תגובה: איך מפרקים רדיאור בXJ ?
בגדול כן, מפרקים צינורות, קודם תחתון לניקוז הנוזל, מפרקים גשר עליון, יש אולי עוד חיבורים קטנים למזגן רדיאטור, אבל לא הרבה יותר מזה. עבודה לא מסובכת.
תעשה מה שאתה רוצה מבחינת תיקון, עכשיו חורף ואם אתה לא מאמץ את הג'יפ לא יקרה כלום. אבל אוי ואבוי אם תצא לטייל ככה בקיץ, ראה הוזהרת!
מומלץ להתרחק מרדיאטורים התחליפיים שמביאים לארץ. במחיר קצת יותר יקר אתה מביא רדיאטור מתכת איכותי מארה"ב כולל משלוח. אם קראת את השרשורים שלי ושל סער בנושא, אז תלמד מאיתנו ותחסוך כסף ועגמת נפש.
לפני שאתה מפרק, תהיה בטוח שהנזילה אכן מלמטה, ואתה לא רואה את הריכוז נוזל שירד מלמעלה.
תיקון בדוד עליון אפשר לפעמים לתקן בלי לפרק מהרכב.
אם יש סדק בדוד פלסטיק, אתה על זמן שאול. שום אפוקסי או אלתור לא מחזיק מעמד תחת לחץ.
שי,
הרשה לי לחדד את מה שנמרוד כתב, אל תפרק כלום עכשיו. תזמין היום רדיאטור ותחליף במהירות האפשרית.
גם אם הנזילה היא מהצינור ליד, או מכל מקום שהוא לא הרדיאטור....
הרדיאטור זו החוליה החלשה ביתר בצירוקי (כן, יותר מהסרן האחורי המעפן)
הוא בד״כ לא נוזל אלא פשוט מתפוצץ ומשאיר אותך בשניות ללא נוזל קירור. מכאן ועד לראש מנוע המרחק קצר ביותר.
תמצא בחו״ל רדיאטור שכולו מתכת, זה יכול להיות של csf (שאל את נמרוד) וזה יכול להיות רדיאטור אלומניום של צמפיון או איגל או כל שם אחר, יש כאלו שהם עם שורה אחת של אינץ- אני הייתי מאוד מרוצה ממנו, גם ה 2 שורות של צמפיון עשה עבודה טובה (למה היו לי שניים? שכר לימוד על הרכבת ראש מנוע ;). ) שלח לארץ עם buy2usa ותוך שבועיים יהיה לך רדיאטור ביד.
בקיצור, וודא שיש לך נוזל קירור כל בוקר ותחליף.
לגבי הפירוק, יש מעל הרדיאטור גשר מתכת עם 12 ברגים/אומים, פרק את כולם, הסר את הגשר ואז תוכל לנתק את הצינורות.
הצטייד מבעוד מועד בכלי לשחרור ״חיבור מהיר״ של צנרת לניתוק צנרת קירור הגיר.
באותה הזדמנות, בדוק את מצב צינורות המים והטרמוסטט .
דורון, אין דוד עליון ב xj. הדודים בצדדים. חייבים לפרק על מנת לטפל.
בהצלחה,
סער
אפשר לקבל קישורים לרדיאטורים טובים שמתאימים לי
מה עדיף מבחינת שורות והאם עדיף רדיאטור שכולו אלומיניום ?
אצלי לפי מה שראיתי יש רדיאטור נפרד לשמן גיר , זה אומר שהרדיאטור של הנוזל קירור
ללא חיבורים לשמן ?
לגבי החיבור לגיר, אם אתה עם רכב שהגיע ביבוא רישמי (99ומעלה) יש לך רדיאטור לגיר שמחובר בטור לרדיאטור קירור המנוע.
לגבי הרדיאטור, חפש באיביי, לדוגמא:
http://www.ebay.com/itm/All-Aluminum...60242c&vxp=mtr
זה מה שאני קניתי - CSF מק"ט 2671, נחושת מולחם. היתרון על פני רדיאטור אלומיניום מרותך זה שכל רדיאטוריסט של פעם יודע לפרק, לנקות ולהלחים חזרה רדיאטור כזה.
http://www.ebay.com/itm/CSF-2671-Rug...mtr&rmvSB=true
איזה שנה הג'יפ שלך שי? והגיע הזמן אגב שנראה תמונות :rolleyes:
נמרוד הגיפ שנת 97 , תמונות אני אעלה עוד מעט
דרך אגב יכול חהיית שאתה גר בכפר יהושוע כי אני חושב שראיתי פעם את הגיפ שלך שם ?
עדכון
לא שמעתי בעצתכם וכנראה שאני הולך לשלם על כך , פירקתי את הרדיאטור וראיתי שיש נזילה מהחיבור של הדוד לאלומיניום
לקחתי את הרדיאטור לתיקון ומה שהם עשו זה לפתוח לנקות לשים סילוקון ולסגור , הפלסטיקים והרדיאטור נראים טוב מאוד
הרדיאטור נבדק בלחץ ונראה תקין , כאן מגיע האבל הגדול , לאחר ההרכבה בבית הנעתי את הרכב ולאחר חצי דקה בערך הרדיאטור החל לנזול
שוב מאותו איזור , שוב נלקח לבדיקה ונמצא שהוא נוזל מהרשת אלומיניום באיזור החיבורים , בקיצור הלך הרדיאטור
הרכב מושבת , הציעו לי רדיאטור של KOYO או משהו כזה , אבל אני כרגע לא יודע מה לעשות האם להשבית את הרכב לשבועיים או לקנות בארץ
אין ספק שעל טעויות משלמים
תשבית ותזמין, משלוח אוירי דרך buy2usa. תכנס לאתר שלהם אתה יכול לקבל הערכה מדויקת של המשלוח+ מיסים.
האמת שאני לא מסתדר עם האמזון הזה , אני רגיל לאיביי כבר שנים
אני מצרף את הקישור מאמזון על הרדיאטור של בCSF והוא רושם לי שאין מספיק פרטים כדי לתת מחיר
האם הרדיאטור של הCSF הוא עם חיבור של קולר של הגיר כי לא ברור לי
מתנצל מראש אם אני משגע אתכם
תזמין מאיביי, תשלח לכתובת שאתה מקבל מbuy2usa. יש להם מחשבון עלויות, אתה מכניס את מחיר הפריט, מידות ומשקל החבילה, והם נותנים הערכה למשלוח למיסים.
אם אתה לא רשום בbuy2usa, תכנס לאחד הבאנרים הם מפרסמים פה באתר, ותרשם דרך הקישור מג'יפולוג, ובכך תעזור הקטנה גם לאתר...
שי שלום
ראה תודתי לנמרוד .
נמרוד שלום
בהתאם לעצתך הוזמן CSF 2167 .
הגיע לאחר כחודש מההזמנה והותקן היום על XJ שנת 1999 בהתאמה מלאה.
תודה רבה.
נ.ב - יש לי רדיאטור אלומיניום תקין שיכול לעזור למישהו עד שתגיע לו הזמנה מחו"ל.
(לא מומלץ לשימוש ארוך כיוון שתוקן כבר באפוקסי)
ירון]
נמרוד באיביי אין התייחסות למשקל
אני רשום באתר של BUY2USA
אני אתקשר לשירות לקוחות שלהם אולי הם יעזרו
ירון מהיכן אתה ?
אני אשמח לאמץ את הרדיאטור הישן שלך , אצלי הדודי פלסטיק תקינים אולי אפשר לעשות החלאה
והרדיאטור יכול לשמש את כל מי שנתקע בעתיד
הם לא יעזרו כי אין להם מושג. יפנו אותך לנחשבון עלויות. מנסיון. תשלח מסר למוכר ותבקש לדעת מידות אריזה ומשקל.