-
זהו, נשברתי, מחפש פרייבט ליום יום חסכוני בדלק אבל גם מרשים.
כיום הרנגלר רוביקון שלי משמש אותי גם כרכב יום יומי. אומנם הקילומטרז׳ כולל הטיולים לא ממש גבוה - 20,000 ק״מ בשנה, אבל, עדיין הבהמה שותה לשוכרה בממוצע 5.5 ק״מ לליטר וזהו נשבר לי- רוצה לחסוך.
התאומות שלי יש להן רכב - פיג׳ו 207 שנת 2012 מנוע 1.6 ל׳ אוטומטית. הן ישמחו להחליף איתי (הן כמעט ולא נוסעות) ולנחל לעצמן את הג׳יפ.
לא אוהב את הפיג׳ו ושוקל למכור אותה ולרכוש לעצמי פרייבט אחר.
הדרישות:
חסכוני בדלק. נוסע לבד בדרך כלל. שיהיה מהנה לנהיגה ונוח רצוי ידני. שיהיה מרשים עם אפקט הגעה... ( חלק מדרישות העבודה שלי זה הפוזה... נשמע דבילי ופלצני אבל תכלס זה בהחלט שיקול של לקוחות שבין היתר בוחנים גם באיזה רכב אתה נוהג). תקציב: 70,000₪ עד 80,000₪.
שקלתי כמה אופציות:
סופר מיני חדשה ( פיג׳ו 208 החדשה גיר ידני מנוע 1.2 ל׳ או רנו קליאו המקבילה). נהגתי על הפיג׳ו אהבתי. סחיבה מפתיעה, מנוע חיי ואוהב לטפס בטורים. נוחה ומאד חסכונית. החסרון אין אפקט הגעה. רנו לא נהגתי אבל בצבע המתאים יש לה אפקט הגעה אבל לפי מה שהבנתי לא נוחה כמו הפיג׳ו ולא ממש סוחבת.
וולוו 60s שנת 2010- 2011. נוחה ומפנקת. אפקט הגעה יש. החסרון לא הכי חסכונית שוק חלש כיד שנייה ואמינות מפוקפקת לפי השמועות.
טויוטה פריוס 2009 -2010 נוחה. מאאאד חסכונית. החסרונות אפס הנאה אין אפקט הגעה ואישית לא אוהב יפניות
מרצדס c-200 דיזל מונית לשעבר. היתרונות נוחה. מפנקת. חסכונית. אפקט הגעה. החסרונות - מונית לשעבר - תחזוקה ותקלות יקרות.
אשמח להצעות נוספות.
-
תגובה: זהו, נשברתי, מחפש פרייבט ליום יום חסכוני בדלק אבל גם מרשים.
'אפקט הגעה' וצריכת דלק הן לרוב 2 דרישות שמתנגשות.
אז נכון שרכבי היוקרה החדשים יודעים לצרוך קצת פחות דלק (מנועים היברידיים, נפח קטן עם טורבו וכו) אבל העלות היא הרבה מעבר לתקציב.
בתקציב שציינת, עם נסיון לשמור על צריכת דלק שפויה וגם אפקט הגעה, הייתי מסתכל על הרכבים הבאים:
- מיני קופר
- אאודי A3 / A4
- פאסאט
- סקודה סופרב - אם הגודל הוא יתרון עבורך
-
-
מה עם אלפא מיטו?
Sent from my Ass
-
סקודה סופרב ללא ספק . רכב נוח יוקרתי חסכוני (יחסית) מקדם פוזה רציני (בניגוד לשאר האופציות שעלו על הפרק)
בהצלחה
מור
-
ואם בא לך משהו יותר קטן - סיאט ליאון ידני.
-
הייתי באותה בעיה. אני נוסע יום יום דרומה. 150 קמ לכל כיוון. בלתי אפשרי עם דיפנדר. לכן, ביום יום מתנהל עם פסאט 2012 1.8 TSI
אפקט הגעה - יש
נוחות - יש ומאוד.
הנאה מהנהיגה - זריז מהיר יושב על הכביש.
חסכוני? מדידה אחרונה ביום חמישי 18 קמ לליטר בנסיעה מתונה. בעבר מדדתי גם יותר. בעיר בסביבות 11 קמ לליטר. בנסיעות מהירות בחוץ - סביב 14-15 קמ לליטר.
אמינות - שנתיים וחצי 130K ללא בעיות מיוחדות. בכל מקרה היה לך דיפנדר וכעת גיפ. לא נראה שאתה מפחד מבעיות.
סחירות - לא נראה לי שמשהו. יתרון בשבילך.
ביום יום אישתי מתניידת עם הדיפנדר. כמה קמ בודדים ביום.
Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
-
נשמע שתפור עליך אבארט' בן כמה שנים. אלו בד"כ מכוניות שטופלו היטב, נהנות מיבואן שנמצא בליגה אחרת מהנהוג בארץ, כיפיות מאד ועדיין פרקטיות למדי, וגם מפגינות אמינות לא רעה. אם מראה ספורטיבי לא מרתיע אותך, אז יש שם אפקט הגעה בשפע.
-
תודה על התשובות. אבל לא נראה לי שאבארת נכנסת בתקציב והפסאט או הסופרב ייכנסו בתקציב רק בשנתונים ישנים יחסית וידוע על גיר הdsg הבעייתי שלהן. מפחיד לרכוש אותן כשהן כבר מחוץ לאחריות על הגיר.
- - - Updated - - -
בינתיים חשבתי על עוד שתי אופציות מעניינות - מיני one ומזדה מיאטה.
-
לדעתי המרצדס שהזכרת היא רעיון מעולה ועונה מצויין על כל הדרישות שהעלית ובעיקר של התקציב.
אחי רכש כזאת בדיוק מונית לשעבר, והוא מבסוט ממנה עד הגג. עד עכשיו שלוש שנים איתה ואפס תקלות, (למעט טיפולים ותחזוקה שוטפת ואין לא מושג מה עושה הפלאג....)
טל.
-
אם המיאטה באה בחשבון אבל אתה לא אוהב יפניות כמו שכתבת...
תחשוב גם על האופציות הבאות:
- 207CC, גג קשיח נפתח
- אאודי TT ידני (פותר את בעיית ה- DSG) וחסכוני בדלק
- פולקסוואגן EOS 2008. לפני עידן ה- DSG, גג קשיח נפתח ואפשרות לארבעה נוסעים (בלחץ) 2 + ילדים בקלות.
-
זהו, נשברתי, מחפש פרייבט ליום יום חסכוני בדלק אבל גם מרשים.
שלמה, כמה כסף אתה חושב לחסוך בדלק בדיוק.
עכשיו תקזז אותו בירידת הערך של הפריבט.
כמה נשאר?
תשמר לא לרכוש רכב שתראה בו פטתי.
אפקט ההגעה עלול להיות הפוך משרצית ולא אוסיף מעבר...
-
אתה מעצב שיער שזה הרושם שאתה רוצה לתת (מיני? מיאטה??) כבר עדיף איזו אלפא ידנית או לנצ׳יה טורבו. תשאיר רק כסף למוניות..
Sent from my Ass
-
הייתי באותו מצב לפני שנה. עברתי לנהוג בגולף המצוין של זוגתי .
זה נמשך חודשיים וחזרתי לג'יפ...
-
בועז, מעריך שהחיסכון השנתי יהיה כ-15,000₪.
וואלה חדש לי שמיאטה ומיני משדרות שהנוהגים בהם הם מעצבי שיער..... נו שוין כל יום לומדים משהו חדש.
-
זה רק בסעיף דלק.
איפה הביטוחים לרכב החדש ( בטח יעלה יותר מהנוכחי)
מה לגבי נהג צעיר לג׳יפ?
הפרש ירידת ערך בין הפג׳ו של התאומות לרכב החדש
אם תחסוך זה יהיה נס אבל אם הדלק ממש כואב שים גז
-
בועז. כמובן שיילקחו בחשבון גם ההוצאות הנלוות. להערכתי הביטוח יהיה זהה והפרשי ירידת הערך לא משמעותיים.
גז ברנגלר לא בא בחשבון מבחינתי - ראשית עוד לא מכיר התקנת גז בארץ נטולת בעיות ושנית מה שיותר חשוב, מיכל הגז גומר לי את תא המיטען ואת המיטה שיש לי ברכב (ישן ברכב בטיולים).
הערת שאזהר שלא אהיה פטתי - שואל לדעתך ולא למטרת ניגוח באילו רכבים שעלו כאן לדיון זה יהיה פטתי ?
-
באופן החברי והאוהב ביותר ובלי חלילה גרם של כוונה רעה-
אדם במעמדך הייתי מצפה לראות נוסע ברכב סולידי או סולידי מהודר.
מיני או מיאטה לעבודה יראו אותך פטתי... לדעתי הבלתי נחשבת בעליל.
אלו רכבים לתפיסתי המרובעת עם תיוג של קבוצות אוכלוסיה מסויימת.
-
בועז, בהחלט מבין את כוונתך ותכלס יש משהו בדברייך ממש כשם שהייתי הולך לעבודה בג׳ינס סקיני, חולצת T וכובע בייסבול עם המצחייה מופניית לעורף.... פתטי לחלוטין בגילי ובמקצועי.
אבל אם נחשוב על זה, גם ג׳יפ רנגלר כמו שלי בעל המראה הקרבי והערסי משהו הוא לא האידאלי לתדמית הבורגנית והמרובעת שאני אמור לשדר ללקוחות....
בסוף, אלך יותר עם הלב ולא עם ההגיון כמו שתמיד אני עושה כשמדובר בבחירת רכב. הרכב שהכי אתחבר אליו ושייתן לי אתתחושת הכיף ושיעמוד בתקציב הוא ייבחר.
-
סיטרואן C5 דור חדש , מחיר בדיחה, אחלה בחירה.
אלפא 159 שם יש סיכוי מה לגיר ידני, אותו הנ"ל.
-
לא כל ההצעות תואמות את מידותיך הטובות, שלמה...
לדעתי, חפש פולקסווגן gti מתחילת הדור החמישי.
ידנית כמובן.
אם לא תלחץ היא לא תשתה יותר מדי. אם כן... ההנאה מובטחת.
גם לאון הולך אבל התדמית...
עוד אפשרות אם תצליח למצוא אלפא 159 במצב טוב.
ויש עוד המון מכוניות סלון שהיו נהדרות כחדשות לפני כמה שנים והיות עפות במחירי כלום. ובצדק. התחזוקה יקרה והיוקרה המתיישנת לא מרשימה באמת.
אסף.