תגובה: מחפש את הגיפ הבא 50K-80K
מבין ה 4 אני מכיר רק את הפאג'רו.
ב 80 אתה קונה את הדגמים החדשים יותר - 2006.
מ 50K אתה יכול למצוא את הדור הראשון והשני של הקינג (2001 עד 2005).
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
5. כמה קילומטרים הג'יפ יעשה בשנה? --> 10,000
6. יש תנאי סף? אוטומטי/ידני, דיזל/בנזין וכו'. --> אוטומט, דיזל,
מדוע אתה מגביל את עצמך לדיזל בלבד ?
לדעתי,
עם קילומטראז' כזה, בנזין יהיה זול יותר לאחזקה לאורך זמן .
בנוסף, לאיזה רמת עבירות אתה מתכנן ? (בפרט שאתה בוגר ג'ימני ...)
רענן
לגבי קינג דור ראשון ושני: מה רמת הבטיחות שלהם? יש להם בקרת יציבות?
לגבי הדיזל: מסכים שבאופן כללי יכול להיות שעלויות אחזקה יהיו יותר נמוכות עם רכב בנזין, אני פשוט לא בטוח שיהיה לי רצון לצאת לטייל כשכל טיול עולה 500- 750 רק דלק. לא רציונאלי אני יודע...
לגבי העבירות: בינתיים הכי קשה שיצא לי זה מעלה יבניאל. מניח שזו תשאר רמת העבירות במיוחד שחברים גם קנו גיפים אז תהיה לי גם חברה [emoji1]
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
לגבי הדיזל: מסכים שבאופן כללי יכול להיות שעלויות אחזקה יהיו יותר נמוכות עם רכב בנזין, אני פשוט לא בטוח שיהיה לי רצון לצאת לטייל כשכל טיול עולה 500- 750 רק דלק. לא רציונאלי אני יודע...
רענן- אם נשים רגע את מגבלת הדיזל בצד, על מה היית ממליץ?
אור,
זה אולי לא רציונלי, אבל זה בהחלט קיים ואתה לא היחיד שחושב כך.
כאשר יש לך כבר רכב דיזל, אתה מחשב פחות האם לצאת או לא. כאשר אתה עם בנזין, אתה מחשב...
לגבי רמת הבטיחות של קינגים עד 2006 (דור 1,2) - למיטב ידיעתי, בשנים הראשונות, עד 2003, ה ABS היה רק בדגמים המפוארים (אולי כתופסת אופציונלית באחרים, אבל לא בטוח). אחרי זה, אני לא יודע.
כריות אויר: למיטב זכרוני יש 4, אבל אני לא בטוח, אבדוק מחר.
בקרת יציבות: אין במודלים הראשונים, אולי ב 2004/5 יש אופציה כזו, צריך לבדוק.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
רענן- אם נשים רגע את מגבלת הדיזל בצד, על מה היית ממליץ?
שתישאר במשפחת סוזוקי , גראנד ויטארה ארוכה מנוע 2.4 בנזין
רענן
הי,
בדקתי לגבי כריות האויר. אצלי (2002, הדגם המפואר) יש 4.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רענן
הסבר פרט ונמק....
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Saar
הי,
בדקתי לגבי כריות האויר. אצלי (2002, הדגם המפואר) יש 4.
תודה. אז אולי אפשר להוריד את שנתון החיפושים.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
Or Tzook
הסבר פרט ונמק....
ג'יפון בנזין עם אחזקה שלא הרבה יותר יקרה ממה שאתה מכיר .
כולל את רמת הבטיחות שאתה רוצה (כריות אוויר, בקרת יציבות , הנעה קבועה AWD ) .
סביר להניח שתוכל להמשיך לטפל במוסך הקבוע שלך.
עם הגבהת איירון-מן של 2" לא תתקשה להמשיך לטייל ברמת העבירות שציינת .
חסרונות,
יש פחות את הלוק של הפוזה של SUV בגודל מלא כגון לנדקוזר או פאג'רו ...
יהיה מעט צפוף יותר לעומת SUV בגודל מלא. אבל מול הג'ימני זה מרווח כשל למוזינה ...
אין צמיגים שטח מלא, אבל לא נראה לי שזה חסרון עבורך.
בהצלחה
רענן
נ.ב - רק מנוע 2.4 ! (מתאים יותר לגיר וכן לא ידוע/דווח על בעיות אמינות מיוחדות לו)
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
ג'יפון בנזין עם אחזקה שלא הרבה יותר יקרה ממה שאתה מכיר .
כולל את רמת הבטיחות שאתה רוצה (כריות אוויר, בקרת יציבות , הנעה קבועה AWD ) .
סביר להניח שתוכל להמשיך לטפל במוסך הקבוע שלך.
עם הגבהת איירון-מן של 2" לא תתקשה להמשיך לטייל ברמת העבירות שציינת .
חסרונות,
יש פחות את הלוק של הפוזה של SUV בגודל מלא כגון לנדקוזר או פאג'רו ...
יהיה מעט צפוף יותר לעומת SUV בגודל מלא. אבל מול הג'ימני זה מרווח כשל למוזינה ...
אין צמיגים שטח מלא, אבל לא נראה לי שזה חסרון עבורך.
בהצלחה
רענן
נ.ב - רק מנוע 2.4 ! (מתאים יותר לגיר וכן לא ידוע/דווח על בעיות אמינות מיוחדות לו)
לא רציונאלי עם הדיזל אז הבאת לי אופציה סופר רציונאלית עם סוזוקי.... מה טווח המחירים של כזה רכב?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
raanan
רענן
גרנד ויטרה משופרת לא תגיע לעבירות של ג'ימני.
אם זה מתאים אז ההצעה של רענן מצויינת
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
zerez
גרנד ויטרה משופרת לא תגיע לעבירות של ג'ימני.
אם זה מתאים אז ההצעה של רענן מצויינת
איזו פליטת פה שטותית. גרנד ויטרה דור ראשון, נעולה ומוגבהת 2", תיסע איפה שיסע ג'ימיני עם אותם שיפורים בדיוק, ובהרבה יותר נוחות, בדרך למכשול ובמהלכו.
אתה צודק שהרבה יותר קל להביא ג'ימיני להיות מפלצת עבירות, אבל זה רחוק מהכוונה של פותח השרשור.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
גרנד ויטרה דור ראשון, נעולה ומוגבהת 2", תיסע איפה שיסע ג'ימיני עם אותם שיפורים בדיוק, ובהרבה יותר נוחות, בדרך למכשול ובמהלכו.
לפי הבנתי לא מדובר על גרנד ויטרה דור ראשון אלא על שנתונים יחסית מתקדמים. מנוע ה 2.4 הוצג בסביבות שנת 2009, לא?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
OFF-RoaD
איזו פליטת פה שטותית. גרנד ויטרה דור ראשון, נעולה ומוגבהת 2", תיסע איפה שיסע ג'ימיני עם אותם שיפורים בדיוק, ובהרבה יותר נוחות, בדרך למכשול ובמהלכו.
אתה צודק שהרבה יותר קל להביא ג'ימיני להיות מפלצת עבירות, אבל זה רחוק מהכוונה של פותח השרשור.
גרנד ויטרה 2400 זה לא דור ראשון ועל זה דובר.
אוקיי. לא הבנתי את זה ככה. חשבתי שהוא בשנתונים עד 2003
1 קבצים מצורפים
אני אשפוך קצת אור על הקיה סורנטו, יש לי קיה סורנו דור ראשון 2006 אני עם הרכב 3.5 שנים.
בכביש יש לרכב הזה יש נסיעה של פרייבט חווית נסיעה טובה מאד, צריכת דלק (במצב סטנדרטי או אפילו מוגבה קלות 2" וצמיגים 50/50 ) כ 9 ק"מ לליטר.
בשטח, עם הגבהה של 2" ומיגון יעבור מסלולים של בינוני, בינויני + ללא כל בעיה .
צריך לחפש, יש רכבים שנמכרים עם מיגון בחלק התחתון ויש כאלה כבר עם הגבהה.
אצלי ברכב: יש מיגון מלא כולל מיגון סף, הגבהה של 8 ס"מ קפיצים וספייסרים , נעילה אוטומטית בסרן האחורי, צמיג 30.5" שטח מלא (החלפתי מידה אך גם המידה המקורית 29" שטח מלא יעשה את העבודה) כול מוצרים האלה וצריכת הדלק עולה 7 קמ לליטר.
ברמת שיפורים כזו הרכב יכול לעשות עבירות קשה (רצ"ב תמונה מעלה עשוש עלה בקלילות)
לגבי המנוע, גם אצלי החלפתי מנוע ויש עוד הרבה רכבים שהחליפו (אני כבר נוסע שנה וחצי עם המנוע שהוחלף) אצלי היתה בעיה עם המזרקים, (מזרקים בלחץ גבוהה) אחד מהם התחיל להשפריץ שמן לתוך הסולר כיוון שהרכב היה בקושי עם שמונים אלף ק"מ לא בדקתי שמן ומים לעיתים קרובות, לבסוף העסק קרס והלך המנוע ללא כול התראה.אני מאמין שאם בדיקה אחת לשבוע של מערכת השמן (לבדוק שפתאום כמות השמן לא עולה משמעותית במדיד) אפשר לשמור את המנוע ולנסוע הרבה מאד ק"מ עם מנועים כאלה הרכב משמש אותי ביום יום ואני עושה בממוצע בשנה 16,000 ק"מ. בסה"כ אני מאד מרוצה ומטייל בלי רגשי נחיתות בכול מסלול בארץ. כיון שאתה מתכנן מסלולים ברמה בינונית אפילו ברמה בינוית מינוס לא תיהיה לך בעיה לעשות אותם עם סורנטו. אם כול הכבוד לגרנד ויטרה או ג'מיני לא משופרת בטירוף סטייל דר' מורי הסורנטו המשופרת לא רואה אותם ממטר :-)
תחליט מה שתחליט שיהיה לך בהצלחה.
תודה לכל המגיבים. האמת שהסורנטו הייתה אופציה מוצקה אבל אחרי ששמתי לב שכל מודעה שניה ביד2 מציינת מנוע שהוחלף קצת התחלתי לחשוש. נראה כאילו זו הרפתקאה בדיוק כמו לקנות טרופר.
ואם כבר הרפתקאות: מה העמדה לגבי דיסקו2? אני יודע שהוא נחשב לא אמין אבל במחירים האלה אפשר להשאיר רזרבה רצינית ליישור קו ותיקונים. יש לו גם בקרת משיכה ויציבות וכמובן יכולת שטח מצויינת.
3 קבצים מצורפים
קובץ מצורף 94896קובץ מצורף 94897קובץ מצורף 94898
דיסקו 2- יש כאלה ששונאים, יש כאלה שמתים עליו.
אני מאד אוהב. שלי 2001 ידני.
דורש תחזוקה.
קודם כל תלך לראות ורצוי לנסוע על אחד, תראה אם הוא מדבר אליך.
אם כן, חפש אחד משופר ומטופל. זה יהיה שווה את המחיר.
מבחינתי הבעיה בדיסקו 2 הייתה שבכל הרכבים שראיתי היה משהו לטפל בו ותמיד הם היו אחרי משהו ( אם זה ממיר מתפרק, גומית חלון שמרעישה מעל 90 קמ״ש, דלת תא הדלק שתמיד פתוחה וכו׳) גם בעלי הרכבים תארו שגרת אחזקה די מטרידה (״פעם בחודש/חודש וחצי אני קופץ למוחמד שיסתכל על האוטו מפגשו לפגוש״- יותר מבעלים אחד אמר את המשפט הזה בהחלפת שם הגורו התורן.
בנוסף, איכות תא הנוסעים זוועתית. מזכירה לי את ה bx זצ״ל- מושבי עור שאיבדו את הצורה, מתגי חלונות שעוד רגע קופצים מהמקום ומתגי צופר שכבר קפצו.
כל אלו דברים קטנים שניתנים לטיפול, אבל יש מלא כאלו...
ועוד לא דיברנו על חשמל ועל מכניקה...
כשהוא נוסע ותקין- תענוג. אבל לא טריוויאלי למצוא אחד נוסע ותקין, בטח שלא לשמור עליו במצב הזה.
** שלא יובן לא נכון, אני מאוד אוהב את הדיסקו 2 והיו אפילו 2 מועמדים רציניים לרכישה, אבל אם אתה הולך על זה, תהיה מודע לאן אתה נכנס. המונח יישור קו הוא קצת בעייתי כאן, כמו א.ק.ג, אם הקו ישר, הפציינט כנראה מת....