מה קרה ב WK שלי ולמה? - ריכוז התקלות הגדול לגרנד צ'רוקי WK 2005-2010
בימים שהווטסאפ כובש כל פינה, הרבה מאוד חומר חשוב הולך ומתנדף לאחר זמן קצר ולפעמים דקות מספר.
חשוב מאוד לתעד תקלות ופתרונן, למען ההיסטוריה, למעננו ולמען הקהילה שגדלה ולא ידעה את אילן :D
אז חברים, כל תקלה משונה, קשה יותר או פחות, וברוך השם צרות לא חסרות לנו, זה המקום.
נא לשמור על השרשור הזה "נקי" משטויות, תגובות שאינן קשורות לתקלה, צחוקים ודאחקות להשאיר לווטסאפ בבקשה.
תגובה: מה קרה ב WK שלי ולמה? - ריכוז התקלות הגדול לגרנד צ'רוקי WK 2005-2010
תקלה - אין סטרטר.
ותקלת IGNITION SWITCH
לפני שמחליפים סטרטר, לחזק את הבורג של הכבל הצהוב שמתחבר לסטרטר, יש לו נטיה להתרופף.
בדגמים של 2005-2007 , אם "מקשקשים" במפתח ויש שינוי, תקלת IGNITION SWITCH, יחידה אלקטרונית שבית המפתח מחובר אליה.
אותו סוויצ' גם אחראי לשלל תופעות משונות המופיעות בסיבוב מהיר של מפתח ההתנעה והתנעה, כגון נורות הזהרה שפתאום נדלקות, סורק תקלות שיודע לסרוק תקלות מסוג B, יקרא תקלה B2500.
התקלה - מזגן מקרר מצוין בצד נהג, אינו מקרר בצד נוסע.
פשוט וקל, חסר גז במערכת.
תקלה - נורת Service 4wd system
עלולה להידלק בשני מצבים, בנסיעה רגילה, או בשילוב להילוך הכח.
נדלק בנסיעה רגילה ב HIGH - ברכבים בעלי נעילות QD2 בדרך כלל הבעיה בנתק בחוטי סלונואיד הנעילה הקדמית , הסלונואיד נמצא בתוך הסרן.
ברכבים עם מערכת QT2 - יש לבדוק חיישני ABS.
נדלק בשילוב להילוך כח LOW - לבדוק אם בוצע ריקול בשם N23 לפני חודש 7/14, אם כן זה האשם, לנסות לבצע עדכון במוסך מורשה לגרסת התוכנה החדשה, או לחילופין להחליף את מחשב ה 4X4 הנמצא מתחת למושב האחורי באחד שלא בוצע בו ריקול.
אם אין קשר לנושא הריקול, אז קיימת בעיה באקטואטור החשמלי בתיבת ההעברה האמור לשלב את הילוך הכח.
למאותגרים שכלית מבין הקוראים, כמובן שכל התקלות שרשמתי עליהן לא קרו דווקא אצלי ברכב, הרכב שלי מושלם! 0 תקלות, אין דברים כאלה....עלק :cool:
התקלה - לאחר כמה דקות של נסיעה נדלקות נורות ESP ו ABS וגם SERVICE 4WD SYSTEM - או בקיצור תקלת גיא ההזויה.
בחור נחמד שנקרא לו גיא לצורך העניין, היה מתחיל נסיעה ולאחר כמה דקות, לפעמים שעה הנורות תקלה הנ"ל נדלקות.
נסיעה למוסך מורשה ראשון, התקלה אינה מופיעה אצל הרופא...250 ש"ח מחליפים ידיים על קריאה ואיפוס תקלות במחשב, ללא פתרון,
בדרך הביתה שוב נדלקות הנורות, פונים למומחה השני, מוסך מורשה נוסף, נופל חשד על חיישני ABS, עוד מזומנים עוברים ידיים, ללא פתרון.
המוסך השלישי "המומחה הידוע והגדול" קשקש כמו האחרים ללא פתרון, לא לפני כן.. המזומנים הרבים על חיישנים שונים קריאות ואיפוס מחשבים.
בסופו של עניין, חברנו אילן הדר, שם לב שבנסיעה אחרי הרכב של גיא, לעתים נורת הבלם אינה עובדת,
למי שאינו יודע, בגרנד צ'רוקי אור הבלם ואור אחורי משולב באותה נורה, וכאשר הנורה פגומה בזמן לחיצה על הבלמים בשילוב עם תאורת דרך הנורה מקצרת, משגעת את מחשב ה ABS שחושב שהופעלו בלמים בצד אחד, משגע את מע' בקרת היציבות ואת הטרקשן קונטרול שכולם מזהים לחיצה על בלמים,
10 ש"ח נורה חדשה ובא לציון גואל.
מפלצת מוצצת אמרנו?
טוב, רמי נתתי לך להשתולל עד עכשיו :cool:
נתחיל עם זה שהגרנד 2005-2010 הנו רכב חסין, תענוג להיכנס למטה ולראות את המכלולים, גלי הינע עבים, סרן אחורי משובח והמנוע איזה מנוע.
מנועי ה V8 שאליהם נתייחס כאן ידועים כאמינים ביותר, המנועים יכולים לעשות מאות אלפי ק"מ ללא התרגשות, יש להקפיד על החלפת שמנים בזמן וטיפולים.
אבל קרייזלר כקרייזלר חוסכים, ככה שהתקלות צצות בדיוק במקומות האלה, כמה דוגמאות:
חיישני ABS - מנורת ה ABS ביחד עם שלל מנורות צהובות אחרות והודעת Service 4WD, החיישנים האלה לא משהו, כל בעלי ה WK יחוו את חווית החיישנים בשלב כלשהו, בדרך כלל באיזה עליה קשה ילך החיישן ואז יש לך רכב 4X4 טיפש. החלפת החיישן קרובה בפירוק הדיסק בבלמים והחלפתו, עלות החיישן כ 200 ש"ח כולל משלוח ברשת, עבודה של שעה או 850 ש"ח במוסך.
ציריה קדמית ימין - למי שאוהב לתת בגז במעלות הציריה תלך, או שיפוץ או החלפה - 2,500 ש"ח.
משאבת מים - בעיקר ברכבים שלא נוסעים הרבה, תלך, יש תחליפי בינוביץ.
מערכת החימום - שוב פלסטיק עלוב של קרייזלר, צד ימין של הנוסע יפסיק לחמם, או שהלך אקטואטור או שנשבר ציר מדפי החימום, עלול להיות יקר לתקן, יש צורך לפרק דשבורד.
מצבר הולך - כאשר המצבר חלש, מתחת לסף וולט מסוים כנראה, ידלקו הרבה מנורות והודעות יקפצו, בדרך כלל הכנסת מצבר חדש והכל יעלם, אבל זה מבהיל שקורה.
ברכבי הסולר של מרצדס, ישנה חולשה במצתי החימום ובבקר, כמו כן ידוע ששסתום ה EGR עלול להיות רגיש ולהתפס.
כל הכבוד על היוזמה רמי. ברוח הדברים גם אני אשתף את חלקי. הפעם בעולם הדיזל. בגלל כל המחשוב ברכב הזה מצבר חזק ותקין חשוב מאוד וכשהמצבר מתחיל להגיע לקראת סוף החיים שלו מתחילות תקלות משונות ברכב שבהרבה פעמים נגרמות מהמצבר. אז הספור שלי מתחיל בקושי בהתנעה קרה בבוקר. הרכב היה מתניע רק בפעם השניה או השלישית. אחרי שהחלפת פילטר סולר לא עזרה חיברתי סורק והוא גילה לי שכנראה שני סלילי חימום ברכב נשרפו. הזמנתי חדשים ברשת ועד שהגיעו טחנתי את המצבר בבקרים ב2-3 התנעות בבוקר. כשכבר הגיעו המצתים והוחלפו המצבר כבר התחיל לזייף ולא עמד בהתנעות הקשות של הבוקר ודפק לי את יחידת ההזנה של כל המצתים כך שלבסוף נאלצתי להחליף מצבר מוקדם יותר את יחידת ההזנה ואת כל המצתים. אסור להתעסק אם מצבר חלש והתנעה עם כבלים יש לה פוטנציאל נזק...
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
נא לשמור על השרשור הזה "נקי" משטויות, תגובות שאינן קשורות לתקלה, צחוקים ודאחקות להשאיר לווטסאפ בבקשה.
נחזור ונבקש מכל הגולשים לכבד את הבקשה של רמי.
אסף.
כדי למנוע ספקות ושאלות, מטרת השרשור הזה הוא לשמר ידע ולחסוך כסף והמון!!
כמות הידע והניסיון של חלק מחברים בעלי ה WK היא אדירה, לא אגזים אם אומר שהידע ברכב זה טוב יותר ממוסכי היבואן המורשים.
לדוגמא הקטע עם המצבר.. מי שלא יודע ולא יקרא, ישקיע המון כסף וזמן בחלקים מיותרים.
אם מישהו מקבל את הרושם שגרנד WK נבלה שמתקלקלת כל הזמן, אז הוא טועה, צריך לקחת דברים בפרופורציות, SUV בן 5-10 שנים מכל היצרנים האחרים שקיימים בשוק יהיה עמוס בלא פחות אלקטרוניקה , אז אולי.. חלק מהיפניות ישרדו חשמלית טיפה יותר טוב את פגעי הזמן, אך מבחינה מכנית, מנוע, גיר, רכבת הכח, דריפנציאלים, הגרנד WK חסון ואמין בגדול ממכלולי רוב היפניות, וגם מקודמיו ומקביליו במשפחה, אין הפתעות חריגות מהכיוון הזה, כאן לא הולכים מנועים וגירים סידרתית, וכאן לא מחליפים מזרקים ב 20K ש"ח.
קרוב היום שרכב זה, בדומה לקודמיו למשפחה, ירש את מקומם של ה ZJ והWJ המזדקנים, ובכדי לתחזק ולשמר בעלות זולה את הרכבים האלה, המידע שווה זהב.
הפעם - בוקסות ותושבת לסרן קדמי.
כאשר ישנן דפיקות בהעברת ההילוכים ל D ול R, או מכות בלחיצה על הגז מכיוון החלק הקדמי, זה הזמן להחליף את תושבות הגומי המחזיקות את הסרן.
עבודה לא פשוטה כלל, ישנן 2 בוקסות ותושבת, את התושבת קל להחליף, את 2 הבוקסות קשה, צריך לפרק זרועות וציריות, להוריד את הביצה, לחלוץ בוקסות ולהחליף, עבודה יקרה הלוקחת מספר שעות.
לכן.....
בנושא זה לא לחסוך!
לא להתפשר על סט חליפי, אצלי סט של CROWN שרד בדיוק 5000 ק"מ ו 6 חודשים, מאוד מתסכל.
להשקיע קצת יותר וללכת על בוקסות מקוריות בלבד, ואם בא להתפרע... להחליף את התושבת ל"כתום".
בנושא גומיות, בוקסות ותושבות באופן כללי, לא הייתי נוגע עם מקל ממטר בשום דבר חליפי , למעט פוליארטן כמו כתום,
יישר כוח רמי.. מבורך מבורך.. תודה על השיתוף (סוף סוף).
בתקווה שגם החברים האחרים בוואטסאפ יצטרפו וישתפו במידע הטכני והניסיון למען הדורות הבאים.
תודה.
דגמי מנוע HEMI שנתוני 2005-2008
יש להשתמש בפלאגים מקוריים MOPAR או Champion RE14MCC4 ( אותו דבר..) הפשוטים בעלי ראש כהה ולא כסוף.
לא להתפתות ליצרן אחר, פלטינום, אירדיום שמירדיום, כל האחרים עלולים לגרום למנוע לזייף, להשתנק, לדומם בנסיעה ולעיתים לנזק למחברי הקויילים בגלל ראש שונה.
אז... אם יש לך מנוע HEMI ואתה סובל מתופעות שנזכרו, בדוק את הפלאגים.
אבחון רעשים וחריקות מהמתלה הקדמי.
אם שומעים חריקות על טיפוס במפרים, במיוחד שהרכב קר - בוקסות בזרועות תחתונות ישנות ובלויות.
נקישות "קנאקים" בנסיעה בדרך משובשת - בושינגים של המייצבים הקדמיים להחליף.
נקישות "קנאקים" בתחילת תזוזה קדימה או לאחור, לבדוק חופשים בבוקסות משולשים עליונים.
מה קרה ב WK שלי ולמה? - ריכוז התקלות הגדול לגרנד צ'רוקי WK 2005-2010
אחלה שרשור. תודה רמי.
שאלה לא קשורה, זיהוי הרעשים והחריקות, רלוונטי גם לרכבים אחרים?
הי רמי
תודה על השירשור
אוסיף גם אני
הפתרון האולטמטיבי לכל הבעיות האלו היא להחליף את הסמל של ה- JEEP מקדימה ל - TOYOTA
:)
צביקה ידידי היקר!!!
אם נחליף את הסמל נתחיל לפהההקק...
ביננו, גם הטויוטה מתקלקלת...
ציטוט:
" צביקה ידידי היקר!!!
ביננו, גם הטויוטה מתקלקלת..."
כן רמי בהחלט ועוד איך
האמת שסתם דגדג לי והיתכוונתי להסיר לאחר יום אחד (כי פעם היה נתן לערוך או למחוק הודעה)
ולא לפגוע לך בשירשור החשוב הזה
קבל היתנצלותי
צביקה
איזו עבודת קודש שאתה עושה בעבור בעלי ה wk הנוכחיים והעתידיים.
יום אחד אם יהיה להם יכולת להבין את הנזק של הווטסאפ לידע הנצבר הם יוכלו להתנחם שהיה מישהו חכם וחרוץ שטרח לעשות להם את העבודה השחורה.
באמת כל הכבוד!
יכול להמליץ אל מוסך באיזור הדרום לאבחון רעשים .חריקות בבמפרים .ונקישות בתחילת תזוזה
- - - Updated - - -
יכול להמליץ אל מוסך באיזור הדרום לאבחון רעשים .חריקות בבמפרים .ונקישות בתחילת תזוזה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
grand
אבחון רעשים וחריקות מהמתלה הקדמי.
אם שומעים חריקות על טיפוס במפרים, במיוחד שהרכב קר - בוקסות בזרועות תחתונות ישנות ובלויות.
נקישות "קנאקים" בנסיעה בדרך משובשת - בושינגים של המייצבים הקדמיים להחליף.
נקישות "קנאקים" בתחילת תזוזה קדימה או לאחור, לבדוק חופשים בבוקסות משולשים עליונים.