מישהו יכול לנחש ? [emoji6]
Printable View
מישהו יכול לנחש ? [emoji6]
וזה מתקדם...
וממשיך...
הארדואינו מקבל את המידע מהendurance
ונותן לך מכת חשמל , אם עברת את המהירות המותרת...
רעיון יפה, אבל לא. הרמז יתגלה מעיון מדוקדק יותר בתמונות.
חיברת את הארדואינו לכניסות ועשית סימולטור?
החצי הראשון נכון.
12355
אתה בונה את המזל"ט הבא ,
או את הטזל"מ הבא ... (טייס זעיר ללא מטוס)
עם מודול GPS ומודול למדידת מרחק ,מהירות וכו, אתה יכול לבנות סוג של מערכת אתרעה לרכב (גניבה)למשל,
או מערכת ניווט לרכב ...
עריכה : כניראה שלא ... 199 קמ"ש זה כניראה רק עם כלי טיס , ולא קטן במיוחד.
אני מבין שמד המהירות באופנוע לא עובד,וגם לא בא לך לחבר פיק אפ לגלגל ,אז אתה הולך על מד מהירות/מרחק מבוסס GPS ?
והארדואינו זה בשביל שהשהאופנוע מגיע לקרבת הבית הוא יפעיל אוטומטית את הדוד
המוטיבציה לזה היא כזו:
עקבתי אתמול במדויק אחרי הוראות ההתקנה לחיישן המהירות לאקסאר600, והסתבר שהן מחורבנות, ולא באמת נותנות למקם את החיישן כמו שצריך, מה שהביא לשבירת לשונית התפיסה שלו.
חיפשתי באינטרנט וגיליתי שזו בעיה משותפת לכל בעלי האקסארים, והפתרון שהחברה מציעה ללקוחות זה לשייף את החיישן ואת קליפר הבלם כדי ליצור מקום לחיישן.
כתבתי מייל לחברה עם בקשה שישלחו לי חיישן חדש. הבנתי מחיפוש ברשת שהשירות שלהם טוב. (עדכון: הם באמת ענו ואמרו שישלחו אליי חיישן חדש).
בזמן שאני מחכה לתגובה חשבתי על כך שאם אחבר את היחידה לgps, אוכל להימנע מההתאמות המכניות הנדרשות.
אז אני משחק עם זה בינתיים. נראה מה יצא מזה בסוף.
בינתיים האודומטר מתקדם בקצב של כ900 קילומטרים בשעה. רשום על המסך 199 קמ"ש שזה המקסימום של המכשיר, אבל האודומטר רץ מהר יותר. עד מחר אחה"צ אגיע ליעד של כ30000 ק"מ.
חנן , אתה מזכיר לי את הסרט Ferris Bueller's Day Off
הקטע שהם הריצו את הרכב על בלוקים ברוורס , כדי להחזיר את הספידומטר חזרה אחורה ,
שההורים לא יראו שהם לקחו את הרכב ....מה שלא בדיוק כלכך הלך...
מה מריץ את המד מרחק? ה1pps של הgps?
כרגע, סתם פולס גנרטור אלמנטרי שיצרתי בארדואינו.
בהמשך, לאחר שאקבל את הgps, אצטרך ללמוד איך מוציאים את זה מהgps, ומתרגמים את זה לפולסים מהארדואינו לאנדוראנס.
תלוי מה מכילה ההודעה שמקבלים עם הgps, אם יש רק סטטוס ונצ אז בהצלחה... אם ההודעה מורכבת יותר ומכילה גם מהירות אז העסק הופך לפשוט - המרת מהירות לתדר.
נראה לי שאתה מצפה ליותר מדי מרכיב הgps המדובר.
אני מאמין שהוא מספק נתון מיקום בלבד, ואת השאר התוכנה בארדואינו תעשה, תוכנה שאני מאמין שניתן למצוא ברשת באופן סורס.
אני השתמשתי לפני כמה שנים ברכיבים של טרימבל. מניח שיש הבדלים :-)
עבדתי קצת עם GPS sirf 3
הרכיב נותן נתוני מהירות ונדמה לי שגם מרחק. הפרוטוקול הסטנדרטי ל GPS הוא nmea והוא מאוד פשוט.
אם אתה מנסה לממש אודומטר אז אל תישכח להוסיף כל הדלקה חצי מרחק של צעד אחרת יהיה לך זיוף זוחל.