היסטוריה של גפ"ס M151 בצה"ל
במסגרת רשת התקשורת הענפה שבין מפעילי אתרי ג'יפים בעולם, התבקשתי ע"י בחור בשם Ken, המכנה את עצמו muttguru ומפעיל את אחד מאתרי הM151 המעניינים יותר, לעזור עם פרטי היסטוריה לגבי הגפ"ס בידי צה"ל. הבטחתי לעזור עד כמה שאפשר, ואני מציג את השאלות כאן. אין בשאלות הנ"ל פגיעה כלשהי בבטחון שדה, בכל מקרה אם מישהו חושב אחרת שיכתוב לי הודעה פרטית.
קודם כל האתר של הבחור:
http://members.aol.com/muttguru/muttpage.html
השאלות באנגלית:
1. how many did the IDF have in total ? (rough figure);
2. Were they all "A2" models?
3. Were they bought new, or were they ex-US military?
4. Were the dataplates in Hebrew or were they in original english? 5. Did the IDF have Hebrew-language technical manuals? 6. Were they all de-milled as per US regulations?
7. Were any preserved for museums or are any in civilian hands? 8. When were they last used?
ובעברית:
1. כמות הכלים בשירות צה"ל במהלך השנים- הערכה כללית בלבד.
2. האם כולם היו מדגם A2?
3. האם נקנו חדשים, או משומשים מצבא ארה"ב?
4. האם לוחיות הזיהוי על הג'יפ בעברית או באנגלית?
5. האם יש הוראות הפעלה/ ספרי טיפולים וכו. בעברית?
6. האם כולם עברו demil כמו שמחוייב בארה"ב (הכוונה להשמדה/חיתוך של הרכב כדי שלא יוכל לשמש כרכב אזרחי)
7. האם נשמרו ג'יפים במוזאונים או בידיים פרטיות?
8. עד מתי השתמשו בהם?
אני יודע כמובן את התשובות לחלק מהשאלות, אבל מעניין לשמוע תשובות מוסמכות ורציניות ממי שמעוניין לתרום. אני מבקש, אין מה לחפש באינטרנט או להפנות לאתרים, הבחור מכיר את כל המידע הנפוץ, ומבקש פרטים על ההיסטוריה של שימוש הג'פסים בצה"ל, שאותה הוא לא מכיר בכלל.
בנוסף, אם יש לכם תמונות של גפסי"ם בשירות צה"ל, רצוי ישנות והיסטוריות, אבל גם סתם תמונה שלכם על גפ"ס מסריח מהמילואים בגלל שקצין הרכב דפק אותכם וחילק את הסופות למקורבים, תשלחו לי ואני אעביר הלאה.
כל חובבי הגפ"ס, הנה ההזדמנות שלכם לשפוך את הלב. ד.א. מי שיכול לכתוב ישר באנגלית, זה עדיף כמובן.