חשבתי להפוך חדר בביתי לממד ע"י ציפוי הקירות בלוחות פלדה.
יודע שיש חברה שעושה את זה.
חשבתי על בניה לבד וקנית לוחות פלדה.
מישהוא יכול לעזור לי ? איזה לוחות דרושים ?
כמובן דלת וחלון סטנדרתי .
תודה.
חשוב לי חדר מוגן..לא חשוב לי אישורים למינהם.
Printable View
חשבתי להפוך חדר בביתי לממד ע"י ציפוי הקירות בלוחות פלדה.
יודע שיש חברה שעושה את זה.
חשבתי על בניה לבד וקנית לוחות פלדה.
מישהוא יכול לעזור לי ? איזה לוחות דרושים ?
כמובן דלת וחלון סטנדרתי .
תודה.
חשוב לי חדר מוגן..לא חשוב לי אישורים למינהם.
לוחות פלדה? אני שמעתי על יריעות בליסטיות.
http://www.regevbar.com/%D7%99%D7%A8...8%D7%99%D7%AA/
עד כמה שאני עוד זוכר יריעות בליסטיות מניחים מחוץ למבנה-תפקידן לספוק את האנרגיה המשתחררת מהפיצוץ ולהפנות אותה החוצה-
לגבי בניית ממ"ד
רק לבנות חדר מפלדה?אנו מדברים על לפחות עובי של 10 ס"מ לפני חישוב הקורות התומכות-
כך בחשבון שגם לוחות הגנה מאלומיניום הן לנק"ל בלבד
לא סתם יש תקן לבניית ממ"ד
לא מומלץ לעשות זאת לבד ללא ליווי של מהנדס עם רישיון לבניית חדרים ממוגנים
יצא לי להתקין כמה חדרים בכמה וריאציות שונות לצורך ניסויים (הפעילו מטענים על החדרים).
למיטב ידיעתי המיגונים מעוגנים כפטנטים.
ולא כ"כ פשוט לעמוד בלחצים שהמטען יוצר.
אני יכול להפנות אותך לחברות המתמחות בתחום.
שים לב שאם אתה מעמיס משקל של לוחות פלדה על חדר רגיל , ואתה לא בקומה ראשונה על קרקע - אתה עלול לגרום לקריסת המבנה.
בהחלט כדאי להעזר במהנדס שעוסק בנושא.
ואם זה בית ישן, כשאתה בקומת קרקע, בלי חיזוק של יסודות, צפה לסדקים בין החדר לשאר הבית.
זה לא כזה פשוט... ואני מדבר על המיגון, עוד לא דיברתי על המבנה ועל איך מרימים לוחות פלדה ששוקלים כמה טונות כל אחד ומכניסים לבית...
אסף.
א. מאיפה אתה בארץ?
ב. שימוש ביריעות, באב"ג יש חוקרת שמתעסקת בזה - הטמעת יריעות בד מיוחדות בתוך הקיר למזעור רסיסים העפים לתוך החלל הפנימי.
ג. בית פרטי או משותף?
ד. מיגון של מבנים קיימים זה אומנות שלמה - סע לשדרות ועוטף עזה תראה איך מיגנו בתי ספר שלמיםס גני ילדים ומה לא.
אם מדובר באמת רק על הגנה מרסיסים חומר בשם פוליאריה יבצע את העבודה
https://www.youtube.com/watch?v=pVtgmm0cnoI
הhttps://www.youtube.com/watch?v=gnqvkjj2ZO8
עלות בערך 700 ₪ למ"ר
תודה . מדובר בבית ישן חד קומתי .
אחרי שקראתי את כל מה שכתבו ,וגם כתבת שהבית די ישן,בוא תחשוב על משהו חיובי .
נניח שהתקנת יריעות או פלטות ברזל לפי המחשבה שלך ,מה יקרה חלילה שטיל/ פצמר/קאסם יתפוצץ בסביבת הבית ,מה יקרה ליתר המבנה ,מן הסתם יקבל נזק, וגם כל מה שעשית לא יהדוף את כל הנזק, כל הלינקים בשירשור הם על בסיס ניסויים.
בוא תחשוב על לבנות ממ"ד בצמוד לבית ,שיוכל להיות לך לחדר נוסף ,(עד 9 מ"ר לא מחויב בארנונה ),היום ברשויות יש מחשבות לעזור בעלויות ,בסיוע בתכניון ,ובקיצור הליכים ,
בעבודתי כמפקח בניה נתקלתי לא מעט אם שאלות כאלה ללקוחות שלי.
בהצלחה
DANI 1
דיון קצר ברשותך,
התקנת לוחות בתוך החדר:
*הרשות המקומית לא יודעת מזה, ומה שהיא לא יודעת לא מפריע לך.
* נניח גם שעשית גמרים על הלוחות - אכלת מהשטח של החדר.
* על תוספת המשקל בפסקה הבאה - תקח גם פה.
* נניח והלוחות מחוברים טוב מאד לקירות ויש אירוע שגורם לפגיעה בקיר - סביר להניח שהוא יתפורר ועלול לגרום ללוחות ליפול לתוך חלל החדר
*בזאת עזבנו את החיזוק מבפנים.
חיזוק חיצוני:
*במקרה של אירוע פגיעה נצא מנקודת הנחה שהיסודות יעמדו בכוחות האופקיים (סה"כ מבנה נמוך, ככה"נ לא תהיה בעיה)
* חלון סטנדרטי? לא.
* חלון בליסטי עם חיבור קשיח מאד לקיר, אתה לא רוצה להיום בתוך חדר כשכל החלון עף לתוך חלל החדר נכון?
* תוספת משקל, תצא מנק' הנחה שעובי הפלדה יהיה ככה"נ 30 מ"מ (לכל הפחות 22 מ"מ) אם לא יותר - זה למה שאלתי אותך איפה אתה גר - חשוב לקביעת עובי המיגון. האם היסודות של הבית יצליחו להתמודד עם התוספת הזו? גם בהנחה שכן, השקיעה שלהם תגדל ועלולה להיווצר שקיעה דיפרנציאלית בין היסודות שעלולה להביא לסדיקה חריפה במבנה ואף לפתיחת פערים (כשרואים אור יום זה כבר פער)!
*לא יודע מה הרשות המקומית תגיד על הסיפור, גם אם תכסה את זה בשליכט וזה נראה כמו הבית, הגדלת את השטח הבנוי וזה כבר דורש אישורים והתעסקות סטטוטורית.
*בדקת את האפשרות להציב ממ"ד טרומי (פעמון) בחצר?
בנית ממד תיקני תחייב אותי ברשיונות ,בניה ,פילטרים..וזה כבר לא בתקציב שלי.
אני מחיפה ובניה נוספת תהווה חריגה מקו בניין ...מה שיחייב אותי להרוס חלק מהבית הקיים שגם בו יש חריגה (ישנה)מקו בניין.
קודם כל חשוב להבין שממ"ד הוא לא מיקלט. הוא לא אמור לעמוד בפגיעה ישירה של ארטילריה תקנית, אלא רק להגן על יושביו, בהיותו חדר פנימי ועמיד בהדף, במקרה של פגיעה בבניין או מפגיעה של רש"ק לא תקני וקל.
עם זה, מדובר על מיגון לפי מה שפיקוד העורף טבע - "הכי מוגל שיש" - אם אין מקלט, שיהיה ממ"ד. אם אין ממ"ד, שיהיה משהו אחר. משהו יותר טוב מכלום. להתרחק מחלונות וקירות חיצוניים יותר טוב מלעמוד במרפסת ולחכות לרקטה. לשכב בתוך שוחה יציל את החיים במעל 90% הסתברות יחסית ללעמוד בשדה חשוף.
לגבי הוספת מיגון לחדר קיים - פלדה, כאמור, יוצרת המון בעיות. להכניס לוחות של טונות רבים לתוך החדר. לעגן אותם. לעגן אותם זה לזה. לבנות פתחים. וכן הלאה.
אני ממליץ, במקום זה, שתלמד היטב את התקן לממ"ד תקני. להכין טפסנות לפי התקן ולצקת על גבי רשתות ברזל תקניות בטון תקני. וכל זה כאשר הקירות הקיימים משמשים כדופן החיצונית של היציקה, ולמבנה ה"חדש" מחברים חלונות ודלתות תקניים.
אסף.
בואו נצא מהקופסה
נניח שאדם מעוניין לבנות חדר מוגן בתוך חדר קיים
מה הוא רוצה בדיוק?
הגנה ממה?
אני אישית רואה את זה כבניית טנק.
ספציפיקציה:
מינימום שטחים של 90 מעלות ל"פגז"
מינימום עובי פלדה 12.7 ממ(חצי אינץ')
כול הפלטות מרותכות לקוסטרורטיה פנימית בלי תמיכה מהקונסטרוקציה החיצונית.
חלונות-דלתות אטומים עם פתחים לירי נ'ק
מערכת ניקוי וניקוז אויר
עוד רעיונות?
ג׳ו. פלדה עובי חצי לא נותן מענה. בטח לא פלדה רכה.
אני לא יכול לפרט יותר מזה, אבל חשוב לומר שזה לא מספיק כדי שאנשים לא יעשו שטויות.
אסף.
פלדה רכה בעובי הזה - לא נותן מענה לאיום שבו ממד צריך לעמוד.
אסף.
בדיוק.
פות"ש הבהיר שהפתרון הסטנדרטי - הוספה של ממ"ד תקני טרומי בצמוד לבית - לא בא בחשבון, ולא משנה מה הסיבה.
ואז הדרישה היא פשוטה - ליצור בבית ישן חלל מוגן הכי טוב שיכול להיות.
אין לי ספק שהדרך הנכונה לעשות את זה היא קודם כל לנתח את המבנה הקיים ולראות עד כמה הוא גרוע - או לא. אם יש בו חדר אחד סביר, בלי חלון או עם חלון מינימלי שאפשר לבטל/למגן, עם מינימום קירות חיצוניים, ועם תקרה נורמלית.
אחרי שתבין מה קיים, אפשר להמשיך הלאה.
גרתי בבית ישן בטבעון כמה שנים. הבעייה העיקרית היתה התקרה, גג רעפים ותקרת רשת (רביץ) משנות הארבעים. אבל חדר האמבטיה היה עם תקרת בטון יצוק (הרצפה של הבוידם), היה בור רק חלון קטנטן אחד, והוא בפינת בית גבוהה. זה החדר ששימש בתור מרחב מוגן בימים הראשונים של מלחמת לבנון השנייה.