מדוע יוצאים לטייל בקבוצה ולא לבד ?
מעשה אמיתי שאירע השבת .
בני עידו ( עם סיקס ארוך תכלת ) יצא לטייל השבת עם קבוצה של שלושה זוקונים ופרדו , הם טיילו באיזור השומרון .
בעת עליה ב"מעלה הנזירים " לפתע החליק הג'יפ שלו למדרון , ולמזלו נעצר על סף תהום בעודו לוחץ בכל כוחו על הבלמים .
הרכב היה בזוית של כ: 40 מעלות , מזלו שהגג הוא ברזנט , מרכז הכובד נמוך .
הבחור קרא לחברים בקשר לעזרה , הם עצרו ירדו מהרכבים , להגיש עזרה אף אחד לא היה מוכן , לנסות לעגן את הרכב לעצם כלשהו גם לא היו מוכנים לנסות , ביקש מהם לרתום מספר רכבים לנסות לעגן - וכלום .
אני בדיוק המראתי לטיסת חוויה עם אבי אשר חגג 85 !!! ועידו מתקשר אלי בבכי - הוא אומר לי : אבא אני מתקשר להיפרד ממך , אני יושב בג'יפ שלאט לאט מחליק למדרון , לא יכול לעזוב ברקס כי הג'יפ ידרדר מיד , קבוצה של ארבעה "ג'יפאים" עומדת ולא נוקפת אצבע .
תארו לכם איזו "חוויה" אני חוויתי , בא לי לקפוץ מהכדור ולנסוע לעזור לו .
הרצתי אין ספור טלפונים לחברים ומספר חברים מאיזור המרכז כבר התארגנו לצאת לשטח , לבסוף עידו איתר בחור בשם נמרוד מבקעות אשר יצא לשטח והצליח לחלצו בחילוץ לא פשוט .
רק היום התחלתי להירגע מהמקרה והחלטתי לכתוב , גם מספר לא קטן של חברים ג'יפאים אשר שמעו את הסיפור היו בהלם .
אני כבר 31 שנה מטייל בשטח ( מחלה תורשתית - גם ההורים בני 85 ועדיין מטיילים המון , לא בג'יפ אך כן בשטח ) , מעולם לא השארנו "פצועים" בשטח . גם כאשר התהפך ג'יפ בשביל אש בחורשן ( משפחה שלמה נפצעה קל ) , פינינו את הפצועים וחילצנו את הג'יפ - הדבר נמשך כמעט יום שלם , אולם הרכב חולץ והועלה לגרר והפצועים הגיעו לבית החולים .
מה דעתכם - האם זאת קבוצת ג'יפאים או בעלי ג'יפים , והאם יש הבדל בין השניים ?
אילן
תגובה: מדוע יוצאים לטייל בקבוצה ולא לבד ?
אם זוכר נכון, לאלירן (opl) היתה בעבר חתימה בסגנון: "זה שתקעת לעצמך 3 נוצות בתחת לא הופכות אותך לטווס".
אני חושב שמייצג נאמנה את בעלי הגיפים איתם נפגשת...
מזעזע,
אשמח לדעת את שמות ה"גיפאים" שסירבו לעזור במקרה המתואר? מה שהם עשו מקביל להפקרת פצוע בתאונת דרכים.
ג'יפאים/ בעלי ג'יפים זה לא משנה... עדיף לטייל עם חברים ואנשים שאתה מכיר וסומך עליהם. ואם הם לא יכולים או שאין ברשותם האמצעים, אז עדיף לטייל לבד/ לא לטייל.
הסיפור הזה נשמע כל כך קיצוני ולא אופייני לסצינות הג'יפאות והישראליות שאני מכיר, שאני מרגיש שיש צדדים נוספים לסיפור, שאולי, אתה אילן, לא מכיר.
ציטוט:
נכתב במקור על ידי
חנן-ג'יפולוג
הסיפור הזה נשמע כל כך קיצוני ולא אופייני לסצינות הג'יפאות והישראליות שאני מכיר, שאני מרגיש שיש צדדים נוספים לסיפור, שאולי, אתה אילן, לא מכיר.
קיצוני לא רק לסצינת הגיפאות אלא לסצנה הישראלית בכלל.
זה לגמרי הזוי . אני והחברים שמטיילים יחד עוזרים בכל מה שניתן .
את נמרוד אני מכיר אישית והוא בדיוק התזה ההפוכה לאלה שלא היו מוכנים לסייע .
נמרוד כל הכבוד !
יופי שהכל הסתיים בשלום !!!
2 קבצים מצורפים
חברים , נמרוד לא היה חלק מהקבוצה !
הוא הוזעק לשם במיוחד ע"י עידו , כל הכבוד לנמרוד .
אילן
צריך לפרסם את תמונות ושמות האנשים חסרי לב האלה ,למען יראו ויראו, הרי הכדור עגול ,ובטוח שיום אחד הם יתקלו בבעיה בשטח .
DANI 1
ללא ספק, חומר אנושי "משובח"
מדוע יוצאים לטייל בקבוצה ולא לבד ?
מצד שני..למה ללכת רחוק:
http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=79741
התגובה האחרונה בשרשור מציגה את הדברים מזוית אחרת.
Sent from my Ass
אם הייתה כזו סכנת חיים ברורה ומיידית, לא עדיך לזנק החוצה ולוותר על הג'יפ במקום "להתקשר להיפרד מאבא"? כואב הלב, כן, אבל עדיין. סדר עדיפויות.
נשמע שהדרמה פה קצת יצאה מפרופורציות.
1. הכותרת לא מתאימה, הוא לא היה לבד, הוא טייל עם קבוצה.
2. את האנשים הוא לא הכיר עד לטיול (וזה הפער העיקרי).
3. לצערי עוד בשבת יצא לי לדבר עם בחור שטייל איתם וגם הוא סיפר על חוסר נכונות לעגן את הרכב ולמשוך אותו.
4. עידו ילד טוב ואני מכיר אותו מטיולים אחרים, תגיד לו שבמצבים כאלה יורדים מהג'יפ (עם כל האהבה לברזל) ונותנים לו להתגלגל במקום להתקשר להיפרד מהמשפחה.
הכי חשוב זה לצאת לטייל בקבוצה שאתה מכיר לפחות אחד מהגיפאים שם מספיק טוב...
Sent from my iPhone using Tapatalk
סתם שאלה, ראשון LOW מכבה מנוע, למה שהרכב יזוז??
עזבו ג׳יפאים לא ג׳יפאים - בן אדם בצרה,לא תעזור? אפילו רק לשים סלעים לעצור את הגיפ מליפול.
שלום לכולם, שמי אלון עוז ואני הובלתי את הטיול הזה. אבא של עידו הציג את הדברים בצורה לא כל כך נכונה וחבל..
אף אחד לא עזב אותו שם לבד ורובנו ניסינו לעזור אבל היינו עם רכבים קלים מידי, ג'מיני וסמוראי. חוץ מבחור אחד עם טויוטה לנדקרוזר שהיה היחיד שיכול לעגן את הרכב והוא סירב! הבחור הזה הוא חדש בקבוצה ולא הכרתי אותו וכמובן שהוא כבר לא חלק ממנה.
חשוב לי לציין שהעדפנו לא להיות גיבורים ולנסות לחלץ את עידו ולהמתין לחילוץ מקצועי שאני ביררתי והשגתי בטלפון, כמו כן נשארנו במקום עם עידו ולא עזבנו אותו לבד בשטח וכולנו יצאנו בבטחה לכביש,
אשמח אם תבררו פרטים מדויקים לפני שאתם פותחים שרשור שפוגע באנשים,
זאת ההודעה המקורית שהשארתי בקבוצה שלי לאחר הטיול:
"תודה לכל מי שעזר בחילוץ המסובך היום, אני חייב לציין שהיום למדנו ג'יפאות אמיתית מהי.
היינו בטיול כמה וכמה סוגי רכבים: טויוטה לנדקרוזר וטויטה היילקס ועוד..
במעלה הנביאים שניה של חוסר תשומת לב גרמה לג'יפ הסיקס להיכנס לשיפוע צד חריף ביותר על פני תהום.
נזקקנו לעזרתו של הטויוטה לנדקרוזר לעיגון הסיקס על מנת שלא יתהפך לתהום ונתקלנו בסירוב מצידו. אותי לא מעניינת הסיבה לסירוב ומה שהיה חשוב לי הם חייו של הנהג.כמובן שהאדם שסירב לעזור איננו איתנו בקבוצה יותר ומי שחושב על הרכב שלו ברגעים שכאלה במקום לעזור בכל דרך מקומו לא איתנו,
מה גם שלבסוף הוא רתם את הרכב שלו בלית ברירה כי המחלץ המקצועי הוכיח לו שאין ברירה וכולנו עם רכבים קלים שלא יכולים לעזור,
בכל אופן..אני שמח שכולם חזרו בריאים ושלמים לביתם ושוב תודה לכולם!
נתראה בטיולים הבאים".
יש גם מה ללמוד על חברות ועזרה הדדית והדברים שהוצגו על ידי מוביל הקבוצה חשובים וראוי שיישמעו כעת, ״אחרי שהאבק שקע״.
יש גם מה ללמוד על מה עושים במצבים כאלו. לדומם בהילוך נמוך. לשים אבנים גדולות בנקודות תומכות. לעגן עם רצועה ליתד או ״בר מינן״ בצד הרחוק של השביל ועוד.
יש גם מה לעשות עם שני כלים קלים כשהכלי הכבד לא מוכן להירתם - אבל נכון שזה לא פשוט ומצריך ידע ונסיון.
בקיצור.... כל יום לומדים. ולפעמים כמעט נהרגים תוך כדי. לכן עדיף להתכונן מראש ככל האפשר.
אסף.