תקציב עד 100K: דיסקו? לנדקרוזר? פג'רו?- עזרה תתקבל בברכה
הנתונים:
1. ישמש כרכב יום יומי לעבודה וחזרה סה"כ 25 ק"מ ביום (אבל עם פקקים אז בנזין/סולר זה בהחלט שיקול)
2. חייב להיות אמין (תחבורה לעבודה) ולא (!) בטיפול עצמי
3. ישמש לטיולי משפחה פעם בחודשיים במקרה הטוב ופעם בארבעה חודשים אם להיות ריאלי..שטח לא קשה
4. יישאר בבעלותינו שנים ארוכות - אז זו השקעה לטווח ארוך ולכן יתרונות במכירה פחות מעניין אותנו
חשבנו על ויטארה ארוכה מטעמים פרקטיים (יפני, בנזין, צריכת דלק שפויה..)- אבל תכלס בא לנו אחד יותר גדול- והחלטנו שאת רכב השטח שלנו נקנה עם הלב :)
התקציב עלה מאז השרשור הקודם, ונראה לי שהצטמצמנו לדיסקו/פג'רו/לנדקרוזר והשאלות הן:
1. בנזין או דיזל?
2. דיסקו זה בור בלי תחתית?
3. טויוטה מאוד (!) יקרה ביחס לשנתון- למה?...והפג'רו- יש דגם חדש מ 2008 (?) כי פתאום יש קפיצה אדירה במחיר.
4. עוד רעיונות או נקודות שאנחנו לא חושבים עליהם?
5. אנחנו רוצים בתקציב הזה לקנות רכב תקין (!!) ומוכן לשימוש היום יומי ולטיולים
עצות יתקבלו - בברכה!
תגובה: תקציב עד 100K: דיסקו? לנדקרוזר? פג'רו?- עזרה תתקבל בברכה
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
yoav
1. בנזין או דיזל?
2. דיסקו זה בור בלי תחתית?
3. טויוטה מאוד (!) יקרה ביחס לשנתון- למה?...והפג'רו- יש דגם חדש מ 2008 (?) כי פתאום יש קפיצה אדירה במחיר.
4. עוד רעיונות או נקודות שאנחנו לא חושבים עליהם?
5. אנחנו רוצים בתקציב הזה לקנות רכב תקין (!!) ומוכן לשימוש היום יומי ולטיולים
עצות יתקבלו - בברכה!
1. ל-25 ק"מ ביום גם בנזין בא בחשבון. הסולר והבנזין במחיר די דומה, (בהרבה תחנות הפער הוא דווקא לטובת הבנזין) והפער בצריכת הדלק קיים אבל לא תהומי. בנסיעת פקקים ממוצעת גם הדיזל יאכל לך 6-7 ק"מ לליטר בערך. אם תטיילו הרבה זה יתחיל להיות משמעותי כי בנסיעה ארוכה הדיזלים כבר מתייצבים על 8-9 ק"מ לליטר לעומת הבנזין שיישאר בסביבות ה-6-6.5 בממוצע. אם הטיולים הם פעם ב... אפשר לחיות עם בנזין. בכל מקרה, רוב הכלים מהדגמים הללו בשוק הם דיזלים, ואני ממליץ שתקנה את זה ששמור, במצב טוב ומתוחזק כהלכה. דיזל או בנזין פחות קריטי.
2. בסכום כזה אני מניח שאתה מדבר על דיסקו 3?... הוא מציג יתרונות אירופאיים מסורתיים מול היפניים בתחומים הדינמיים כמו ניהוג, נוחות ועידון וגם יותר עביר, לעיתים משמעותית. אבל הוא גם יקר יותר לתחזוקה וכנראה ידרוש יותר ביקורים במוסך. לא יודע אם לקרוא לזה "בור ללא תחתית" אבל סביר שפחות אמין ויותר יקר לאחזקה מהיפניים.
3. לנדקרוזר הכי יקר ביחס לשנתון, כלומר בתקציב הנתון שלך לנדקרוזר יהיה הכי ישן מכולם. אבל כאן מדובר בחוכמת המונים ובתרבות עדר ובהרבה המקרים העדר לא טועה - אפשר לאהוב את הלנדקרוזרים האלה או לא (אני לא) אבל על היתרונות של טויוטה אין ויכוח - טויוטה אמינה יותר ושומרת ערך טוב יותר גם בהשוואה ליפניים מתחרים וזה כי המכוניות של טויוטה בנויות טוב יותר. זה לא שאין להם בעיות (דשבורדים נסדקים, מזרקים יקרים ועוד כל מיני) אבל הנסיון מלמד שבשורה התחתונה הם אמינים ומזדקנים יפה. ובסוף, כשתרצה למכור, סביר גם להניח שאחרי עוד כמה שנים הלנדקרוזר ישמור ערך טוב עוד יותר, יהיה מבוקש יותר והסיכוי למכור אותו מהר בהחלט יהיה גדול יותר.
4. אין לי רעיונות. אני רגיל כלי רכב בתקציב נמוך יותר.....
5. יש הרבה לנדקרוזרים ופאג'רואים שבאמת לא ראו שטח. שימשו נשים להסעת ילדים. כתמי במבה, גלידה וטביעות נעליים קטנות על המושבים יהיו הנזקים העיקריים.
אם ללכת על בטוח - לא תטעה עם אף אחת מהאופציות היפניות.
אם להמר קצת - דיסקברי 3 בהחלט רכב טוב שמניסיון של כאלה שמחזיקים אותו עולה בהוצאה השנתית הממוצעת בערך כמו האחרים, רק כאן זה כמה הוצאות קטנות וביפנים זה בא בבום של חמישית ממחיר הרכב כל שלוש- ארבע שנים (מזרקים / תיבת העברה / מסנן חלקיקים ועוד קללות של מפלצות מוצצות). סדרי הגודל של להחזיק מכוניות כאלה מצריכים תכנית חיסכון בצד. רוצה לבדוק בחברה כמה עולה דרייבשפט מחומר מרוכב של פג׳רו?
אני במקומך כנראה הייתי מחפש טויוטה ופותח ״קרן הפתעות״ בתכנית סולידית בבנק. אבל באותה מידה פג׳רו או פתפיינדר אם אתה מוצא במצב ממש טוב, יהיו מוצלחים באותה מידה. אני מכוון לטויוטה רק בגלל שכמו שהוא בלי שום שיפור הוא רכב טיולים מצויין. האחרים דורשים לכל הפחות הגבהה וסט מיגונים כדי לקחת אותך לשטח באותו ביטחון. אבל זה לא דבר דרמטי.
אסף.
- - - Updated - - -
אגב. יש עוד אופציה מעולה. ג׳יפ גראנד צ׳רוקי בערך שנת 2009 נכנס בתקציב.
אמנם קצת אוטו צעצוע אבל עדיין ג׳יפ טוב.
אסף.
עכשיו הסתבכת עם וועד בעלי ה WK...
צעצוע אתה קורא לרכבים המסוקסים שלהם. אצלנו בכנופיה יש אחד כזה אדום שעושה בערך כל מה שעושים כל המשופרים בלי לקטר אבל אחרי סדרת שיפורים כמו כל הגיפים בעצם.
גיפ סטנדרטי זה לסופר
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
asafk
אגב. יש עוד אופציה מעולה. ג׳יפ גראנד צ׳רוקי בערך שנת 2009 נכנס בתקציב.
אמנם קצת אוטו צעצוע אבל עדיין ג׳יפ טוב.
אסף.
אתה שולח אותו לדיסקו 3 וקורא ל WK צעצוע, מה עישנת היום אני רוצה גם :D
ה WK שנקנה ב 100,000 תוסיף עליו כ 20 אלף וקיבלת אחד מרכבי השטח ברמת ג'יפ אמיתי שאין מקום שלא יעבור בארצנו.
כמו שבועז כתב, האדום, של חבר יקר, הוא רכב שטח אמיתי, שכל ה WK של חובבי השטח התיישרו ברמה אליו, כמה כבר עברו אותו ביכולת.
אבל ה WK הוא לא לאוהבי היפניות או השקט הנפשי, זה ג'יפ בכל המובנים, כולל כל הטירוף.
טוב... כתבתי שזו אופציה מצויינת. אבל לחובבי הז׳אנר. ממש כמו הדיסקברי שהוא לחובבי ז׳אנר אחר לחלוטין.
אסף.
הבנאדם מחפש אוטו אמין ושקט נפשי. לא טירופים ולא הפתעות.
תודה דרור :))
כדי להבהיר את צרכינו מבחינת עבירות : בעברינו סמוראי נעול וג׳ימיני סטנדרטי שענו על צרכינו מבחינת עבירות (ואז באו הילדים..)
אין לי טיפת זמן/ידע/ ידיים להתעסק עם הרכב לבד ואני אהיה תלוי בו לנסיעה יום יום לעבודה ותלוי במוסך לצורך אחזקה. אז כן- אמינות היא תנאי חשוב במקרה שלנו. הפג׳רו יותר שכיח בלוחות ובתקציב הזה נכנסים שנתונים יותר מתקדמים - האם הוא נחות מהטויוטה למרות הנעילה האחורית? ( כתבתם שצריך יהיה למגן ולהגביה?). דיסקו 3 לא נכנס בתקציב, ועל 2 אני מבין שכדאי לדלג?
אם אמינות היא תנאי חשוב - אז עזוב את כל דגמי לנדרובר בצד. וגם גרנד צ'רוקי WK. אתה לא רוצה הפתעות וטירופים, נכון?...
אישית אני אוהב יותר לנהוג בפג'רו. המתלים וההיגוי שלו טובים יותר בכביש ובשבילים המהירים.
הלנדקרוזר חסון יותר, טוב יותר בשטח וכנראה טוב יותר כחבילה כוללת.
תודה רבה. יש בלוחות פה ושם גם דגמי טויוטה בנזין 4 ליטר. זה אומר שצריך תחנת דלק בבית? מה לצפות מצריכת דלק של מנועי בנזין? האם 200 אלף קמ של מנוע בנזין הם כמו 200 של הדיזל או שבתאי של מנועי הבנזין מואץ יותר? המון שאלות, יודע ומתנצל..
צפה ל-6-6.5 ק"מ לליטר בממוצע בנהיגה רגילה. בלי לחיצות.
המנוע הזה חזק (240-250 כ"ס) ומצוין. אם תוחזק כהלכה אני לא חושב שצריך לפחד ממנו.
דווקא בדיזל יש כל מיני הוצאות/הפתעות מאבזרים היקפיים כמו טורבו, משאבת הזרקה, מזרקים וכו' - באיזור 200K ק"מ טיפול מזרקים של לנדקרוזר יכול להגיע בקלות ל-20K שקלים....
דרור,
אתה בטוח בהמלצה שלך לגבי היפניות?
אין הפתעות או שאין הפתעות קטנות?
לדעתי ההבדל המרכזי בין wk ליפניות הוא שבג׳יפ תתעסק מדי פעם בתקלות קטנות ומעצבנות סביב מערכת החשמל.
ביפניות כמו שאסף כתב תפתח ״קרן הפתעות״.
מזרקים למשל זה פשיטת עור...
בעלי היפניות לא מדברים כי רובם מטפלים במוסך ולא לבד
ואז ה wk עדיף באמינות בהרבה!
מה שאסף התכוון אליו זה שפעם בתקופה, יש מצב שתצטרך לפוצץ על ה-SUV היפני שלך סכומים גדולים.
לעומת המתחרה האמריקאי או הבריטי שיכניסו אותך למוסך יותר פעמים על דברים "קטנים".
כולנו יודעים שמדובר בסכומים של 5 ספרות במקרה של המזרקים בלנדקרוזר. אבל זה משהו שאתה יודע שיגיע ומתכונן אליו. כי בכל מקרה SUV מודרני גדול זה לא אוטו לתפרנים, אבל הלנדקרוזר אמין במובן שהוא לא מפתיע אותך בבוקר כשאתה ממהר לעבודה עם תקלות חשמל "קטנות" למיניהן שצצות פתאום ואתה יודע טוב מאוד שרוב הבעיות של כלי רכב מודרניים הן סביב חשמל ואלקטרוניקה. אז כן, ברור לי שהמכניקה של הגרנד צ'רוקי מצויינת, גם אני פריק של Jeep וסביר להניח שאישית הייתי מעדיף WK על פני לנדקרוזר... אבל אלה אתם בעצמכם שכותבים שחור על גבי מסך על השיגועים של ה-WK. זה אוטו נפלא למי שזו השריטה שלו וחשוב לו לנהוג ב-Jeep ולא בשום דבר אחר. כמוהו גם הדיסקו 3 עבור אוהבי לנדרובר. הם יעדיפו לשלם יותר ולבלות יותר במוסך ורק לא להיראות ברכב יפני נטול נשמה מבחינתם.
רוב הלקוחות של טויוטה בכלל ולנדקרוזר בפרט הם אחרים - הם לא שרוטים. לא מחפשים "אופי" ולא "נשמה" ולא גאוות יחידה ולא הנאות נהיגה. הם מוכנים לסלוח על היגוי גרוע, על התנהגות רכרוכית, אבל אין להם סבלנות לתקלות והם לא מוכנים לסלוח לאוטו על שיגוע כזה או שיגוע אחר, כמו הפריקים של לנדרובר ו-Jeep. הם רוצים מוצר אמין שיעשה את העבודה וזהו. טויוטה זה יצרן שמכוניות לא דינמיות ולא מהנות לנהיגה עם אופי של מייבש כביסה הן חלק מה-DNA ומהתפיסה שלו. אבל הן אמינות לאורך זמן - וזה מה שמוכר אותן.
פותח השירשור שם דגש על האמינות. תכלס ברכבים בני 6 עד 10 שנים (זה מה נכנס בתקציב ) הגורם הכי משפיע על אמינות רכב כזה או אחר היא התחזוקה השוטפת והטיפולים שעבר הרכב ולאו דווקא המותג או הדיעות הרווחות בשוק.
אם האמינות היא הפרמטר החשוב ביותר אז דווקא הייתי חוזר לשקול גרנד ויטרה משנתונים מתקדמים יותר עם קילומטאז׳ נמוך יותר וכפועל יוצא גם רמת אמינות גבוהה יותר מרכבי הפול סייז הותיקים יותר.
אם בכל זאת הלב אומר רכב בגודל מלא הייתי הולך על הפאג׳רו - בתקציב הזה אפשר להשיג את השנתונים המתקדמים יותר ואפשר עם סבלנות למצוא אקזמפלארים שמורים מתוחזקים היטב שאכן שימשו כסופר ג׳יפ יעני רק לנסיעות לסופרמרקט או לילופין שימש כערסמוביל ושבאמת לא ראה שטח
שוב ההבדל באמינות בין פאג׳רו צעיר יותר בכמה שנים טובות לבין לנדקרוזר יהיה לדעתי בבירור לטובת הפאג׳רו -
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
דווקא בדיזל יש כל מיני הוצאות/הפתעות מאבזרים היקפיים כמו טורבו, משאבת הזרקה, מזרקים וכו' - באיזור 200K ק"מ טיפול מזרקים של לנדקרוזר יכול להגיע בקלות ל-20K שקלים....
דרור אתה מפתיע אותי - תן לי שמות של שני אנשים שאתה מכיר שהחליפו טורבו או משאבת הזרקה בלנדקרוזר עם כ 200,000 ק"מ. אפילו בה.פ.
ככה בדיוק נוצרות אגדות שאין להן ביסוס. בקרוזר הקשיש שלי הטורבו מקורי. גם משאבת ההזרקה. עם 310,000 ק"מ משנת 2000.
מזרקים - כן. הם רגישים כנראה לסולר מחורבן בדגמים שמעל 2001 - בין אם יש צורך בהחלפה אחרי 200,000 ק"מ או 250,000 ק"מ - העלות להחלפה למזרקים חדשים היא כ 14,000 שקלים ובוודאי ל 20,000 שקלים. וזה מקנה לך שקט לעוד 200,000 או 300,000 ק"מ. בק"מ הזה אתה תחליף שלושה או ארבעה סטים של צמיגים, שיעלו כנראה יותר.
אני מדבר על דיזל בכלל.
יש במנוע טורב-דיזל כמה מערכות היקפיות שיכולות להיות מאוד יקרות, שמנוע בנזין פטור מהם.
לעניות דעתי מנוע ה-V6 בלנדקרוזר 120 ו-150 הוא מנוע מצויין ואמין. אולי נציגינו באמריקה יפריכו את זה.
סולר מחורבן לא מזיק רק למזרקים. ואני לא צריך לספר לך כמה תחנות פיראטיות שמוכרות סולר זול היו כאן פעם.
טיפולים מחופפים, דילוג על טיפולים או על חלק מהם...
אתה בעצמך בדקת והזהרת מלא מעט קרוזרים מצוחצחים שהם מלכודת לפראייר התורן הבא.
אין אגדות מוטוריות. אין בעולם מותג או דגם שהוא אמין אבסולוטית. פשוט אין חיה כזאת.
מי שקונה טויוטה או סוזוקי משלם יותר עבור מוניטין יצרן שבחלקו מוצדק, אבל שלא יצפה לאפס תקלות ולאפס הוצאות על תחזוקה.
צמיגים מתבלים בכל רכב, גם אם אינו נוסע מטר (הם מתייבשים הולכים לפח, או שתיקח סיכון ותיסע על צמיגים יבשים ובלויים, ובסוף זה יעלה לך יותר) אבל גיר אוטומטי בעייתי שקשה להשיג לו חלקים או למצוא מפירוק/יבוא בג'ימני ישן (עד 2004 כולל) או מזרקים ב-20,000 שקל בפראדו 2001-2003 ובלנדקרוזר 120 שלא נופלים על כל דגם של SUV יפני מתחרה אבל כן נופלים על בעלי לנדקרוזר מתי שהוא, ממש כפי שראש מנוע בדיסקו TDI או ציריות בלנדרוברים ישנים בכלל או מנוע קומפלט בפטרול או בטרופר 3.0TD זה לא שאלה של "אם" אלא של "מתי".
זה לא אומר שאי אפשר לחיות עם זה, להשקיע מדי פעם סכום גדול בתחזוקה מונעת או בתיקון גדול ולהינות מאוטו טוב בשאר הזמן - אלא שאולי באמת כן צריך לפתוח "קרן הפתעות" ולהפריש אליה כמה מאות שקלים בחודש באופן קבוע ושוטף, כדי שתיתן גיבוי פיננסי להפתעה לכשתגיע.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
דרור ברלי
אני מדבר על דיזל בכלל.
יש במנוע טורב-דיזל כמה מערכות היקפיות שיכולות להיות מאוד יקרות, שמנוע בנזין פטור מהם..
אני עם יואב.
דרור,
אולי תנסה פעם אחת ולתמיד לעגן את האמירות האלו?
יש כאן באתר כאלו שמנסים שנים לקעקע את האמירות האלו, על תסריטי אימה בנוגע למנועי דיזל, בינתיים ללא כיסוי.
נראה לי שחלק מהסיסמאות האלו התחילו לקבל חיים משל עצמן.
זה נכון שהן יקרות לתיקון, אבל כמה מקרים באמת קורים?
כמה אנשים באמת הגיעו לנקודת שבר הזו?
גם ברכבים מוזנחים.
דרור - לכל בעיה יש פתרון.
והפתרון הוא לא בהכרח להחליף לחדש.
נכון, הכי טוב להחליף לחדש, אבל בעלות תועלת ממש לא נכון.
טורבו, בדרך כלל משפצים לא מחליפים, ואז העלויות הם באלפי שקלים לא עשרות אלפי.
מזרקים, כנ"ל. בדרך כלל מדובר רק על שיפוץ (ויש קיט מקורי לזה של טויוטה)
משאבת סולר כמעת תמיד משפצים (אני עוד לא שמעתי על משהו שהחליף משאבת סולר לחדשה)
בקיצור לא כל תקלה משמעותה החלפה לחדש. מה לעשות דרור החיים הם לא שחור או לבן אלא גוונים של אפור...
כמה פעמים זה באמת קורה? לעתים נדירות (מאוד)
אני עוד לא דיברתי ישירות עם משהו שנדרש להחליף מזרקים, לדוגמא.