וכנראה גם הדלקים יירדו הלילה חזק.
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
Printable View
וכנראה גם הדלקים יירדו הלילה חזק.
http://www.globes.co.il/news/article...p_morearticles
זו התחלה של טרנד מעניין.
למתעניינים בפוליטיקה של הכלכלה, שימו לב לכך שארהב הפכה ליצרן אנרגיה והלכה למעשה כבר לא תלויה ביצרניות הנפט הגדולות במזרח התיכון. התוצאה הכלכלית היא ירידת מחירי הנפט. התוצאה הגיאופוליטית.... זה כבר סיפור אחר.
אסף.
לפי מה שקראתי, סעודיה מורידה מחיר בתאום עם ארהב על מנת להילחם באירן ובדלק המוברח של דעאש מצד אחד ומצד שני להילחם בטרנד של המכוניות החשמליות שנקודת האיזון שלהם היא 70-80 דולר לחבית.
מתד שני, הדולר אצלנו טס למעלה לאחרונה
אל תבנו על דלקים זולים כמו פעם. כל עוד מס הבלו כל כך גבוה, זה לעולם כבר לא יקרה.
ניתוח לא מדעי ושלא מבוסס על הבנה כלשהי בכלכלה, רק על עובדות כפי שאני מבין אותן:
מרכיב מחיר הנפט נטו מתוך מחיר ליטר בנזין/סולר אצלנו, זניח מאי פעם. גם ירידה חדה מאוד במחירי הנפט, לא יכולה להיות מתורגמת להוזלה משמעותית כפי שניתן לצפות. זה מס הבלו שמשמש כבלם וכגורם מאזן. הוא מונע תנודות חדות מדי - הן כלפי מעלה והן כלפי מטה.
ההתייקרות הגדולה של שנת 2011 לדוגמה, היתה בעקבות החלטת הממשלה לייקר את מס הבלו.
היום כמעט חצי ממחיר ליטר בנזין בישראל - כ-3.2 שקלים - הוא מס בלו.
כל היתר - עלות הנפט, זיקוק, שער הדולר, רווחי חברות הדלק וכמובן מע"מ 18% על הכל. מה שמביא את חלק המס על דלק בישראל לכ-60% ממחיר כל ליטר.
חישוב מחיר הדלקים בישראל מבוסס על מחירי הנפט והתנודות בשער הדולר - שני גורמים שמאזנים ומקזיים זה את זה.
בחודשים האחרונים הנפט בצניחה - אבל הדולר בעלייה - מה שממתן את השפעת ירידת מחירי הנפט. עלויות הזיקוק נשארות דומות וכך גם רווחי חברות הדלק. גם המע"מ יורד מעט כי המחיר הכולל של ליטר דלק בכל זאת מעט נמוך יותר, אבל רק מעט, יחסית. לכן לא הייתי בונה על פחות מ-6 שקלים לליטר בחודשים הקרובים או בכלל. אופטימי מדי.
יותר מזה? גם אם הנפט יירד ל-30 דולר לחבית, אני מאמין שממשלת ישראל תגיב מיד ותייקר את הבלו על מנת לא ליצור מצב של דלקים זולים. הן משום שזה מתבטא בצניחה מיידית של הכנסות המדינה ממע"מ, והן בתירוץ המשומש שדלק זול מדי הוא "מתנה לעשירים" ולא נראה טוב סוציאלית.
אני טועה?
דרור סוף סוף אני מוצא את עצמי מסכים איתך לחלוטין.
ניתוח מדויק של השוק !
אם משהו מצפה שבעיקבות הצניחה מחיר הדלק ירד משמעותית (מתחת ל 6 שקלים) הוא טועה בראית המצב.
כמו כן התנודה הזו היא זמנית לחלוטין...
מצד שני צריך לראות את הצד החיובי, כל עוד לא מיקרים את הדלק, זכינו !
מוני, איזה אופטימיות פולנית קלאסית... תסבלו בשקט ותגידו תודה לפריץ, הוא היה יכול גם להרוג אותנו...
הלילה תהיה הוזלה, אולי אפילו גדולה, אבל כנראה לא הוזלה דרסטית כמו שחלק מאיתנו מצפים.
לא תתדלקו ב-6 שקלים לליטר מחר בבוקר. אולי 6.5 שקלים בשירות עצמי בתחנות היותר זולות. אולי.
נקודת האור? "זכינו" במחירי דלקים זולים יחסית עבור עונת הטיולים הנוכחית וזו כבר סיבה טובה לחייך.
בהשוואה לשנה שעברה? כל טיול גדול לדרום יעלה לנו בדלק, בערך 100-150 שקל פחות.
זה לא רע. אני לא מזלזל. גם 100-150 שקל זה כסף (עוד קילו וחצי בשר/עוד כמה שישיות בירה/דמי כיס לילדים) אבל מצד שני זה לא משהו משמעותי שמשנה דברים עקרוניים לרבים מאיתנו - הדלק עדיין יקר רצח. במיוחד כשהוא עף דרך שישה מזרקים בקצב של ליטר לכל שישה וחצי ק"מ.
אל תבנו שזה יישאר ככה גם בעונת הטיולים הבאה.
נמרוד, אני לא רואה אותך מסתער עם קלצניקוב ביד על הכנסת (או משרד האוצר במקרה זה)
מצד שני הרי גם בך זורמים לא מעט ליטרים של דם פולני משובח... זה יכול להסביר כמה דברים.
כל עוד ראש הממשלה ושאר הכנופיה סביבו מסוגלים להלהיט את הרוחות סביב דעש, חמס וכו
יש מעט מאוד שאנחנו יכולים לעשות, האגנדה החברתית היא לא סקסית מספיק להתחרות בעריפת ראשים.
היי, זה רעיון, נחטוף כמה פקידוני אוצר ונערוף את ראשם אחד אחד.
לא נפסיק עד אשר הבלו יעלם, הדלק ימכר בשקל תשעים לליטר, והמשיח יגיע לירושלים בגיפ V8 בזבזן.
נמרוד אתה מתנדב לבצע את העריפה ?!
אני כבר היום מתדלק בקריות ב 6.7 ש"ח לליטר.
ההוזלה יכלה להיות הרבה יותר גדולה, אלמלא השינוי בשער הדולר...
המיסוי על דלק והמיסוי על רכב הם הפרה החולבת של האוצר - אף אחד לא יוותר עליהם.
לא מערבבים כאן פוליטיקה, אז לא נבכה על מה (ועל איזה אזור גאוגרפי) הולכים המסים שלנו....
זה ידוע שרוב המיסים הולכים על אזור גוש דן וזה לא פוליטיקה.
בכל סקר רואים את ההבדל בין המרכז לפריפריה בהשקעות.
למרות שאני משער שניסית להשמיץ סקטור אחר.
דרור, הסקירות הקודמות שלך נבאו מחיר של מעל 10 שח לליטר אז התמזלנו, לא?
אגב, התרוץ הרשמי למיסוי העקיף הוא שגם מעלימי המס / העובדים בשחור, נאלצים לשלם אותו.
לא משמיץ אף אחד, אף פעם...
בועז, דעתי הפוליטית כדעתך, אבל אי אפשר להתעלם מהמיליארדים שנשפכים "שם", היכן שאי אפשר לדעת אם זה יישאר שלנו או לא. זו עובדה.
עד כאן פוליטיקה.
אני השוטה, יכול להרשות לעצמי להתנבא מה יקרה כאן. לא מה יקרה בסעודיה/כווית/נסיכויות המפרץ או למשל בשדות הנפט בעיראק.
עליית דאע"ש למשל, הפתיעה את כל העולם, כולל את נשיא ארה"ב האידיוט שלא יודע מה לעשות. אז אם הוא אובד עצות, מי אני ומה אני?....
בעיראק, דאע"'ש השתלט על שדות נפט ומתקני זיקוק רבים מאוד ומוכר את הנפט דרך חברות קש למיניהן ב-35-40 דולר לחבית ולא תאמין כמה שווקים גדולים (כמו טורקיה למשל) הם קליינטים נאמנים שלו. גם זה מושך את השוק כלפי מטה. אבל אם חזון המדינה האיסלמית הגדולה בכל המזה"ת יהפוך למציאות, הם כבר לא ימכרו את הנפט שלהם ב-40 דולר לחבית. הם לא רק יחזיקו את כל העולם בביצים וילחצו, אלא גם יביאו את הסכין ויחתכו.... תאר לעצמך שדאע"ש יפשוט כמו ארבה על סעודיה. זה לא שאלה של "אם" אלא של "מתי". מה אז? הנפט יזנק כמו טיל. אתה רואה את אובמה הסמרטוט שמפקיר את בעלות בריתו שולח את חייליו להיערף בשביל סעודיה?
בינתיים, אלמלא דאע"ש ומה שעובר על מדינות אופ"ק, מי יודע מה היה קורה כאן... למעשה, אני הייתי משוכנע שרוחות המלחמה במזה"ת דווקא יקפיצו את מחירי הנפט. גם המלחמה האחרונה מול עזה שעלתה למדינה מיליארדים רבים, דווקא היתה אמורה לדחוף את הממשלה להעלות את הבלו...
עכשיו זה שמנהל לנו את המדינה רוצה ללכת לבחירות, אז נכון לרגע זה דלק זול דווקא מתאים לו מאוד - יש במדינה הזו מספיק מטומטמים שיאמינו לו כשהוא יכריז "הורדנו את מחירי הדלק" ויתנו לו פתק.
אחרי הבחירות לעומת זאת.... ולא משנה מי ייבחר... הולכים להכניס לנו את כל ההברגה. עם האלמנט. 10 שקלים לליטר זו ממש לא תחזית קיצונית מדי.
בינתיים, עם המנועים השתיינים שלנו, אפשר רק לחייך ולתת בגז.
תהנה היום בועז, כי מי יודע מה יהיה בשנה הבאה.
אני לא יכול לדבר בחופשיות על נושאי ביטחון רגישים אבל כל שקל ששמים על ישובים בשומרון נותן לנו יתרון אדיר במודיעין ראה את ההבדל מול עזה שבה אין לנו דריסת רגל.
החשבון כאן הוא די קר והתושבים בשטחים לא מקבלים מתנות.
מעבר לכך, חלוקת העוגה נוטה חזק לגוש דן על חשבון הפריפריה- כל פרפריה אז חלאס עם השטיפת מוח המגמתית הזו
דרור, פשיטה של דאע"ש על סעודיה זה קאזוס באלי לגבי ארה"ב, ודאע"ש יודעים את זה.
אם יגיעו לסעודיה, תראה כמו במלחמת המפרץ הראשונה את כל הארמי, הנייבי, האייר פורס וכל הנלווים מתייצבים שם, לא משנה מי יהיה הנשיא.
כל מה שכתבת נכון. אין ויכוח על זה. במיוחד על ההעדפה הגורפת של השלטון למרכז ולמדינת ת"א על חשבון הזנחת הפריפריה.
וגם אני לא טועה, תאמין לי. שופכים שם הרבה מיליארדים. הרבה מאוד.כאשר לך תדע אם נישאר שם או לא. והרי כאשר הפריץ יחליט שאנחנו צריכים לעוף משם, אנחנו נעוף. אם נרצה ואם לא. ואז כל ההשקעה הזו, שחיסלה את עתיד הילדים שלנו כאן, ירדה לטמיון.
וכל זה רק פסיק בים ההוצאות, השחיתויות, האתננים והבזבוזים. במיוחד בכל מה שקשור למערכת הבטחון ולגוזרי הקופונים שמסביבה.
עכשיו, כשריח בחירות באוויר, זה גם לא סוד שמסע החיזורים של רוה"מ אצל החרדים למשל, הולך לעלות לנו הרבה בבוקר שאחרי. הרבה מאוד.
מי הולך לשלם את זה ראשון ובאופן ישיר? מאיפה יבוא הכסף?. זה ברור כמו שמחר תזרח השמש.
ואכן, כל הירידה מסתכמת ב-15 אג' לליטר.
וכך, בתחנות הזולות ביותר, תשלמו 6.55-6.60 ש' לליטר בשירות עצמי. זניח למדי.
אז הנתונים מתחילים לצוף...
הלילה כנראה תהיה הוזלה של 15 אג' בלבד - למרות כל ההתרסקות של הנפט בעולם. מדובר על ירידה של 2.13 אחוז בסה"כ...
המחיר בשירות עצמי לבנזין 95 יעמוד 6.90 שח לליטר.
השירות לא יעלה על 19 אג לליטר.
המחיר כולל מע"מ.
על מיכל של 80 ליטר החסכון יהיה 12 שקל בסה"כ :cool:
לא כנראה אלא בטוח.
עליית הדולר קיזזה חלק גדול מירידת מחיר הנפט.
אז מה שנשאר זה הוזלה מינורית של 15 אג' בלבד. תידלוק ממוצע בסופה של 60 ליטר יעלה לי ממחר 9 שקלים פחות...
היום אגב, הנפט צנח בעוד 10%....
ככה זה יהודים/ישראלים - רק תלונות...
מישהו חשב אולי, שהאיזון הזה, של מיסים-שער דולר-מחיר חבית נועד על מנת לבסס יציבות ולמנוע תנודות קיצוניות?
הנה, תראו מה הולך פה, בגולה - קטסטרופה!!
אתה לא יודע מה לעשות פשוט - תוקפים אותך מכל הכיוונים!!!
כל יום ולפעמים אפילו פעמיים ביום, מחיר הדלק פה משתנה. לא צוחק. כל יום מחיר משתנה.
אתה לא יודע אם "התחנה הזולה "שלך" היום, תהיה הזולה מחר - אפשר למות מזה.
כאילו, יכול להיות שתשלם יותר מחר ותפסיד את המחיר הזול, שבדיוק עבר לתחנה בצד השני של הכביש.
רק לפני שלושה חודשים, מחיר הדלק פה היה קרוב לארבעה דולרים לגלון - עכשיו פחות משניים וחצי דולר לגלון!!
אתה לא יכול לתכנן קדימה את ההוצאות שלך ולא יודע מה יקרה מחר.
ואתם מתלוננים שהמנהלים בארץ שומרים על יציבות... שום דבר לא יספק אתכם, אה? רק תלונות...:rolleyes:
אתה רק שוכח פרט קטן אחד - רוב המיסים מגיעים מהמרכז...
רוב התקציב מגיע בזכות העובדים והתושבים של המרכז - ובהפרש עצום... בלי כל השוואה למה שתורמים לכלכלה המצפורים למיניהם..
אז מה בדיוק אתה אומר, בועז? את מי בדיוק "מפלים" ואת מי מזניחים?
והמודיעין הזה שלך... אולי לא שמת לב אבל יש לנו מודיעין די טוב גם על עזה ואם לא שמת לב #2 אנחנו גם לא יושבים באירן ולא בסודן....
ובלי קשר לעמדה פוליטית בנושא..
אם כבר אתה מייחס לישיבה של הצבא (וכל היתר) חשיבות מכרעת בהבאת מודיעין... למה שלא ישבו שם לבד, הצבא והיתר.. בלי האזרחים, שצריך לאבטח ולשמור עליהם (ומפניהם..)?
שטיפת מוח מגמתית, אעלק...