הייליפט של ל.כ.
הרכב הורם למטרת פירוק סרן אחורי, אחרי דקה באוויר נפל הצידה - וזו התוצאה.
קובץ מצורף 94577קובץ מצורף 94578
Printable View
הייליפט של ל.כ.
הרכב הורם למטרת פירוק סרן אחורי, אחרי דקה באוויר נפל הצידה - וזו התוצאה.
קובץ מצורף 94577קובץ מצורף 94578
אסור לעבוד מתחת לרכב שמורם ע'י הייליפט. כל סוג של הייליפט.
אתה צודק כמובן אבל זה לא הנושא...
המוצר נראה חדש... יש תצלום תקריב של הכיפוף?
יש לי את ה farm lift של ל.כ. שנים. לא איכזב לעולם.
בהיי ליפט חייבים לדעת להשתמש.
מי שנכנס מתחת לרכב שהורם על ידי הייליפט שידע שיש דרכים טובות יותר לסיים....
הגיוני.
ההייליפט ננעל כנגד מתקן הגלגל והופעל עליו כח צד במימד החלש של הפרופיל ממנו עשוי העמוד.
ועוד בדיוק במרכז.
למרות שראיתי כבר לא מעט כשלים בחיקויי הייליפט, ואני משתמש וממליץ רק על המקורי,אני לא משוכנע שהייליפט מקורי היה שורד אירוע כזה בדיוק.
השאלה למה נפל ?
טעות מפעיל או כשל מכני ?
רואים שהמנוף פיקוד נמצא במצב הורדה.
בברכה,טושי
לפעמים 250 שקל הבדל עלולים לעלות ביוקר.
יש לי כזה מכשיר ואני באמת לא ממליץ עליו אבל נראה לי שאתם עשיתם טעות או שהיה לכם מזל רע. האם אחרי שהרכב היה באוויר הוא קיבל מכה צידית? זה כמובן מסביר המון. בנוסף, לשים את כל החלק האחורי של הרכב על רגל (ההייליפט) אחת זה מתכון לאסון. אין בכלל יציבות.
אין לי שום דבר לומר על התחליפי, לטוב ולרע, אבל יש פה אך ורק תקלות מפעיל.
אתה לא אמור להשאיר ג'ק כזה כשהמנוף במצב הורדה וכשהידית לא מוצמדת עם התפס למוט המחורר. זה אמנם לא קשור למקרה הספציפי, אבל זו תקלת מפעיל חמורה, שמסוגלת כשלעצמה לגרום לנפילת הג'ק תוך כדי שבירת איברים שנמצאים במסלול הידית.
הג'ק היה תפוס לשקע הגרירה, ואתה הרמת את הרכב כך ששום דבר לא מנע ממנו ליפול הצידה. הרכב אכן נפל הצידה ועיקם את הג'ק.
איך ג'ק טוב יותר היה מונע את המצב הזה?
אגב, יש לי את ההייליפט המקורי.
בעוונותי כשלמדתי להפעיל הייליפט קרתה לי נפילה מאוד דומה עם מכשיר מקורי ששרד את הנפילה עם רכב במשקל דומה וללא נזק.
מקבל את תקלת המפעיל אבל המקורי שורד כזאת
מה זה מאוד דומה?
הלשונית של הג'ק היתה נעולה בתוך שקע הגרירה כמו פה?
כי אם לא, אז זה לא דומה. למעשה, אחת מצורות החילוץ שהיצרן ממליץ עליהן היא בדיוק כזו: הנפת הרכב והפלתו הצידה מחוץ לקוליסים. אין סיבה שיגרם לג'ק נזק מנפילה הצידה, אם הוא לא נעול.
אגב, אני דווקא הצלחתי לעקם את המוט של ההיליפט המקורי.
חיברתי את בסיס ההייליפט לבזנ"ט אופקי מסיבי ששימש למניעת שקיעת הג'ק בבוץ.
כשהרכב נפל הצידה, מוט ההייליפט התעקם.
בתכל'ס, לא נורא. משכנע של חמישה ק"ג סידר את העקמומיות בקלות.
כבר יותר מחמש שנים אני ללא הייליפט (הלך עם הסופה שנגנבה), ויודעים מה? הוא ממש לא חסר לי.
בכל פעם שאני כמעט מתפתה לרכוש שוב אחד, אני סופר עד עשר, חושב שוב, ומשתכנע שההוצאה מיותרת.
כשנצטרך, אם נצטרך, יש מספיק כאלה בקבוצה שאני מטייל איתה ואם בסוף אשתכנע שאני בכל זאת רוצה, נמצא אחד מקורי מיד שנייה בחצי מחיר.
היתרונות של הכלי הזה ידועים לי ואני מנוסה בו, ובכל זאת חסרונותיו מרובים ובעיקר - הוא מסוכן רצח.
גם אצלי הייליפט כבר נפל הצידה (המקורי, לא התעקם) היום, עם הנסיון המצטבר, אני ממש חושש מהכלי הזה וכנראה בצדק.
מילא להשתמש בהייליפט בשביל חילוץ, אבל אם סתם צריך להרים את הג'יפ כדי לעבוד מתחתיו?... ממילא אין מה למהר.
במקרה כזה הייתי משתמש בג'ק המקורי, מכניס בוקים חזקים מברזל מתחת לסרן או השילדה ורק כשהג'יפ עומד יציב על הבוקים אני נשכב מתחתיו.
את כמות הפעמים בהם השתמשתי בהי ליפט (ב 8 השנים האחרונות) אפשר לספור על יד אחת.
ממליץ מאוד לפני השימוש לרענן הנחיות שימוש (באמצעות סרטים והנחיות כתובות).
למה להשתמש בהייליפט לצורך טיפולים?!? להחליף סרן?!? היי ליפט, למה להתאבד?
היי ליפט לצורך חילוץ בלבד וגם אז בזהירות רבה, וכולנו יודעים שכמה שנהיה זהירים הוא עדיין יפתיע...
כמו שחנן כבר כתב, הייליפט/פארמג׳ק יכולים ליפול הצידה, בלי להתעקם אם.. אם הם לא נעולים באמצע למשהו ברכב, כמו מה שקרה בתמונה.
בועז,
במקרה הנוכחי החלק העליון תפוס על מתקן הגלגל.
זה אומר שהחלק העליון היה נעול ב-2 נקודות לרכב, וכל המומנט הופעל על הרגל.
לא הבחנתי בזה קודם.
זה באמת משנה את המצב לחלוטין.
... אייפון, מסך קטן.