המלצה לרכב פרטי/קומפקטי חדש , עבור זוג מבוגר :
הדרישות - אמינות טובה , עדיף אחריות יצרן 3 שנים,
רכב לנסיעה , לא צריך בהכרח משהו מפואר .
תקציב - עד 200Kש"ח
עדיף חסכוני , אבל לא דרישה הכרחית.
תודה !
Printable View
המלצה לרכב פרטי/קומפקטי חדש , עבור זוג מבוגר :
הדרישות - אמינות טובה , עדיף אחריות יצרן 3 שנים,
רכב לנסיעה , לא צריך בהכרח משהו מפואר .
תקציב - עד 200Kש"ח
עדיף חסכוני , אבל לא דרישה הכרחית.
תודה !
ההורים שלי - טויוטה אחרי טויוטה, כל שלוש שנים. עכשיו בדיוק החליפו לאוריס חדשה, בלי יותר מדי התלבטויות.
אין סיבה לבזבז 200K על רכב, הפריבטים של היום עולים 120-130K ברמת גימור גבוהה, ונותנים כל מה שמכונית מנהלים לפני כמה שנים נתנה.
אוסיף שעדיף אוריס היברידית. שווה את תוספת המחיר לאוריס הרגילה.
דווקא לזוג מבוגר אמליץ על מכונית קטנה יותר אבל לא קטנטנה.
הנסיון שלי עם סוזוקי סוויפט בדיוק בפרופיל השימוש הזה כבר כמה שנים - מצויין.
אסף.
אם כבר יפני אז הונדה ג'אז
בועז
היום כל רכב חדש יתן לך את המענה הנדרש
מה שלא ציינת ואתה לא יודע מפני שאתה צעיר מההורים ,זו בעית הכניסה והיציאה מהרכב
אני רואה יותר ויותר מבני גילי וצפונה(מבוגרים יותר)נאנקים בכניסה וביציאה מהרכב הסטנדרטי שהינו נמוך,
בין עם זה כאבי גב,פרקים,אגן או ברכיים,
אני ממליץ רכב קצת גבוה כדוגמאת הג'יפונים שלא כולם עם הנעה כפולה,
הג'וק והקשקאי ממלאים את החניות בבתי הדיור המוגן חניות בתי החולים(לצערנו)ובחניות קופות החולים,
וההורים לידיעתך לא מספרים שלא נוח להם או לא כואב להם-הם מתביישים ואין לזה תרופה,
בהצלחה
" ההורים לידיעתך לא מספרים שלא נוח להם או לא כואב להם-הם מתביישים ואין לזה תרופה"
מסכים בהחלט מנסיון משפחתי
יוסי - את הגוק וקשקאי - הבאת כדוגמה לרכב שהוא טוב או לא טוב לאנשים מבוגרים ?
אם כבר רכב מוגבה/קרוסאובר אז לך על הסובארו VX.
אחרי בדיקה של מוגבהים שונים עבור חבר נכה, כולל הקשקאי, הניסאן והסוזוקי, נבחר הסובארו כנוח ביותר מבחינת כניסה ויציאה והנעים ביותר לתפעול פשוט ולנהיגה.
אמיר
רכב טוב מאוד
אם לא עמוס.מ שלנו ,אז לא היה לרעייתי את הטרופר-היא כבר היתה בדרך לקנות ג'וק
היה לה נוח מאוד להכנס ולצאת-יש לה חברה שעובדת איתה באסותא שמידי פעם הן נוסעות ביחד ולהיא יש ג'וק-
שוב להזכירך שרעייתי הינה אחות מזה מיליון שנה וסובלת מהגב (פריצות)כמו כל אחות שכבר אמורה לעוף לפנסיה,
מבחינת אמינות?יש קולות לכאן ולכאן-שמעתי יותר תשבוחות מאשר קטילות,
אך אני מציע שנשאל את מר ברלי שיש לו ידע מופלג ברכבים
דרור???
מסכים עם הנאמר על ידי קודמי, לגבי רכב גבוה. כל גיפון 2x4 יפני חדש יעשה את העבודה. הסוג (כמו הצבע) עיניין של טעם.
הבהרה - אני לא סובל את הג'וק. הוא מייצג כל מה שרע בקונספט הג'יפונים הקטנים.
כמובן שידוע וברור שלמבוגרים אכן קשה להיכנס/לצאת מרכב פרטי נמוך.
אם זה הפרמטר היחידי, כל הג'יפונים העירוניים דוגמת הג'וק ודומיו עושים עבודה טובה.
גם לאמינות של הג'וק אין טענות.. בינתים.
כמכונית, הג'יפונים העירוניים הקטנים הם בינוניים-מינוס והג'וק הוא אחת הבחירות הפחות טובות גם בקטגוריה הפושרת הזו. למעשה, אם יש מכוניות שראויות לתואר "גרועות ממש", הג'וק הוא כנראה מועמד מוביל לתואר המפוקפק הזה - נחות בכל פרמטר, החל ממרווח פנימי מצומצם, דרך נוחות נסיעה, חלונות קטנים ותחושה קלסטרופובית, תא מטען קטן, איכות חומרים וגימור נמוכה מאוד (במיוחד בהתחשב במוצא היפני), התנהגות כביש, היגוי, גיר רציף איום ונורא, בכל מה שתשימו עליו אצבע, זה אוטו שלא רק לא מצטיין ואפילו לא ממוצע אלא רק בתחתית.
נסיון לבדוק לעומק את "תופעת הג'וק" והסיבות לפופולריות המטורפת שלו העלה שזה בעיקר אוטו לנשים שמתייחסות אליו כאביזר אופנה. בוחרות בו בגלל איך שהוא נראה ושכל מה שיש לו למכור זה עיצוב נטו (יפה או לא, עניין של טעם).
שתי נשים (אחת מהן בעלת ג'וק בעצמה) שצירפנו למבחן השוואתי גדול של חמישה ג'יפונים (הג'וק סיים אחרון מין הסתם, וגם זה בחסד), הודו בסוף היום שגם לדעתן הוא הרכב הפחות טוב - ובפער עצום - בכל פרמטר, למעט עיצוב. כמובן בשורה התחתונה הן עדיין בוחרות בו "כי הוא הכי יפה".
בהנחה שהזוג המבוגר המדובר הוא בריא (מאחל להם בריאות טובה עד 120) ואין לו בעיה עם כניסה ויציאה מרכב "נמוך", כל פרייבט הוא טוב משמעותית מכל ג'יפון עירוני קטן בכל פרמטר למעט כניסה ויציאה. אני לא רוצה לנקוט בשפה בוטה, ולהשתמש בביטויים כמו "דרעק", אבל זה מה שעולה לי לראש כשאני חושב על ניסאן ג'וק, רנו קפצ'ור, שברולט טראקס וכו'. תעשו סיבוב באחד מהם, ואחר כך במשפחתית חדשה טובה כמו אוקטביה, פיז'ו 308, יונדאי i30/קיה סיד, פוקוס, קורולה/אוריס וכו', ותבינו לבד.
תודה על חוות הדעת!
הם ממילא לא בכיוון של ג'יפון עירוני , אלא משפחתית או קומפקטית.
לג'וק גם צריך לקחת בחשבון, שבמוקדם או במוקדם הוא יצטרך שיפוץ/החלפת גיר רציף.
עם קצת מודעות ואסרטיביות אפשר לגרום ליבואן לקחת את העלות עליו, גם ברכבים שעברו מזמן את תקופת האחריות.
בארה"ב היצרן משלם בדיעבד את העלות ללקוחות שלא היו מודעים לנושא ותיקנו באופן פרטי.
מאחר והתקציב מכובד, אפשר בהחלט לחשוב על הוולוו V40 החדשה..יופי של רכב.
מנסיון של חמי, אדם מבוגר בן 75 עם בעיות גב קשות, הפג'ו 308 נוחה לישיבה ישרה בדיוק כמו בג'יפון.
מענין שכל התשובות הם מחברה צעירים .
תגיעו לגי 60 תדברו ותחשבו אחרת .
מומלץ בחום רכב גבוה (מבחר עצום)
מנסיון ללא כאבי גב שדה ראיה ענק לאשה
יוחות של 5 דלתות .
כבר 4 + שנים איו על זה .
מי אמר ש"לשבת גבוה" זה טוב יותר?
תנוחת ישיבה גבוהה זה דבר אחד. אבל חשוב גם היחס בין הגה/מושב/דוושות.
נוחות ישיבה זה חשוב, אבל אנחנו לא מדברים כאן על פוטל בסלון. במכונית אתם גם נוהגים וצריכים להישאר ערניים ומרוכזים ולהגיב מהר לדברים שקורים מסביב.
נהג גבוה בד"כ סובל קשות במכוניות עם תנוחת ישיבה גבוהה, כי המושב אולי גבוה, אבל אם גלגל ההגה נמוך מדי ומונח לו על הברכיים, אני לא יודע למי זה נוח וגם אם כן, אני בספק לגבי מידת השליטה בהגה במצבי חירום כשיושבים ככה.
יש לא מעט מכוניות עם מושב גבוה ותנוחת נהיגה זקופה, אבל חלק גדול מהן, במיוחד מהמזרח הרחוק, ניכר עליהן שתוכננו על ידי אנשים נמוכים וקצרי רגליים עבור נהגים במבנה גוף דומה. דוגמה מייצגת לאוטו כזה, מהגרועים שיש בכל מה שקשור לתנוחת נהיגה - טויוטה ספייס-ורסו.
ממרומי גילי אני חייב להעיר לגבי כניסה ויציאה מהרכב.
לשתחייה שלי יש קורולה מתחילת שנות האלפיים, מרווח גחון
של נמלה,כשהיא חונה צמוד למדרכה,הכניסה/יציאה מהרכב
הופכים לפעולה מאד לא נוחה.כניסה תוך כדי "צניחה" למושב ויציאה
בעזרת הידיים בברכיים מכופפות.
בקיצור,לא סוף העולם,אבל למה לסבול?
דרור, הבעיה היא בכניסה והיציאה מהרכב. היא נוחה יותר ברכב גבוה לאנשים לא גמישים ובכלל זה קשישים. אין לזה קשר לנוחות הנסיעה עצמה שעליה אין לי דעה, למרות שבגרנד ויטרה (מוגבהת) אני מסתדר מצויין ממרום נומכי (-: