נאנו פרויקט - שיפור מערכת קירור בימאהה רויאל סטאר ונצ'ור 1983
לא 4X4, אבל אולי זה יעניין כאן מישהו.
חבר ביקש ממני עזרה עם אופנוע כנ"ל. הוא קרא בפורומים אמריקאיים שבמדינות חמות, העובדה שמאוורר המצנן נכנס לפעולה רק בסמוך לקו האדום, גורם למנוע להתבשל ולהינזק.
אז סידרתי לו ארדואינו נאנו עם ממסר, שמקבל את קריאת המתח מהטרמיסטור המקורי של שעון החום, ונותן פקודה לממסר שמקצר את הטרמוסוויץ' המקורי לאדמה, וזה מפעיל את המאוורר.
לבקשתו תכנתתי את הארדואינו ככה שהוא ידליק את הממסר כשהמתח נופל אל מתחת ל2.93 וולט, שזה טיפה מעל חצי השעון.
המערכת המקורית בוצעה עם ארדואינו אונו, הגדול יותר.
לאחר שזה עבד לשביעות רצונו, בניתי לו עוד אחד, בשביל חבר שלו עם אופנוע זהה, אבל הפעם עם ארדואינו נאנו, שתופס הרבה פחות מקום.
עלות הרכיבים: 13 ש"ח לארדואינו נאנו, ו4 ש"ח לממסר.
http://imageshack.com/a/img538/9155/P2if2i.jpg
http://imageshack.com/a/img538/2685/4cRIdn.jpg
תגובה: מיקרו פרויקט - שיפור מערכת קירור בימאהה רויאל סטאר ונצ'ור 1983
מגניב, לאיזה כניסה חיברת את החיישן? אני מניח לאנלוגי. יש מצב שאתה מפרסם את הקוד?
תגובה: מיקרו פרויקט - שיפור מערכת קירור בימאהה רויאל סטאר ונצ'ור 1983
int sensorPin = A0; // select the input pin for the potentiometer
int ledPin = 2; // select the pin for the LED
int sensorValue = 0; // variable to store the value coming from the sensor
void setup() {
Serial.begin(9600);
// declare the ledPin as an OUTPUT:
pinMode(ledPin, OUTPUT);
}
void loop() {
// read the value from the sensor:
sensorValue = analogRead(sensorPin);
Serial.println( sensorValue);
// turn the ledPin on
if (sensorValue < 570) {
digitalWrite(ledPin, HIGH);
}
if (sensorValue > 630) {
digitalWrite(ledPin, LOW);
}
}
- - - Updated - - -
הכניסה האנלוגית היא לA0
היציאה הדיגיטלית לממסר היא בפין D2
תגובה: נאנו פרויקט - שיפור מערכת קירור בימאהה רויאל סטאר ונצ'ור 1983
מגניב!
מה רמת העמידות ( רובסטיות) של הארדואינו ומה צריך לעשות בשביל לא לאבד אותו יום אחד בשטח ?
אין לי מושג, אבל החיבור כאן נעשה במקביל למערכת הקיימת ולא במקומה, כך שגם אם העסק מתפגר, התפקוד המקורי נשמר.
זה תלוי מה קנית. יש ארדואינו עם פינים מולחמים ויש כאלו בלי כדי שתוכל להלחים חוט ישירות ויש גם מתקן שמאפשר לך לחבר חוטים כשאקבל אסביר. בתכלס אם אתה מלחים הכול ומחבר את הלוח בצורה טובה אז אין סיבה שיתפרק
בין אם מדובר בארדואינו עם פינים או ארדואינו בלי, ניתן להלחים, וכמובן שזה מה שנעשה כאן.
חיבורי הזכר-נקבה של הארדואינו וחוטיו טובים רק לניסוי סטטי על השולחן, ובוודאי לא לאופנוע.
ניתן לצקת עליו אפוקסי אלקטרוני?
אני לא חושב שאתה צריך לצקת עליו, הוא בטח יתחמם. יש בלוח נקודות לחיבור ברגים. אמנם קטנים אבל יש. אני קניתי אקדח דבק חם כדי להדביק בפינות (איפה שאין סיכון ללוח) במקום ברגים. בבאגי שלי אני שוקל להשתמש בנאנו כדי לשלוט על המאווררים השונים אבל עוד לא בטוח אם זה יעמוד בטלטלות.
ארדויאנו זה דבר נהדר.
גם מאוד זול גם קל לעבודה גם מאוד גמיש, מעולה.
מה שהוא לא זה עמיד.
כל החלקים וה PCB הם ממש לא mil spec
אם הם היו הוא היה עולה פי 10 לפחות.
מה זה אומר - לא לסמוך על האמינות של ארדאינו.
אסור לממש שום מערכת קריטית איתו, ותמיד לקחת אחד ספר (בכמה שהוא עולה אפשר גם שלושה)
אפרופו ארדואינו... בניתי מכשיר אבחון לרכב בהתאמה פר מקרה.
מכשיר על בסיס ארדואינו אונו וgsm shield שיודע לשדר לי באונליין התראות על נתונים שונים ברכב, כמו מתח מצבר, רכב כבה בנסיעה ועוד. עוזר לי למשל לאמת תלונה של לקוחה על כיבוי מנוע ספוראדי, או מצבר שנגמר לפעמים בלילה, בלי סיבה נראית לעין (בסוף נמצאה הסיבה...ממסר למאוורר שלפעמים נשאר תפוס) .
דרך מי אתה מחובר בGSM SHIELD? איזה ספק סלולרי וכמה זה עולה?
אתה מכניס לו איזה סים שאתה רוצה. אני השתמשתי בprepaid של הומסלולאר. זה סים רגיל, לא ייעודי לארדואינו, והמחיר רגיל. לא זוכר כמה בדיוק.
הgsm shield עולה 120 ש"ח. באיביי.
למה לא לקנות תרמוסוויץ (שזה שם גדול ליוניט חום) מכוון לטמפרטורה הרצויה? להוסיף אותו למערכת הקירור יש מספיק נקודות.
נראה לי יותר אמין...
אסף.
אני רואה שיש גם דבר כזה שלפי השם אמור להיות מוקשח אבל לא מתועד תקנים תעשיתיים או צבאיים.
אני נוטה לחשוב שיש כאלו
http://www.ruggedcircuits.com/ruggeduino/
מה דעתכם?
זה נראה מעולה, בועז.
אסף, עקרונית, אתה כנראה צודק.
במקרה הספציפי הזה הפתרון הזה היה קל יותר בשבילי. הרכיבים כבר היו בתא המטען של הרכב שלי ורק היה צריך לבנות תוכנה ולחבר אותם לאופנוע.
יש כאן יתרון מסוים שניתן לשחק עם טמפרטורת הכניסה של המאוורר באופן קל-שינוי פרמטר אחד בתוכנה.
בנוסף, זה מאפשר משחקים נוספים אם רוצים, כמו התראה אורקולית בטמפרטורה גבוהה יותר, ובכלל, לפונקציות אחרות לגמרי, על בסיס הרכיב הקיים:
למשל, מסך עם חיווי של הילוך. רק צריך להכניס לארדואינו אותות מהCDI ומחיישן המהירות.
למשל,חיווי/התראה למתח מצבר, לחץ שמן ועוד
לא הכי הבנתי מה הופך אותו למוקשח...מחברי המתח זהים וכך גם התקשורת. מתח הכניסה אמנם גדל אבל לרוב נהוג לגבול עליון של 32. יש לו הגנות בכל הנוגע לזרמים ומתחים (כולל ממתח הפוך) וזה שיפור נחמד.
לא מאמין שזה עומד בשום MIL.
הוא לא מוקשח.
הוא רק יותר עמיד בשגיאות מתחים לפי המעט שקראתי.
אני מחפש מוקשח.
ip65 or mil-810
אז ...
תקנה קופסת אלומיניום. תחבר ברגים. תייצר גשר תרמי בין המעבד לדופן הקופסה. חבר מחברים מוקשחים על הקופסה. מלא אפוקסי. 24 שעות לאחר מכן יהיה לך מודול מוקשח. ואפילו לא חייבים לסגור את המכסה של הקופסה...
אסף.