך כאשר החלק העליון הפוך לתוכו. ממה שראיתי מלכודות זבובים בנויות בצורת קונוס פתוח מלמטה. משנה? "ליצר" כזאת?
תודה.
מה שעשית זה בסדר גמור.
תן קצת זמן לעסק להירקב...
יש פתיונות באבקה מוכנה שמערבבים עם מיים.
יש בזה לפי הריח קמח דגים.
בכל מקרה, גילינו שזבובים לא סובלים וודקה. מרססים קצת והם עפים לכל הרוחות.
בעבר היינו מכינים מלכודות זבובים מדליי 15 ליטר גדולים עם קונוסים של מלכודת מורכבים בתוך חורים שנקדחו, היום אנחנו עוברים לאט לאט לבנות מלכודות ממיכלי (מלכודת לכיסוי שטח מאוד גדול רווי בזבובים)
פעם היינו משתמשים בקמח דגים והיום כשקצת יותר מסובך להשיג משתמשים בתערובת עופות, מערבבים עם מים, מוסיפים שמרים, קצת בוחשים וכעבור כמה ימים מתחיל לתסוס ולעשות עבודה יפה.
נאמר לי שגם כדאי לצבוע את המלכודת בצהוב ואם לא צהוב אז לבן ושזה מושך אותם. עוד לא יצא לי לבחון לעומק עם יש הבדלים בין המלכודות בצבעים שונים.
לרמה הביתית ראיתי כבר כמה פעמים שהמלכודות שקית הצהובות שקונים, מוסיפים מים ותולים עושות עבודה לא רעה בכלל.
הזבובים נכנסים לך לתוך הבית כי בחוץ (היה) גשם ובפנים חמים ונעים.
הפתרון הכי מהיר זה לפתוח את כל פתחי הבית ולהאוורר היטב. חלקם יברחו, חלקם ישבו לנוח.
כשתסגור, תוכל לפרוק את עודפי העצבים שלך באמצעות הרג זבובים רדומים.
אין חיה כזו זבוב צעיר. ילד של זבוב זו רימה. היא נראית כמו זחל ולא יודעת לעופף.
טווח הצבעים צהוב - כתום - חום-אדמדם - חום-בהיר נחשב הכי אטרקטיבי לזבובים.
שחור -לבן הם הכי פחות אטרקטיביים.
נחשו למה הזברה צבועה כמו שהיא צבועה?
בשיא הרצינות, נעשו מחקרים על זה.
בעניין הפיתיונות כבר אמרו דברים טובים מעליי.
עזוב את הדג, זה יסריח בטירוף.
בשר זה מעולה, אבל גם מסריח. הוא הכרחי לזבובי בשר בלבד (בינוניים בצבע ירוק). זבובי הבית (בינוניים בצבע שחור) וזבובי שחמט (גדולים בצבע שחור עם כתמים לבנים) מחפשים בנוסף לנבלות גם חרא ופירות נרקבים.
הפיתיון שנמכר כאבקה לערבוב, אמנם מסריח הכי פחות מכל מה שצויין מעלה, אבל עדיין מסריח למרחק של כמה מטרים. יכול להיות בעייתי כשמדובר בבית.
מלכודות שנמכרות בהומסנטר אמנם הכי פחות יעילות, אבל נראות לי הכי מתאימות לבית סגור...
עצה שלי
אם עדיין אקטואלי
קנה בהום סנטר "אנטי פליי"
בקבוק שחור ספריי
רסס ופתרת את הבעייה.
קרא את ההוראות לשימוש
תודה על כל העצות. אחרי יומיים נרשמו תוצאות יפות, ובנתיים יש כמות יפה של זבובים במלכודות , כמו כן - אנחנו מנצלים את שעת הסאטלה שלהם לסיכולים ממוקדים.
אגב, באופן מוזר - הסירחון לא מתפשט בבית.
אם יש ילד עם מוטיבציה באזור- שואב אבק עם נחיר דק..
להוצאת עצבים יש את המחבט החשמלי. יש בהוסנטר אחד ב20 שקל או משהו כזה ואפילו עם עם אחריות, אני משתמש בו כבר 4 חודשים, תענוג.
ואם כבר בנושא- מישהו יודע איפה ניתן לרכוש קמח דגים?