הסיבה העיקרית לשילוב : שמירה ככל הניתן על מבנה הרכב הבסיסי (לטובת החוק )ושיפור יכולת השיכוך עלידי הוספת ספירלי על חשבון עלים (כמובן שהמיה נשארת )
מה דעתכם ?
Printable View
הסיבה העיקרית לשילוב : שמירה ככל הניתן על מבנה הרכב הבסיסי (לטובת החוק )ושיפור יכולת השיכוך עלידי הוספת ספירלי על חשבון עלים (כמובן שהמיה נשארת )
מה דעתכם ?
יש כאלה קיטים לטנדרים. דוחפים את הקפיץ בין הקפיץ עלים לשלדה, ככה שהמתלה נפתח מעט. הקפיץ הספירלי עובד כל עוד אין עומס על הרכב, ולכל הרעידות הקטנות בכביש. כשצריך מהלך גדול (בשטח או בפנית) הקפיץ המקורי עובד.
כמה זה טוב? הכל בעיני המתבונן. אני לא התרשמתי במיוחד.
נדמה לי שיש כזה קיט גם לסרן קדמי של אביר ממוגן... :wink:
אסף.
אם אתה הולך להוריד חלק מהעלים תצטרך לחשוב על פתרון אחר לAXLE WRAP.
כן חנן
אכן החשש שלי היה הaxle warp וכנראה שאני רק אוריד עלה אחד מהשניים שחשבתי או שאתחיל את הניסוי עם כל העלים ורק אם צריך אתחיל להוריד עלים
אם אתה לא מוריד עלים אז מה הניסוי פה? מה אתה מצפה להרוויח מתקיעת קפיץ ספירלי בין הסרן שלך לשלדה? האוטו שלך ישאר בדיוק אותו דבר, רק יותר קשה.
מה הבעייה בדיוק עם ה AXLE WRAP? הרי יש פתרון מעל דפי הפורום הזה!
זו אומנם בעייה שיש לה פתרון. עדיין, היא בהחלט זכאית לשם "בעייה".
בבסיס הרעיון עומד העניין שקפיצי ספירלה קל לי להשיג (בחינם )ואילו עירגול הישנים או לחילופין קניית חדשים "מוגבהים" יעלו ממון (רב)
העיקרון הוא להוריד אחד מקפיצי העומס ולהכניס במקומו קפיץ ספירלי שגם "יגביה" חזרה את הרכב וגם יתפקד טוב יותר בספיגת מהמורות קטנות
אין לי כוונה להוסיף זרועות a וכו' על מנת לפתור את הxle warp
נמרוד - ברגע שהקפיץ הספירלי מחזיק חלק ממשקל הרכב, הוא מוריד מהמעמסה של קפיץ העלים, ומביא אותו לנקודה שבנה הוא פחות מתנגד למשקל הרכב, לא ?ציטוט:
נכתב במקור על ידי נמרוד
ז"א שהאוטו לא ישאר אותו דבר, אלא יגבה קצת, ויהייה יותר רך כי את העומס הראשוני יקבל הספירלי. לא ?
תקן אותי אם אני טועה (סביר ביותר שאני טועה כמובן...)
רון
אתה אכן טועה, ואני אתקן... :lol:ציטוט:
נכתב במקור על ידי dardar
הרכבה של קפיץ ספירלי מעל קפיץ העלה היא התקנה של שני קפיצים במקביל (למרות שבמבט ראשון אתה עלול לטעות שהם בטור). התוצאה היא קפיץ משולב שקבוע הקפיץ (ה"קשיחות") שלו הוא סכום קבועי הקפיץ של הקפיץ הספירלי וקפיץ העלה. המאמצים הפנימיים בתוך כל אחד מהקפיצים אכן קטנים, כי שני הקפיצים חולקים עכשיו בעומס, אבל זה לא מעניין אותנו (אציין רק שזה חשוב לאורך החיים של הקפיץ בהיבט של התעייפות החומר)... התוצאה היא קפיץ משולב, בעל קבוע גדול יותר("קשה יותר"). לכן גם הרכב גבוה יותר - המשקל הוא אותו משקל, השקיעה קטנה יותר -----> בהכרח קבוע הקפיץ גדול יותר.
F=KX
F המשקל, לא משתנה... K גדל ----> X קטן. X הוא השקיע של הקפיץ תחת עומס, כלומר X קטן = אוטו גבוה יותר.
כלומר -
צריך להיות:ציטוט:
שהאוטו לא ישאר אותו דבר, אלא יגבה קצת, ויהייה יותר רך
שהאוטו לא ישאר אותו דבר, אלא יגבה קצת, ויהייה יותר קשה
תוספת הגובה והקשחת הקפיץ הולכים יד ביד.
בהקשר הזה, אני ראיתי דיון לא מזמן בפורום ג'יפטריפ, על הוספת קפיץ ספירלי בין העלה לשלדה, בדיוק מה שאנחנו מדברים כאן, בטנדרים (היילקס אם אני לא טועה), והייתה שם איזושהי הבנה בין חלק מהכותבים שזה "שיפור שטח" שגם מגביה וגם משפר את נוחות הנסיעה - וזו טעות גמורה! זה נועד להחזיר טנדר עמוס מאד לגובה ול"רכות" של המצב המקורי הלא עמוס. כלומר, זה נועד לטנדרים עמוסים מאד באופן קבוע (גנרטור, מיכל סולר, ארגז קירור, וכן הלאה), שבהם המשקל F גדל , רוצים לשמור על X קבוע, ולכן מגדילים את K. להתקין כזה דבר על טנדר שלא משמש לעבודה תוך ציפייה לשיפור בנוחות/ביצועי שטח.... נו שויין. :D
נמרוד, אני חושש שלא התייחסת לאפשרות אחת:
שההגבהה על ידי קפיץ הסליל מביאה אולי את קפיץ העלים לאיזור עבודה שבו אין חיכוך פנימי פרזיטי בקפיץ העלים, אולי בגלל שקצות העלים לא לחוצים בכוח אל העלים שמעליהם, ואז הקפיץ מסוגל לספוג טוב יותר תנודות קטנות ומעצבנות שבד"כ לא נספגות היטב על ידי קפיץ עלים.
אגב, הדוגמא עם ההילקסים דווקא יכולה להיות כזו שבאמת הסליל גם מגביה את ההיילקס וגם גורם לו להיות נוח יותר.
איך? בהרבה מההיילקסים העלים כבר שקעו כך שלא נשאר מהלך סגירה מספק. יצא לי לראות היילקסים עם ס"מ אחד לסגירה ואחד אחר עם שלושה, מה גם שמלכתחילה אין שם שם הרבה מהלך סגירה, אולי בגלל הספרינג אובר, ואז יוצא שהסליל מרחיק את הסרן מהבמפ-סטופ, נותן יותר מהלך לסגירה, ולמרות שקבוע הקפיץ גדל, לפחות יש מהלך מתלה לספיגה, ואז התוצאה הסופית היא של רכב נוח יותר.
חנן
וזהו בדיוק המצב אצלי ולכן אני חושב שעסק יעבוד מה גם שהוא עובד אצל חבר שמבין מאד בעניין
(hilux)
חנן, אני לא בטוח שבקפיץ קשה, מהלך הסגירה צריך להיות ארוך כ"כ. לפני שבועיים יצא לי לשכב מתחת לריאו, מהלך הסגירה של הקפיץ שם הוא לא יותר מ 3 ס"מ וזה לא נגרם עקב שקיעת קפיץ... , אגב גם בריאו וגם בהיילקס קיומה של מערכת שיכוך כלשהי אינו מורגש וזה לא בגלל שהקפיץ נעצר בסטופר.
לא יודע מה עם הריו, אבל בהיילקסים שאני מדבר עליהם, הסרן פגע בבמפ-סטופים כל הזמן.
במקרה כזה, הוספת הקפיץ משולה לערגול+תוספת עלה שזה הפתרון המקובל. זה הופך את הרכב ליותר נוח במובן שעד עכשיו הוא היה כל כך רך שהיה נסגר כל הזמן... שיפור זה בכל מקרה לא.ציטוט:
נכתב במקור על ידי חנן-ג'יפולוג
בקפיץ מרובה עלים, מכות קטנות מאד לא עוברות את סף החיכוך הסטטי של העלים, ואז למעשה עובד נגדם קפיץ קשיח מאד. בשביל להפריד בין העלים, אתה תצטרך להוסיף קפיץ ספירלי שייתן הגבהה משמעותית מאד, ובהתאם יהיה בעצמו בעל קבוע קפיץ גדול מאד, מה שמפריע שוב לטיפול באותן מכות קטנות בתדרים גבוהים. בתיאוריה זה מעניין, לא נראה לי שזה אפקט אמיתי. הסיבה שמוסיפים קפיץ ספירלי במקום למשל להוסיף עוד עלים לקפיץ המקורי, היא:ציטוט:
נמרוד, אני חושש שלא התייחסת לאפשרות אחת:
שההגבהה על ידי קפיץ הסליל מביאה אולי את קפיץ העלים לאיזור עבודה שבו אין חיכוך פנימי פרזיטי בקפיץ העלים, אולי בגלל שקצות העלים לא לחוצים בכוח אל העלים שמעליהם, ואז הקפיץ מסוגל לספוג טוב יותר תנודות קטנות ומעצבנות שבד"כ לא נספגות היטב על ידי קפיץ עלים.
א. אין מקום להוסיף יותר עלים. נשמע לא סביר, אבל מסתבר שיש מקרים שזה בדיוק מה שקורה.
ב. יותר זול - פלדה זה פלדה, קפיץ ספירלי לא עולה יותר מעלה או שניים. להיפך, עם קפיץ ספירלי אתה מקבל יותר "קבוע קפיץ" לק"ג חומר. אבל ההרכבה הרבה יותר זולה - לא צריך לפרק את הקפיץ מהסרן, לפרק את חבילת העלים, לערגל וכולי... בדיוק השיקול של שמוליק.
ג. סקסיות - אין מה להרחיב. עובדה שאנשים מתלהבים מקפיצים ספירלים.
נמרוד
אם יש משהו שהייתי מעיף מסוזי לקיבינימט זה את העלים המחורבנים
אם זה הנדנדות שמקטינות את זוית הנטישה או חוסר הנוחות או לחילופין מהלך המתלה והגרוע מכל האמינות
עכשיו אני אמנם אינני חזק בנוסחאות (כמו שאתה יודע)אבל תרשה לי לחלוק על דעתך
אני טוען שאם הקפיץ הספירלי הוא זה שמרים את האוטו אז הוא גם יהיה זה שייסע במאמץ הראשוני ולמה?
העלים עייפים ולכן הרכב "שקע " הספירלי מרים את הרכב ובכך מאלץ את העלים לתנוחה "שאינה נוחה להם" ולכן בהזדמנות ראשונה יישאפו לחזור למצבם "הקודם "
ההזדמנות "הראשונה " תהיה בלימת זעזוע ומה שנקבל הוא שני קפיצים שבשלב מסויים בלבד עובדים אחד כנגד השני ורגע לאחר מכן עובדים יחד וזה עשוי להיות מה שאני מחפש
שמוליק, מצטער, מה שאתה מניח לא נראה נכון גם אינטואיטיבית. אם הקפיץ לא היה מכווץ במצבו הנוכחי ומפעיל בכך כוח כלפי מטה, הוא היה קורס/שוקע עוד יותר. אם ע"י הכנסת קפיץ ספיראלי תביא את קפיץ העלה למצב מתיחה (מצב שבו גם העלה וגם משקל הרכב מפעילים כוח כנגד הקפיץ הספיראלי), תקבל טווח שבו הספיראלי משכך בכוחו בלבד. כאן כבר צריך חישוב קל לצורך מציאת הקבוע, האינטואיציה שלי אומרת שהוא יהיה גדול יותר מהמצב כרגע בכל מקרה.
לא הבנתי מה הבעיה עם השארת המאיה בלבד בשילוב קפיץ ספיראלי.
תיקון- הבנתי מה הבעיה, אבל נראה לי שאם זה הכוון לא תהיה לך ברירה אלא להתמודד איתה בנפרד.
תחלוק... מה שאתה אומר לא נכון, אבל הי, זו מדינה חופשית. ובכל זאת נסיון להסבר:ציטוט:
נכתב במקור על ידי סוזי המשתוללת
קפיץ העלה יתחיל לעבוד "הפוך" רק במצב שהוא מה שאתה מכיר כפתיחה מלאה כשהרכב על ליפט. אם תשים קפיץ ספירלי כל כך קשה עד כדי כך שזה יהיה המצב הנורמלי, מה שאתה מתאר נכון, אבל לא יהיה לך מהלך פתיחה בכלל בגלל הגאומטריה של קפיץ העלים, ומצד שני לא יהיה לך מהלך סגירה כי הקפיץ הספירלי יהיה קשיח מאד.