דוד שמש נוסף או מחמם מים בגז ?
שלום,
בחורף השמש לא מחממת את המים בדוד לטפמרטורה גבוהה, ובנוסף טמפרטורת המים הקרים מאוד נמוכה.
שורה תחתונה, הדוד מספיק לשני בניי משפחה, ואנו חמישה. כתוצאה יש בזבוז של כסף על חשמל לחימום מים.
מה כידאי לעשות?
1) לא לשנות כלום
2) להתקין דוד חדש גדול עם קולט ענק.
3) להוסיף דוד שמש נוסף
4) להוסיף מחמם מים בגז של פזגז או חברה מתחרה.
נכון לעכשו אנו עם שתיי מיכלי 12ל לצורכי בישול בלבד.
רבין
תגובה: דוד שמש נוסף או מחמם מים בגז ?
אנחנו עם מחמם גז כבר 15 שנים. אחת שמתחילים - אי אפשר להפסיק. צריכת המים עולה. בקיץ צריכה יחסית נמוכה (מחממים את המים אחרי היציאה מהדוד - רק דלתא). בחורף צריכת הגז גבוהה. צריכים להחליף בלונים לגדולים. מכשיר ראשון שלנו היה משהו סיני. היום עם rinai יפני שמשווק ע״י פזגז. הרבה יותר מוצלח.
לביא,
מבחינת נוחיות אני נוטה להסכים איתך.
באוקראינה זו הדרך היחידה לחמם מים אבל שם אית תכלית לדוד שמש והגז עולה פרוטות.
מה צריכת הגז / עלויות החימום על גז בהשוואה לדוד?
האם בחנת מכשירים מקבילים על חשמל שיושבים ביציאה מהדוד?
אני חושב שהם נותנים תוצאה דומה בעלויות נמוכות יותר ובפחות התעסקות עם הזמנות גז...
הדבר הטוב לחימום מים בחורף הוא דוד .
נסיון שעשיתי לפני כ-3 שנים , התקנתי מונה חשמל ליד הדוד ,חודש אחד הפעלנו את הדוד מתי שצריך , וחודש אחד השארנו את הדוד דולק על 45 מעלות ללא כיבוי .
התוצאה היתה מדהימה ,כשהדוד דלוק רצוף חסכון של כ-35% חשמל .
לא מזמן חיברתי צנרת מהקמין לדוד.
וזו המסקנה ,שהדוד דולק לפי השימוש ואחר מכן מכבים ,ושוב מדליקים לשימוש נוסף נוצר בדוד כמות גדולה של מים קרים ואז החימום ארוך יותר.
כשהדוד דולק כל הזמן ומסיימים להשתמש ,החשמל מחמם את השימוש שנעשה באותו רגע.
נכון להיום יש לי דוד עם מחליף חום והדוד דולק כל הזמן ,שגם אני מקבל עזרה של מים חמים מהצנרת שהוצאתי מהקמין (עצים) שיש לי בבית.
בקיצור נהנה ממים חמים מתי שצריך ,אבל לא מבזבז ,גם את המים של המקלחות אני מנצל להשקיית הגינה הטרופית שלי ב ח י נ ם .
DANI 1
מספיק שיש כמה ימים שמש ואתה מאבד את החסכון שלהם
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
DANI1
הדבר הטוב לחימום מים בחורף הוא דוד .
נסיון שעשיתי לפני כ-3 שנים , התקנתי מונה חשמל ליד הדוד ,חודש אחד הפעלנו את הדוד מתי שצריך , וחודש אחד השארנו את הדוד דולק על 45 מעלות ללא כיבוי .
התוצאה היתה מדהימה ,כשהדוד דלוק רצוף חסכון של כ-35% חשמל .
לא מזמן חיברתי צנרת מהקמין לדוד.
וזו המסקנה ,שהדוד דולק לפי השימוש ואחר מכן מכבים ,ושוב מדליקים לשימוש נוסף נוצר בדוד כמות גדולה של מים קרים ואז החימום ארוך יותר.
כשהדוד דולק כל הזמן ומסיימים להשתמש ,החשמל מחמם את השימוש שנעשה באותו רגע.
נכון להיום יש לי דוד עם מחליף חום והדוד דולק כל הזמן ,שגם אני מקבל עזרה של מים חמים מהצנרת שהוצאתי מהקמין (עצים) שיש לי בבית.
בקיצור נהנה ממים חמים מתי שצריך ,אבל לא מבזבז ,גם את המים של המקלחות אני מנצל להשקיית הגינה הטרופית שלי ב ח י נ ם .
DANI 1
אשמח לדעת, אם אין לך התנגדות, איך עשית את החימום ע"י הקמין
אני חושב שבמדינה כמו שלנו, לוותר על היתרון שמש שיש רוב השנה זה בזבוז.
אנחנו עם דוד שמש, ומתגברים סלקטיבית אם יש יום מעונן.
היום, כשהיה מעונן יחסית, יש מים רותחים בברז, בלי להפעיל את המחמם החשמלי.
למישהו יש נסיון עם מחמם מהיר חשמלי ביציאה מהדוד?
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk 2
טוב שיש הרבה שאלות.
בכול זאת דוד שמש חובה, השאלה מה מעבר? עוד דוד או גז?
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
לביא,
מבחינת נוחיות אני נוטה להסכים איתך.
באוקראינה זו הדרך היחידה לחמם מים אבל שם אית תכלית לדוד שמש והגז עולה פרוטות.
מה צריכת הגז / עלויות החימום על גז בהשוואה לדוד?
האם בחנת מכשירים מקבילים על חשמל שיושבים ביציאה מהדוד?
אני חושב שהם נותנים תוצאה דומה בעלויות נמוכות יותר ובפחות התעסקות עם הזמנות גז...
זה כנראה לא מאוד כלכלי. אבל הנוחות....
אצלנו זה לא במקום דוד שמש. כניסת המים למכשיר היא מדוד עם קולטים. המכשיר רק נותן תוספת חום בהתאם לצורך ולטמפרטורה של המים מהדוד. לדוד יש גם חימום חשמלי. אנחנו פשוט לא משתמשים באופציה הזו. היתרון הגדול הוא כמובן במים חמים ללא מגבלת ה 150 ליטר של הדוד. המגבלה היא הגז במיכל.
מיכל גז גדול עולה קצת יותר מ 400 ש״ח. בקיץ בלון אחד מספיק. בחורף מחליפים כל חודשיים בערך.
לדעתי כפי שדני מתפעל את דוד המים זה המצב הכי טוב, אבל תלוי כמה אנשים גרים בבית, אני מכיר משהו שהרכיב מערכת חימום מים בגז של חברת דור גז והוא מרוצה.
אנחנו 5 בבית מפעיל את החימום חשמל בדוד רק 4 חודשים בשנה בחורף, כל השאר שמש בלבד דוד 150 וקולט של כרומגן.
טל
לדעתי כפי שדני מתפעל את דוד המים זה המצב הכי טוב, אבל תלוי כמה אנשים גרים בבית, אני מכיר משהו שהרכיב מערכת חימום מים בגז של חברת דור גז והוא מרוצה.
אנחנו 5 בבית מפעיל את החימום חשמל בדוד רק 4 חודשים בשנה בחורף, כל השאר שמש בלבד דוד 150 וקולט של כרומגן.
טל
אנחנו עם מחמם על גז כבר 8 שנים. בקיץ רק דוד שמש ובחורף רק מחמם גז.
לפני כמה שנים עשיתי חשבון ונדמה לי שיצא לי שהעלויות של הגז בחורף שוות להפעלה של הדוד כל יום במשך שעה וחצי. (אגב מדובר על מחמם גז "מאולץ" שהוא הרבה יותר חסכוני מהאטמוספרי, גם אטמוספרי היה לי ושם העלויות היו שוות לשלוש שעות הפעלת דוד כל יום).
אני מעריך שהחימום בגז קצת יקר יותר מחימום בחשמל אבל זה פשוט נוח בטירוף. אין יותר קטע של: שכחתי להדליק, תדליקי לי, נגמרו לי המים באמצע, הילדה שילשלה על עצמה בלילה ואין מים חמים...
אם זה לא למטרת חיסכון ממליץ בחום על גז...
דוד
עכשיו שמתי לב שדני כיוון את הטרמטסטט בדוד ל 45 מעלות.
מבחינתי זה מיים קרים בטוש...
אני מכוון ל 60-70 ... אוהב מים חמים, לא פושרים
בוקר טוב
אני גר במעלות , איזור קר בחורף לחימום המים הוספתי דוד חשמלי של 80 ליטר .
זמן החימום ל2 אנשים 20-30דקות ת בימים שיש שמש גם 10-15 דקות מספיקות .
כל זה לתקופה של 4 חודשים בשאר הזמן דוד שמש .
פתר לנו את הבעיה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
boaz avrahami
עכשיו שמתי לב שדני כיוון את הטרמטסטט בדוד ל 45 מעלות.
מבחינתי זה מיים קרים בטוש...
אני מכוון ל 60-70 ... אוהב מים חמים, לא פושרים
אני כיוונתי ל-45 מעלות זה מפני שיש לי עזרה מהצנרת של המים מהקמין ,הרי הקמין לא דלוק כל הזמן, רק אחר הצהריים .
תפרט מעט יותר לגבי הקומבינה עם הקמין.
אני אפרט קצת על הקומבינה .
התנור יושב בתוך הסלון בבית שמתחת לרצפה נמצא המרתף שלי ,בתוך התנור הכנסתי צינור נחושת "1 ספירלה ששני קצוות שלו מחוברות לתוך דוד מחליף חום שנמצא במרתף, מהדוד יוצאים שני צינורות מתכת "3/4 שחור לקיטור שעטופים בבידוד פוליאסטר לקיטור ,בדוד שבמרתף נמצא משאבת סחרור משחררי אוויר לקיטור, ורגשי טמפ' , שמסחררת את המים מהדוד התחתון לדוד שמש שעל גג הבית ,וכך אני נהנה ממים חמים כמה שאפשר .
יש עוד רעיונות בדרך שאני מתכן לניצול המים החמים.
DANI 1
אצלנו מותקן מחמם גז ביציאה מהדוד. הבעיה איתו שאין מים חמים ברציפות, זה מגיע כמו גל סינוס וזה מעצבן מאוד בשלב של המים הקרים. מכווןל-50 מעלות.
אייל, איזה מחמם יש לך?
יש למישהו המלצה על מחמם בגז טוב ?